MŚ 2006: Polacy na mundialu - Strona 12

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 10 cze 2006, 10:12

brylancik pisze:Pozostaje tylko nadzieja że grając o wszystko z Niemcami i nie będąc faworytem Polacy zrobią nam miłą niespodziankę...

Nadzieja matka glupich...ale ponoc to ona umiera ostatnia...
za duzo juz nie zagramy w tym mundialu...szkoda...bo lepszej szansy mozemy juz nie dostac...zostaje nam czekac na lepsza druzyne... :roll:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 10 cze 2006, 10:18

dzieciol31 pisze:dokladnie...bo zeby myslec o wyjsciu..musiwy wygrac dwa spotkania...nawet remis z Niemcami nam nie wiele da...bowatpie zeby Kostaryka odebrala jakies pkt Ekwadorowi...no trudno...gramy jak zwykle, przegrywamy jak zawsze...
Nawet jak przegramy z Niemcami to bedziemy mieli jeszcze sznase na awans, ale tylko przy korzytsnym układzie innych spotkań.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8729
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 cze 2006, 10:45

Elo :wink:
Wlasnie wrocilem do zywych, i nie wiem co napisac :(
Polska zagrala wczoraj slabo, mieli pecha, no i chyba trener ustawil zespol zbyt defensywnie.
4-5-1 powinno byc grane przeciwko mocniejszemu przeciwnikowi, a na Ekwador 4-4-2 nadawaloby sie wg mnie doskonale ;) Z wczorajszej druzyny pochwalic moge chyba tylko Smolarka, no moze takze Boruca [ze nie puscil wiecej goli], i Radomskiego [dobry w destrukcji, ale nic pozatym]. Tak jak pisalem wczesniej, tak jak pisalem zawsze, i pewnie nadal bede pisal :D Szymkowiak i Sobolewski zagrali slabo :lol: I chyba mozna z ich uslug w meczu z Niemcami zrezygnowac. Zurawski - co on wogole od...walal ? to mial byc napastnik, a nie srodkowy pomocnik, ktory probuje rozgrywac akcje :shock: Ktos chyba wspomnial, ze gdyby zamiast Magica zagral Rasiak mielibysmy na boisku napastnika :wink: Mecz nie byl interesujacym widowiskiem [nie to co Niemcy - Kostaryka], ale kilka akcji, sytuacji utkwilo mi w pamieci. Min. "wspaniale" wybicia, proby dosrodkowan przez Bąka, niestety po jego wykopach pilka najczesciej ladowala u bramkarza Ekwadoru :lol: Utkwil mi tez w pamieci 1. gol, dwa bledy dwoch naszych obroncow, Jopa i Baszczynskiego - zrobili dokladnie to samo, dali sie wyprzedzic dwom zawodnikom druzyny przeciwnej. Niedopuszczalna sytuacja.
Szkoda, bo po 20minutach pierwszej polowy mialem nadzieje, ze wygramy bez problemow, gralismy dobrze, brakowalo jedynie wykonczenie. Niestety okazalo sie, ze tego wykonczenia brakowalo do konca :( Troche dziwne, ze w przerwie meczu Janas nie zrobil zmian, wg mnie to spory jego blad, powinien od razu zrzucic np. Sobolewskiego i do ataku Rasiaka :wink: Ustawienie od razu zmieniloby sie na 4-4-2, i ciekaw bylbym jak wtedy potoczylaby sie gra. Teraz kwestia gola zdobytego dla Polski, hmm, niby gol strzelony, ale ... nie jestem do konca pewien, czy Krzynowek stal na rowno z ostatnim obronca, czy tez byl juz blizej bramkarza :roll: Musielibysmy dostac lepsze powtorki :wink: Drugi gol to szybki kontratak Ekwadorczykow, i niestety ktos z naszej obrony zaspal, jesli mnie pamiec nie myli, to znowu Baszczynski z Jopem :( Dwie zmiany byly dobre [Jelen i Brozek], o Kosowskim lepiej nie wspominac :lol:
W sumie trzeba przyznac, ze braklo nam troche szczescia, gdyz mielismy tego gola [moze i byl spalony], byla poprzeczka i slupek. Oby z Niemcami bylo lepiej :wink:

Moja propozycja skladu na Niemcy :

Boruc - Zewlakow, Jop, Lewandowski, Gancarczyk - Smolarek, Radomski, Zurawski, Krzynowek - Rasiak, Jelen 8)

Co Wy na to :?:
Wiem, zbyt duzo niespodzianek :D Az takim ryzykantem Janas nie jest :wink:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 10 cze 2006, 10:50

cloner pisze:Zewlakow, Jop, Lewandowski, Gancarczyk
Baszczynski powinien zostac a co do Lewandowskiego to moze byc ale za Jopa predzej niz Baka.

Co do reszty skladu to Smolarek do ataku a Jelen na skrzydlo. Zurawski w reprezentacji nie gral rozgrywajacego wiec nie ma co eksperymentowac.

Janas jak bedzie chcial zagrac hardkorowo to wypusci calkowcie inny sklad niz byl w meczu z Ekwadorem. Moze nam to cos przyniesie jak w meczu z USA w Korei

Awatar użytkownika
adriano100
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adriano100 » 10 cze 2006, 11:05

Ja mysle ze nie ma co kalkulowac . Trzeba zagrac od poczatku bardzo agresywnie (tak jak w koncowce meczu z Ekwadorem).Widac bylo wczoraj po Niemcach ze grali pod ogromna presja . Oczywiscie nie bedzie juz takiego napiecia i moze wkrasc sie troche rozluznienia w ich szeregach . Ja bym wyszedl taki skladem

:arrow: Bramka:Boruc
:arrow: Oborna:Baszczynski , Jop , Bąk , Zewlakow
:arrow: Pomoc:Jelen , Szymkowiak , Sobolewski , Krzynowek
:arrow: Atak: Zurawski , Smolarek

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 10 cze 2006, 11:10

Muszę się jeszcze raz przed wami wyżygać z moich przemysleń.

Jestem strasznie zirytowany tytułem artukułu F(uc)ktu: "Wstyd, żenada, kompromitacja, hańba, frajerstwo. Nie wracajcie do domu."
Pytanie czy bycie słabszym od rywali jest FRAJERSTWEM? To może pan redaktor jeden z drugim wyszedł na murawę i pokazał co potrafi? Czy gdyby sedzia nie odgwiazdał spalonego(którego nie było) na Krzynówku to juz nasi nie byli by FRAJERAMI. Nie chce usprawieliwiać naszych piłkarzy, bo zagrali delikatnie mówiąc słabo, ale walczyli. A jeśli ktoś walczył nie można mieć do niego pretensji za to, że jest słabszy. Nie mozna mieć pretensji do najlepszych polskich(można mieć wątpliwości co do kilku nazwisk) piłkarzy za to, że ktoś ich nie wyszkolił jak mieli 16, 18 lat w klubach. Nie można mieć pretensji do nich za to, że nie ma żadnych struktur, konsekwencji w budowaniu kadr juniorskich. Nie można mieć pretensji za to, że Janas nie ma pomysłu na drużynę, że piłkarze nie wiedzą w jakich sektorach sie maja poruszać, że sztab szkoleniowy zlekceważył rywala(albo się nie zna na piłce) i ta nieznajomość Ekwadoru spowodowała obranie złej taktyki. Nie będzie dobrze póki nasza piłką rządza panowie Liskiewicz, Kolator, Apostel i cała mafia z Miodowej(pojechałem Tomaszewskim). To właśnie tam marnują kolejne dzięsiątki utalentowanych piłkarzy, a naszym zawodnikom powinniśmy podziękowac za to, że w ogóle jestesmy na mistrzostwach, bo osiągneli więcej niż mogli. Ciekawe, że nasi zawodnicy potrafią dostosować się do gry w innych solidnych klubach europiejskich, a w reprezentacji nie potrafia. Czyżby w dwa tygodnie można zapomnieć jak się gra w futbol.
Jeszcze jedno jestem kibicem reprezentacji POLSKI i zawsze będe im kibicował, nie zależnie od wyników, więc bardzo mnie dziwi jak można wyzywać ich od kurew, dziwek, baranów. Takie wpisy wczoraj usuwałem w komentarzach pod niusami. Dziwne tymbardziej, że wczoraj 30 tysięcy Polaków w Gelsenkirchen pokazało, że jestesmy najlepszymi kibicami na świecie. Rozumiem zdenerwowanie, ale pewnych granic nie można przekraczać. Czy jak wygramy z Niemcami to Żurawski i spółka znów będą idolami? A czemu maja nie wygrać? Piłka nożna jest nieprzewidywalna i wielokrotnie każdy z was był świadkiem niewytłumaczalnych wydarzeń. Więc dopóki piłka w grze.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 cze 2006, 11:12

Przepraszam nie wiecie kiedy sie mundial zaczyna ? :roll:

:evil: a tak na poważnie to żenada :!: Ale dali dupy po całość, chyba nikt się nie spodziwał że aż tak źle bedzie. Nie ma co krytykować piłkarzy ... ale trzeba :P Żuraw ? mówiłem on w lini w skrzydłowmy a Rasiak na szpicy. Po cholere grać flankami jak nie ma nikogo w polu. Kto to miał kończyć. Maciek cofa sie na połowe :/ Przeciesz dwóch Maćków nie mamy. Nie wiem ale chyba nikt nie wykonał poleceń taktycznych - może Boruc :roll: Sobol i Radomski w środku pola :/ to dzięki nim mieliśmy tam dominować a tu dupa to wszystko takie drewniane. Brak pomysłu. By rozegrac piłke musiał Szymkowiek czekać na Żurawskiego a wtedy nie było Maćka w lini ataku. Baszczu ? najbardzie ofensywny z naszych obrońców miał tylko jeden rajd w meczu :shock: to chyba nie było polecenie trenera ? Miał dublować skrzydło a tu prosze. Przeciesz 80% akcji Polaków wyglądało tak samo. Gramy skrzydłami a nie ma piłek na głowe. Czemu ? A no nie ma nikogo w polu... Idźmy dalej ... a może nie - szkoda nerwów od rana :P Nic nie cofnie już tego. Niemcy ? fajnie to brzmi plan minimów - wygrana :!: :roll: Wierzyć trzeba zawsze. Ale boje się że piłkarze mogą nie wierzyć :? zabrakło nam liderów. "gwiazdy" zawiodły a nikt inny nie umniał tym pokierować :? Trzeba wierzyć że teraz sie nie załamią i pokażą "jaja" bo to nie tak miało być...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 cze 2006, 11:24

Nie ma co narazie mowic o szansach Polski, dla mnie w tym momencie najwazniejszy w tej grupie jest mecz Kostaryka - Ekwador. Jesli Kostaryka nie sprawi niespodzianki i nie wygra z Ekwadorem to jedziemy do domu, bo my Niemiec nie pokonamy :!: Bardziej prawdobodobny jest remis Ekwadorczykow, to takze bylby dobrywynik dla...nas bo wtedy szanse na awans takze beda ale czy my zremisujemy conajmniej z Niemcami :arrow: watpie :!: Od dzis najwazniejszy jest jednak pojedynek Kostaryka-Ekwador i bede trzymal kciuki za Wanchopa i spolke :wink:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 10 cze 2006, 11:30

Mundial sie dopiero zaczaal a niektorzy juz czuja jakby sie skonczyl. Nie ma co rozpaczac po naszej przegranej, pilkarskie swieto trwa dalej :) Jeszcze nie wszytsko stracone przeciez trzeba byc dobrej mysli ;) z Niemcami wyjdziemy podwojnie zmobilizowani moze to nam pomoze ... Jak to mowil Gorski "Dopoki pilka w grze". Ja wierze w naszych ze z Niemcami ugramy conajmniej 1 pkt. Widac ze duzo kibicow to kibice sukcesu i po 1 meczu sypia wyzwiskami.

Niemcy i Ekwador maja 3 pkt, a my 0... jak Kostaryka wygra z Ekwadorem to jeszcze wszystko bedzie mozliwe w naszej grupie ;) I tego sie trzymajmy bo jedynie to nam zostalo

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 10 cze 2006, 11:35

gra Polaków była żenująca przez jakieś 78 minut....... pierwsze 10 minut byly niezłe i końcówka to gra bez kompleksu Jelenia i Brożka.... no cóż, szkoda.... bardzo na Polaków liczyłem , ale tak jak pewnie większość z was wielce się zawiodłem ;| pozostaje wierzyć w cud w Dortmundzie (min. remis z Szwabami ) oraz na przychylny wynik w meczu Kostaryka - Ekwador. Też sądze że ten mecz jest decydujący o podziale miejsc w tej grupie

btw - sadze ze Janas pewnie sam odejdzie jeśli nie awansujemy z grupy

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 cze 2006, 11:38

Martinho pisze:Mundial sie dopiero zaczaal a niektorzy juz czuja jakby sie skonczyl. Nie ma co rozpaczac po naszej przegranej, pilkarskie swieto trwa dalej Jeszcze nie wszytsko stracone przeciez trzeba byc dobrej mysli z Niemcami wyjdziemy podwojnie zmobilizowani moze to nam pomoze ...
No sorry Jerzy Endżel takze mowil to samo po pierwszym pojedynku z Korea Płd., i jakos z Portugalia wszyscy wyszli podwojnie zmobilizowani i dostali jeszcze gorsze lanie, a wtedy Portugalczycy byli kompletnie bez formy, przegrywajac wczesniej z USA, ktory my pozniej pokonalismy. Ja tam na nikogo nie licze, ze zagraja dla Polski, jak dla mnie jak Niemcy beda mieli awans zapewniony a Polska bedzie miala szanse, jesli Kostaryka wygra :) to sie podloza nawet z Ekwadorem, no niestety jak sami sobie awansu nie wywalczymy to nikt nam w tym nie pomoze :(

