MŚ 2006: Grupa C - Argentyna, Holandia, SiC, WKS - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 cze 2006, 17:29

Marco van Basten tłumaczył się tym, że Huntelaar jest niedoświadczony :? Ciekawe gdzie niby odnalazł doświadczenie u Babela :roll: Nie mogę tego przeboleć. Przecież Klaas Jan nie musiałby nawet grać w pierwszym składzie. Hesselink pojedzie tam po co? Doświadczenie zbierać? pffffffffff

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 02 cze 2006, 18:40

Ale, abstrahując od umiejętności Huntelaara, w kadrze van Bastena trudno znaleźć dla niego miejsce (dla Hesselinka zresztą też). Po prostu w holenderskim 4-3-3 z niepodważalną pozycją van Nistelrooya na szpicy i Robbena na lewym skrzydle nie ma jak wcisnąć ani Huntera ani Hesselinka. Na prawym skrzydle zapewne będzie biegać Kuyt - który przecież też świetnie sobie radzi w środku ataku - a jego zmiennikiem będzie van Persie. Babel jedzie jako zmiennik Robbena, tak tez zresztą grał wczoraj z Meksykiem. Zapewne dlatego nie wziąl Huntelaara. Chociaż ja też dziwię się, że z dwójki Hunter/Hesselink wybrał tego drugiego. Większe doświadczenie w pucharach? Tylko po co go brać? Skoro zdecydował się na nie powoływanie Huntera, to mógł już odpuścić sobie tego Hesselinka i wziąć w jego miejsce jakiegoś pomocnika - bo po obejrzeniu dwóch spotkań towarzyskich Holendrów to tylko Cocu zrobił na mnie dobre wrażenie. No ale cóż, takie były decyzje trenera...

samuel10
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Moj typ

Post Wyświetl pojedynczy post autor: samuel10 » 02 cze 2006, 21:53

Moj typ 1.WKS 2.Argentyna 3.Holandia 4.SiCZ
wedlug mnie WKS to czarny kon mistrzostw...

Wysilaj się trochę bardziej na następny raz./// Corinthians :D

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 02 cze 2006, 22:16

samuel10 pisze:wedlug mnie WKS to czarny kon mistrzostw...

zgadzam się, z jednej strony to fajnie że od początku są takie fajne mecze, ale z drugiej szkoda mi tych drużyn ktore odpadna a nie wiem ktore to będą

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 02 cze 2006, 22:38

Najciekawsza grupa(oprocz A), licze na Holendrow ze wyjda na pierwszym miejscu, potem WKS...a trzecia dla Serbi :P Czyli Argentyna....4 :twisted: Nie przepadam za nimi ale na 4 napewno nie zakoncza i wyjda z grupy :cry: Jednak trzymam kciuki za Kanonierow w druzynach narodowych dlatego Holandia i WKS :lol:

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 02 cze 2006, 23:19

NO to kamień z serducha, bo myślałem, że tylko ja oburzam się faqtem nieobecności Huntelaara w reprezentacji Oranje na Mundial :wink: ..i naprawdę trudno jest mi zrozumieć dlaczego właśnie tak van Basten postąpił..powód o braku doświadczenia jest tak samo śmiechowy i zmuszający do wzięcia głębszego oddechu na zapas, jak wyraz 'premier' przy nazwisku Lepper..no cóż..to Basten jest trenerem i on swoją skórą ręczy za swoje decyzje, jakkolwiek by one nie wyglądały..chyba ugiął się tej nowej modzie na robienie rewolucyjnych zmian personalnych, racjonalnie myśląc, wołających o pomstę do nieba :lol: ale z drugiej strony wierze, że wiedział co robił wybierając skład, bo co mi innego pozostało..to on zna zespół i możliwości piłkarzy najlepiej..ja się teraz martwię o formę Van der Mana, który chyba ostatnio nie miał zbyt wielu okazji do pokopania piłki..boje sie stwierdzeń, że to on równiez może świadczyć o potencjale ofensywnym Holandii..ale jest on tak samo nieobliczalny na boisku, jak Fiat 126p na drodze, więc pozostaje tylko wierzyć, że jeszcze nas wszytkich mile zaskoczy..
Pozdrawiam..
BTW: Widzę nadal wiele wątpliwości, ale mam nadzieje, że rozwieją się one wraz z pierwszym gwizdkiem arbitra.. :)

