MŚ 2006: Grupa E - Czechy, Ghana, USA, Włochy - Strona 7

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 13 cze 2006, 10:23

czas zadac pytanie...czy wczoraj ogladalismy mecz przyszlych mistrzow swiata?! (chodzi o Italie ofkorz)
Jesli Lippi stworzyl naprawde druzyne turniejowa, to ja juz sie boej musle co Wlosi moga pokazac w teoretycznym polfinale czy finale... mamy chyba powaznego konkurenta dla Brazylli, ktora wg mnie jest mocno przereklamowana...

A Ghana?! hhmmmm..smiem twierdzic ze wyjedzie z 2 miejsca kosztem Czechow...

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 13 cze 2006, 10:30

dzieciol31 pisze:Brazylli, ktora wg mnie jest mocno przereklamowana...

Czy jest przereklamowana to się okaże dziś :wink:
Jednak Gaucho, Kaka, Adriano, Ronaldo, Juninho czy Emerson to najwyższa półka i ciężko im do przecenienia.

Natomiast Włosi od początku byli w gronie faworytów, więc ew. zwycięstwo nie będzie niespodzianką :) Wczoraj to potwierdzili. Mam nadzieję jednak, że w obozie włoskim nie zachłysneli się tym zwycięstwem bo przed nimi kolejne mecze i już trzeba myśleć jak odprawić Arene i Brucknera ;)
FORZA ITALIA

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 13 cze 2006, 10:31

Lakier pisze:No... tylko ich problem jest ze trafili na Wlochow i Czechow. No ale maja mloda druzyne i moze za 4 lata lepiej trafia.
swiete slowa :!: moga nawet wywinac niezla niespodzianke(zarowno WKS, Kamerun czy Nigeria - ale zobaczymy jak bedzie w kw) biorac pod uwage to ze za 4 lata mistrzastwa sa na czarnym ladzie wiec kibice beda ich wspierac w wiekszej sile niz obecnie poza tym wiekszosc zawodnikow dojrzeje pilkarsko
dzieciol31 pisze:Jesli Lippi stworzyl naprawde druzyne turniejowa,
fajny wywod birac pod uwage ze zagrali 1 mecz
dzieciol31 pisze:to ja juz sie boej musle co Wlosi moga pokazac w teoretycznym polfinale czy finale...
nic bo tam nie zgaraja :twisted:
dzieciol31 pisze:smiem twierdzic ze wyjedzie z 2 miejsca kosztem Czechow...
1 msc - CZECH REPUBLIC

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 13 cze 2006, 10:46

Sero pisze:Natomiast Włosi od początku byli w gronie faworytów, więc ew. zwycięstwo nie będzie niespodzianką
Wlosi sa zawsze zaliczani do faworytow...nawet jak nie graja dobrze i nie sa w najlepszej formie...:)

czeher pisze:fajny wywod birac pod uwage ze zagrali 1 mecz
to jest domysl "jesli" caly czas powtarza ze tak jest..wiec JESLI mu sie udalo to forma teoretycznie powinna rosnac...wiec moze byc Ciekaiwie :twisted:
czeher pisze: nic bo tam nie zgaraja
zaklad?! :twisted:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 13 cze 2006, 11:12

Drabinka jest chyba tak ulozona ze dwie pierwsze druzyny z tej grupy graja z dwoma pierwszymi druzynami z grupy F gdzie jest miedzy innymi Brazylia.Mozna chyba spokojnie zalozyc ze kanarki wyjda z pierwszego miejsca w swojej grupie.W takim wypadku nawet jesli Czesi i Wlosi wygraja swoje drugie miejsce to bezposrednie spotkanie miedzy nimi bedzie wazne.Bedzie to mecz o pierwsze miejsce czytaj o unikniecie konfrontacji z Brazylia.
Moim zdaniem to Wlosi zajma pierwsza pozycje w tej grupie.Pisalem juz o tym wczesniej.To co pokazali w pierwszym meczu milo mnie zaskoczylo bo nie sadzilem ze zagraja tak dobrze.Nie wspominajac o Pirlo.

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 13 cze 2006, 12:37

teraz ja powiem coś od siebie :
- meczu Czechy - Usa w całości nie oglądałem , ale sądząc po wyniku i przebiegu spotkania Czesi spisali się wzorowo i są zdecydowanie faworytem tej grupy... Świetna forma Rosickiego , szkoda Kollera
- w drugim meczu (Włochy - Ghana) doszło do ciekawego spotkania :d
Piękny gol Pirlo, błąd Kuffoura i 2-0 dla makaroniarzy , piłkarze z Ghany byli ambitni , dużo strzelali ale byli nieskuteczni.
Według mnie 2 pierwsze miejsca zajmią Włochy i Czechy lub Ghana -
Włosi powinni coraz lepiej grać , poza tym maja te swoje Catenachhio (sryy nie wiem jak sie pisze) i trudno im bedzie strzelic gola, natomiast Ghańczycy maja szanse powalczyć z Czechami ale pod warunkiem że poprawią skuteczność

Jeszcze chciałem zwrócić uwagę na dobrą grę na tych MŚ drużyn murzyńskich ;F

szczerbiec
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szczerbiec » 13 cze 2006, 14:38

dzieciol31 pisze:czas zadac pytanie...czy wczoraj ogladalismy mecz przyszlych mistrzow swiata?! (chodzi o Italie ofkorz)
Jesli Lippi stworzyl naprawde druzyne turniejowa, to ja juz sie boej musle co Wlosi moga pokazac w teoretycznym polfinale czy finale... mamy chyba powaznego konkurenta dla Brazylli, ktora wg mnie jest mocno przereklamowana...

A Ghana?! hhmmmm..smiem twierdzic ze wyjedzie z 2 miejsca kosztem Czechow...
Myślę, że się mylisz. Czesi są dla mie faworytem tej grupy.

Przykładaj się bardziej do pisania. Takie wypowiedzi za dużo nie wnoszą. // Niggaz

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 13 cze 2006, 14:44

Wlosi nie graja zadnego catenaccio.To jakas bzdura.Catenaccio we wloskiej pilce umarlo na przelomie lat 80/90.To co graja teraz Wlosi ma malo wspolnego ze stylem ktory na poczatku lat 60 wprowadzal w Interze Helenio Herera.Teraz juz nie gra sie libero.
Ale widac mit catenaccio wiecznie zywy.I tylko Wlosi go graja.Bo jak w polfinale LM Barcelona z Milanem u siebie bronila jednobramkowej przewagi cofnela sie na swoja polowe i przyjmowala tam zespol Czerwono-Czarnych to po meczu jakos nie slyszalem o katalonskim catenaccio.Nie wtedy to byla madra spokojna gra w defensywie wynikajaca z takiego a nie innego wyniku osiagnietego na San Siro.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 13 cze 2006, 14:51

szczerbiec pisze:Myślę, że się mylisz. Czesi są dla mie faworytem tej grupy.
moze cos wiecej?! na jakie podstawie tak sadzisz?! Widzisz..moze ja jestem nieobiektywny, bo ki9bicuje calym sercem Wlochom...ale Czesi nie maja latwej drogi do 1 miejsca.. USA jest kompletnie bez formy...wiec wygrana Czechow nie jest jakims moznym argumentem...a Ghana moze jeszcze sporo w tej grupie namieszac..tym bardziej ze Czesi stracili swojego snajpera...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 cze 2006, 15:14

Ogladajac wczorajsze mecze Włoch i Czech, ja odniosłem wrazenie, ze Czesi prezentuja sie jak naraie lepiej, mja ogromna swiezosc a w ich grze widac wielką swobodę :wink: Ja przykladowo w ich grze nie zuwazylem zadnej wady 8) Włosi stworzyli duzo wiecej szans dla Ghany niz Czesi, dlatego ja obstawiam wlasnien aszych poludniowych sasiadow do awansu z pierwszego miejsca :) Wlosi zagral dobrze ale nie swietnie, widac powrot do wysokiej formy Pirlo a to moze sie okazac kluczowe, jednak w samym meczu przynajmniej mnie zawiedli boczni obroncy, Perrotta, De Rossi i Totti ale on moze miec jako takie usparwiedliwienie. Dobrze a nawet bardzo dobrze zagral Toni, widac ze ciagle jest w formie :lol:

