MŚ 2006: Polacy na mundialu - Strona 5

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 08 cze 2006, 23:07

cloner pisze:a w ataku Zurawski z Rasiakiem
tak z pewnoscia
:lol:
cloner pisze:Tak, tak - widzicie ustawienie 4-4-2 Cool
Wg mnie testowane 4-5-1 czeka juz na Niemcow Laughing
dokladnie :!:

$canda(L)ous
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: $canda(L)ous » 08 cze 2006, 23:22

hehe, Szwedzi nie wygrali meczu od pazdziernika i strasznym zagrozeniem maja niby byc? Ja sie nie zdziwie jak Paragwaj bedzie na 2 miejscu w grupie, ciekawi mnie mecz z Anglia, Paragwaj w obronie jest ze tak powiem nie do przejscia...przez przypadek nie sa na MS :twisted:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 08 cze 2006, 23:52

Wbrew pozorom cloner moze trafic w "10". Jezeli Janas nie wypeka przed Ekwadorem (a mam nadzieje, ze nie), to zagra normalne 4-4-2, bo innej opcji nie widze. Umowmy sie, ze Ekwador raczej nas cisnal nie bedzie, wiec wysjie "chorwackim" 4-5-1 mogloby spowodowac, ze mecz wygladalby jak ostrzeliwanie sie z okopow :lol: Z Ekwadorem trzeba wygrac i innego wyjscia nie ma. Na 4-5-1 mozna zmienic w trakcie meczu przy korzystnym wyniku. Ale od poczatku to raczej nie.

Szymek? Na pewno wyjdzie. Jezeli zaczalby Janas bez niego (a np. z Radomskim, przy dwoch srodkowych pomocnikach) to zrobilby wieksza glupote niz przy powolaniach. Umowmy sie, ze Szymek nawet bez formy na wiecej do zaoferowania w ofensywie niz Radomski z nie daj Boze Lewandowskim razem wzieci. Wiec sklad Boruc - Baszczynski, Jop, Bak, Zewlakow - Smolarek, Sobolewski, Szymkowiak, Krzynowek - Zurawski, Rasiak jest jak najbardziej prawdopodobny.

Chyba, ze... Jelenia pusci na skrzydlo, a Smolarka do ataku (przy zalozeniu o wymianie pozycji), co IMO nie byloby glupim posunieciem. No ale zobaczymy...

21 godzin 8 minut

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 08 cze 2006, 23:59

Krzysztof Jarzyna pisze:Wbrew pozorom cloner moze trafic w "10". Jezeli Janas nie wypeka przed Ekwadorem (a mam nadzieje, ze nie), to zagra normalne 4-4-2, bo innej opcji nie widze. Umowmy sie, ze Ekwador raczej nas cisnal nie bedzie,
tutaj chyba wszyscy jestesmy zgodni
Krzysztof Jarzyna pisze:Na 4-5-1 mozna zmienic w trakcie meczu przy korzystnym wyniku.
mozna zmienic w trakcie meczu chociaz mysle ze to juz taktyka na Niemcow i na ewentualny mecz po wyjsciu z grupy .. Anglia
Nie ma innego wyjscia z Kostaryka i Ekwadorem trzeba zagraz 4-4-2
Krzysztof Jarzyna pisze:Boruc - Baszczynski, Jop, Bak, Zewlakow - Smolarek, Sobolewski, Szymkowiak, Krzynowek - Zurawski, Rasiak
Poza Rasiekiem wszytsko sie zgadza - wydaje mi sie ze na Ekwador nie ma nic do zaoferowania -
Kosa zagra zovbaczycioe chociaz ja jestem za tym aby gral Jelen :!:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 09 cze 2006, 0:07

