MŚ 2006: Polacy na mundialu - Strona 15

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 12 cze 2006, 7:58

Krzysztof Jarzyna pisze:O ile jeszcze to pierwsze jakos jest do zrealizowania, to z przykroscia trzeba stwierdzic, ze wobec slabej dyspozycji Szymka nie ma kto podawac

Tak naprawde to Szymek nie może odnaleźć się w systemie 4-5-1 ponieważ dwóch def. pomocników troche jakby go spycha z jednego boku do drugiego. Zauwarzyłeś K. że Szymek zaczął grać i podawać lepiej gdy zszedł z boiska Sobol i taktyka przestawiła się na 4-4-2 ? Prawda jest taka, że taktyke ustawia się pod piłkarzy, a widać, że naszym w 4-5-1 ewidentnie nie idzie, a przedewszystkim "gwieździe" Żurawskiemu. Nawet z Chorwacją nie było tak dobrze jak za najlepszych czasów 4-4-2. Jeśli nie zaryzykujemy i nie powrócimy do starego systemu to możemy w zasadzie już pakować manatki.
Szerszen pisze:Ta stawiac na Jelenia bo pogral 15min i troszke sie pokazal.
Na Jelenia i na Brożka w zasadzie. Zresztą Irek nie musi się trenerowi pokazywać bo widzi go na treningach, a w meczach przez 20 minut z Kolumbią i 15 z Ekwadorem pokazał więcej niż Magiczny Maciek. Brożek to typowy środkowy napastnik. Może jednak zagrać Żuraw i dopiero na drugą połowe wpuścic Pawła. Też nie było by źle. Szymek jak dla mnie nie zejdzie poniżej przyzwoitości o ile zagramy 4-4-2.

Szanse są małe, ale jeszcze mniejsze będą jesli zagramy 4-5-1

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 12 cze 2006, 8:50

Sero pisze:Na Jelenia i na Brożka w zasadzie. Zresztą Irek nie musi się trenerowi pokazywać bo widzi go na treningach, a w meczach przez 20 minut z Kolumbią i 15 z Ekwadorem pokazał więcej niż Magiczny Maciek. Brożek to typowy środkowy napastnik. Może jednak zagrać Żuraw i dopiero na drugą połowe wpuścic Pawła.
dokladnie... ale ja bym zrobil to odwrotnie..tzn od poczatku puscic Pawla...a jak temu nie pojdzie, to pozniej wpuscic Macka...

Patrzac na wszystkie rozegrane mecz juz na MS...stwierdzam ze My zagralismy najgorzej z wszystkich do tej pory...:? bo i Angola wczoraj..i Trynidad przedwczoraj pokazaly cos...a my kompletnie nic...trzeba to jak najszybciej zmienic....

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 12 cze 2006, 8:56

dzieciol31 pisze:dokladnie... ale ja bym zrobil to odwrotnie..tzn od poczatku puscic Pawla...a jak temu nie pojdzie, to pozniej wpuscic Macka...

Mi się wydaje, że Magic mógłby szarpać i męczyć Niemców, a później świeży Brożek mógłby zdziałać jeszcze więcej. No, ale jedno jest pewne tym składem trzeba wstrząsnąć i tu nie chodzi tylko o Żurawia.

dzieciol31 pisze:Patrzac na wszystkie rozegrane mecz juz na MS...stwierdzam ze My zagralismy najgorzej z wszystkich do tej pory... bo i Angola wczoraj..i Trynidad przedwczoraj pokazaly cos...a my kompletnie nic...trzeba to jak najszybciej zmienic....

I to wszystko przez ten kapitalny system 4-5-1. Piłkę rozgrywali Radomski z Sobolewskim (wiadomo Szymek spychany przez nich od boku do boku) i podania chodziły sprawnie tylko w tyłach :lol2: Często na skrzydłach stali Krzynówek ze Smolarkiem nie pilnowani, ale nasi def. pomocnicy nie mają zbyt dobrego przeglądu pola. Grali do najbliższego partnera.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 cze 2006, 14:34

Na konferencji Janas, jak to było do przewidzenia, dużo mówił o tym, że taktyka na mecz z Niemcami, ustawienie etc zostanie podane w środę.
Zaprzeczył, ze jest jakiś konflikt, bunt, czy inne gówno :P to samo Ebi, łamana polszczyzną oświadczył, ze słuchał muzyki przed emczem z Ekwadorem, bo dostał mp3 od Samsunga :P coś jak Kosowski i jego bluzy od Pumy z kapturami :lol:
Ebi oświadczył, że jesli chcą wyjść z grupy, to muszą pokonć niemców :D czyli ameryki nie odkrył.

