FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 3100

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Leszek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 316

FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 09 wrz 2026, 20:50

No to zaczynamy tą LM tak jak należy. Tak jak pisałem rano, było by takim niewidocznym na pierwszy rzut oka koszmarem zacząć od jakiegoś falstartu biorąc pod uwagę większość reszty naszych rywali z tej fazy ligowej czy choćby układu drugiego i trzeciego meczu które będą wyjazdami do Stambułu i Paryża. Raphinha jeszcze chwila i napisze doktorat z bycia 9-ką 😉. Cudowny strzał też Adeyemi oraz Yamal z wolnego. No i debiutancki gol Jesusa. Finalne 5:1 cieszy bo kto wie, może i bilans bramkowy się do czegoś przyda na koniec. Na początku meczu byłem strasznie niewyraźny widząc tą ulewę. Na szczęście nie przeszkodziła. A mam tutaj przewrażliwienie, w takich sytuacjach przypomina mi się słynny mecz w Bilbao jesienią 2011. Uważam że jak się oberwie chmura to to przeważnie sprzyja drużynie słabszej. Na szczęście nie dziś 😉

Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 216

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 09 wrz 2026, 21:07

Czekam na jakąś mocniejszą weryfikację tej Barcelony. Chyba najmocniejszy do tej pory rywal to At.Bilbao i trudno tak naprawdę stwierdzić na ile ta Barcelona jest silna a na ile to rywale nie stawiają oporu.

Obejrzałem sobie meczyk i aż uderzało jak pasywnie grał Feyenoord... Bez jakiegoś pressingu, agresywności, zostawiali wiele miejsca piłkarzom Barcelony. To musiało się tak dotkliwie zemścić.

Awatar użytkownika
Leszek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 10 wrz 2026, 20:47

Samuraj pisze:
09 wrz 2026, 21:07
Czekam na jakąś mocniejszą weryfikację tej Barcelony. Chyba najmocniejszy do tej pory rywal to At.Bilbao i trudno tak naprawdę stwierdzić na ile ta Barcelona jest silna a na ile to rywale nie stawiają oporu.
Wielkie kluby są faworytami w 90% meczów które grają. Realu też to dotyczy żeby nie było. Przywalanie się o rywali tutaj jest kompletnie bez sensu. Pięknie póki co chodzi nasza pomoc i atak. Z Bilbao które wyszczególniłeś powinniśmy z sytuacji wygrać z 4:0 minimum a oni chwilę później pokonali Atletico.

Ja rozumiem że w takiej Valencii w ostatnim czasie została bardziej nazwa niż jakakolwiek realna siła, ale zobaczymy czy każdy kto tam będzie przyjeżdżał będzie ładował po 5:0.

Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2004

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 11 wrz 2026, 11:04

Ale kompromitacja

Awatar użytkownika
Leszek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 13 wrz 2026, 18:32

No dzisiaj ewidentnie najsłabszy mecz Barcy w sezonie. Dobrze się ułożył dosyć szybkim 2:0 i koncentracja poszła won. A gdy mimo przeciętnej gry było 3:0 w 78 minucie to nagle robimy wielbłąd na 3:1, potem pada na 3:2 w 88 minucie i 6 doliczonych minut... dobrze że Adeyemi to uspokoił trafiając na 4:2 w doliczony ale dziś Hansi powinien im zmyć głowy. Dobrze że bez konsekwencji punktowych.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2417

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 13 wrz 2026, 18:35

adeyemiemu sie maradona ostatnio wlacza, z feyenoordem gol po pieknym strzale z dystansu, dzis po indywidualnej akcji. za te 20-30 baniek to moze byc jedna z lepszych promek ostatniego okienka

wiecej gra gordon, niby tez nabil pare asyst, ale mnie srednio przekonuje jako zawodnik pierwszego skladu

Awatar użytkownika
Leszek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 13 wrz 2026, 18:49

moody pisze:
13 wrz 2026, 18:35
wiecej gra gordon, niby tez nabil pare asyst, ale mnie srednio przekonuje jako zawodnik pierwszego skladu
Nie zgodzę się. Jak dla mnie Gordon poza dzisiejszym meczem to grał świetnie. Sporo asyst, rozumienie z kolegami i sporo widzi.

Dziś jego najsłabszy mecz był, ale też trzeba powiedzieć że mało mu tam strasznie posyłano dziś piłek. Nie próbowano zbyt często go zatrudnić.

Jak dla mnie ciężko powiedzieć między nim a Adeyemim. Obaj bardzo dobrze weszli w sezon. Hansi ponoć to rozpatruje wyłącznie pozytywnie na zasadzie że mamy konkurencyjny zespół na wiele spotkań niż jakaś prawdziwa rywalizacja między nimi z której jeden skończy przyspawany do ławy. I ja też bym radził tak to rozpatrywać :)

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 13 wrz 2026, 19:01

dla mnie zaden z nich raczej nie ma poziomu na pierwszy sklad, tzn tak ogladajac ich przed transferem zaden nie wskazywal takiego potencjalu. adeyemi u nas glownie gra z lawki, wiec ja tez traktuje go jako zmiennika i tu jak najbardziej sie sprawdza, zwlaszcza za taka cene nie ma na co marudzic. gordon wychodzi na to ze po przesunieciu raphinhi na srodek ataku jest podstawowym lewoskrzydlowym. wiem ze czesc fanow od razu sie nim podjarala, ale jak dla mnie takie naprawde dobre spotkanie to mial jedno - z rayo, no i w debiucie dwie asysty w 25 minut z elche, ale tam wszedl przy rozstrzygnietym meczu i bylo mnostwo przestrzeni. zobaczymy ile obaj beda wnosic w meczach z mocniejszymi rywalami, bo na razie terminarz mamy latwy

Awatar użytkownika
Leszek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 13 wrz 2026, 19:16

moody pisze:
13 wrz 2026, 19:01
dla mnie zaden z nich raczej nie ma poziomu na pierwszy sklad, tzn tak ogladajac ich przed transferem zaden nie wskazywal takiego potencjalu. adeyemi u nas glownie gra z lawki, wiec ja tez traktuje go jako zmiennika i tu jak najbardziej sie sprawdza, zwlaszcza za taka cene nie ma na co marudzic. gordon wychodzi na to ze po przesunieciu raphinhi na srodek ataku jest podstawowym lewoskrzydlowym. wiem ze czesc fanow od razu sie nim podjarala, ale jak dla mnie takie naprawde dobre spotkanie to mial jedno - z rayo, no i w debiucie dwie asysty w 25 minut z elche, ale tam wszedl przy rozstrzygnietym meczu i bylo mnostwo przestrzeni. zobaczymy ile obaj beda wnosic w meczach z mocniejszymi rywalami, bo na razie terminarz mamy latwy
To nie wiem czy nie masz nieco zbyt wysoko zawieszonej poprzeczki swoich wymagań. Uważam że jak na proces adaptacji w nowym klubie to obaj bardzo dobrze sobie radzą. Zwłaszcza w klubie takim jak ten gdzie jest tak duża presja. Widziałem przez lata wielu wolniej się adaptujących w nowym zespole niż Anglik i Niemiec.

Oczywiście, ostateczną ocenę wystawimy wszyscy po nieco dłuższej perspektywie, ale póki co jak dla mnie trudno się do obu dowalić na tym etapie sezonu.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 851

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 13 wrz 2026, 19:17

No jak się od każdego wymaga takiej gry jak gówniarz po drugiej stronie boiska to potem tak to wygląda 😉

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » dzisiaj, 14:08

1234 pisze:
11 wrz 2026, 11:04
Ale kompromitacja

wlasnie oglosili, ze camp nou bedzie gospodarzem finalu ligi mistrzow w sezonie 28/29, rowno 30 lat po pamietnym finale bayernu z manchesterem. moze zdaza ogarnac ten dach

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”