czeher pisze:Kosa zagra zovbaczycioe
No ale chyba nie w pierwszym skladzie... Pewnie i zagra, co IMO na podmeczonych Ekwadorczykow nie bedzie zlym wyjsciem. Chociaz irytuje mnie ten jego sposob biegania (o kurcze, zaraz sie wywroce!!!) i przyjmowanie pilki, to jednak ma pewien element zaskoczenia (niestety czasem zaskakuje sam siebie) i jest dosc szybki. A poza tym wprowadzenie Kosy nie znaczy ze nie wejdzie Jelen, bo ten w odroznieniu od Kamila moze pojsc do ataku (za Rasiaka np ;)).
Kurde myslalem ze sie nie bede denerwowal, bo przeciez cwaniak jestem i w ogole, ale nawet jak juz pisze o tym meczu (czy jak ogladalem "Co z ta Polska?") to mnie zaczyna trzasc rekoma :roll: To ciekawe co bedzie jutro. Zebym tylko piwo mogl w rece utrzymac :o

Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 09 cze 2006, 7:59

Ustawienie 4-5-1 można traktować - jak to mówi Kołtoń - również jako 4-3-3. Przecież Smolarek i Krzynówek mogą grać jako bardzo ofensywni skrzydłowi. Zawsze się myśli, że jak drużyna wychodzi jednym napastnikiem to jest defensywnie, nie koniecznie musi być tak jak na papierze, ten system jest tak elastyczny, że można go interpretować jak tylko się chce. :wink:

"Ja się wcale nie denerwuje, ale kiedy o tym myślę jestem normalnie niespokojny. Oby wygrała POLSKA" :P :pray:

:wink: :wink: :wink:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 09 cze 2006, 8:45

Szwedzi zawsze mocni...nawet jak bez formy..ale z Paragwajem wcale nie taki zly scenariusz...w koncu nie sa na pozycji staraconej...rownie dobrze moga takze wyleciec Anglicy, ktorrych buki typuja na medal...:?

to sa jednak rozwazania teoretyczne...i tak pewnie Polska - Anglia w jednej osmej..:?

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 09 cze 2006, 10:23

dzieciol31 pisze:i tak pewnie Polska - Anglia w jednej osmej..
Ja bym wolał Polska - Szwecja... byłby wspaniała okazja do zrewanżowania się Trzem Koronom za ostatnie niepowodzenia. z Anglią raczej nie mamy szans bo Anglicy jadą do Niemiec po medal i zapewne im się to uda. Mają najlepszą kadrę od 1966(?). Kapitalna druga linia i obrona. W ataku pewnie odczują brak Rooney'a, a od czasu Seamana w bramce angielskiej nie ma godbego następcy. Robinson może i jest dobry, ale nieproporcjonalnie do reszty drużyny.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 09 cze 2006, 10:25

Martin Pellegrino pisze:Ja bym wolał Polska - Szwecja
w takim razie musimy wyjsc z pierwszego miejsca...:? co jest ciezkie do zrobienie...ale nie niemozliwe:) skoro Anglia jest naprawde tak mocna...t pierwsze miejsce z gory..wiec chcac grac z Paragwajem , albo ze Szwecja...musimy zajac pierwsze miejsce...:)

Maluszek
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maluszek » 09 cze 2006, 11:12

Mimo ze jest to faza grupowa to każdy mecz jest finałem - Ale mecz z Niemcami to najważniejszy mecz tych piłkarzy w ich życiu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 cze 2006, 11:21

Maluszek pisze:Ale mecz z Niemcami to najważniejszy mecz tych piłkarzy w ich życiu.
Najwazniejszy będzie mecz dzisiejszy, bo tu mamy duże szanse aby wygrać,
jak wygramy dizś, to mamy psychiczny luz i swiadomość, ze wystarczy ograć kostarykę, wiec do meczu z Niemcami podejdziemy na luzie i wtedy możemy osiągnąc dobry rezultat, oczywiście jesli wygramy z Ekwadorem - nie wolno się za bardzo rozluźnic, bo nasijeszcze gotowi uwierzyć, ze wygraja cąły mundial po jednym dobrym meczu,

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 09 cze 2006, 12:43

Wy już rywala wybieracie w ćwierć-finale :P

A wiec zaczynamy :] Za kilka godzin to co napisze teraz - nie będzie sie już liczyć. Jedynie sie będzie liczył wynik - i oby on był korzystny. Janas swoimi powołaniami wywołał narodową dyskusje wiekszą niż lustracja duchownych :P - można go krytykować za to co zrobił. Że podja dziwne decyzje - Ale teraz On i gracze którym zaufał mogą zamknąć modry wszystkim tym którzy uważają że rezerwowych na Anfield Road - liczący funty na starość Jurek ma stanowić o sile naszej kadry. Na miłośc Boską :? Anglicy jadą na mundial z nadzieją Walcottem, mieli wcześniej wybuchy talentu Owen potem Rooneya, Argentyńczycy mają Messiego czy Tevez, Canarinhos Freda a Robinho czy Kake który dzieki takim imprezie sie pokazali światu. Holendrzy mają młodego - nie obliczalnego Robina Van Parsiego czy Babbela. Francuzi Ribery'ego. Hiszpanie Cesca czy El Nino. Nawet Szwajcarzy tego całego 18 latka Vonalntehna - a ja dziś słysze że może to Ebi będzie tym objawianiem mundialu tak jak był nim ostatnio Rooney :shock:

Czemu dla Andlików 17 latek to talent. Któremu warto zauwać ? I warto za niego dać miliony funtów :!:, Czemu Włosi opierają swoją siłe na 24 letnim Gilardino. I nie ma już mowy o talencie do oszlifowania - tylko snajperze pełną będą. Hiszpanie od lat już opierają swoją siła na El Nino - ten przydomek zostanie mimo że bedzie miał 32 lata :P itd Jest Cesc który ma prowadzić gre. Argentyna, Brazylia, Niemcy itd. a w Polsce mega talent który może wybuchnąc jak Ronney w 18 roku życie to 25 letni Smolarek :? Boże, dla czego nam to robisz :? :shock:

Tu jest błąd :!: Bo w Polsce 23 latek to talent który ma sie ogrywać w Łęcznej a w czołowych piłkarsko krajach świata tacy piłkarze stanowią o sile kadry narodowej :!: żenada ...

Od sedna ...

Dziś pierwszy mecz Polaków - licze jak każdy na wygrana. Kluczem będzie pressing i gra piłką jak mówi Kazek Węgrzyn :P. Trzeba zmusić Ekwadorczyków do biegania - to oni mają biegać a nie my. Dobrze by było jak Janas zagrał by 4-2-3-1 by zageścić środek pola dwóją DM dobrych w odbiorze i szybkiego rozpoczacie akcji zaczepnej. Jeśli Szymek nadal jest bez formu zagrał bym z Maćkiem Żurawskim w lini ze skrzydłowymi a na szpicy Grzegorz Rasiak. Żuraw to jedyny polski napastnik który może przejąć pałeczke do Mirka - on może wypracować sytuacje polega i ich obsłużyć a w razie czego może z tej pozycji strzelać i włączać się w każda akcje. Kolejnym plusem z gry Rasiaka jest to ze skrzydłowi [Krzynek i Ebi] będą mieli możliwość wrzutek na głowa. A Maciek ten element gry ma najsłabszy. A tak nie tylko będzie naszym plusem schodzenie Jacka czy Ebiego do środka na lepszą noge czy gra Maćka na 20 metrze [dysponuje dobrym strzałe] ale i wrzutu na głowe Rasiaka co on umnie wykorzystać. Środek pola Radek Sobolewski - Arek Radomski. Nie urkywał że najbardzie w tym meczu licze na Sobola bo to może być nasz najwiekszy przywódca. Chyba z tej dwójki Radek ma wieksze możliwośc rozegrania piłki i wyprowadzenie ataku - konstrowanie gry od tyłu a to jest bardzo ważne. Mam nadzieje że w tym meczu boczni obrońcy wykarzą wiekszą aktywnośc. Szczególnie "Baszczu" bo jego rajdów ostatnio brakowało. A to on właśnie ma zastąpić Ebiego gdy teń zchodzi do środka. Musi Marcin dublować jego pozycje. Na środku defensywy Jop i Bąk i oby nie mieli dużo pracy. Szkoda że Ekwadorczycy nie grają dużo górą bo Jop by czyścił głowa a miło [to potrafi:P] Muszą być czujni. Podobnie jak Boruc ale to chyba regułka :P Trzeba uważać na prospopadłe piłki. Bardzo ale to bardzie licze na wygrana. Niby 1:0 straczy ale mogą ich ukąsać na dobre. Stawiam 3;1 Krzynówek - Żurawski - Rasiak - a dla rywali Valencia :P A Niemcy sie spala i długą będą prowadzili 1:0 po czym Wanchope strzeli im w 89 minucie :P na 1:1 :] To tyle z mojej strony - wierze że będzie dobrze :] Mowa :smoke: musi być dobrze. Są w stanie wyjśc z drupy na pierwszym miejscu :twisted: i nie ma gadanie - oby tylko każdy z naszych piłkarz był w swojej max formie a ten mundial nasz Do Boju Biało - Czerwoni :!:

