MŚ 2006: Polacy na mundialu

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8749
Kontakt:

Post autor: cloner » 10 cze 2006, 10:45

Elo :wink:
Wlasnie wrocilem do zywych, i nie wiem co napisac :(
Polska zagrala wczoraj slabo, mieli pecha, no i chyba trener ustawil zespol zbyt defensywnie.
4-5-1 powinno byc grane przeciwko mocniejszemu przeciwnikowi, a na Ekwador 4-4-2 nadawaloby sie wg mnie doskonale ;) Z wczorajszej druzyny pochwalic moge chyba tylko Smolarka, no moze takze Boruca [ze nie puscil wiecej goli], i Radomskiego [dobry w destrukcji, ale nic pozatym]. Tak jak pisalem wczesniej, tak jak pisalem zawsze, i pewnie nadal bede pisal :D Szymkowiak i Sobolewski zagrali slabo :lol: I chyba mozna z ich uslug w meczu z Niemcami zrezygnowac. Zurawski - co on wogole od...walal ? to mial byc napastnik, a nie srodkowy pomocnik, ktory probuje rozgrywac akcje :shock: Ktos chyba wspomnial, ze gdyby zamiast Magica zagral Rasiak mielibysmy na boisku napastnika :wink: Mecz nie byl interesujacym widowiskiem [nie to co Niemcy - Kostaryka], ale kilka akcji, sytuacji utkwilo mi w pamieci. Min. "wspaniale" wybicia, proby dosrodkowan przez Bąka, niestety po jego wykopach pilka najczesciej ladowala u bramkarza Ekwadoru :lol: Utkwil mi tez w pamieci 1. gol, dwa bledy dwoch naszych obroncow, Jopa i Baszczynskiego - zrobili dokladnie to samo, dali sie wyprzedzic dwom zawodnikom druzyny przeciwnej. Niedopuszczalna sytuacja.
Szkoda, bo po 20minutach pierwszej polowy mialem nadzieje, ze wygramy bez problemow, gralismy dobrze, brakowalo jedynie wykonczenie. Niestety okazalo sie, ze tego wykonczenia brakowalo do konca :( Troche dziwne, ze w przerwie meczu Janas nie zrobil zmian, wg mnie to spory jego blad, powinien od razu zrzucic np. Sobolewskiego i do ataku Rasiaka :wink: Ustawienie od razu zmieniloby sie na 4-4-2, i ciekaw bylbym jak wtedy potoczylaby sie gra. Teraz kwestia gola zdobytego dla Polski, hmm, niby gol strzelony, ale ... nie jestem do konca pewien, czy Krzynowek stal na rowno z ostatnim obronca, czy tez byl juz blizej bramkarza :roll: Musielibysmy dostac lepsze powtorki :wink: Drugi gol to szybki kontratak Ekwadorczykow, i niestety ktos z naszej obrony zaspal, jesli mnie pamiec nie myli, to znowu Baszczynski z Jopem :( Dwie zmiany byly dobre [Jelen i Brozek], o Kosowskim lepiej nie wspominac :lol:
W sumie trzeba przyznac, ze braklo nam troche szczescia, gdyz mielismy tego gola [moze i byl spalony], byla poprzeczka i slupek. Oby z Niemcami bylo lepiej :wink:

Moja propozycja skladu na Niemcy :

Boruc - Zewlakow, Jop, Lewandowski, Gancarczyk - Smolarek, Radomski, Zurawski, Krzynowek - Rasiak, Jelen 8)

Co Wy na to :?:
Wiem, zbyt duzo niespodzianek :D Az takim ryzykantem Janas nie jest :wink:

Wróć do „Piłka nożna na świecie”