Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 07 wrz 2026, 21:42
futbolowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 07 wrz 2026, 22:07
no widzisz, ja np. wolę poczytać ile można brać jeden lek i kiedy zaczyna działać, ale Ty wiesz lepiej.
a idiotyzmem jest wziąć tabletki przez pół dnia liczyć i od razu liczyć na rezultaty.
tak wiemy, lekarzem nie jesteś, a depresja nie istnieje. I syrop też biorę. i porost islandzki też i inhalacje zrobiłem z 10 razy przez ostatnie 3 dni.
nie łączyłem, robiłęm min. 24h przerwy.
DDK
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 07 wrz 2026, 22:39
Vol'jin

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 08 wrz 2026, 8:36
johny batonik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 08 wrz 2026, 10:13
Jak na humorystyczny program w TV to jest wyjątkowo dobry - oczywiście porównując z innymi satyrami w TV, czyli nocami kabaretowymi, jakiś szkłami kontaktowymi ect. Wiola robi na pewno dobrą robotę.Vol'jin pisze: ↑07 wrz 2026, 22:39Obejrzałem te dwa odcinki tego Taskmastera i mam mieszane odczucia. A) po kiego wafla jest tu Żabson (choć i tak lepiej niż w 1 odcinku) B)Woronowicz to mam wrażenie, że za bardzo szarżuje, chyba że tak ma być? Bardziej to Sikora kradnie tutaj show ;]
Humor/zadania też nie równe, ale dziś dla mnie o niebo lepiej niż tydzień temu (zadanie z randką z Czarkiem czy robienie kanapki)
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 08 wrz 2026, 10:31
Pozwole sobie podbic, bo na pewno ktos ma w tym jakies doswiadczenie.
Przema

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 08 wrz 2026, 11:04
Keres
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 08 wrz 2026, 11:09
Raczej nie. To wymagaloby kupna dzialki. Dzialki nie kupie w fajnym miejscu, tylko w zdecydowanej wiekszosci przypadkow na wypizdowie. Posiadajac dwojke dzieci nie moge sobie na to pozwolic. Chce zeby to byla okolica gdzie wszystko juz jest, jest dobry dostep do komunikacji miejskiej i w miare dobry dostep do centrum nie tylko samochodem - chociaz to akurat najmniej istotne w tym momencie.
Przema

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 08 wrz 2026, 11:55
johny batonik
DDK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 wrz 2026, 12:16
Gripex pomaga po 20 minutach, a w cięższych przypadkach może po godzinie. Jeśli kilka sztuk nie pomogło to następne (pisaleś że może 20) też nie pomogą, bez sensu ci to tłumaczyć, boś uparty i pewny o swojej nieomylności.
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 08 wrz 2026, 12:20
Ogrzewanie to podstawa, wiadomo. To sobie gdzieś tam wyczytam ale jeśli jest gazowe to i tak zostaje kwestia kondycji pieca.johny batonik pisze: ↑08 wrz 2026, 11:55Na szybko przychodzi mi jedynie do głowy z mojej branży to jaka jest instalacja elektryczna miedź czy aluminium, 3 fazowa czy jest i jakie jest ogrzewanie domu, papiery na coroczne przeglądy urządzeń.
Przema

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 08 wrz 2026, 12:37
Ale mi gripex pomagał, bo dzięki niemu normalnie 2 dni pracowałem tylko jak przestawałem brać to wszystko wracało, więc po prostu leczyło tylko chwilowo skutki, ale nie mogłem się pozbyć przyczyny.
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 08 wrz 2026, 12:49
To musisz zaopatrzyć się w wilgotnościomierz i kamere termowizyjną żeby mostki termiczne wykryć. A potem Ci zostaje jedynie ocena miejsca na oko.
Tutaj też jest ważne jakie jest urządzenie. Na przykładzie pompy ciepła, musisz rozeznać się czy dany model ma dobrze dostępny serwis w okolicy, czy firmy montują i pracują na Panasonicu, Viesmannie itp. Moj klient ma np. PC od Hitachi i ich serwis nie istnieje, nie idzie się nigdzie dodzwonić o pomoc, a firmy we Wrocławiu, które montują Hitachi, jeżdżą tylko na swoje montaże, awarii z ulicy nie biorą. Żebyś później nie został z ręką w nocniku i wymianą PC/pieca za kolejne kilkadziesiąt tysięcy. To samo tyczy się rekuperatora jeśli takowy będziesz miał w domu.Przema pisze: ↑08 wrz 2026, 12:20Ogrzewanie to podstawa, wiadomo. To sobie gdzieś tam wyczytam ale jeśli jest gazowe to i tak zostaje kwestia kondycji pieca.
Instalacje ciężko sprawdzić na fotkach ale to też ma znaczenie bo nie chce się bawić na dizen dobry w wymianę tego. Zwłaszcza że chce taki dom który będzie już miał albo nie będzie problemu żeby instalować fotowoltaike.
johny batonik
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio