MŚ 2006: Polacy na mundialu - Strona 11

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
franconian fanatic
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franconian fanatic » 10 cze 2006, 7:14

Hi folks!

Damn, that was stupid! Poland has a very good team and fantastic supporters, what we´ve seen yesterday. And what happens? The coach can´t give his players enough self confidence and right tacticts to stand against a nation with not even the half of experience and potential of the europeans, which had won the 3rd place in World Championships for two times.

SHAME ON YOU, MR. JANAS!
:cry:
And greetings to the fans from Poland! Hold on till better times!

P.S.: Sorry for writing English, but it has been a long time ago since I lived in Poland and I forgot the grammars. But you can answer in Polnish, no prob.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 10 cze 2006, 8:31

Panowie spokojnie. Ekwador zagral bardzo dobrze w obronie a my nie moglismy sie przedrzec przez ta zapore... Wogole gralismy zbyt wolna pilke... Nie co pisac o meczu. Trzeba sie pozbierac i wyjsc zmobilizowanym do meczu z Niemcami. Szansa na awans jest, co prawda mniejsza niz wczesniej ale jest. Niemcy moga nas zlekcewazyc i na luzie podejsc do meczu co mozemy wykorzystac. Jeszcze nie wszystko stracone, ja cagle wierze ze uda nam sie awansowac :)

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 10 cze 2006, 8:37

Jeleń powinien dostać szanse gry w pierwszym skłądzie obok Żurawskiego na ataku. Polska zaczęła atakować za późno. Gdyby grali tak przez cały mecz to może by coś zrobili, swoją drogą to sędzia również przyczynił się do zwycięstwa Ekwadoru, bramka Krzynówka powinna zostać uznana, widać na każdej powtórce że nie było spalonego chociażby spojrzeń na linie murawy.

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 10 cze 2006, 8:40

Trzeba myśleć optymistycznie o dwóch meczach, które być może będą dla Polski ostatnimi w Mistrzostwach. Jakbyśmy zremisowali z Niemcami co będzie bardzo trudnym zadaniem możemy liczyć na zwycięstwo z Kostaryką, najlepiej jak my byśmy zremisowali z Bawarczykami a Kostarykanie by pokonali Ekwador. Wtedy byśmy mogli myśleć optymistycznie o ostatnim spotkaniu, jeśli przegramy z Niemcami co jest najbardziej prawdopodobnym losem wydarzeń w meczu Polska - Niemcy, a Ekwador wygra to już mozemy pakować walizki.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 10 cze 2006, 8:47

el_nino pisze:Jeleń powinien dostać szanse gry w pierwszym skłądzie obok Żurawskiego na ataku.
Nie. Powinien grac na prawym skrzydle. Widziales wczoraj jego akcje z prawej strony :?: Jest on szybki i powinien grac wlasnie z prawej strony... Nawet gdy Janas nie oglosil jeszcze skladu kadry na MS to bylem za tym zeby Jelen gral w reprezentacji ;) I wczoraj po jego wejsciu gra sie nieco ozywila...
el_nino pisze:Gdyby grali tak przez cały mecz to może by coś zrobili, swoją drogą to sędzia również przyczynił się do zwycięstwa Ekwadoru, bramka Krzynówka powinna zostać uznana, widać na każdej powtórce że nie było spalonego chociażby spojrzeń na linie murawy.
Ale nie zostala uznana i nie ma co rozpaczac. Zreszta nikt o tym nie trabi bo jesli bysmy byli druzyna lepsza to strzelilibysmy o jedna bramke wiecej od Ekwadoru. Nie strzelilismy zadnej i okazalismy sie gorszymi. Inna sprawa ze Ekwador rozpracowal nas na czynniki pierwsze...A Janas przekombinowal z tym ustawieniem.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 cze 2006, 9:03

Fajnie. Tak jak bylem optymista przed meczami z Ekwadorem i Niemcami tak teraz wiem, ze mundial skonczy sie dla nas juz po 3 meczach. Pierwsza bramka dla Ekwadoru to jak dla mnie przyklad tego ze jak sie prowadzi zamkniete treningi to jednak niektorzy cos na nich robia. Kolejny mecz z Niemcami, juz jest przegrany, wczoraj pokazali ze narazie to jeszcze cos nie tak z obrona le za to pomoc i atak nadrabia ten minus. Zreszta i obrona a szczegolnie Lahm zagrala lepiej od naszej.

U nas kto sie dobrze zaprezentowal bo jak dla mnie moze Zewlakow i Krzyniu(zreszta lewa o niebo lepiej od prawej) i Jelen...Ta taktyka byla zle dobrana powinnismy zagrac tak jak wczesniej pisalem bez Szymka i z Jeleniem od poczatku i co najwazniejsze 1-4-4-2, bo jak gramy defensywnie z Ekwadorem to cos jest nie tak :!: Zero strzalu celnego w pierwszej polowie swiadczy o formie Zurawskiego i Szymkowiaka, dwa motory napedowe, przynajmniej tak twierdzono zagrali najslabiej.

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 10 cze 2006, 9:05

el_nino pisze:Jakbyśmy zremisowali z Niemcami

Po wczorajszej grze Niemiec w obronie myśle ,że dwie albo nawet trzy bramki możemy strzelić ale Niemcy mogą nam strzelic z 4-5 :P Ale napewno nie z taką grą i z takim ustawieniem. Wogóle liczyłem ,że z Ekwadorem zagramy 4-4-2 i gdybysmy ten mecz wygrali to wtedy z Niemcami 4-5-1 zeby grac na remis no ale oczywiście Janas przekombinował. A wracając do wczorajszego meczu to Ekwadorczycy od samego początku grali bardzo twardo, szybko dochodzili do naszych zawodnikow, do tego co mial pilke to nawet 2-3 a nasi ciągle krycie 1 na 1.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 10 cze 2006, 9:07

Moim zdaniem wczorajsza porażka biało-czerwonych pogrzebała nasze szanse na wyjście z grupy. Wciąż jestem przekonany, że można powalczyć z Niemcami. Efektowne 4 bramki, ale dwie stracone w koszmarnym stylu.

Co do meczu Polska - Ekwador. Pierwsza bramka to błąd Jopa. Tenorio jest dużo lepiej zbudowany fizycznie od Baszczyńskiego i ten nie miał szans na wygranie z nim główkowego pojedynku (ale z drugiej strony nawet nie próbował) i to Jop przegrał ten decydujący pojedynek w powietrzu (chyba) z Delgado. Druga bramka była wynikem ofensywnej gry Polaków i błędu Baszczyńskiego, który jako jedyny nie ustawił się w linii z resztą obrony i Kaviedes nie był na spalonym.

Co do ustawienia to mi się nie podobało od początku. Może gdyby Szymkowiak był w lepszej dyspozycji i jego podania docierałyby do celu to może coś by z tego było. Sobolewski i Radomski powinni być aktywniejsi i ofensywie. W jednej akcji Sobol ładnie wszedł w pole karne i zrobiło się groźnie... dlaczego takich wariantów nie próbowali częściej? Ebi zagrał dobry mecz, ale zbyt egoistycznie często próbował przedryblować kilku zawodników... jak to się kończyło widzieliśmy wszyscy. W drugiej połowie Janas też popełnił błąd. Powinien zareagować wcześniej i zmienić Radomskiego, który zagrał gorzej niż Sobolewski i wprowadzić Jelenia, który chce wskoczyć do pierwszej 11. Trochę dziwna zmiana Żurawskiego na Brożka, ale jak się okazało przez 15 minut stworzył większe zagrożenie niż Żuraw przez cały mecz. Można żałować słupa Brożka, poprzeczki Jelenia i kilku ładnie zapowiadających się akcji... ale te sytuacje miały miejsce dopiero w końcówce. Jak dla mnie wariant 1-4-5-1 a raczej 1-4-2-3-1 nie sprawdził się w reprezentacji. Już kiedyś Janas próbował gry gwiazdą z jednym napastnikiem, ale nie wychodziło nam to najlepiej. Jak widać od tamtego czasu nie wyciągnął żadnych wniosków.

Awatar użytkownika
kabanos6
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kabanos6 » 10 cze 2006, 9:08

MLSoccer pisze:A Polska obawiam sie ze sa duze szanse na powtorke z Korei.Mozna sie tylko zastanawiac czy Polska zdobedzie wiecej punktow niz w Korei,bo jak do tej pory jest zle i optymizmu wedlug mnie nie widac.

no i wykrakał :(((
jak mozna bylo przegrac 2 0 ??? No to przeciez paranoja . Niestety szymek jest dalej bez formy te jego PRÓBY podan byly niesamowite . Jedynie podobal mi sie Ebi na niego zawsze mozna liczyc . Kurde albo mi sie zdaje ten arbiter troszke bardziej wolal Ekwador bo gol przy strzale Krzynia był.No w tym momencie male szanse na wyjscie z grupy .

PS Respect dla kibiców wspaniała atmosfera

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 10 cze 2006, 9:14

Optymistycznie myśleć to już chyba nie można. Z Niemcami wątpie byśmy chociaż zdobyli 1 punkt. Poprostu pierwsze 15 minut Polacy zagrali tak jak mieli zagrać, natomiast pozostałe 75 to pokaz z meczu z Kolumbią. Szymkowiak nic nie grał, obrona też słabiutko (Bąk jednynie coś grał) i jesli my chcemy wygrać z Niemcami to trzeba będzie zaczął 7-2-1, bo jeśli z Ekwadorem, słabą drużyną, chcieliśmy wygrać grając 4-5-1 no to z Niemcami odpowiednia będzie w/w taktyka. Dobry mecz smolarka, Brożka i Jelenia, bo bez nich to nie wiem czy było by jakieś zagrożenie w drugiej połowie. Teraz już wiadomo dlaczego Podolski i Klose siedzą w Niemczech. Miało być tak pięknie...! Teraz łomot z Niemcami, a potem wygrana z Kostaryką w rezerwowym składzie:)...