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 03 cze 2006, 12:22

Bardzo ciekawa grupa. Dla mnie jak i dla wielu osób "grupa śmierci". Dla mnie faworyt tej grupy jest Argentyna. Licze na Holandie która może awansować dzięki dobrej postawie swojego bramkarza. Teoretycznie najsłabsza jest Serbia ale to oni moga wyjść z grupy bo nie będą grać na luzie. Czarnym koniem tych mistrzostw chyba zostanie WKS. Uważam ten zespół za nieobliczalny, mają świetnego snajpera jakim jest Drogba i bardzo dobrych i zgranych już ze sobą obrońców. Moim zdaniem tabela będzie wyglądać tak:
1. WKS 7pkt
2. Holandia 5 pkt
3. Argentyna 4 pkt
4. Serbia 2 pkt

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 03 cze 2006, 12:59

Karmelinho15 pisze:Licze na Holandie która może awansować dzięki dobrej postawie swojego bramkarza.
O Zgrozo!! Ja tam zawsze naiwnie myślałem, że główną siłą Holandii były i są formacje ofensywne, nie ujmując nic ani Edwinowi " Wielkiemu" Van der Sarowi, ani Maartenowi Stekelenburgowi...ale jeszcze duuużo nauki przede mną :roll:
Zgadzam się, że ta grupa może być, a nawet powinna być nazwana grupą śmierci.. 4 drużyny, które grają atrakcyjny futbol, 4, które przy dobrych wiatrach i sprzyjających warunkach rozwoju lasów równikowych w Kotlinie Kongo mogą pokusić się o awans..mam tylko nadzieje, że Holandii uda się nawiązać równorzędną walkę z bardzo dobrze dysponowaną Argentyną (wszyscy przy okazji pamiętamy ćwierćfinał z Francji'98 :twisted: i piękną bramkę Dennisa Bergkampa :D ), a nawet pokusic się o niemałą niespodziankę..co przy tak młodym i zgranym składzie jest bardzo możliwe..tylko, żeby w drogę nie weszła żadna z pozstałych drużyn - WKS ani SiC, które również nie pozostawiają swoją grą wiele do życzenia..życzyłbym sobie, żeby wyszły Argentyna i Oranje...chociaz ten futbol taki nieobliczalny :roll:
Pozdrawiam..

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 03 cze 2006, 15:32

Karmelinho15 pisze: Uważam ten zespół za nieobliczalny, mają świetnego snajpera jakim jest Drogba i bardzo dobrych i zgranych już ze sobą obrońców
Może mi ktoś napisać dlaczego wg większości userów WKS jest lepsze od Argentyny? To, że mają Drogbę nie znaczy, że od razu są potęgą. Serio. Przypominam, że Argentyna ma Messiego, Riquelme, Teveza czy nawet Crespo. Te nazwiska chyba są lepsze niż jedno Drogby.
Karmelinho15 pisze:bardzo dobrych i zgranych już ze sobą obrońców
Toure, Eboue... Eeeee... i kto dalej? Dalej piłkarze, których nie znam i chyba większość nie zna, albo przynajmniej nie widziała. Boka, Zoro, Cyril... Noooo, fakt. Same tuzy. Argentyna nie ma z nimi szans :roll: To, że WKS ma dwóch obrońców na poziomie, to nie znaczy, że ich formacja defensywna jest nie do przejścia :lol:

A Argentyna to już nie jest ta sama drużyna co cztery lata temu. I tylko tym widzę się sugerujecie. Skoro cztery lata temu się zbłaźniła to i teraz się zbłaźni :] Zmienił się trener. To po pierwsze. Nie wiem kto został w tej reprezentacji od poprzedniego mundialu. Crespo, Saviola, Ayala, Pato... Ci piłkarze nie stnowili wtedy o sile albicelestes. Co innego teraz. Myślę, że Argentyna bez większych problemów wyjdzie z grupy z każdym ustawieniem. Problemy zaczną się później.

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 03 cze 2006, 16:23

nie mogę się doczekać meczów rozgrywanych w tej grupie :)

wg. mnie:
1. Argentyna
2. WKS
3. Holandia
4. Serbia i Czarnogóra

lubię reprezentację WKS sama nie wiem z jakiego powodu. są dla mnie trochę śmieszni, z tą swoją 10letnią klątwą, przez którą niby nie odnosili sukcesów, z szamanami, którzy pomagają im wygrywać mecze... no i w końcu debiutanci, wcale nie faworyci grupy, a jakoś zawsze ma się ochotę takim kibicować :)
niby mnie też nie zachwycili na PNA (zresztą byłam za Kamerunem), ale stać ich na więcej. czekam na zwycięskie kręcenie biodrami Drogby ;>

