MŚ 2006: Polacy na mundialu - Strona 6

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 09 cze 2006, 13:35

*_Zaza_* pisze:4-4-2 i wtedy Rasiak - Zurawski w lini. Z jednym DM mianowicie Sobolem.
a nie lepsza by byla dwojka Zurawski Jelen?! albo wyrzucic Szymka ze skladu..jako tego ofensywnego pomocnika wstawic tam Macka..i z dwojka Jelen Rasiak?!
Gdybac mozna..ale zostalo pare godzin:) o 16 otwarcie dwie godziny pozniej Niemcy...jestem bardzo ciekawy formy naszych sasiadow...pewnie mocni w koncu u siebie...no ale kto wie?!

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 09 cze 2006, 13:44

ESPNsoccernet przwiduje, ze Polacy wystapia w ustawieniu 4-5-1, w takim skladzie:

Poland (4-5-1):

1-Artur Boruc; 6-Jacek Bak, 2-Mariusz Jop, 14-Michal Zewlakow, 4-Marcin Baszczynski; 8-Jacek Krzynowek, 16-Arkadiusz Radomski, 10-Miroslaw Szymkowiak, 7-Radoslaw Sobolewski, 15- Euzebiusz Smolarek; 9-Maciej Zurawski.

Ecuador (4-4-2):

12-Cristian Mora; 4-Ulises de la Cruz, 3-Ivan Hurtado, 17-Giovanny Espinoza, 18-Neicer Reasco; 8-Edison Mendez, 20-Edwin Tenorio, 14-Segundo Castillo, 16-Luis Antonio Valencia; 11-Agustin Delgado, 21-Carlos Tenorio or 10-Ivan Kaviedes.

Jak napisal serwis - Janas zmienil ustawienie na takie, ktore dalo w 1974 roku brazowy medal MŚ. Wiec albo sa swietnie poinformowani, ale kompletnie sie na pilce nie znaja :lol: Chociaz w sumie moze byc cos w kierunku tego drugiego, bo jest na ich stronie artykul o Polakach, w ktorym napisali (o ile dobrze pamietam, bo nie chce mi sie szukac :P ), ze najwiekszym zagrozeniem na MŚ bedzie Zurawski i... napastnik Wolverhampton Tomasz Frankowski...
Zobaczymy... :lol:

7 godzin 17 minut

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 cze 2006, 14:11

Krzysztof Jarzyna pisze:Po co? Czy politycy sie zawsze musza wpieprzac tam gdzie ich nie trzeba?
to taka forma lansu, "premier jest tak kochany, ze nawet piłkarzy na duchu podnosił przed meczem" napisze Fuckt jutro.
szkoda, ze premier nie weźmie pod uwagę, że przez takie cyrki piłkarzom nie pomoże, przez co może stracić na popularności, jak nie przymierzajac swego czasu Edyta G.
Dobrze, że dziś hymn z kasety poleci

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 09 cze 2006, 14:30

Z Michaelem B. to jeszcze nie wiadomo.Powiedzial ze jest gotowy nie ma zadnych problemow i chce zagrac w meczu otwarcia jednak decyzja nalezy do trenera.Pewnie niejedne cudowne uzdrowienia beda mialy miejsce podczas mistrzostw.

Kilka serwisow i nie takich popierdolkowatych anonsuje gre Polakow w systemie 4-5-1 o czym wspomnial wczesniej Jarzyna.Zobaczymy jak to bedzie dla mnie moga grac byle jakim systemem aby tylko byl to system dajacy nam zwyciestwo.

Z Ekwadorem sobie poradzimy bo jak z ich nie pokonamy to kogo (Kostaryki nie licze)?Trzeba awans wywalczyc w przekonywujacy sposob a nie doczolgac sie do fazy pucharowej.

Awatar użytkownika
Milczek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Milczek » 09 cze 2006, 14:43

fieldy pisze:to taka forma lansu, "premier jest tak kochany, ze nawet piłkarzy na duchu podnosił przed meczem" napisze Fuckt jutro.
szkoda, ze premier nie weźmie pod uwagę, że przez takie cyrki piłkarzom nie pomoże, przez co może stracić na popularności, jak nie przymierzajac swego czasu Edyta G.
Dobrze, że dziś hymn z kasety poleci
Zamiast się lansować to niech da jakieś dofinansowanie na rozwój polskiej piłki... Sam kiedyś grałem w juniorskim klubie i wiem jak to jest nie ma pieniędzy na nic. Stan boisk przeważnie fatalny, szkółek piłkarskich jak na lekarstwo. Jak Polska ma wypuszczać utalentowanych graczy w takich warunkach ?
Dobra skończe ten temat bo to nie czas na takie dyskusje. Teraz wszyscy z utęsknieniem czekamy na mecz. POLSKA GOLA ! :D

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 09 cze 2006, 14:52

Panowie, spokojnie ;)
Ekwador poza gadaniem i zastrzaszaniem nic więcej nie potrafi zrobić. To drużyna własnego stadionu. Wszysyc na całym świecie doskonale to wiedzą; nawet w Ekwadorze, a świadczy o tym to, że pomocy szukają u jakiegoś szamana :lol:
Jeżeli Polacy zagrają tak samo jak z Chorwatami to myślę, że 4:0 powinno być :wink: Ekwadorczycy długo nas rozpracowywali, ale pamiętajmy, że wtedy graliśmy 4-4-2 :mrgreen: A teraz mamy 4-5-1 :smile2: No i zostaną kompletnie zaskoczeni. Pięknie to Janas wymyślił. Mam nadzieję, że Marcinkiewicz nic tam mu nie podpowie :naughty:
W Ekwadorze mamy samych machajutów, którzy w ostatnich tygodniach pokazali jaki prezentują poziom. Bardzo się bałem Ekwadoru, ale przy takiej formie jaką teraz prezentują, to nawet Górnik Łęczna by sobie z nimi poradził :rotfl:
Sądze, że systemem 4-4-2 też byśmy ich roznieśli, ale oczywiście z Rasiakiem w pierwszym składzie.

Aha, wczoraj się dowiedziałem, że nie obejrzę pierwszej połowy meczu Kostaryka - Niemcy :(

PS. Przepraszam za krótką nieobecność :|

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 09 cze 2006, 15:48

Już powoli zaczynają sie wielkie emocje.
Za niedługo zaczna sie mecze i nie bedzie nie w zasięgu forum. :P
Oczywiście stawiam na Polske. Jeżeli jest jakiś przeciwnik z którym w tym momencie można wygrać jest nim Ekwador. Mamy duża szanse.
Niemcy też nie powinni mieć problemów z wygraniem swojego pierwszego meczu.

Moje typy na dzisiaj:
Niemcy 2:0 Kostaryka
Polska 2:1 Ekwador

Obrazek Polska Obrazek

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 09 cze 2006, 16:58

No już powoli zaczynamy rejs przez mistrzostwa :D do pierwszego gwizdka godzina z sekundami, ale póki co jeszcze nie znamy składów zarówno Niemiec jak i Kostaryki oraz Polski i Ekwadoru. Podobno Mora już wie jak zatrzymać naszych napastników. Zobaczymy. Niebezpieczny jest Tenorio, a do tego wspomagający go Delgado, no i na ławce nieobliczalny Kaviedes. Janas wystawi systemem pewnie 4-5-1 z ostamotnionym Żurawiem, choć szczerze powiedziawszy wolałbym 4-4-2. No, ale ufam trenerowi ;) Jak coś zawsze można taktyke zmienić podczas meczu :]

Dobra to tyle, pewnie już dziś się nie zobaczymy :P dlatego DO BOJU POLSKO !
FORZA POLSKA
AVE POLSKA

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 09 cze 2006, 17:18

czekamy!!! oby tylko nie bylo falstartu:? bo z naszymi to nigdy nic nie wiadomo...Licze na 2-0...licze na to ze sie sprawdzi..swietna zaliczka przed Niemcami...no i luz psychiczny...

FORZA BiancoRossi :P :!: :!: :!:

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 09 cze 2006, 17:40

mozemy dojsc daleko, cudem mozemy dojsc do 1/4 ale raczej 1/8 to maksimum. Z grupy wyjdziemy, mam nadzieje że wygramy dzisiaj z Ekwadorem 2-0 lub 3-1. Nie możemy stracić na samym początku bramki, bo później pojawią się problemy, gra na czas Ekwadorczyków itp. Natomiast liczę na Żurawia, myślę że strzeli dzisiaj jedną bramkę i będzie pierwszym piłkarzem który na MS strzeli u nas gola jako pierwszy.

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 09 cze 2006, 17:54

Poslka nie będzie myśle grała pod presją z Niemcami, zagrają na luzie, jeśli Polacy przegrają to porażka nie będzie zaskoczeniem. Niemcy natomiast gdyby przegrali to byłaby to ogromna sensacja i media odrazu dawałyby na stronach internetowych, gazetach, w radiu, telewizjii itp o tym że Polacy skoro pokonali Niemczech to stać ich na finał. Jakaś prawda by w tym była, Niemcy to przecież solidna i świetnie wyszkolona drużyna, jednak myślę że porażka z Niemcami jest nieunikniona. Przegramy 2-0 albo 2-1.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 09 cze 2006, 22:01

Przypominam, że to w tym temacie wypowidamy się o wyczynach Polaków.
---
Po pierwszej połowie mamy 0-1. Polacy niepotrzebnie narobili nam nadziei po meczu z Chrowacją. Póki co jestem jeszcze spokojny bo iwerzę, że Polacy się podniosą, bo widać w ich grze zalążki dobrej gry.
Poprawił się Szymek. Krzynówek gra tragicznie, Ebi się stara, widać, że sprawia dużo problemów Ekwadorczykom.
Żurawski kombinuje, ale znowu jest zdany sam na siebie. Sobolewski i Radomski po pięknym meczu z Chorwacją grają okropnie, ale nie tak jak nasza obrona, z która Ekwador robi co chce! Stoją jak słupy soli.

Więcej napiszę po meczu.

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 09 cze 2006, 22:21

Nie będe sie rozpisywał teraz. Polska gra podobnie jak z Kolumbią, w porównaniu do Ekwadorczyków nasi stoją w miejscu. Po ziemi grają nieźle nawet dokładnie, ale dośrodkowań dobrych nie ma, a grać głową chyba też nikt nie umie. Sobolewski i Radomski grają gorzej niż z Chorwacją, a to oni powinni być naszym atutem. Kiedy oddamy celny strzał? Czy już oddaliśmy?
EDIT - wszedł Jeleń, czuję że jako jedyny może dziś coś strzelić - EDIT

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 09 cze 2006, 22:47

No i mistrzostwa mamy z glowy... Szkoda bo tylu kibicow przyjechalo na mecz do Gelsenkirchen... Juz tylko cud moze nam pomoc w awansie...Czemu Jelen nie gral od poczatku :?: :(

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 09 cze 2006, 22:55

Jeleń w 10 minut zrobił wiecej niż cała reszta przez cały mecz :lol2:. O to są kpiny. Brawo trenerze J.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”