PS:

Nigdy sędziowie nie gwiżdzą spalonego w takich oto sytuacjach, wytłumaczcie mi dlaczego:

[img=http://img146.imageshack.us/img146/9862/polska1lo.th.png]

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 10 cze 2006, 9:15

Chlopaczek:ochlonalem,wytrzezwialem i moze troche za bardzo sie unioslem...;) ale fakt jest taki-cala krytyka ktora spadla na Janasa w Chorzowie i w calej reszcie kraju byla sluszna...udowodnil to wczorajszy blamaż-bo widac bylo ze nie mamy gorszych pilkarzy niz Ekwador-tylko po prostu nie ma ich kto nastawić odpowiednio..

dlatego Janas powinien wisiec..

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 cze 2006, 9:30

Tak naprawde ja nie widze calej winy w trenerze kadry. Mi trudno sobie wytlumaczyc kilka faktow np. :arrow: Szymek gral dobrze a nawet bardzo dobrze w Turcji praktycznie caly sezon nie wliczajac kontuzji i gral na pozycji zblizonej do tej obecnie w tym ustawieniu i nagle zaczyna sie blakac po boisku jak junior, tego sie nie zatraca z dnia na dzien i do tego przez Janasa. Kolejna sprawa Zuraw, gosciu walil w Szkocji bramki podobnie jak w Polsce mial szybkosc dynamike i skutecznosc i co nagle po 2 "mocniejszych" treningach on to wszystko zatraca. Podobnie mozna powiedziec o Ebim.
Wg. mnie zawodnicy Polski glownie ci co robieni sa na gwiazdy doszli do wniosku min. po meczu z Ekwadorem wygranym 3-1 i po losowaniu ze powalcza troche z Niemcami, a wygrane z Ekwadorem i Kostaryka sa im z gory dane :evil: Poprostu nie potrafia grac profesjonalnie jedynym takim wyjatkiem jak dla mnie jest i byl zawsze Jacek Bak 8)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 cze 2006, 9:41

Bedac optymista i wiernym kibicem Polski pewnei jednak cos strzelimy na tym Mundialu :lol: Kostaryce :!: Niew jak wybiegnie z niemcami ten sam sklad z tym samym ustawieniem to bedzie ogromny wstyd dokladnie powtorka z 2002, 0-2,0-4, i raczej tutaj pewnie 1-2 bo inaczej jakos sobie nie potrafie wyobrazic. Jelenie ja do skladu wstawialem juz od dawna i teraz mam nadzieje ze wskoczy, bo pokazal tyle samo a nawet sporo wiecej niz Zuraw i Ebi razem wzieci a nawet razem z Szymkiem :!: :twisted: Ta cala trojka jak nie dostanie ostro po tych gwiazdkowatych glowach to mozna juz wywalic TV przez okno, na picie przed kolejnym meczem zaczekam do potwierdzenia skladow bo wczoraj walilem od 16 i nie tylko meczu nie wytrzymalem do konca jakies 5 minut ale i pilem jak sie okazalo z rozpaczy. Barwo Polska Dziekuje

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 10 cze 2006, 9:56

W większości mówicie że Smolarek zagrał dobry mecz, ale oprócz tego że dużo biegał (chęci mu nie można odejmować) to do gry nic pożytecznego nie wnosił. Specjalnie w 2 połowie obserwowałem ile pojedynków 1 na 1 wygra i wiecie ile wyszło? Wygrał jeden czy dwa pojedynki a w koleinych 20 tracił piłkę. IMHO chłopak musi się jeszcze nauczyć że pomimo tego że nie idzie i gra się nie klei trzeba grać zespołowo i zgodnie z taktyką.

W 10 minut Jeleń i Brożek zrobili o wile więcej niż Żurawski i Krzynówek przez cały mecz. Nie wiem co było powodem, zlekceważyli mecz czy może ciążyła na nich za duża presja ze strony kibiców. Pozostaje tylko nadzieja że grając o wszystko z Niemcami i nie będąc faworytem Polacy zrobią nam miłą niespodziankę...

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 10 cze 2006, 10:09

Martin Pellegrino pisze:Moim zdaniem wczorajsza porażka biało-czerwonych pogrzebała nasze szanse na wyjście z grupy.
dokladnie...bo zeby myslec o wyjsciu..musiwy wygrac dwa spotkania...nawet remis z Niemcami nam nie wiele da...bowatpie zeby Kostaryka odebrala jakies pkt Ekwadorowi...no trudno...gramy jak zwykle, przegrywamy jak zawsze...:?

Jakes uwagi na mecz z Niemcami?! Irek, Brozek od pierwszej minuty... tylko im sie chcialo wczoraj grac...no i jeszcze Ebiemu...na bramke proponuje Fabianskiego..niech sie uczy..i tak juz wszystko za nami:?

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”