MŚ 2006: Grupa E - Czechy, Ghana, USA, Włochy - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 04 cze 2006, 22:31

Moja ulubiona grupa z moja ulubiona reprezentacja :)

Wlosi z grupy wyjda bo innego wyjscia nie maja.Starczy ze 2 lata temu odpadli w fazie grupowej (do dzisiaj widze przed oczami Cassano strzelajacego bramke na 2:1 biegnacego w strone lawki a tam go gasza wynikiem meczu Szwecja Dania - Cassano staje i zaczyna plakac bynajmniej nie ze szczescia po strzelonej bramce).Tym razem az tak nie zawioda.
Tylko ze ogolnie zawioda.Wbrew temu co mi podpowiada serce Wlosi nic wielkiego na tych mistrzostwach nie ugraja.
Juz nawet pomijam sparingi (ostatni dobry to ten w ktorych rozniesli nazistow na 4 strony swiata).Chodzi o to ze ta druzyna jest jakas nie teges.Niby wszystko wyglada dobrze - swietny trener zawodnicy klasy swiatowej w zasadzie na kazdej pozycji ale czegos brak.Moze Zambrotty (niech szybko wraca do zdrowia) moze Tottiego ktorego wspaniala dyspozycje zlamala kontuzja i ciagle nie widac u niego tego blysku geniuszu a to lider reprezentacji.Obawiam sie ze Francesco dolaczy do grona wspanialych pilkarzy ktorzy nigdy nie spelnili oczekiwan w wielkich turniejach takich jak Euro czy MS.No i w koncu Pirlo ktory formy szuka od pol roku ciezko liczyc na jego jakies nagle przebudzenie.
No ale moze bedzie dobrze.W kazdym razie Wlosi wyjda z grupy chociaz jest ona ciezka :)

USA juz na wejsciu spisuje na straty.Sa wysoko w rankingu FIFA co mnie osobiscie troche dziwi ale naprawde amerykancom lepiej wychodzi gra w kosza i tego powinni sie trzymac.Donovan co prawda blyszczy forma ale to nie pomoze Amerykanom w niczym oprocz zdobycia od 0 do 3 punktow.Moze powinni Mia Hamm wlaczyc do repry? :P

Kto tam nastepny?A tak Ghana.Ghana na pewno powalczy o wyjscie z grupy i ma spore szanse ten cel osiagnac.Ktorys z afrykanskich zespolow pewnie bedzie czarnym koniem moze wlasnie bedzie to Ghana?Maja dobrych i w miare mlodych pilkarzy.Lidera z prawdziwego zdarzenia tez maja na dodatek ogranego w Europie.Moze byc naprawde dobrze a Czesi moga przez nich plakac.

I na koniec knedle. Tylko pozazdroscic im mozemy tak silnej reprezentacji.Pechowo przegrali ostatni polfinal Euro (z Grecja to prawie wszyscy pechowo przegrywali i skonczylo sie tak jak sie skonczylo :P) i wydaje mi sie ze tam juz sie wystrzelali (wyblyszczyli?).Moge sie jednak straszelnie mylic i znowu beda zachwycac.Jesli tylko wyjda z grupy :)

Forza Italia.
Ostatnio zmieniony 04 cze 2006, 22:57 przez Chlopaczek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 04 cze 2006, 22:42

Chlopaczek pisze:Juz nawet pomijam sparingi (ostatni dobry to ten w ktorych rozniesli faszystow na 4 strony swiata).
Chcialem zaznaczyc ze faszyzm narodzil sie we Wloszech a jego zalozycielem byl ziomek o wdziecznym imieniu Benito wiec wara od Niemcow.
Chlopaczek pisze:Moze byc naprawde dobrze a Czesi moga przez nich plakac.
Albo Wlosi badz USA czemu akurat Czesi :?:
Chlopaczek pisze:I na koniec knedle.
Byli faszysci to teraz knedle :roll:

Jak juz pisalem USA daje male szanse na wyjsciwe z grupy a chcialbym zeby wyszly zespoly Czech i Ghany. Wlosi zawioda jak na Euro, tym bardziej ze beda mieli w psychice np afere w calcio.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 04 cze 2006, 22:57

Martinho pisze: Chcialem zaznaczyc ze faszyzm narodzil sie we Wloszech a jego zalozycielem byl ziomek o wdziecznym imieniu Benito wiec wara od Niemcow.
Sluszna uwaga.Specjalnie dla Ciebie zmienie faszystow na nazistow :)
Martinho pisze: Albo Wlosi badz USA czemu akurat Czesi :?:
Skoro zalozylem ze Wlosi wyjda z grupy a USA nie bedzie sie liczyc to przez Ghane moga plakac tylko Czesi prawda?

