Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 10723

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%
Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1961

Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » wczoraj, 13:21

Eyesmon pisze:
wczoraj, 13:13
Ktoś tu pisal o Szczecinie jako super miescie do życia?
Business Insider, ja od razu w defensywie do tego zaznaczyłem, że fajne miasto ale są lepsze :pijemy:

Hannibal
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1170

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » wczoraj, 13:55

Przema pisze:
wczoraj, 9:46
Widzę że pogoda dopisała :)

Ile razy byłem na Rysach to zawsze wpadałem na kogoś znanego. Na pewno Justyna Kowalczyk wbiegała od słowackiej strony a drugim razem mijałem na szlaku Andrzeja Gołotę.
Natomiast wpadł mi w oko taki filmik i może to plan na 2027:

Pogoda w sam raz - bez upału, ale dużo słońca oraz duża inwersja przez co widoki ze szczytu były niesamowite. Miałem wracać na Słowację, jednak perspektywa powrotu z widokami na polską stronę wygrały. Chociaż IMO zejście do nas jest jednym z najbardziej męczących jeśli chodzi o znakowane szlaki. Golgota :D

Awatar użytkownika
karollo89
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 67

Post Wyświetl pojedynczy post autor: karollo89 » wczoraj, 16:43

Szczecin to wspaniałe miejsce do życia, jeśli nie jest się nastawionym na imprezowanie i huczne wydarzenia. To miejsce dla ludzi posiadających rodzinę, ceniących sobie spokój, którzy nie chcą spacerować w tłumie turystów. Mieszkając w tym rejonie, warto też mieć jakąś łódkę. Nie ma co się oszukiwać, sporym atutem jest położenie, bo w nieco ponad godzinę jesteś nad morzem, a w Berlinie w mniej niż dwie. Piłkarze, którzy przychodzą do Pogoni zazwyczaj wypowiadają się o mieście w superlatywach i chętnie tu wracają. Im człowiek więcej widział, tym bardziej docenia swoje miasto. Kiedyś byłem mocnym krytykantem, zresztą nadal jest mnóstwo aspektów, do których można się słusznie przyczepić, ale obecnie jestem w bardzo dobrej relacji ze Szczeciniem.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4415
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » wczoraj, 16:44

Ale widziałeś tego posta z fb o karach za parkowanie w Szczecinie ?

Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1961

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » wczoraj, 16:50

Po wszystkich grupach i forach związanych ze Szczecinem krąży od paru dni taki mem :witam:

Obrazek
karollo89 pisze:
wczoraj, 16:43
sporym atutem jest położenie, bo w nieco ponad godzinę jesteś nad morzem, a w Berlinie w mniej niż dwie.
A to zależy dla kogo, bo te Morze i Berlin to się w końcu nudzą, a wszędzie w Polske mamy daleko.

Chociaż oczywiście doceniam Berlin i jego atrakcje, w tym lotnisko, dlatego nie rusza mnie dyskusja o CPK. Bałtycka plaża godzina jazdy furą to też jest atut, ale jednak czasem brakuje bliskości gór czy dużych ośrodków w kraju.

Tak samo wypad na południe, Węgry, Austria, Chorwacja to jest masakra i zazwyczaj robisz postój - nocleg, bo ciężko to się robi na strzała. Mamy niby blisko Kopenhagę, ale to nie jest dla mnie atrakcyjniejsze niż południowa część Europy do której z wielu miejsc PL jest bliżej.

Najlepsze że lajkuje wpisy i Eyesa, i Karollo, takie to miasto, no specyficzne, pod wieloma względami ;)

Awatar użytkownika
karollo89
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 67

Post Wyświetl pojedynczy post autor: karollo89 » wczoraj, 17:22

Już nie aż tak wszędzie daleko, jeśli pociągiem da się dojechać do Poznania w mniej niż dwie godziny, do Warszawy w nieco ponad cztery, czy do Katowic w pięć i pół. Kiedyś wyprawą była nawet podróż do stolicy Wielkopolski. Do mandatów nie wiem jak się odnieść, instytucje publiczne są raczej pojebane niezależnie od miasta. Skoro sprawa zrobiła się medialna, to pewnie to im umorzą.

Zapomniałem wspomnieć o ważnym aspekcie, jeśli chodzi o Szczecin, choć pośrednio nawiązuję do niego, wspominając o zawodnikach Pogoni. Chyba podobnie się żyje w dużych miastach, jeśli większość czasu spędza się w pracy, w której pensja nie rozpieszcza. Mając większe możliwości, fajnie spędza się ciepłe miesiące w tym rejonie, a w zimniejsze docenia się bliskość lotniska w Berlinie.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » wczoraj, 19:15

Pany, też macie taki problem z awaryjnym hamowaniem w nowych autach z kamerą cofania?

