Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 sie 2026, 10:57
mete
Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 31 sie 2026, 11:14
Naprawdę nie wiesz jak to działa w klubach? Nikt nie stwierdza na podstawie statystyk czy się nadaje, zawężają listę potencjalnych celów a potem siec skautów ich jeździ i ogląda a potem zdają raport itd.
seba82
Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 31 sie 2026, 11:21
One sa z tego samego źródła tylko darmowe,jak chcesz dogłębne statystyki ze statsbomb, datamb czy innych baz danych to trzeba $$$$$.
seba82
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 31 sie 2026, 11:29
na twardych danych bazuja, ale oczywiscie sa one duzo bardziej szczegolowe niz to co lata po twitterach, zwlaszcza na jakichs klubowych stronkach, gdzie rzeczywiscie czesto wybiera sie jakies poszczegolne dane, ktore wygladaja dobrze, zeby kibice byli bardziej podjaranimete pisze: ↑31 sie 2026, 10:57Seba82 naprawdę myślisz, że Ci co zawodowo zajmują się analizą statystyk biorą randomowe statystyki graczy z różnych lig, różnych stylów gry danego zespołu i na podstawie tego stwierdzają czy dany gracz się nadaje?
Jeżeli wszystkie te statystki, które pojawiają mi się od paru lat na Twitterze Milanu miałby jakąkolwiek wartość to dzisiaj Milan pewnie miałby z 2-3 mistrzostwa więcej a i pewnie by się o LM zakręcił.
Ja nie mówię o ogólnie wykorzystywaniu danych w futbolu. Mówię o tych wszystkich analizach na Twitterze randomowych użytkowników i fajnie wyglądających wykresach, porównaniach itp.
Nie wiem jak to jest wśród fanbazy innych klubów, ale parę legend o Moncadzie i jego algorytmie stworzyło multum speców od statystyk i praktycznie wyznawców cyferek.
moody
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 31 sie 2026, 12:18
Conrado

johny batonik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 sie 2026, 12:34
Te statystki co latają po Twitterze Milanu są wybiórczo wybrane przez użytkowników aby dany piłkarz wyglądał dobrze.One sa z tego samego źródła tylko darmowe,jak chcesz dogłębne statystyki ze statsbomb, datamb czy innych baz danych to trzeba $$$$$.
mete
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 sie 2026, 12:45
No i mi właśnie o to chodzi. Ja nie neguje wpływu danych na futbol i ich wykorzystywania przez ludzi którzy się tym zajmują zawodowo.na twardych danych bazuja, ale oczywiscie sa one duzo bardziej szczegolowe niz to co lata po twitterach, zwlaszcza na jakichs klubowych stronkach, gdzie rzeczywiscie czesto wybiera sie jakies poszczegolne dane, ktore wygladaja dobrze, zeby kibice byli bardziej podjarani
mete
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 31 sie 2026, 13:14
venomik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 31 sie 2026, 13:30
Ty przepisales co Ci moody napisał czy piszesz tak bo to pasuje do czepiania się statystyk?
Statystyka to sucha statystyka ona nie jest słaba czy mocna ona jest taka jaką prezentuje piłkarz. To nie konto które ma pojecie czy go nie ma tworzy statystykę. Chcesz sobie statystykę zobaczyć otwórz apke wybierz kilka/kilkanascie parametrów które Cię interesują i cyk.
seba82
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 31 sie 2026, 13:49
Bernabeu2
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 sie 2026, 13:56
mete

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 31 sie 2026, 14:48
johny batonik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: LoLoS » 31 sie 2026, 14:51
LoLoS

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 31 sie 2026, 15:05
johny batonik
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited