MŚ 2006: Grupa C - Argentyna, Holandia, SiC, WKS - Strona 7

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 11 cze 2006, 9:38

Martinho pisze:Mecz naprawde byl niezly, duzo akcji, strzalow na bramki, dramaturgii... Szkoda ze WKS przegralo, bo nalezal im sie conajmniej remis.

Było to przepiękne widowisko, mi też szkoda Wybrzeża Kości Słoniowej. Jednak dla Afrykańczyków jest jeszcze nie wszystko stracone, grupa jest równa, więc mogą jeszcze wygrać i wyjść z grupy nawet na pierwszym miejscu. Bo wątpie by Argentyna wygrała wszystkie mecze grupowe. do ofensywy świetnie wychodził Boka, a Argentyna te dwie bramki zdobyła z kontry, grali szybką kontrą. Jednocześnie świetnie się bronili, ale szybko wychodzili do ataku, i tak padły te bramki.
Martinho pisze:laendrzy maja mocny sklad i nie zdziwilbym sie jakby daleko zaszli w tych mistrzostwach.
Zgadzam się z tobą poraz kolejny. Holendrzy mają solidną drużynę, stac ich nawet na wejście do finału, jednak będzie to trudną sztuką.
Martinho pisze:Chcialbym zeby z tej grupy wyszla Holandia i WKS, ale to juz chyba malo realne
Mało realne? Dlaczego...? Przecież jest to wyrównana grupa, tak jak już tutaj pisałem u góry. Jest to równa grupa, każdy może wyjsć z grupy, każdy punkt w tej grupie jest ważny, bo możliwe że każda z drużyn ędzie miała po jednym zwycięstwie i jednej porażce. Więc wtedy decydowały by bramki, a wiadomo jak to z nimi jest.

Awatar użytkownika
LAtifa_19
Grafomański impertynent
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAtifa_19 » 11 cze 2006, 9:48

el_nino pisze:Było to przepiękne widowisko, mi też szkoda Wybrzeża Kości Słoniowej
Zasługiwali na wygraną nie tylko na remis :wink: nie szkoda mi ich ba jak tak dalej bedą grali to dużo zwojują na tym Mundialu :jupi: i dobrze

Coś czuje że Argentyna z Holandią polegnie :P WKS ma wyjść z grupy bo bedzie nesprawiedliwie najważniejszy mecz WKS zagra z Holandią oby wygrali, lubie Afrykańsskie drużyny :P
Holendrzy mają solidną drużynę, stac ich nawet na wejście do finału
wogóle sie nie zgadzam Holandia jest za młoda jak dla mnie. Jest duzo lepszych zespołów od Holandi obecnie dlatego nie wyobrażam sobie ich w Finale :P

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 11 cze 2006, 10:13

Wczoraj świetny mecz, taki jaki powinien być w grupie śmierci. Mam nadzieje ,że dzisiaj Holendrzy i Serbowie nas nie zawiodą. Faworytem są pomarańczowi ale faworyci nie zawsze wygrywają. Licze na Holendrów mimo ,że mają dość młody skład. Uważam ,że WKS ma jeszcze duże szanse na wyjście z grupy. Remis z Holandią i wygrana z Serbią oraz remis Argentyny z Serbią i dzisiejsza wygrana Holandii z Serbią i Argentyną i WKS i Argetyna mieliby po 4pkt. Troche to pomotałem :lol:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 11 cze 2006, 10:33

a nooo..bardzo ladny mecz...szkoda tylko Drogby i spolki..i ich zmarnowanych okazji...Argentyna swietnie ich wypunktowala..swietnie zagranie Romana...ale tylko w pierwszej polowie..bo w drugiej jakby troszke przygasl:) szkoda WKS..ale o wyjsie moga jeszcze powalczyc i wierze ze im sie uda, bo naprwde graja swietnie!!!

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 11 cze 2006, 11:24

Lakier: Boki wcześniej nie znałem, i nikt normalny przed wczorajszym meczem nie napisałby o tym, że Boka jest obrońcą klasy światowej.

A Jeżeli wg Ciebie Polska jest dobrze przygotowana kondycyjnie, to dlaczego Ekwadorczycy wyprzedzali naszych obrońców o kilka sekund?

