O futbolu na luzie... - Strona 7008

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Czy podoba Ci się zniesienie zasady o golu na wyjeździe?

Tak
27
68%
Nie
6
15%
Nie wiem
3
8%
To zależy, czy mój klub na niej skorzystał/skorzysta
4
10%
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6362
Kibicuję: 4rsenal

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 21 wrz 2026, 16:52

🦠 💉 DZIEJE SIĘ - Granit Xhaka przyznał się, że w trakcie pandemii w 2022 roku SFAŁSZOWAŁ zaświadczenie o szczepieniu i teraz ma na głowie PROKURATURĘ!
🗣️ "Jeśli chodzi o szczepionkę, byłem wówczas bardzo niepewny i miałem poważne obawy. Czułem głęboką nieufność do szczepionki i dręczyły mnie lęk i niepewność [...]
Dziś wyraźnie widzę, że ta droga była błędna. To był błąd. Przepraszam. Biorę na siebie odpowiedzialność za tę decyzję, zbadam sprawę i będę w pełni współpracował z odpowiednimi władzami."
Prokuratura w Lucernie wszczęła POSTĘPOWANIE przeciwko 33-latkowi i lekarzowi, który wystawił fałszywe zaświadczenie... 😳
W najgorszym wypadku, pomocnikowi grozi nawet 5 LAT WIĘZIENIA!
Partey pójdzie siedzieć za gwałt, Xhaka za fałszerstwo, te metody treningowe Artety są co raz dziwniejsze :P

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2428

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 21 wrz 2026, 18:01

sickstick pisze: ↑
21 wrz 2026, 15:13
Widziałem w tym sezonie oba mecze Górnik-Fenerbhace. Przed momentem obejrzałem ten powyższy skrót Trabzon-Galata. Szczerze? Poziom tej ligi jest tragiczny, obrońcy zostawiają tyle miejsca jakby to był mecz z lat 80.

BTW dość dużą porcje meczów obejrzałem w ostatnie 2 tyg (chyba za 20 spotkań w różnych ligach, dawno nie miałem takiego tempa) i zdecydowanie najlepszą piłkę nożną widziałem w meczu Villareal-Betis. Tempo gry niczym w mitycznej Premier League (oba kluby non stop do przodu), wyszkolenie techniczne piłkarzy i rozwiązania taktyczne obu zespołów na najwyższym poziomie. Jak ktoś lubi oglądać retransmisje to polecam, kawał dobrego futbolu z obu stron jaki zdarza się bardzo rzadko.
urlop tacierzynski wjechal ze tak sie przykleiles do tv? :P

betis i villarreal to ogolnie poza scisla czolowka chyba najfajniejsze do ogladania druzyny w tej marniejacej ostatnimi laty lidze

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1072

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 25 wrz 2026, 16:53

Nie miałem dużych oczekiwań w stosunku do malaroniarzy ale i tak wygląda to szokująco. Ciekawe jak to wygląda w przypadku ekstraklasy.

Awatar użytkownika
PietroBosman
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1036

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 25 wrz 2026, 17:40

Przema pisze: ↑
25 wrz 2026, 16:53

Nie miałem dużych oczekiwań w stosunku do malaroniarzy ale i tak wygląda to szokująco. Ciekawe jak to wygląda w przypadku ekstraklasy.
Ciekawa statystyka. Tym bardziej, że w tym sezonie fajne mecze są w Serie A.

Matrixxx
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 220
Kibicuję: Inter

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matrixxx » 25 wrz 2026, 18:01

Ciekawa sprawa, bo według oficjalnej strony ligi serie a prawie każdy zespół w lidze robi ponad 100 km. Do tego jeśli weźmiemy pod uwagę, że faktyczny czas gry w serie a bardzo wzrósł - w tym sezonie z tego co kojarzę nawet jest wyższy niż w premier league, aktualnie w serie a biega się bardzo dużo - to ta statystyka mocno śmierdzi.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6774

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 25 wrz 2026, 18:03

Obrazek

Coś nie chce mi się wierzyć że we Włoszech tylko 6 ekip biega powyżej 100 km.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 26 wrz 2026, 18:40

A się dzisiaj wylosowało na wieczór.

Polska - Francja
finał MŚ żużel
Wyścig MŚ kobiet w kolarstwie
Anglia - Hiszpania

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8802
Kontakt:

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 wrz 2026, 19:45

U mnie się wylosowało Czechy - Chorwacja. :P

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 26 wrz 2026, 20:56

Od pamiętnej dyskusji kiedy pół forum tłumaczyło mi że MLS to NOMINALNY LEWY OBROŃCA bo na transfermarkecie ma na tej pozycji większą kropkę, młody Anglik nie zagrał już na tej pozycji ani razu, a za to zdążył wywalczyć sobie miejsce w środku pola Arsenalu, zagrać na tej pozycji w podstawowym składzie w finale LM, oraz dziś startuje na tej pozycji w reprezentacji Anglii. :whistle:

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2428

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 26 wrz 2026, 21:01

brawa dla niego. jeszcze pare lat grania w pomocy i bedzie mial wieksza kropke na transfermartcie przy tej pozycji :P

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 26 wrz 2026, 21:11

moody pisze: ↑
26 wrz 2026, 21:01
brawa dla niego. jeszcze pare lat grania w pomocy i bedzie mial wieksza kropke na transfermartcie przy tej pozycji :P
A wracam do tego nawet nie z powodu tego konkretnego tematu, tylko żeby wskazać pewien mechanizm który bardzo mocno funkcjonuje w dzisiejszym świecie w dyskusjach w praktycznie każdym temacie, nie tylko tutaj na forum.

1. Typ pisze posta w stylu "Hahaha lewy obrońca wystawiony w środku pola"
2. Kibic Arsenalu (czyli gość który ma po prostu większą wiedzę o graczu niż inni kibice) tłumaczy że chłopak to nominalny środkowy pomocnik, który grał na tej pozycji całą juniorską karierę, jest przymierzy do grania na tej pozycji w przyszłości, a na lewej obronie zwyczajnie szuka minut w wieku 18. lat - a zresztą nawet grając na tej pozycji w rzeczywistości pełni rolę środkowego pomocnika
3. Cała rzesza ludzi przychodzi mu napisać że się myli i się nie zna, bo przecież ma korpkę na transfermarkecie a w ogóle to Piszczek też kiedyś grał w ataku.

Czyli macie info od gościa który ma większą wiedzę w temacie (i to nie jest nic złego, niby czemu mielibyście wiedzieć coś o juniorach Arsenalu - ja o juniorach innych drużyn nie mam pojęcia), ale go obśmiewacie bo wiecie lepiej i tlumaczycie mu że się myli :mrgreen: . Mechanizm który we współczesnym świecie funkcjonuje w bardzo wielu miejscach, wręcz alegoria dzisiejszego internetu.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4453
Kibicuję: AC Milan

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 26 wrz 2026, 21:15

Musisz jeszcze dodać istotny element układanki a mianowicie jak ten gość jest postrzegany w tej grupie. Czy jako ekspert czy jako często piszący bzdury koleś. To dość mocno wpływa na ocenę jego (nawet prawdziwych) postow :)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 26 wrz 2026, 21:18

Obrazek
Obrazek
A z Ipswich nie grał jako lewy obrońca?

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 26 wrz 2026, 21:34

Boromir pisze: ↑
26 wrz 2026, 21:18
A z Ipswich nie grał jako lewy obrońca?
No tak zagrał, bo było na ten mecz dostępnych raptem 2 obrońców ;) Zobacz sobie kto zagrał na prawej obronie.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 26 wrz 2026, 21:38

Czyli grał.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”