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 13 cze 2006, 15:16

Rosicky w meczu z USA zaprezentował się fantastycznie. Potwierdził meczem z USA że jest liderem klubu, nowy nabytek Arsenalu w reprezentacji się sprawdza, czy tak będzie w Arsenalu? Myślę że tak. Tym bardziej że doświadczy czegoś nowego, może pierwszy sezon nie będzie dla Czecha najlepszy w Arsenalu bo zawsze pierwszy sezon jest trudny ale pozniej powinno pójść z górki.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 13 cze 2006, 15:33

Messi E2 Ronaldinho pisze:Perrotta, De Rossi
Ci dwaj robili miesce zey Pirlo mogl sobie pograc...a ten pierwszy juz napewno rozegral bardzo dobre spotkanie...ktore mogl udokumentowac zdobyciem bramki..niestety zabraklo szczescia:?

nie mozesz oceniac i porownywac tych dwoch spotkan... bo Ghana w obecnej formie to napewno nie to samo co Usa... zobaczymy jak sobnie Czesi poradza z Ghana....albo raczej nie poradza :wink:

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 16 cze 2006, 17:58

Messi E2 Ronaldinho napisał:
ze Czesi prezentuja sie jak naraie lepiej, mja ogromna swiezosc a w ich grze widac wielką swobodę
A może ta świeżość i swoboda spowodowana była grą USA- szkoda że ci to nie przyszło do głowy. Bo jak dla mnie to nie Czechy e tym meczu były bardzo mocne (chociaż były), tylko USA takie słabe. Ja nadal nie wiem jaka jest w rzeczywistości obrona Czechów, bo tak naprawdę trudno coś wywnioskować z tamtego meczu. Napewno dobra jest druga linia (Rosicky- geniusz) i atak, ale Koller najprawdopodobniej przeciwko Ghanie nie zagra, noe wiadomo czy zagra z Włochami i nie wiem czy ktoś inny jest w stanie "przebić się" przez Nestę i Cannę. Barros na Włochy raczej nie wróci.
Za to już jutro zagra Zambro a z Czechami Gattuso.
Od kiedy Włosi grają cattenaccio. Jak dla mnie jakiś kibic z takim tekstem wyjeżdża to od razu wiem że nie mamy o czym rozmawiać bo ta osoba nie ma pojęcia jak grają Włosi. A jeżeli z takim tekstem wyjeżdża terner przeciwników (Bruce Arena):
że reprezentacja Włoch w meczu z jego piłkarzami stawiać będzie przede wszystkim na defensywę.
Włosi, to jeden z najłatwiejszych zespołów do rozpracowania
to ja już wiem czemu tak dobrze USA spisało się z Czechami. Co prawda dodał że też przeciwnik z którym najtrudniej się gra, ale ważniejsza i śmieszniejsza jest pierwsza część.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 17 cze 2006, 18:55

No to Czarownik pomaga :P Czesi chyba za bardzo zlekceważyli Ghane, która już w meczu z Włochami pokazała, że jest bardzo silna. Czesi przegrywają walke w drugiej linii... nie ma strzałów Nedveda, Rosicky'ego... :? Nie ma w ogóle ataku :o Nie ma lidera, który wziałby na siebie ciężar gry. Parę razy Rosicky coś próbował, ale póki co, z jego rajdów niewiele wynika. Szkoda tej jednaj sytuacji, ale trza przyznać, że Czesi jak na razie nie zasłużyli na bramke. Ghana jest wyraźnie lepsza, szkoda, że Appiah w Juve tak nie szalał :P No nic... czekamy na przebłysk geniuszu któregoś z naszych południowych sąsiadów :P A o 21 emocje sięgną zenitu :]

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 17 cze 2006, 18:57

dokladnie..Ghana ma zespol..i to wykorzystuje i to ona dyktuje warunki gry...pare okazji naprwde swietnych..raz ratowal czechow bramkarz..raz szczescie..mi ten wynik bardzo sie podoba..bo jest korzystny dla Italii!!!

:D

oby tak dalej!!!

Forza Ghana :wink:

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”