Nie Ci będzie :P przepraszam za błędy :P/ Zaza 8)
Ostatnio zmieniony 09 cze 2006, 13:22 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 09 cze 2006, 13:03

zamknąć modry
on umnie wykorzystać.
nie ma już mowy o talencie do oszlifowania - tylko snajperze pełną będą.
Są w stanie wyjśc z drupy
Od sedna ...
gdy teń zchodzi do środka.
widze ze Zazie szczegolnie udzielila sie mundialowa goraczka :shock:
:hardkor: stary,harkor!przechodzisz sam siebie..:)

Rasiak na,badz co badz,zwrotnych,niezlych technicznie Ekwadorczykow?oby nie...wydaje mi sie ze najlepiej byloby wystawic Zurawia zeby troche pobuszowal na szpicy-ale to jak slusznie zauwazyl Zaza moze byc zalezne w duzym stopniu od tego co z Mirkiem...bo ktos musi tymi pilkami z przodu rozdzielac,a watpie zeby ze strony Sobola czy Radomskiego poszlo jakiekolwiek wieksze zaangazowanie,bo beda robic to co robia najlepiej-czyli dzialac glownie w destrukcji...
Ekwador jak przegrywa to niewiele goli traci,ale jakos chodzi mi od paru dni to 3:0 i tak bym postawil....
do boju Polsko!!!

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 09 cze 2006, 13:13

Michał Listkiewicz, prezes Polskiego Związku Piłki Nożnej, powiedział w Sygnałach Dnia w Programie I Polskiego Radia, że godzinę przed dzisiejszym meczem polskich piłkarzy odwiedzi premier Kazimierz Marcinkiewicz.
:? :? :? :?

Po co? Czy politycy sie zawsze musza wpieprzac tam gdzie ich nie trzeba? Na miesiac sie odsuna w cien, nikt nie bedzie sie podniecal ich debilnymi problemami, to sie pchaja na mundial :roll: Jeszcze niech endrjiu wezmie ze soba. A rydza i romana przed meczem z Niemcami to im troszke umysl przetrzepia ideologia walki z wrogami polskosci :roll:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 09 cze 2006, 13:15

:lol: :lol: :roll: No co RzuR liczy sie treśc :P Wiesz zagotowałem się jak usłyszałem że Ebi to może być młodą gwiazda mundialu i jego talent wybuchnie jak Ronneya w wielu 17 lat :? ... w takim razie jak powiemy o Cescu ? El Nino ? Teo ? i innych :? Polska rzeczyswistość :evil:

Z Rasiakiem też dadzą rade na szipcy. Przeciesz on ma odpowiadać za kończenie akcji. A nie kreowanie gry. I da Grzesiu plus w postaci wrzutek skrzydłowych. Wrzutek na nos :P A w taki wypadku Żuraw może poprowadzić gre na pozycji "fałszywego napastnika". Równie dobrze mogą zagra jak chłopaki pisza w inny temacie 4-4-2 i wtedy Rasiak - Zurawski w lini. Z jednym DM mianowicie Sobolem.

Oby było dobrze :!: Forza Nasi :twisted:
Pozdrawiam :)

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”