Janas powiedział, ze miał wolne i z polski od rodziny się owiedział ze zaginął, że przez polskie media jego żona się martwiła :P [/url]

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 12 cze 2006, 14:42

Ja wogole nie wiem po co wogole byla ta konferencja, przeciez kazdy mogl sobie sam odpowiedziec za Janasa na temat taktyki - zohbaczymy w srode
A wczoraj wsyzscy przezywali co tez tam sie wydarzy, wyjasni
fieldy pisze:Zaprzeczył, ze jest jakiś konflikt, bunt, czy inne gówno Razz to samo Ebi, łamana polszczyzną oświadczył, ze słuchał muzyki przed emczem z Ekwadorem, bo dostał mp3 od Samsunga Razz coś jak Kosowski i jego bluzy od Pumy z kapturami Laughing
Ebi oświadczył, że jesli chcą wyjść z grupy, to muszą pokonć niemców Very Happy czyli ameryki nie odkrył.
nawet jesli cos bylo i tak by odpowiedzial w taki sam sposob

Najbardziej rozsmieszyla mnie w pewien sposob odpowiedz na pytanie dotyczace rozpracowania Niemiec i co ma do powiedzenia odnosnie ich gry - naprawde ameryke odkryl "maja duzo mozliwosci w ataku ale mlodzez w obronie zawodzi" (czy cos w tym rodzaju) to chyba kazdy laik wie -

ja i pytanie Zimocha odnosnie przyczyn porazki - za malo strzalow bylo i finito
Polali wode i szczesliwi

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 12 cze 2006, 14:57

To już zasada, że Janas nie mówi niczego nowego na konferencjach "Taktyke poznamy przed meczem" itd.

Dziś obejrzałem pół godziny konferencji i poszedłem. Niczego się w nie dowiedziałem :roll: W zasadzie uspokoił mnie tylko zapewnieniami o zmianie w pierwszej jedenastce.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 12 cze 2006, 15:04

Sero pisze:W zasadzie uspokoił mnie tylko zapewnieniami o zmianie w pierwszej jedenastce.
No zobaczymy jak bedzie z tymi zmianami - mnie sie wydaje ze albo nie bedzie zmian wogole albo .... personalnie - nie bedzie Radosmkiego a bedzie Jelen - 4 w pomocy Jelen lub Ebi na szpicy zas Zuraw cofniety
Raczej nie liczylbym na diametralne zmiany - bo tak naprawde nie ma zbytnio jakies alternatywy z ta kadra :!:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 12 cze 2006, 15:29

A ja po tej konferencji znowu wierze w Janasa i nasz zespol.Przyjmuje postawe katola ktory wierzy odrzucajac od siebie rozumowe logiczne argumenty.Tego sie bede trzymal.

Ebi dobrze powiedzial ze musza dac z siebie ponad 100%.Ja pojde dalej i powiem ze musza byc jak przeodownicy pracy w Gulagach ktorzy wyrabiali 150 albo i 200% normy aby otrzymac 100 gram wiecej chleba.Nasi pilkarze musza byc takimi przodownikami pracy bo przodownikami pilkarskimi nigdy nie beda.

Do boju Polsko.Tyle Ci zostalo.

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 13 cze 2006, 11:26

Z Niemcami bez Szymkowiaka ale z cofniętym Żurawskim. Janas nie zmieni ustawienia 4-5-1. Za krycie Ballacka odpowiadać będą Radomski i Sobolewki. Na skrzydle zagra Jeleń. Czy napewno jest to dobre ustawienie :?: Napewno Ballacka będzie ciężko upilnować więc chyba dobrze ,że będzie go kryć dwóch zawodników. Ale przecież musimy w tym meczu atakować a nie się bronić. Wydaje mi się ,że Janas zamierza walczyć tylko o jeden punkt. Choć z Niemcami o więcej ciężko będzie. Żeby to się tylko nie skończyło tak jak z Ekwadorem.

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 13 cze 2006, 12:44

co myślicie o doniesieniach prasowych? Czy lepsza taktyka 4-5-1 czy 4-4-2 ?? Według niektórych 4-5-1 i Zurawski za Szymkowiaka w pomocy , w ataku Smolarek a na prawej Jelen - nie wiem czy tu nie byłoby lepiej odwrotnie tj. na napadzie Jeleń....
natomiast druga opcja to 4-4-2 i atak Żurawski , Jeleń - wtedy Szymkowiak będzie grał i pewnie nie zagra tak jak z Ekwadorem bo lepiej gra przy tym ustawieniu..... , tylko że wtedy Ballackiem zajął by się tylko Sobolewski albo Radomski i mniejsze byłoby zagęszczenie środka pola , co jest ważne w meczu z Niemcami...

Myślę jednak ,że Janas zagra 4-5-1 i postawi na Zurawskiego w pomocy a w ataku na Jelenia albo Smolarka - selekcjoner nie będzie zmieniał taktyki tylkko zawodnikow

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 cze 2006, 12:47

Ja juz nic nie wiem, niby wszystko bnyło OK, mieli dopracowaną taktyke na ekwador i widzieliśmy co z tego wyszło, teraz bedziemy sie zastanawiać jaka taktyka lepsza ? po co ? oni i tak jej nie zrealizują. Szymek bez formy, Żuraw chyba też, to co oni mogą zrobic przeciwko Niemcom ? remis to szczyt mozliwości, a jak wiadomo remis niewiele nam daje.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 13 cze 2006, 12:52

Cytat z onetu:

Powstrzymanie Niemców to największy problem. Oni grają w ustawieniu 4-4-2 wręcz książkowo, poruszają się po boisku jak punkciki na szkoleniowej tablicy - mówi były selekcjoner piłkarskiej reprezentacji Polski, Jerzy Engel.
- Z dużą konsekwencją realizują założenia taktyczne. Łatwiej będzie wykorzystać ewentualne błędy w obronie niż wyeliminować ich największe indywidualności w formacjach ofensywnych - twierdzi Engel.

- W końcówce meczu z Ekwadorem z bardzo dobrej strony pokazał się Ireneusz Jeleń. Z kolei Maciek Żurawski zagrał źle, zebrał olbrzymią porcję krytyki. Pojawiły się opinie, że jest bez formy, a to nieprawda. On nigdy nie czuł się dobrze jako pozbawiony wsparcia wysunięty napastnik. Teraz optymalnym wariantem będzie zestawienie go z Jeleniem w ataku.
- Smolarek bardzo dobrze radzi sobie na prawej stronie, może się zresztą włączać do akcji ofensywnych jako trzeci napastnik. To może być nasz sposób na Niemców. Trzeba wykorzystać ich słabsze strony, które widzę na środku i po prawej stronie bloku defensywnego.
Co wy na to?:D

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 13 cze 2006, 12:54

wlasnie do tego sie odnosiłem , Niemcy może i mają słabe strony ale czy Polacy to wykorzystają i czy są w stanie wykorzystać? Zobaczymy w środę w Dortmundzie

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 13 cze 2006, 13:17

Mam nadzieję, że Polacy wygrają bo nie na darmo będę szedł 3 km do kina na mecz ;) Ale Jeleń i Żurawski na ataku to dobry plan ;) Niemcy nie znają Jelenia i może ich wszystkich zaskoczyć ;)

@up

Kur** zmień avatara, miałem go pierwszy...

Szerszen
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Szerszen » 13 cze 2006, 22:00

Dzis przeczytalem sobie fajnego newsa. Podobno na godzine przed meczem z Ekwadorem w szatni pilkarzy pojawil sie nasz szanowny premier Marcinkiewicz. Nie wiem jak Wy ale ja uwazam, ze to przegiecie. Po co On tam polazl, po autografy??!!

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”