Argentyny też nie powiem, żebym nie darzyła sympatią i uważam, że na drodze do pierwszego miejsca nawet moje ulubione WKS im nie stanie. wszystko się tutaj może zdarzyć, ale jednak mają najmocniejszy skład, z wieloma gwiazdami i nie sądzę, aby zawiedli kibiców. ani powtórzyli porażkę sprzed 4 lat. no i przy okazji liczę, że odbiją sobie w meczu z Holandią to co zdarzyło się w 98.

za to Holandii życzę jak najgorzej. dziwne decyzje Van Bastena i fakt, że gra tam jeden z niewielu piłkarzy, którzy wzbudzają we mnie niemal odruch wymiotny, mimo że najgorsi w tym co robią nie są- Van Nisterlooy... to starcza, żebym życzyła im 3. lub nawet 4. (choć nie wyobrażam sobie tego) miejsca.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 03 cze 2006, 17:21

Corinthians pisze:Boka, Zoro, Cyril... Noooo, fakt. Same tuzy.

Zoro to bardzo dobry obronca. Mial udany sezon w Serie A.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 cze 2006, 17:20

Holandia zremisowała z Australią, mecz był dosyc ciekawy, Australia strzeliła bramke z karnego, grali od 60 w "10"
Holendrzy mieli duzo sytuacji do strzelenia gola, ale udało się tylko Ruudowi strzelić [w jego stylu, dobitka w "16"]
Dobry mecz zagrał Robin van Persie, który zagrał cały mecz, w 90 minucie trafił w słupek z wolnego, wczesniej miał kilka groźnych strzałów, ale nie udało mu się trafić.

Sparing może sie długo odbijać czkawką Holendrom, gdyż 2 podstawowych zawodników musiało przedwczesnie zejśc z boiska, mianowicie Cocu i Sneijder. Cocu ma jakis uraz uda, ale nie wygladało to jakoś groźnie, dużo gorzej wyglądało zdarzenie Sneijdera, którego musieli znieśc z boiska do szatnii. Kiepsko to wyglądało, ciekawe co z nim będzie.

WKS prowadzi po I połowie ze Słowenią 2:0, oba gole strzelił Didier Drogba

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 04 cze 2006, 17:27

Tez widzialem ten mecz:) szczerze to Holandia Miala pecha...ta bramka dla Kangurow...ze tak powiem na trzy raty..poprzeczka...plecy bramkarza...slupek... zle wybicie obronce...chyba znowu w bramkarza..i dopitka juz celna;):):) hehehe...najlepszy zawodnik bez watpienia Robin Van Persie...swietny mecz...szarpal az milo...swietnie strzaly ktore..albo ledwo chybily..albo swietnie bronione..albo slupek;)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8671
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 cze 2006, 17:28

No mecz Holandii calkiem ciekawy :) Van Nistelrooy pewnie strzelil gola na poczatku meczu.
Mecz bardzo ostry, Australijczycy grali za ostro, faulowali, sedzia wreczal zolte kartoniki, ale tak jak wspomnial fieldy - bardzo mozliwe, ze kontuzja Sneijdera troche dluzsza bedzie :/

Karny dla Australii taki troszeczke naciagany, ale niech bedzie :D Viduka oczywiscie karnego nie wykorzystal :P Dopiero druga dobitke ktos tam strzelil [chyba Cahill] :wink:

Ogolnie meczyk ciekawy, ale nie do konca wiadomo w jakiej formie jest Holandia, bo niby maja sporo sytuacji, sa szybsi, ale tylko jednego gola zdobyli ;)

Na duza pochwala zasluguje bramkarz Australii - chyba Schwarzer [dobrze pisze ?]

thanks rtl 8)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 cze 2006, 17:33

cloner pisze:thanks rtl
dali przedsmak mundialu :D
cloner pisze:Na duza pochwala zasluguje bramkarz Australii - chyba Schwarzer [dobrze pisze ?]
dobrze napisałeś, rzeczywiście Mark był nająsniejszym punktem Australii, bronił czasem jak w transie, uderzenie Sneijdera z poza "16" jeden strzał Robina sparował świetnie na rożny. Tylko bład popełnił przy golu, kiedy źle sparował piłkę pod nogi Ruuda :?

dzieciol31 pisze:.najlepszy zawodnik bez watpienia Robin Van Persie.
ja bym tak powiedział, jakby strzelił bramkę. Nie udało mu się, ale kilka razy ośmieszył obrońcę Australii dobrym zwodem

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”