Sytuacja: cofam, przechodzi za mna jakas Pani na osiedlu, mija mnie, widze w lusterku ze już mnie ominęła no to cofam i nagle jeb auto mi staje w miejscu a moj kręgosłup szyjny czuje sie jakby ktos mi w dupe wjechał ;(

Już parę razy miałem taką sytuację i wręcz specjalnie sie 3x upewniam ze nikogo nie ma (bo nie ma) ale auto widzi kogos 2 metry obok i i tak hamuje ...

Pacjent to nowy Kodiaq

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 993

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » wczoraj, 19:17

1234 pisze:
wczoraj, 16:50
Chociaż oczywiście doceniam Berlin i jego atrakcje, w tym lotnisko, dlatego nie rusza mnie dyskusja o CPK.
No,ale idea CPK to przede wszystkim transport cargo.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6691

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » wczoraj, 19:22

Eyesmon pisze:
wczoraj, 19:15
Sytuacja: cofam, przechodzi za mna jakas Pani na osiedlu, mija mnie, widze w lusterku ze już mnie ominęła no to cofam i nagle jeb auto mi staje w miejscu a moj kręgosłup szyjny czuje sie jakby ktos mi w dupe wjechał
No tak właśnie działa Cross Traffic Alert.

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1033

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » wczoraj, 19:26

PietroBosman pisze:
wczoraj, 19:17
1234 pisze:
wczoraj, 16:50
Chociaż oczywiście doceniam Berlin i jego atrakcje, w tym lotnisko, dlatego nie rusza mnie dyskusja o CPK.
No,ale idea CPK to przede wszystkim transport cargo.
CPK to też inwestycje kolejowe, to też na dłuższych dystansach mogłoby być odczuwalne. Choć przyznam że nie wiem jak wygląda aktualna mapka tych połączeń. Ostatnio coś tam kombinowali i był plan żeby sporo z tego bezpowrotnie wywalić i zmienić projekt. Nie wiem na czym stanęło. Z naszego punktu widzenia właśnie pójście w kolej byłoby super bo CPK i tak nie zastąpi nam Berlina gdzie w niecałe 2h spod domu można busem dojechać.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » wczoraj, 19:35

Boromir pisze:
wczoraj, 19:22
Eyesmon pisze:
Sytuacja: cofam, przechodzi za mna jakas Pani na osiedlu, mija mnie, widze w lusterku ze już mnie ominęła no to cofam i nagle jeb auto mi staje w miejscu a moj kręgosłup szyjny czuje sie jakby ktos mi w dupe wjechał
No tak właśnie działa Cross Traffic Alert.
No wiem ale mialem to w pasku i nie bylo AZ TAK odczuwalne

Awatar użytkownika
YoOoOgI89
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: YoOoOgI89 » wczoraj, 20:12

Eyesmon pisze:
Pany, też macie taki problem z awaryjnym hamowaniem w nowych autach z kamerą cofania?

Sytuacja: cofam, przechodzi za mna jakas Pani na osiedlu, mija mnie, widze w lusterku ze już mnie ominęła no to cofam i nagle jeb auto mi staje w miejscu a moj kręgosłup szyjny czuje sie jakby ktos mi w dupe wjechał ;(

Już parę razy miałem taką sytuację i wręcz specjalnie sie 3x upewniam ze nikogo nie ma (bo nie ma) ale auto widzi kogos 2 metry obok i i tak hamuje ...

Pacjent to nowy Kodiaq
Mam tak w Leonie 4 z 2021 roku, piszę bo też grupa VW.
Ostatnio coś mi się uspokoiło ale faktycznie wyrywało z fotela.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5296
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » wczoraj, 22:53

Ja też mam ale może 2 razy mi tak zahamował i to raczej jak minęło mnie auto i dosłownie sekunde później chciałem szybko wycofać.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5296
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » dzisiaj, 8:42

Polowa wyjazdów za mną. Wyjechałem z Krakowa tydzień temu i zrobiłem trasę Kraków-Torun-Szczecinek-Mielno-Szczecinek-Szczecin-Kołobrzeg-Szczecinek-Torun-Krakow. Finalnie wróciłem wczoraj na derby i już jestem w trasie do Modlina. Za 5h samolot do Tirany, powrót w środę i prosto do Torunia. Powrót w piątek tylko przepakować się i od razu do Białki na wesele i tam do poniedziałku. A jak znajdę kierowcę to jeszcze w sobotę powrót do Krakowa tylko na Poland Biznes Run.
Potem chyba 1 dzień w Krakowie trochę popracować i mam nadzieję że znowu do Torunia.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8740
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » dzisiaj, 8:53

Oby był Popek, oby był Popek :pray: wśród swoich się odnajdzie :rotfl:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”