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 10 cze 2006, 11:51

BGeznadziejny mecz, choć należał się remis. Ekwador miał nieco szczęścia, w drugiej połowie jedna sytuacja i jeden gol. Polska zagrała bojaźliwie, niedokładnie. Najgorsze było to, że wcale nie próbowali uderzać. Ekwador w pierwszej połowie groźnie uderzał i pokazał, że można. Taki Krzynówek czy Szymkowiak mieli piłe na 20-25 metrze i co? Zaczynali sie kiwać, schodzić do boku i spokojnie Ekwador powstrzymywał. Co za żenada! Znowu wielkie nadzieje, tajemniczy geniusz Janas a tu co? Z Niemcami będzie jeszcze gorzej. Niemcy zagrali dobrze, Kostaryka naprawde nie istraniała, gdyy nie Friedrich to pewnie byłoby 4-0 co już jest imponującym wynikiem. Świetna lewa strona tj. Schweisteiger i LAhm, dobry Schneider mimo tego, że stary. Kahn byc może zagra z Polska, wróci Ballack. Ehhh.... chyba przestanę sie interesować polską piłka i zmienię obywatelstwo na brazyliskie. Mam już dość tych porażek, blamaży i obietnic. Polacy grali jednym napastnikiem - Żurawski - który grał jak pomocnik. Często wybijał rogi, wolne, wracał się, rozgrywał piłkę. A gdzei w takim razie napatnik? W przedzie nikogo. Blamaz i jeszcze az blamaż. Jedziemy do domu tak jak mówiłem tuz po ogłoszeniu kadry.

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 10 cze 2006, 12:14

Ebi pisze:Ehhh.... chyba przestanę sie interesować polską piłka i zmienię obywatelstwo na brazyliskie.

Będziemy wdzięczni....

Nie ma co opisywać zbytnio meczu, bo jak było wszyscy widzieliśmy... wszystko zaczeło sie od taktyki, która kompletnie nie pasowała do meczu z Ekwadorem, ale tak już jest, że Janas jest trenerem jednego meczu... Raz wyszło to już musi tak grac w następnym meczu, Radomski dobrze zagrał z Chorwacją, to już musi grac z Ekwadorem... tylko po co ?! Z tymi zmianami nie wiem po co tak długo czekał... ale taki już jest nasz kochany trener... mam nadzieje, że stanie sie cud i zremisujemy z Niemcami, wygramy z Kostaryką i jakoś wyjdziemy...

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 10 cze 2006, 12:18

meecik_mks pisze:wygramy z Kostaryką i jakoś wyjdziemy...
najpierw to Kostaryka musi wygrac z Ekwadorem..zebysmy mogli marzyc o wyjsciu...:? wtedy remis nam skore ratuje...bo inne rozwiazania to juz sa czysto teoretyczne..i szansa na ich zrealizowanie jest bliska zeru...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 cze 2006, 12:29

A ja sie ogromnie boje tego, ze o fazie grupowej zawodnicy naszej kadry beda w TV przemawiac jedynie z reklam Samsunga czy innych :wink:
Ebi pisze:BGeznadziejny mecz, choć należał się remis
Jak mogl sie nalezec nam remis skoro nie trafilismy w pierwszej polowie w bramke :!: Przeciez to wstyd i kompromitacja dla naszej ofensywy z Zurawskim, nastepca Larssona na czele. Mowie z gory jak wyjdzie w nastepnym meczu Szymek, Radomski i niestety Zuraw od pierwszej minuty to mamy ostro w plecy :P a najgorsze dla mnie bedzie to ze...wygra Ekwador a chlopacy beda grac naprawde na maximum swoich umiejetnosci i nawet zremisuja a i tak wszystko spali na panewce bo zawalilismy jeden mecz podobnie jak kiedys w pewnych elminacjach takze glupi mecz Zibiego znawcy pilki z Łotwa i po Mistrzostwach Europy. Te spekulacje i marzenia beda niestety trwaly do ostatniego gwizdka naszego kolejnego meczu :!: :idea:

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”