Forza Azzurri.

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 06 cze 2006, 21:46

Na stronie Milanu jest dobra informacja, że kontuzja Nesty nie jest aż tak groźna i wróci on na mecz z Ghaną. Jeszcze tylko niech Zambrotta się dokuruje :wink: i jesteśmy zwarci i gotowi. Niech nie tylko Czesi Amerykanie (im dokopać to jest piękne :twisted: )i Ghana się martwi, ale wszystkie reprezentacje martwią. Błękitni pokażą na co ich stać :P

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 06 cze 2006, 22:45

Piekna i optymistyczna wypowiedz ale nie musi sie tak skonczyc.Wlosi maja silna pilke ale reprezentacja juz od wielu lat nie osiagnela zadengo sukcesu w MS, czy ME.Ostatni raz Wlochy graly w finale MS w 1994 roku jak mnie pamiec nie myli a pozniej to tylko coraz gorzej bywalo.MS to bardzo trudna impreza i nikt nie wie jak sie zakonczy mozna tylko snuc domysly.Wloska reprezetacja ma potencjal ale taki sam lub nawet wiekszy ma przynajmniej 8 innych zespolow na swiecie,wiec trudno bedzie osiagnac sukces jakiejkolwiek z 8-10 najlepszych druzyny na swiecie lacznie z Brazylia.Jak wypadna Wlochy nawet nie zamierzam prorokowac bo to wrozenie z fusow na pewno sa lekkim faworytem grupy ale to moze byc mala pociecha.W Korei 4 lata temu Wlosi tez byli faworytami grupy, ale zajeli drugie miejsce ledwo awansujac a do tego slabo grajac przez caly turniej.Wydaje mi sie ze trzeba by zachowac rezerwe w ocenie szansa jakiejkolwiek druzyny na sukces na MS 2006 nawet i Brazylia nie jest az taka pewna choc teoretycznie najsilniejsza ale to sa MS w pilce noznej i wszystko moze sie zdarzyc.
AgaM pisze:Na stronie Milanu jest dobra informacja, że kontuzja Nesty nie jest aż tak groźna i wróci on na mecz z Ghaną. Jeszcze tylko niech Zambrotta się dokuruje :wink: i jesteśmy zwarci i gotowi. Niech nie tylko Czesi Amerykanie (im dokopać to jest piękne :twisted: )i Ghana się martwi, ale wszystkie reprezentacje martwią. Błękitni pokażą na co ich stać :P

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 07 cze 2006, 0:17

a dla mnie to Maccaroni nie sa wcale faworytami tej grupy...przede wszystkim nie tworzą DRUZYNY..ten zespol jest podzielony-co chwila wyplywaja informacje o animozjach bianconerii/rossonerii (mozna sie tylko domyslac ze chodzi o Del Piero i jego najlepszego przyjaciela :> ),a jeszcze nie dalej niz 2 tygodnie temu nie bylo wiadomo czy w zwiazku z afera Lippi wogole bedzie prowadzil te druzyne...daje im 2 miejsce-i to max.
Czechy-to co innego,moim zdaniem kandydat murowany na 1 miejsce w grupie,druzyna w pelnym tego slowa znaczeniu,a jedyne czym moga sie martwic nasi piwolubni sąsiedzi to niestety kontuzji plaga morowa..
USA-ze punkty komus z najsliniejszych w tej grupie urwa-jestem jeszcze w stanie uwierzyc,ale w wyjscie Hamburgejros przed Wlochami czy Czechami raczej watpie.
Ghana-w sumie nie wyglada najgorzej,ale praktycznie pozbawiona argumentow ofensywnych na takich Wlochow np.Jesli sie zamurują dostatecznie skutecznie to moze i jakis remisik uciułają?

