Seriale - Strona 672

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1523
Kibicuję: od czasu do czasu

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 07 wrz 2026, 19:28

I dlatego też ukazał mi się jakiś artykuł o Ślebodzie, więc postanowiłem obejrzeć. Całkiem dobry czas, bo nic tak nie irytuje jak oglądanie kontynuacji serialu długo po pierwszej części :)

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2911

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 07 wrz 2026, 20:18

Mr.Chris pisze:
07 wrz 2026, 15:54
Rezus pisze:
07 wrz 2026, 15:36
Ale byś się rozczarował, serial jest strasznie [ch**].
Kojarzę opinię tu z forum, że szkoda decyzji o anulowaniu, ponieważ lepszy niż Pierścienie Władzy, które były robione kosztem właśnie Koła Czasu.

Przy czym poprzeczka nie jest zawieszona zbyt wysoko :P
To pewnie 7lechus, ale jemu się też "Pierścienie władzy" więc wiesz ;)

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1357

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 08 wrz 2026, 18:34

Dziś na Netflixie ma premierę 5. sezon serialu "Fauda". Obejrzę, ale (z wiadomych względów) bez uczucia, które towarzyszyło mi w pierwszych dwóch sezonach.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1357

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 10 wrz 2026, 14:23

dias pisze:
08 wrz 2026, 18:34
Dziś na Netflixie ma premierę 5. sezon serialu "Fauda". Obejrzę, ale (z wiadomych względów) bez uczucia, które towarzyszyło mi w pierwszych dwóch sezonach.
Skończyłem sezon 5. Moim zdaniem bardzo ciekawy w sensie fabularnym, jak zwykle spora dawna napięcia i świetnych scen walki/strzelaniny. Trzymają poziom pod tym względem. Niemniej, tak jak pisałem w poprzednim poście, uczucia już nie te, co na początku.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1523
Kibicuję: od czasu do czasu

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 5 min temu

Może trudno w to uwierzyć, ale dopiero dziś rano, po kilku próbach w przeszłości, udało mi się skończyć Ślepnąc od świateł. Trochę nie zgrywa się z tym, jaką furorę robił ten serial w sieci, jak wiele razy nazwano go kultowym, a sceny z Dariem wyświetlono tryliard razy. Sam serial jakoś mocno mnie nie wciągnął. Nie było takiego efektu jak przy kilku innych produkcjach, gdzie kończy się jeden odcinek i nie możesz na tym skończyć, bo czekasz co będzie dalej. Serial trochę chaotyczny, główny bohater specyficzny i to też już powiedziano wiele razy. Może dlatego trudno się z nim zżyć i stąd nie miałem takiej fazy na oglądanie kolejnych odcinków. Dario też tak naprawdę nie pojawiał się tak często w tym serialu i wychodzi, że prawie wszystkie sceny z jego udziałem można zobaczyć bez oglądania serialu.

No ale nie wypada się nie zgodzić, że Frycz zagrał swoją rolę świetnie. Więckiewicz i Chabior również bardzo dobrze, no ale to nic odkrywczego. Włożyć ich do Klanu i też zagrają dobrze. Serial w którym głównym bohaterem jest Dario mógłby być interesujący, ale niestety wiemy, że to się już nie wydarzy.

Serial odhaczony, po latach i kilku próbach, ale mam niedosyt. Często czytałem o nim jak o jakimś klasyku wśród polskich seriali, a w zasadzie niewiele tam do zapamiętania.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”