Operacja "Czyste ręce" ... - Strona 32

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy uważasz, że wyroki ogłoszone przez Corte Federale, w sprawie Calciopoli, są sprawiedliwe??

Tak
27
42%
Nie
37
58%
Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 27 maja 2006, 12:47

co do Urzednika,nie bede go generalnie cytowal,mielił itp.Nie chce mi sie.poza tym,moze nieskromnie,uznam ze nie stanowi dla mnie przeciwnika.
co innego Zaza:>
witaj,czas na starcie:)
Czy sądzicie że ktoś kto orientuje się w tym co sie dzieje bierze ostatnie doniesienia na poważnie ?
ja wiem,jest jedna osoba na tym forum ktora ma informatora od Serie A,orientuje sie w tym co sie dzieje i na pewno nie "bierze tych doniesień na poważnie"...z tym ze jezeli chodzi o przyczyny takiego stanu rzeczy,to powiem krótko-jesteś zaślepiony Zaza,chocbys mial nie jednego a dwudziestu informatorow,nikt nie bedzie brał także twoich wywodów na powaznie dopóki nie nabierze krztyny obiektywizmu..pomysl o tym..
Juventus już jest na dnie - prawdopodobnie nic go nie uchroni przed degradacją.
i bardzo słusznie...jestem pierwszym który jest za tym zeby całą hołotę która zhańbiła dobre imię mojego klubu wsadzić do więzienia,a sam klub ukarać-degradacja do nizszych Lig jest nonsensem-to tylko dotknie klub z tych lig które nie mogą sie równać z Juve pod wzgledem bazy,funduszy,zaplecza..serie B to jest moim zdaniem odpowiednia kara-ze wzlgedow finansowych chociazby mocno dotknie Bella Signiora..
prasy związanej z Juve Exclamation ?
70% rynku prasowego i telewizyjnego a wedlug niektorych źródeł(Polityka,Niedawne nr Wprost zwiazane z wyborami we Wloszch)nawet wiecej jest w rekach Silvio..spytaj swego informatora od Calcio jak nie wierzysz :/
sam krecil by bicz na wlasne cacko?nie wydaje mi sie..
Prosze Was nie cytujcie mnie
uups...wybacz..tak mi sie po prostu latwiej z Toba dyskutuje...
na dzień dzisiejszy proponuje fana Juve zakład o duża gotówke. Kto zostanie ukarany bardzie ? Milan ? Juve ? a może fani Interu mają inna zdanie ?
mala dygresja-caly post napisany w miare poprawnie,ale pisze sie FANOM(OM-jak proszek OMO)

nie ulega zadnej watpliwosci ze NA DZIEN DZISIEJSZY nie ma w zasadzie mocnych podstaw zeby wogole karac kogokolwiek poza Juve,ale poczekajmy-sprawa jest rozwojowa,a Tobie i innym moze byc strasznie glupio jak sie okaze ze wasi chlopcy tez siedza po uszy w gownie...z serca radze-daj sobie na wstrzymanie do zakonczenia sprawy..potem bedziesz szalec,ok?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 maja 2006, 13:08

Ty nie rób tu smietnika jak na Juve Poland o.k :? Prosiłem Cie być nie cytował mnie - masz problem ? dawaj założymy - chyba wiezysz w niewinnośc własnego klubu ? Przeciesz prasa pisze co pisze ... Tylko tak możemy potwierdzic swoje racje. Stanowisko klubu było oficjalne, prawników tez, znawców tez. Ja napisałem Juventus musi się bronic i nie ma sie co dziwnić nie jeden by sie tak bronił.... Mój informator mówi że mam postawić dużą kase na to że Milan nie zostanie ukarany - a tym bardzie nie tak jak Juve. Wiec nie cytuj tylko odpisz co Ty na to ? wchodzsz ? Bo i tak mnie nie przekonasz. Jak narazie sytuacja jest jasna. Co pokazuja nawet sondarze na ten temat wśród oponi publicznej :shock:

Media prasa ? władza ? ciekawe jest to że tak nisko oceniasz rodzine Agnellich. W sumie nie dziwie sie Ci tyle lat pozwalali Moggiemu robić gnój. I nie wierze że nik nie wiedział.

Thuram- "Nie wiem czy zagrał w Juve jeśli trafia do serie B"
Kaka' - "Jesteśmy fawortyem mundialu"
Cambiasso - "Jesteśmy w formie"
Totti - "Wracam do pełni dyspozycji"

Jakże inne nastroje :]

Nie pisz już to jak masz cos mi do powiedzenia :) dobrze ? jak coś napisz prv. Najlepiej odnosnie zakładu. Pozdrawiam i życze miłego weekendu :!: Forza Calcio :]

Edit :arrow: Aha odnośnie cytowanie co to jest za dyskusja skoro Ty sobie wybierasz zdanie które Ci pasują ... Tak napisałem o wiele "wazniejsze rzeczy" Także wiesz sam :) Jeszcze raz pozdro :!:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 27 maja 2006, 13:26

Zaza z tym cytowaniem troche przesadzasz. Przecież to ułatwia dyskusje bo można się lepiej odnieść do rzeczy którą ktoś napisał. Co innego jak ktoś wyrwie zdanie z kontekstu.

Wracając do Juve a raczej kłótni pomiędzy Bianconero a całymi Włochami problem polega na tym że każdy teraz chce coś komuś udowodnić. To że wybuchł skandal nie jest napewno winą kibiców Juventusu ale ujawnienie tych faktów wzbudza w kibicach Milanu, Interu, Romy itd. emocje. Nie ukrywajmy że te środowiska chcą aby Stara Dama poniosła teraz kare i tak się napewno stanie. Wkurza mnie to że Juve jest na dnie jak napisał Zaza ( bo jest )a Wy chcąc się bronić atakujecie jak Juve ( zly przykład ). Jest to normalne że się bronicie ale czemu Wam skrzywdzonym faną Juve ataki Waszego klubu dają motywacje do ataków na Milan, Inter itd... Przecież 95% tych ataków okazała się narazie nie skuteczna a historia wciągnięcia w to Milan została tylko bardziej ubarwniona ale w dalszym ciągu jest tak samo bezpodstawna. Gdybym ja był kibicem Juve ( dziękuje Bogu że nie jestem :pray: ) to raczej skupiałbym się na własnych problemach.

Awatar użytkownika
Juras_InterFan
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juras_InterFan » 27 maja 2006, 13:37

RzuR pisze:co do Urzednika,nie bede go generalnie cytowal,mielił itp.Nie chce mi sie.poza tym,moze nieskromnie,uznam ze nie stanowi dla mnie przeciwnika.
Dokladnie Gimnazjalisto - nie jestem przeciwnikiem dla Ciebie bo poprostu jestes za malym smykiem jak dla mnie - jedyne Twoje argumenty to - Juve jest niewinne - chocby nie wiem co pisali - w zasadzie po czesci masz prawo do takiego zdania - ale juz niedlugo wyrok i wtedy mam nadzieje ze mina Ci zrzednie :)

A wracając do tematu - czyli Moggi i jego mafia - a nie Moratti i jego mafia lub Berlusconi :)

Tak wiec Panie Rzul - nie pisz z moim kierunku bo tylko mnie śmieszysz :)

Forza czyste Calcio !!!

2 WP // K.J.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 maja 2006, 13:40

Łukasz co to za dyskusja skoro wybiera zdanie które mi pasują ? równie dobrze mógli by nic nie pisać bo ja i tak tego nie czytam jak tak jest napisane.

Wiesz Juventus nie jest teraz na dnie przez kibiców. Ale 90% Tych kibiców nie tak dawno całowała po nogach Luciano M. :lol: Nawet może poczytaj tu na forum ciekawe zdania na jego temat. Choć juz wtedy każdy tylko nie fani Juve mieli do niego "dystans" Także teraz mimo że zmienili na jego temat zdanie chyba troche się zapominają ?

Ale spoko mam nadzieje [wielka nadzieje] że to wszystko sie już nie długo skończy. Dziś znów głoś zabrali prawnicy czy też nawet ludzie ze związków które podejmą decyzje [odpowiadnie decyzje] i jakimś cudem głównym temat rozmów był Juventus ...

Skupić na własnych problemach powiadasz :?: Ale to nie pasuje do nich :? Przeciesz spora liczba tych niedzielnych kibiców ma ok. 12 lat - no max 15 i bardzie kibicuje Del Piero niż Juventusowi. Także wiesz im teraz chyba bardzie rradośc sprawia to że ktoś inny też niby zamieszany [chwilowa radośc - tlen przy zawale] niż smutek to że legenda Del Piero może się skończyć na zapleczu ...

Pozdrawiam :!:

UltraInter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: UltraInter » 27 maja 2006, 13:44

Juras_InterFan pisze: ale juz niedlugo wyrok

no ma być przed 5 czerwca (Sepp Blater chce aby Włoska Federacja zajęła się tym jeszcze przed MŚ
Juras_InterFan pisze: Moggi i jego mafia
Lucek już na szczęście nie namiesza we Włoskiej Piłce

Juras_InterFan pisze:Forza czyste Calcio !!!
Popieram

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 27 maja 2006, 13:56

Zaza powiedziałem że nie mam nic przeciwko cytowaniu jeżeli ktoś mi zdań z kontekstu nie wybiera.

Obrona ukochanego klubu jest rzeczą normalną ale sposób się liczy. Na Juve spadła ogromna masa krytyki oraz oskarżeń, za bardzo nie ma czego bronić bo jest to przytłaczające. W takich momętach poprostu trzeba być z klubem a nie atakować jeszcze innych, zazwyczaj bezpodstawnie.

Zaza pamiętaj że każdy miał 12-15 lat i Milan też ma takich kibiców, nie widze w tym nic złego. Jest to normalne, inaczej patrzą na piłke ale równie mocno kochają i to jest ważne. Trzeba tylko dodać że Ci młodzi kibice różnie są rozgarnięci, prawda Marq :?:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 maja 2006, 14:07

Łukasz każdy klub ma fanów którzy mają po 15 lat i to jest oczywiste. Ale chyba nie powiesz mi że jest sensy dyskutować z taki "fanem" na temat takie jak Calciopoli ? Jak On jeszcze świata nie widział i nie wie co go czeka w "wielkim świecie." Zreszta na przykładzie Juventusu widac ilu tych fanów jest tak naprawde przywiązanych to klubu. Ilu fanów jest za klubem a ile za sukcesami, itd. Dobrze wiemy że teraz Barcelona jest na topie. I nie dla tego że ma Ronaldinho ale dla tego że zbudowali max ekipe. I pewnie nie jedno dziecko zdecydował sie na "transfer" :lol:podobnie rzecz sie ma z Chelsea. Oczywiście są młodzi i dla nich piłka to bramki, sztuczki i minimalny wiek dla piłkarza max 21 lat bo wtedy dla nich on jest już stary :P Mają czasy by poznać inna rzeczy - jeszcze dłuzo przed nimi - ale w takim razie bo jaka cholere dyskutować z gościem ? skoro on opinie na temat meczu, na podstawie tego co napisał ktos inny. Itd. To nie mój problem dla tego trzeba ignorować nie których znawców którzy teraz chcą zabłysna a gdzie byli jak sezon grał padały piękne bramki, akcje czy kontrowerscje. A no nie wiedzieli co pisać. A teraz moga pisac to co fani innych klubów w ich kierunku ...

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 27 maja 2006, 15:49

przede wszystkim
chyba wiezysz w niewinnośc własnego klubu ?
nie wierze...chocbym nie wiem jak chcial-nie wierze,bo dociera do mnie ze ludzie zwiazani z Juventusem narobili strasznego gowna,ktore rzucilo cien na cale Calcio...
nie zamierzam wchodzic z Toba w zadne zaklady,bo generalnie sie z Toba zgadzam-Juventus zostanie ukarany,wg.mnie najlepsza kara byloby odebranie mistrzostwa(a jesli okazaloby sie ze szemrany byl rowniez poprzedni tytul to nawet dwoch..)i degradacja z ligi...tylko roznimy sie w pewnym momencie-wokol Milanu i Interu(co dla mnie tez jest dosc logiczne;skoro jedna potezna firma krecila,to skoro system jest chory-czemu nie mialyby robic tego pozostale?)rowniez zrobil sie w pewnym momencie smrod...i nie jest powiedziane ze wy rowniez nie dostaniecie po dupie,wiec staram sie tonowac nastroje euforii wsrod naszych przeciwnikow...generalnie dla mnie jest to porazka calej wloskiej pilki,calej Serie A,i nikt komu chocby sladowo zalezy na Calcio nie cieszy sie i nie skacze pod niebo jak baran,bo ta sprawa dotyczy W S Z Y S T K I C H..w mniejszym(póki co Milan,Inter) lub większym(póki co Juve) stopniu..

a co do kibicow,coz...trudno sie nie zgodzic z tym ze nawet tak gowniana sprawa jak teraz nie bedzie miala chocby z tego wzgledu-pozytywow...bo oczysci sie wokol nas atmosfera i nawet na tym forum,pozostana tylko ci ktorzy maja serce w czarno-biale paski...i 12 latkami beda przejmowac starszyzny Barcy czy Chelsea ;)
co do komentarzy w kierunku naszych kibicow-w tym rowniez mnie(daruje sobie jakies sygnaly w kierunku mojego gimnazjalnego wieku,bo jest to na tyle niedorzeczne ze wystawia odpowiednia etykiete samemu piszacemu takie slowa)jakos nie przeszkadza ci gnoj jaki robi Urzednik ze Szczytna?powiedziec Ci czemu?jednoczy was jedna idea-obsesja na ptk. Juve..jestescie naprawde wzorowymi kibicami moje Misie,pociesznie to wyglada jak sobie slodzicie od czasu do czasu tu-nie jestem pewien czy taki stan rzeczy odpowiadalby Tifo w samym Mediolanie,ale tu na forum wrecz wzorcowo ukladaja sie stosunki miedzy nerazurri a rossoneri:)gratulacje... :twisted:

forza grande Juve...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 maja 2006, 16:08

RzuR chyba to już dawno ustalilismy że w tym momencie nie tylko może patrzeć na jakiś klub ale na cała lidze :? Czy Ty nie uważasz że straci na tym nawet Bogu ducha winne Chievo ? Sytuacja jaka jest każdy wie swoje teraz. Taka prawda bo są tacy którzy nie chca wiedzieć. Bo jesli on sie podniecają tym że jakis dziennik napisał o Milanu czy Romie to Matko Bosta. Bo tak jak by wychodzili z założanie ciul że Juve rozwiążą jak za czasów komuny PGR ważna że na innych też cos tam mają. Napisałem juz wcześniej - w tym momencie każde doniesienie prasowe jest już mało wiarygodne tak jak "słynny" wywiad Moggiego zdementowany z 4 godziny bo jak też bym sie tak bronił maja takie możliwość obrony jak Oni. Umoczyć innych w świetle opini publicznej i wtedy miejsze zło nas czeka. W cale nie jest powiedziane że tylko Juventus odpowie - ba jeśli ktoś będzie winny to obojetnie jaki klub reprezentuje powinień zostać ukarany. Bo to naprawde nie jest już temat jak mercato że co dziennie nowe wontki a i tak nikt tego nie bierze na serio. W tym momencie mercato jest na drugim planie albo i trzecim. Cała liga traci w oczach zwykłych wiernych fanów. On beda na zawsze ze swoja druzyna ale jak teraz maja czuś sie pikarze ? obojetnie jakiego klubu ? nie jeden po 10 kolejkach kończył w szpitalu i już nie zagrał do końca sezonu, nie jeden ma do tej pozy kłopoty zdrowotne :?

Ja mam naprawde dośc tego że pod koniec sezonu wchodze do buka czy na strone nawet buków a tam juz na "dzwiach" praktycznie pisze Lazio Cheivo = remis - zakładunie przyjmujemy. A takie sytuacje maja miejsce....

Przykład Lazio Chievo to przypadek - akurat ten mecz mi najbardzie zapadł w pamięci i sytuacja z nim związana...

Pozdrawiam :!:

Oficjalne stanowisko forumowiczów :wink: - stosunki na lini Rossoneri i Nerazzuri pogarszają się najczęsciej dwa raz w roku :] A tak jak by nie było jest szacunek, bo mimo rywalizacji o władze w "Świątyni Calcio" mocno wierze w to że zawsze wygrywał lepszy ...

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 27 maja 2006, 16:09

*_Zaza_* pisze:każdy klub ma fanów którzy mają po 15 lat i to jest oczywiste. Ale chyba nie powiesz mi że jest sensy dyskutować z taki "fanem" na temat takie jak Calciopoli ?
Słyszeliście? Nie dyskutować z Zazą na temat Calciopoli.

Nie wiem Zaza jak mozesz liczyc na sycylijską mafie zeby zabili Moggiego, o głupią piłke zabic człowieka :? ...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 01 cze 2006, 16:32

Ossy jesli ktoś przez taki czas uszukiwał miliony kibiców to jak nie mafia to kibice go zabiją :] Ja by go wpuscił z sektory Curva na Giuseppe Meazza i stadio Olimpcio. Któregos by już nie opuscił...

Temat troche już "ochłoną" i nie ma sensu zaczynać wojny - trzeba czekać na wyroki. Tym bardzie że juz bliżej niż dalej do zakończenie Calciopoli. Jednak bardzo ciekawa informacja się pojawiła ...
Były zastępca szefa Biura Śledczego FIGC mecenas - Mario Stagliano - wyraził swoją prywatną opinię na temat ewentualnych wyroków w sprawie Calciopoli: "Juventus zostanie zdegradowany do Serie B, a Fiorentina prawdopodobnie podąży za nim, natomiast Milan i Lazio mogą wyjść bez szwanku."

Oczywiście każdy może oceniać to jak chce, informacja jest z dzisiejsza i jak pisze prywatna - [TU] Dalej w tym newsie głos zabiera jeden z braki Delle Valle - właścicieli Violi. Mówi że Juventus powinień skończyć w serie C - ale to pewnie rodzaj obrony. Nic dziwnego - Zwłaszcza jak słyszy coś takiego od prawników a nie z prasy. :roll:

Jak narazie data 25 lipca nie ulega zmianie ... Wiele wzkazuje na to że do tego czasu Calciopoli zostanie "rozwiązane" - najpierw poznamy liste klubów serie A które będą perzerentowały Calcio w Europie.

Przypomne nie dawną informacje na temat zakończenie afery. Dat i ewentualnego startu ligi.

Nowy szef Biura Śledczego FIGC, Francesco Saverio Borrelli, zapowiedział wczoraj na antenie Radio Capital, że wyroki w sprawie skandalu Calciopoli zapadną szybko, by Federacja mogła na czas zgłosić drużyny do europejskich pucharów. Wstępny harmonogram przewiduje, że do 17. czerwca Biuro Śledcze przekaże swoje wnioski do Prokuratora Federalnego Stefano Palazziego, który do połowy kolejnego tygodnia przedstawi akt oskarżenia. Jeśli terminy zostaną dochowane, Komisja Dyscyplinarna będzie mogła zebrać się na początku lipca, by do poniedziałku 10. lipca ogłosić wyroki. W takim przypadku druga instancja sądu sportowego - CAF - będzie w stanie zamknąć sprawę do 25. lipca.

Jest niemal przesądzone, że ewentualne odebranie Juventusowi scudetto za sezon 2004/05, nie spowoduje przekazania tytułu innej drużynie. Pod znakiem zapytania pozostaje scudetto 2005/06. Jeśli chodzi o sankcje, wszystko zależy od tego, jak zostanie oceniony udział Juventusu w porównaniu z udziałem innych podejrzanych drużyn, a także od tego, czy Lazio, Milan i Fiorentina zostaną uznane za kluby, które dały „ciche przyzwolenie” systemowi Moggiego, czy może fakt, iż próbowały się w różny sposób opierać, zmniejszy ich odpowiedzialność.

Pewne jest za to, że Komisarz Federacji Guido Rossi najchętniej powróciłby do 18-zespołowej Serie A i 20-zespołowej Serie B, przywracając sytuację sprzed odwołania do sycylijskiego TAR ze strony Catanii, które doprowadziło do poszerzenia obu lig.

Ponadto pojawiły się hipotezy, że rozgrywki nie rozpoczną się w ostatni weekend sierpnia, jak planowano, lecz w połowie września, by TAR Lacjum i Rada Stanu mogły zweryfikować ewentualne odwołania klubów w sądach powszechnych.
sports.it

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 01 cze 2006, 18:22

Fani Starej Damy kontratakuja.

Oto ich petycja

"Szanowny Panie Borelli.

Zwracam się do Pana, jako, że to Pan będzie proponował kary dla klubów zamieszanych w aferę, która w ostatnim miesiącu wstrząsnęła światkiem piłkarkim we Włoszech, nazwanej przez jedną z najważniejszych włoskich gazet (La Gazzetta Dello Sport): Moggiopoli (zamiast Calciopoli, gwoli ścisłości) - ewidentnie według tejże gazety reszta klubów jest czysta.
Tak jak już wspomniałem na początku, zwracam się do Pana jako jedynej osoby do której może się zwrócić kibic Juve w tym trudnym momencie.
Osoba absolutnie poza wszelkim podejrzeniem, która została wybrana do kierowania calcio (Guido Rossi), zwraca na siebie uwagę zaraz na samym początku swojej kadencji i ukazuje swoją bezstronność, krytykując Capello, który wysynął przypuszczenie, iż Juventus nie zostanie zdegradowany do niższej klasy rozgrywek ligowych: "Znakomity trener, ale opowiada głupoty" - mówi. Dobrze wiedzieć.
Następnie wszystkim przypomina iż: "on jest interista , więc nie jest zamieszany w ten skandal". Po czym publicznie gani Fabio Cannavaro, którego winą jest stwierdzenie tego o czym wiedzą wszyscy i co powtórzy dzień później (bez żadnej nagany, oczywiście) Angelo Peruzzi. : "nie tylko Juventus". Co jest prawdą.
Wiedzieli o tym wszyscy. Małe kluby szukają poparcia klubów wielkich . Te ostatnie, chciały rządzić. Moggi popierał Gallianiego, a Sensi nikogo gdyż sam chciał kandydować, ciekawe dlaczego. I niektórym się udawało. Mówię tu o Juve i Milanie.
Innym natomiast się nie udawało, więc próbowali na przykład kontaktować się bezpośrednio z przyjaznymi arbitrami (Nucini jest przyjacielem prezydenta Interu Facchettiego) lub proponować spotkania jednej z osób odpowiedzialnych za przydzielanie arbitrów aby uzyskać informację o arbitrach przydzielonych na ich mecze. I mówię tu o klubie, którego kibicem jest Guido Rossi. Tym, który ponoć nie ma nic wspólnego z tym skandalem: Moggiopoli oczywiście, nie Calciopoli.
Do kogo, więc trzeba się zwrócić?

Do klubu Juventus? Nie. Niestety w tym momencie klub jest bez działaczy. Nikt nic nie mówi, nikt nic nie wyjaśnia. Potomkowie Agnellich są młodzi, a całe konsylium administracyjne zostało rozwiązane.

Do naszych ultrasów? Nie, bo to my jesteśmy Juve. Żadnych potłuczonych witryn, żadnej przemocy, żadnych zamieszek na ulicach. Jest nas wielu, to prawda, ale rozsiani po całych Włoszech. Być może zostaniemy zmuszeni do zoorganizowania protestu na ulicach, ale w skrajnym przypadku gdyż taka forma protestu to nie dla nas.

Do kogo, więc? Do telewizji? Gazet? Tak, to dobry pomysł. Do telewizji Berlusconiego, czyli do naszego rywala. Albo do La Gazzetta Dello Sport, której dziennikarzowi, Meani, działacz rossonerich polecił wystawienie oceny jednego z arbitrów (jak sam się do arbitra chwalił).

Do kogo, więc mamy się zgłosić aby uzyskać sprawiedliwy wyrok? Nie amnestię, ani nie zmniejszenie czy tym bardziej darowanie kary. Tylko sprawiedliwość. Jeśli trzeba będzie relegować do niższej klasy rozgrywek to niech tak będzie.
Ale nie dlatego, że tego żąda Gazzetta Dello Sport.
Nie dlatego, że niektórzy dziennikarze tej gazety wydali już wyrok.
Nie dlatego, że w TV nie pokazano jednego, i mówię: jednego programu, który w związku z tą sprawą nie wydał wyroku skazującego Juve na relegację, wyroku - jak twierdzą - niezbędnego.
Nie dlatego, że Związek Konsumentów żąda relegacji, w przeciwnym razie: "Klienci nie zrozumieją."
To tak, żeby nie było wątpliwości, Panie Borrelli, do czego to już doszło.
I niech Pan zaproponuje karę, taką na jaką zasłużyliśmy.

Niech Pan osądzi czy istnieją czyny niedozwolone i próby podporządkowania sobie światka piłkarskiego bardziej niż inni: pouczanie Baldasa w programie Proces Biscardiego? Opinia dziennikarzy? Dyskwalifikacja średnich zawodników na mecze Juve?
Czy może bronić się przed siłą znacznie większą.
Niech Pan osądzi czy nasi najwięksi rywale: Milan, Milan ówczesnego Prezydenta Konsylium (Berlusconi), Prezydenta Lega Calcio (Galliani), Milan przyjaciel ówczesnego prezydenta FIGC (Carraro) Milan trzech stacji telewizyjnych, Milan, kórego działacz poucza przez telefon asystenta arbitra kiedy ma podnosić chorągiewkę, ten Milan, mógł być ofiarą Moggiego i zasługuje na mniejszą karę. Tak twierdzi La Gazzetta Dello Sport. Tak mówią w telewizji. Moggiopoli właśnie. A nie Calciopoli.

Kary zaproponuje Pan:
Nie Verdelli.
Nie Mentana (dziennikarz prowadzący program na canale 5: Matrix)
Nie Ruggiero Palombo (dziennikarz Gazzetty Dello Sport)
I nie Di Pietro, Pana były kolega, który stwierdził, że nie trzeba prowadzić śledztwa.
Jest przestępstwo, Juve musi ponieść karę. A inne kluby? Zobaczymy, może tylko karne punkty.
Wszyscy tak twierdzą. Nie można porównywać Juve do Milanu. Zgadzam się z tym. Nie można tych klubów porównywać.
Żebyśmy to my teraz mieli prezydenta Lega Calcio. Żebyśmy to my teraz mieli trzy stacje telewizyjne, które by nas broniły, omijały negatywne informacje atakując równocześnie naszego rywala od rana do wieczora.
Nie. Kary zaproponuje Pan, i mam nadzieję, że będą sprawiedliwe. I wezmą pod uwagę wszystko. Również to, że system był akceptowany przez wszystkich. Nawet przez odwiecznych wrogów (na przykład Romę), której przechwycone rozmowy udawadniają, że jedynym celem była pomoc o otrzymanie większych pieniędzy z praw telewizyjnych i z rynku transferowego.
Także tym prezydentom, którzy nie mają odwagi komentować odkąd wybuchnął skandal. Wypowiedziało się ich dwóch czy trzech. Inni, cisza absolutna. Wiedzieli o wszystkim i robili podobnie w miarę swoich możliwści.
Ostatnia rzecz: Moggi używał swojej władzy również w interesie GEA. GEA to nie Juve. Wręcz przeciwnie. Mogło się zdarzyć, że aby wziąć jakiegoś piłkarza GEA dostawaliśmy Baiocco, podczas gdy inni za podobne pieniądze dostawali Kakę'. GEA nam nie pomogła, wręcz przeciwnie.
Wierzę, że weźmie Pan to wszystko pod uwagę. Bardziej to, niż wyroki wydane przez Gazzetta Dello Sport, Matrix, Di Pietro czy Związek Konsumentów. I przez wszystkich kibiców, którzy nas nienawidzą... od zawsze, a nie od miesiąca.
Chcemy sprawiedliwści Panie Borrelli. Nie kozła ofiarnego. Lecz poważnych, sprawiedliwych kar dla odpowiedzialnych za ten skandal. Wszystkich, bez wyjątku. I niech wychodzą protestować na ulicę kibice innych drużyn, jeśli zadecyduje Pan inaczej niż jak oni by chcieli.
W rezultacie, prosimy tylko o nazwanie tego skandalu tak jak w rzeczywistości na to zasługuje: Calciopoli. A nie Moggiopoli.

Massimo Zampini"

Mozna odniesc wrazenie ze to wszystko wina Milanu a Stara Dama jest biedna pokrzywdzona bo telewizja Berlusconiego a w La Gazzetta dello Sport pracuja ludzie ktorzy sprzyjaja Milanowi i w ogole jest nieciekawie.

Powodzenia.

Ci ktorzy chca poprzec petycje niech udadza sie na JP.Tam mozna sie pod nia podpisywac.Zeby bylo latwiej podpowiem ze najlepiej wpisywac cala rodzine.Mozna nawet zmyslac bo i tak nikt tego nie sprawdzi.Dzialajcie :)

Mogłeś się powstrzymać :lol: //maestro ;)

Naprawde nie moglem :mrgreen: Akcja ok sami taka zorganizowalismy gdy Szewa odchodzil.Ale sama tresc...
Ostatnio zmieniony 01 cze 2006, 18:38 przez Chlopaczek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 01 cze 2006, 18:36

No to teraz JuvePoland zabłysło :lol: nie ma co :boruta:

Oczywiście Zaza - podpisuje sie pod pierwsza cześcią tej petycji :] Oby wyrok [wyroki ?] były sprawiedliwe - i za wszystko - dla dobra fanów i całego Calcio :!: Bo cała afera sprawa że sie już żygać chce tą cała walką o wpływy czy stołki i mataczeniem :?

Jednak troche się nie popisali atakując Milan :smoke: Bo kogo to wina że Moggi zrobił jak zrobił ? Berlusconi kazał mu wywierać presje na arbitrach ? To Milan kazał mu tak przeprowadzac transfery ? zrobić z Juve i Gea "handel mięsa" typu Micoli ? Masarnia w Turynie ? obok bazaru ? :roll: Kto fauszował finanse itd ? Milan ? Troche sie Juvetino zapomnieli :] Chyba nie Galliani dostarczał zabronione środki do Waszego klubu :> chyba że tak to dawać numer może trawke ma dobrą :] Tak La Gazzetta dziennik Rossonerich :] W końcu najczeście prase sportową kupują fani :roll: I to tyle w temacie - Mediasat - nasza wspólne Telewizja - Jak Rydzyka Trwam :] to trzeba było potwierdzić marke i zrobić swój kanał :twisted: Roma Channel - Inter Channel - Milan Channel ? i co Moggi Channel ? :lol: Chyba troche przesadzacie - ale jak Moggi obrał taka obrone to czemu nie Wy. Tyle macie w końcu, by sie bronić

Jedyny proces jakiemu może za jakiś czas podlegać Berlusconi to proces beatyfikacji :] Nie mam racji Chlopaczek - nasz petycja miała by 10 zdań które kończa temat Juve ... Nie trzeba pisać wiecej - tylko fakty.

Ale brawo za akcje - poczatek tej petycji jest naprawde ciekwy i mocno wierze w to że sprawiedliwość wygra :!: Dla dobra nasz wszystkich :!:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 01 cze 2006, 19:43

Dziś jest dzień dziecka to ludzie zrobili dobry prezent swoim fanom. Czytając to miałem wrażenie że dziś 1 kwietnia :lol: Naprawde dobra lektura... ale ja wiem co to miało na celu poza zbłaźnieniem się w Italii. Juve chce znów swoim fanom wode z mózgu zrobić i udowodnić że to wszystko wina Milanu :hardkor: :roftl3:

P.S może tego nie wyślą :P Nie wiem czy płakać czy się śmiać.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”