Borussia Dortmund (zbiorczy) - Strona 42

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 11 cze 2006, 17:16

Szkoda ze nie wiesz ze na miejsce Rosicky-iego jest Piennar z Ajaxu
A na mejsce Kollera Nelson Valdes z Werderu ktory bardzo dobrze gral w meczu Anglia-Paragwaj ... Dochodzi także Amedick z 2 ligowego Brunszweig (obronca) BVB mialo na niego chęc juz od dłuzszego czasu...
Są takzę prowadzone rozmowy z Aleksandrem Frei z Rennes nie moga sie dogadac co do ceny narazie...
OLE SUPER BVB !!!

Awatar użytkownika
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: #10 » 11 cze 2006, 20:17

Baraneq pisze:Carlos Tenorio
to ten co nam bramke pyknoł :roll:

on raczej nie pójdzie do BVB za dobrze mu u szejków :P tam płaca lepiej niz w BVB :!:

Klawiatura do naprawy. Zamiast "ą" wystukuje Ci "o" :o // Niggaz

Awatar użytkownika
robo-bvb
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robo-bvb » 12 cze 2006, 14:11

wazne oprocz pozyskanych zawodnikow(oby jeszcze Frei przyszedl) jest to,ze amerykanski finasista bankowy udzielil pozyczki ponad 70mln ,z ktorej wykupiony zostanie stadion i powroci do nazwy Westfallenstadion za ok.57 mln(to na 100%) ,a reszta pojdzie na konto wierzycieli BVB o ile dobrze sie orientuje.moze jeszcze sie uda cos wysuplac na jakiegos zawodnika bo Piennar,Amedick,Valdez to troszke za malo.ale wazne ,ze cos sie dzieje i to na plus w klubie.

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 30 cze 2006, 9:56

Bardzo się cieszę, bo w bardzo lubianej przeze mnie Borussi Dortmund doszło do kolejnego transferu. Josef Schneck - rzecznik prasowy drużyny poinformował, że klub pozyskał Szwajcara Alexandra Frei'a. Jego poprzedni zespół - Rennes otrzyma około 5 mln euro. Tak więc dziura w napadzie jaka powstała po odejściu Kollera została załatana. Trzeba tylko poczekać do pierwszych meczów i zobaczyć czy Szwajcar szybko się ogra w klubie z Westfallenstadion (Signal Iduna).
Ostatnio zmieniony 30 cze 2006, 13:02 przez ATI, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
robo-bvb
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robo-bvb » 30 cze 2006, 12:26

Frei przychodzi na 4 lata
Tinga na 3 lata

Awatar użytkownika
Milczek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Milczek » 30 cze 2006, 12:36

No, no jestem pod wrażeniem pracy wykonanej w Dortmundzie. Sprzedali kluczowych piłkarzy, ale w ich miejsce kupili wcale nie gorszych. Myśle, że przy odrobinie szczęścia mogą w następnym sezonie powalczyć nawet o LM ! Może podać ktoś link z info o tym, że kupiony został Tinga ? Nie musi być to koniecznie Polska strona :wink:

Rado8
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rado8 » 30 cze 2006, 14:14

Mimo tych transferów nie uważam, że Borussia będzie robiłą furorę w lidze. W końcu Piennar, Tinga, Frei i Valdez nie są jakimiś tuzami. Co jak co, ale liga francuska jest słabsza od niemieckiej i Frei nie będzie tak strzelał. Valdez jest szybki i dobry technicznie, ale skuteczny też nie jest. Tingi i Piennara nigdy w akcji nie widziałem, ale i tak nei wierzę, że będą motorem napędowym Borussi. Przyszedł też nie jaki Martin Amedick z chyba Eintrachtu Brunszwik, tak? Nie wiem co o nim myśleć.

Awatar użytkownika
mati_26
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mati_26 » 30 cze 2006, 14:27

Rado8 pisze:Mimo tych transferów nie uważam, że Borussia będzie robiłą furorę w lidze. W końcu Piennar, Tinga, Frei i Valdez nie są jakimiś tuzami. Co jak co, ale liga francuska jest słabsza od niemieckiej i Frei nie będzie tak strzelał. Valdez jest szybki i dobry technicznie, ale skuteczny też nie jest. Tingi i Piennara nigdy w akcji nie widziałem, ale i tak nei wierzę, że będą motorem napędowym Borussi. Przyszedł też nie jaki Martin Amedick z chyba Eintrachtu Brunszwik, tak? Nie wiem co o nim myśleć.

Frei-nie jest wcale gorszy od Kollera.Może ma gorsze warunki fizyczne.Ale nadrabia to swoim instynktem strzeleckim.I jest młodszy.

Nelson Valdez-też nie jest gorszy od dużego Czecha.Jest już trochę ograny w Bundeslidze i Lidze Mistrzów.

Piennar-Pozyskano go już w połowie sezonu.Nie jest formatu Rosickiego ,który odszedł do Arsenalu.Ale ma dopiero 23 lata.W dodatku nie trzeba było płacić za niego ani grosza bo kończył mu się kontrakt z Ajaxem.

O Tindze i Amedicku nie jestem w stanie na razie nic powiedzieć.

Awatar użytkownika
Milczek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Milczek » 30 cze 2006, 14:29

Rado8 pisze: Mimo tych transferów nie uważam, że Borussia będzie robiłą furorę w lidze. W końcu Piennar, Tinga, Frei i Valdez nie są jakimiś tuzami.
Sa to wielkie talenty przy dobrym prowadzeniu mają szanse stać się gwiazdami Bundesligi i nie tylko :wink:
Rado8 pisze:Co jak co, ale liga francuska jest słabsza od niemieckiej i Frei nie będzie tak strzelał.
Na Mundialu Frei już pokazał co nie co. Chłopak potrafi dużo myśle, że bardzo dobrze zastąpi Kollera
Rado8 pisze:Przyszedł też nie jaki Martin Amedick z chyba Eintrachtu Brunszwik, tak? Nie wiem co o nim myśleć.
Osobiście nie widzialem go w akcji, ale słyszałem, że to spory talent.

Ja obstaje przy tym, że w następnym sezonie Borussia będzie odgrywała dużą rolę w Bundeslidze.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 30 cze 2006, 14:31

Rado8 pisze:. Co jak co, ale liga francuska jest słabsza od niemieckiej i Frei nie będzie tak strzelał.
Z tym stwierdzeniem moznaby sie spierac, chociaz jestem fanem Bundesligi to nie powiem ze Ligue 1 jest gorsza od ligi niemieckiej... Mozna powiedziec ze sa to wyrownane ligi.

Co do Borussi, to mnie malo to obchodzi ktore miejsce zajma bo 1 znowu bedzie miec Bayern 8) A czy zajma 2 czy 15 to juz sprawa drugorzedna ;) Odszedl Rosicky, ktorego na Westfalenstadion bedzie na pewno brakowac. Ale transfery rzeczywiscie zrobili ciekawe, ale Atletico w Primera Division tez zrobilo w tamtym sezonie niezle transfery a co z tego wyszlo :?:

EDIT

Milczek :roll:
Ostatnio zmieniony 30 cze 2006, 14:37 przez Martinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Milczek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Milczek » 30 cze 2006, 14:35

Martinho pisze:Atletico w Primera Division tez zrobilo w tamtym sezonie niezle transfery a co z tego wyszlo
Wolfsburg też zrobił ciekawe transfery 2 lata temu i co z tego wyszło ? Gdyby iść takim tokiem myślenia to nie powinno się sprowadzać wogle nowych zawodników :?
Jest dobry trener skład tez jest niezły musi to dać efekty :D

Na inaugurację Bundesligi gramy własnie z BvB, zapowiada się ciekawy mecz :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 cze 2006, 21:34

Transfery BVB to napewno nie sa wzmocnienia, ktore moga dac nadzieje na walke o najwyzsze cele, ale cos moga zwojaowac w lidze. Piennar, Frei i Valdez to napewno wzmocnienia dla BVB, ale podobne transfery do nich dokonalo bardzo wiele druzyn w Bundeslidze min. Galasek....
Łatwo zastapic Kollera i Rosickyego nei bedzie, ale przynajmniej beda mieli mniejsze wydatki na płace....
Zobaczymy jesli odejdzie Metzelder, to juz kompletnie BVB straci swietnych pilkarzy, choc ten ostatnio nie gral za duzo.
Zobaczymy znow wszystko bedzie oparte w jeszcze wiekszej mierze na młodych zawodnikach :roll:

Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 30 cze 2006, 21:48

Messi E2 Ronaldinho pisze:Transfery BVB to napewno nie sa wzmocnienia, ktore moga dac nadzieje na walke o najwyzsze cele, ale cos moga zwojaowac w lidze. Piennar, Frei i Valdez to napewno wzmocnienia dla BVB, ale podobne transfery do nich dokonalo bardzo wiele druzyn w Bundeslidze min. Galasek....
To weś nam wkońcu powiedz czy są to wzmocnienia czy nie bo sie sam zakręciłeś...
Martinho pisze:Co do Borussi, to mnie malo to obchodzi ktore miejsce zajma bo 1 znowu bedzie miec Bayern Cool A czy zajma 2 czy 15 to juz sprawa drugorzedna...
Akurat mamy z twoim bayern 1 meczyk wiec sie zobaczy nie bądź taki pewny...ja stawiam 3-1 dla BvB :twisted:

A tak wogóle to moim zdaniem to BvB zrobiło bardzo dobre transfery...Po tym jak zobaczyłem Valdeza i Freia na MŚ to czekam z optymizmem na mecze Bundesligi :D

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 01 lip 2006, 0:34

No no, nie spodziewałem się takiej ofensywy BVB tego lata!! Naprawdę zakupiono dwóch świetnych napastników, kto wie!? Być może Borussia z nimi w składzie powalczy w przyszłym sezonie o LM!? Oby!!

A swoją drogą do dziś nie potrafię zrozumieć jak Werder mógł pozwolić sobie na sprzedaż Valdez'a!! Hmm... Ich strata!!

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 lip 2006, 9:20

To weś nam wkońcu powiedz czy są to wzmocnienia czy nie bo sie sam zakręciłeś...
Sa to wzmocnienia dla BVB :arrow: ale nie sa to wzmocnienia aby Borussia mogła spokojnie walczyc o Puchary, bo ani Piennar, Valdez czy Frei to nie sa zawodnicy tacy jak Koller, Rosicky czy bliski odejscia Metzelder :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”