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 07 cze 2006, 7:44

RzuR pisze:Czechy-to co innego,moim zdaniem kandydat murowany na 1 miejsce w grupie,

Czechy do kandydat do wyjścia z grupy, jednak moim zdaniem mecz pomiędzy Włochami a Czechami zadecyduje o awansie którejś z drużyn na miejscach pierwszych i drugich. Grupa ta jest dosyć wyrównana, na papierze jednak nie, tam w czołówkach najlepszych są Czesi i Włosi.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 cze 2006, 12:58

W pierwszym meczu na mundialu Lippi może zaskoczyć nie jednego. Oczywiscie szkoda że Zambrotta i Nesta muszą "pazuować" - bo ja jestem zdania że defensywa Oddo - Cannavaro - Nesta Zambrotta to chyba najmocniejsza linia defensywna na turnieju :] Pod nie obecnośc Sandro i Gianluci w meczu z Ghaną zagrają Interniście :wink: Marco Materazzi i Fabio Grosso.

Ponoć Lippi w tym meczu nie skorzysta z Francesco Totttiego i zagra klasycznym 4-4-2 z druga linia w środku De Rossi - Pirlo. A na flankach Gattuso i Mauro Camoranesi. A Totti jeszcze popracuje nad sobą. Musi być gotów w 100% by ciągnąć gre. Atak tworzyć prawdopodobnie Luca Toni i Alberto Gilardino - mowa :] na 100% a nie prawdopodobnie. Już grali za Lippiego 4-4-2 - co prawda ostatnio non stop 4-3-1-2 [jak gra Francesco za napadem] lub 4-3-3.

W przypadku 4-4-2 :arrow: Buffon - Oddo, Cannavaro, Materazzi, Grosso - Gattuso, De Rossi, Pirlo, Camoranesi - Toni, Gilardino.

A jak by się zdecydował na gra z Totti od początku to 4-3-1-2 :arrow: Buffon - Oddo, Cannavaro, Materazzi, Grosso - Gattuso, Pirlo, Camoranesi - Totti - Toni, Gilardino.

Oby tylko Del Piero nie wystawił na flanke :? bo równie dobrze mógł by Nim zastapić Zambrotte :? Nie wiem czemu Lippi mają nie sprawnego w 100% Francesco Tottiego nie zagra z Alessenadro Del Piero za napadem - już tak grali że Del Piero grał al'a Kaka przy 4-3-1-2. A to takie zmieniane pozycji Del Piero przypomina sytuacje z Juve i Capello.

RzuR grupe na pewno tworza i połowa z nich ma w dupie Calciopoli :P O to będą sie co nie którzy martwić po mistrzostwach świata. Teraz maja jeden cel :] Forza Azzuri. A to że kibice podczas zgrupowanie dali pokaz "przyjaźni" z graczamu Juve to tylko ich umacnia :P

"Co chwila wyplywaja informacje o animozjach bianconerii/rossonerii (mozna sie tylko domyslac ze chodzi o Del Piero i jego najlepszego przyjaciela..."

:> ? nie wiem co masz ma myśli ? Bianconerii/Rossonerii ? napisz jak moze coś przespałem :P ? Chłopie to nie Del Piero stanowi o sile tej drużyny. On stanowi o sile ławki. I to też ważna rola bo może wejśc w 85 minucie i wygrać mecz. Jednak teraz podstawa zdrowie bo gdy podstawowa "11" będzie zdrowa i w formie to będzie dobrze.

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 07 cze 2006, 13:44

A to że kibice podczas zgrupowanie dali pokaz "przyjaźni" z graczamu Juve to tylko ich umacnia
uaa..to chyba ja cos ominalem bo nie wiem o co loko?
nie Del Piero stanowi o sile tej drużyny
tu sie zgadza,ale ja wcale nie pisalem o tym ze stanowi!pisalem o tym ze atmosfera nie jest najlepsza-nie dalej jak 3 dni temu czytalem ze sa dosc ostre spiecia i tradycyjne juz grupki Juve-reszta squadrra...
wlasnie za to nie lubie Wlochow jako reprezentacji-tak Bogiem a prawdą,na mistrzostwach(świata naturalnie) nie grali nic od 1994,nie rozumiem dlaczego wystepuja tak silne animozje miedzy graczami rywalizujacych druzyn,przeciez oni powinni miec to w dupie?ale-jak ktos tu pisal,pojecia PANSTWA we Wloszech jest troszeczke inaczej pojmowane niz u nas-moze jeszcze nie tak jak w Hiszpanii,gdzie poza Kastylia kazdy ma repreze w glebokim powazaniu,ale na pewno bliżej im do Hiszpanów niż do Anglików,Polaków,Brazylijczyków gdzie reprezentacja jest zawsze nr 1 wiec nieco sie dziwie na te slowa
Teraz maja jeden cel Krzywy Forza Azzuri.
bo to chyba nie do konca prawda..
[/url]