LAtifa_19 pisze:Coś czuje że Argentyna z Holandią polegnie
Z WKS też miała polegnąć :lol:

Szkoda, że Saviola strzelił bramkę, bo tylko utwierdzi się Pekerman w przekonaniu, że jest on geniuszem. Tevez nie zagra z Serbami :(
Jednak trzeba przyznać, że Javier zaskoczył na plus. Kilka zagrań mu wyszło, no i strzelona druga bramka.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 11 cze 2006, 11:34

Corinthians pisze:Lakier: Boki wcześniej nie znałem, i nikt normalny przed wczorajszym meczem nie napisałby o tym, że Boka jest obrońcą klasy światowej.

No i wlasnie o to chodzi. Gdy sie nie widzialo gracza w akcji, to powinno sie powstrzymac od komentarza. No ale, gdyby mnie ktos zapytal przed meczem o obrone WKS'u to tez jako bardzo dobrych wymienilbym Toure i Eboue.

A Jeżeli wg Ciebie Polska jest dobrze przygotowana kondycyjnie, to dlaczego Ekwadorczycy wyprzedzali naszych obrońców o kilka sekund?

No ale atakowala.... eh [']

Co do tego meczu, to zawiodlem sie jeszcze na Eboue, slaby mecz.

Dzisiaj Serbia i Holandia. Na kogo stawiacie?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8652
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 cze 2006, 11:35

bo w Gelsenkirchen bylo podczas meczu 28 stopni Celsjusza :twisted: a wszyscy zapowiadali max. 20 :evil:

Ekwador gral jak u siebie, a Polska nie wytrzymala :(
Anglia wczoraj tez narzekala na zbyt wysoka temperature :lol:

Ciekaw jestem jak dzis - o 15. Holandia - SiC - pewnie tez bedzie upał, i kto bedzie bardziej narzekal ? pewnie Ci co przegraja :lol2:

Wg mnie dzis padnie remisik :P

Awatar użytkownika
sz3lo
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sz3lo » 11 cze 2006, 11:35

mecz bardzo mi sie podobał, poziom bardzo wysoki, wks fajnie walczyło, do konca, i chwała im za to. jednoczesnie uswiadomiło mi to jak daleko jest polska piłka, narazie jestesmy najgorsza druzyna na tych mistrzostwach i ogromnie daleko nam nawet do afrykanczykow.

no i ten boka, naprawde swietny gracz.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 11 cze 2006, 11:38

Corinthians pisze:A Jeżeli wg Ciebie Polska jest dobrze przygotowana kondycyjnie,
z ta kondycja to nie przesadzajmy nie jest az tak zle a ...
Corinthians pisze:to dlaczego Ekwadorczycy wyprzedzali naszych obrońców o kilka sekund?
wiadomo czarni maja lepsze predyspozycje :roll: Tenorio wygladal jak ..... Green :P

Coz mecz wysmienity szkoda tylko ze Agentyna wygrala :evil: :evil: :evil: ale coz mam nadzieje ze Serbia urwie im pkt zas Holandia rozbije w drobny pyl :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 cze 2006, 11:39

Lakier pisze:bo w Gelsenkirchen bylo podczas meczu 28 stopni Celsjusza Twisted Evil a wszyscy zapowiadali max. 20
Zubilewcz beknie za porażkę :!:
Lakier pisze: Dzisiaj Serbia i Holandia. Na kogo stawiacie?
to zalezy od skłądów, nie wiem czy Cocu, Sneijder są już zdrowi ?
a przeciez jeszcze van der vaart nie w pełni sił.
Adekk powinien się pojawić i nam przybliżyć wszystko co się dzieje na zgrupoowaniu Oranje :D
Licze na wygraną Holendrów i popis van Persiego, oby cos ustrzelił dziś.

Lakier pisze:Co do tego meczu, to zawiodlem sie jeszcze na Eboue, slaby mecz
No niestety, rzadko przyłaczał się do akcji ofensywnych, a jak już to robił, to Sorin niedawał sobie siatki założyć :P
Świetnie zagrali Zokora, zwłaszcza na poczatku meczu, no i wspomniany Boka.

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 11 cze 2006, 11:40

LAtifa_19 pisze:wogóle sie nie zgadzam Holandia jest za młoda jak dla mnie. Jest duzo lepszych zespołów od Holandi obecnie dlatego nie wyobrażam sobie ich w Finale Razz

A ja z kolei sie z toba nie zgadzam :P Holandia to jest moj ulubiony zespol i wiem na co ich stac. Ci mlodzi to tak sie sklada ze to pilkarze swiatowej klasy - Robben, Van der Vaart, Hettinga, Kuyt i pozostali - Maduro, Van Persie, Babel tez pokaza na co ich stac. Poza tym trzon druzyny stanowia doswiadczeni gracze - Van Bronckhorst, Ooijer, Cocu, Van Bommel, Van Nistelrooy.