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8675
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 cze 2006, 14:14

Zaza pisze:W przypadku 4-4-2 Buffon - Oddo, Cannavaro, Materazzi, Grosso - Gattuso, De Rossi, Pirlo, Camoranesi - Toni, Gilardino
Gattuso nie zagra na 99% w 1.meczu :cry:

http://mundial.onet.pl/0,1247843,1336058,wiadomosc.html

Mam nadzieje, ze mecz z Ghana i tak Azzuri wygraja 8)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 cze 2006, 15:49

RzuR tifosi nie najlepiej przywitali graczy w ośrodku treningowym - który byli na tapecie związku z bukmacherką i skandalem Calcio...

Wiesz RzuR tworzą silna grupe mi. dla tego że każdy potrafił sie odciąć od tych smutnuch informacji. Włosi zawsze grają pod presją a opinia która krąży w samej Itali nie ma tak naprawde znacznie. Bo nie wierze że teraz ktoś patrzy na barwy klubowe itd. Liczą sie jako Azzurich. Może masz racje że troche inaczje jest postrzegane "Państwo" ale to nie odpowiedni temat do tego :wink:

Niestety też mnie zmartwiła informacja podana przez Clonera - oby go ja już tylko jeden mecz ominą :? nie dobrze 3 gracz [4?] z podstawowego składu :? Za Rino zagra inny wojownik Calcio - młokos De Rossi :wink:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 07 cze 2006, 15:53

*_Zaza_* pisze:oby go ja już tylko jeden mecz ominą
Lekarz powiedzial, ze 1-2 mecze, a istnieje opcja, ze nie zagra nawet z Czechami, bo wstepna diagnoza to pazua 15 dni. Ale mysle, ze De Rossi da rade. Jak bedzie tak walczyl jak ze Szwajcaria ( :lol: ) to nie ma sie czym martwic ;)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 cze 2006, 16:06

To nie dobrze :? nawet 3 mecze :? i ten najwazniejszy chyba z Czechami :? ale lipa - nasz rzeźnik trafiony :wink: De Rossi może go zastapić i to na pewno. Tym bardzie jak będa grali 3 w drugiej lini. Pisze Jarzyna ten mecz to była rzeźnia i teraz wychodzi walka :roll: Podobnie jak z Ukraina - Nesta, Zambrotta, Gattuso ... a nadal bez formy Totti :? Lippa ma w kadrze innych ciekawych graczy ale to ni to.

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 07 cze 2006, 16:24

no tak,brak Rino to jednak jest oslabienie znaczne...
reasumujac Zaza-od takich rzeczy jak widzisz nie da sie odciac-pilkarze tez ludzie i nie wierze zeby potrafili przejsc obok tych wszystkich smutnych rzeczy ktore ostatnio wyszly na jaw-a to NA PEWNO bedzie mialo wplyw na ich forme,co moze spowodowac ze rundy wyzej 1/8 beda ogladac palaszujac makaron na slonecznym półwyspie...
zreszta-nie bede po nich plakac specjalnie,bo obiektywnie na rzecz patrzac:kraj w ktorym dzieja sie takie rzeczy,przez tyle czasu-bezkarnie nie powinien zostac wogole dopuszczony do MŚ.wiec moze bedzie sprawiedliwie jak wyleci z nich czemprędzej na zbity pysk.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 cze 2006, 16:48

Masz racja RzuR - to są ludzie i pewnie ma to jakiś wpływ na ich samych, ale jak mogą zamknąć mordy krytyką ? Tylko odpowiadając swoja grą. Bo przez ostatni czas już nie tylko mieszało sie z błotem działączy czy klubu ale cała lidze i piłkarzy. Jak napisałe wcześniej Każdy z gracz powołanych przez Lippiego gra tylko w wyłocznie w Serie A :!: Wiec nie reprezentują "tylko" Italli ...

To czy powinni zostać dopuszczeni czy też nie to inny temat - bo chyba nie powiesz mi że przez to co zrobił Moggi powinień cierpieć cały kraj ? A tak by było. Zapłacili by nie winni. To tak jak w Polsce Kaczyński nie umnie hymnu narodowego a Giertych chce by każdy sie uczył ... czyli zakłada ze nikt nie umnie :roll:

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”