Ja osobiscie licze ze dojda w do finalu. To bylby dla mnie piekny final gdyby w nim zagrali Holendrzy i Brazylijczycy. Oni naprawde prezentuja nieslychanie piekna, ofensywna i kreatywna gre. Bede 3mal za nich kciuki :)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 11 cze 2006, 11:46

Corinthians pisze:A Jeżeli wg Ciebie Polska jest dobrze przygotowana kondycyjnie, to dlaczego Ekwadorczycy wyprzedzali naszych obrońców o kilka sekund?
Jeszcze odnosnie tego, idac twoim tokiem myslenia odnosze wrazenie iz twierdzisz iz Argentyna rowniez nie jest zbyt dobrze przygotowwania kondycyjnie bo przeciez wczoraj niektorzy z WKS zostawiali daleko z tylu argentynczykow

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 11 cze 2006, 11:48

czeher pisze:Jeszcze odnosnie tego, idac twoim tokiem myslenia odnosze wrazenie iz twierdzisz iz Argentyna rowniez nie jest zbyt dobrze przygotowwania kondycyjnie bo przeciez wczoraj niektorzy z WKS zostawiali daleko z tylu argentynczykow
Nie, ja przecież napisałem, że wszystkie zespoły są dobrze przygotowane kondycyjnie oprócz Polski, chociaż owszem, obrona Argentyńska to żółwie.

EDIT:
Oczywiście chodzi mi o te zespoły, które dotychczas rozegrały mecze. :P

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 11 cze 2006, 12:22

Lakier pisze:Dzisiaj Serbia i Holandia. Na kogo stawiacie?
Będzie ciekawy mecz, jednak Holandia mimo, iż obronę mają nie za dobrą powinna sobie poradzić z Serbami. W ataku Kujit, Van Persie, RvN powinni coś ustrzelić, a nawet gdyby holenderska oborna pomyliła się to jest przecież świetny Van Der Sar, który moim zdaniem może pokusić się o nagrodę dla najlepszego bramkarza MŚ.

Przypuszczalne składy (onet.pl):

Serbia i Czarnogóra (4-4-2): 1-Dragoslav Jevric - 4-Igor Duljaj, 6-Goran Gavrancic, 20-Mladen Krstajic, 3-Ivica Dragutinovic - 17-Albert Nadj, 10-Dejan Stankovic, 7-Ognjen Koroman, 11-Predrag Djordjevic - 8-Mateja Kezman, 9-Savo Milosevic.
Trener: Ilija Petkovic.

Holandia (4-3-3): 1-Edwin van der Sar - 14-John Heitinga, 13-Andre Ooijer, 4-Joris Mathijsen, 5-Giovanni van Bronckhorst - 18-Mark van Bommel, 20-Wesley Sneijder, 8-Philip Cocu - 17-Robin van Persie, 9-Ruud van Nistelrooy, 11-Arjen Robben.

Jesli Kezman, Milosevic i Stankovic będą mieli dzień, a obrona i bramkarz Oranje go mieć nie będą to być może będzie mała niespodzianka. Mała, bo SIC nie jest skazywana dzisiaj na porażkę. W końcu dzisiaj zagra dwóch Barcelończyków GvB oraz MvB i zobaczymy jak sobie poradzą.

Zapowiada się ciekawy mecz: Mój typ: 3-2 lub 2-1 mimo wszystko dla Holandii :) Liczę, że ustrzeli coś Van Persie i ktoś z piłkarzy Barcelony.

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 11 cze 2006, 13:34

herdek pisze: ...gdyby holenderska oborna pomyliła się to jest przecież świetny Van Der Sar, który moim zdaniem może pokusić się o nagrodę dla najlepszego bramkarza MŚ.
Oj mocne słowa, mogłbym tutaj polemizować. O ile Van Der Sar gra na przyzwoitym poziomie, nie robi większych błędów, o tyle na MŚ jest kilku zdecydowanie lepsych fachowców na Jego pozycji. No ale nie ma rzeczy niemozliwych :wink:

Co do meczu Holania - Sergia i Czarnogóra licze na interesujące widowisko, sporo bramek i zwycięstwo Reprezentacji Oranje. Postawie na 3-1 Wierze iz ustrzeli coś W.Sneijder mój ulubieniec spoza Mediolanu

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”