Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 84

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 31 maja 2006, 22:48

Lakier zgoda, może i zostaną ale piłkarze narazie się tylko zdeklarowali a aby poznać ich czyny trzeba będzie czekać na decyzje sądu i narazie tyle na ten temat.

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 03 cze 2006, 11:02

Juventus podzielił się obecnie na zawodników z honorem i tych, którzy niestety go nie mają. Do tych pierwszych zalicza się na pewno Adrian Mutu. Gwiazda reprezentacji Rumunii zadeklarowała, że mimo wszystko zostanie w Starej Damie.
"Tylko do mnie należała decyzja, która była dość łatwa - zostaję w Juventusie. Obojętnie czy będziemy grali w Serie A, czy Serie B. Obiecałem kibicom i nie zmieniłem zdania."
Ostatnio zawodnikiem zainteresowany był Bayern Monachium, który kontaktował się nawet z nowym dyrektorem sportowym Juve - Alessio Secco.
To już kolejny. Jeszcze się okarze, ze w przypadku degradacji taki Mutu będzie tylko rezerwowym w Serie B :lol:

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 04 cze 2006, 21:03

Coraz więcej mówi się o odejściu Capello... Jeśli Juve spadnie do Serie B, to jego odejście będzie 'nieuniknione'. Ale tego raczej już nikt nie kwestionuje :P Prasa wymienia kilku ewentualnych następców. Najcześciej mówi się o Deschamps'ie i Novellino. O ile trenera Sampy będzie bardzo ciężko wyrwać (bo i Sampa się nie zgadza i sam trener jakoś się nie pali...), o tyle Didier zadeklarował chęć prowadzenia Juve bez względu na ligę :P Pojawiło się jednak jeszcze jedno nazwisko... Roberto Donadoni, który złożył podobną deklarację jak Didier (obaj bez pracy??).

Donadoni... ostatnio prowadził Livorno. Odszedł, bynajmniej nie ze względu na słabe wyniki :> Livorno sprawiało problemy kilku czołowm klubom, aczkolwiek nie tym najlepszym :P Trener młody (43 lata ??), a co za tym idzie, niedoświadczony. Jeszcze nie tak dawno grał w piłkę, w Milanie z resztą :P Do tej pory prowadził Lecce, Genue i dwukrotnie Livorno. Z tego względu mam co do niego wątpliwości... tak od razu na szeroką wodę... :roll: Byłby jak Mancini :P Potrzebujemy trenera z głową i doświadczeniem. (Agnielli wiedział co mówi :P ) O ile ewentualny awans z Serie B nie byłby problemem, o tyle w Serie A mógłby już sobie nie poradzić IMHO.

Podobne obawy mam co do Didiera. Ale z 'dwojga złego' wolę już jego :P Chociażby dlatego, że sukcesy w Europie nie są mu obce i sam trener bez wątpienia darzy Juventus... uczuciem :lol: Umiejętności też pokazał, że ma. Co prawda jego ostatnie miesiące w Monaco nie były najlepsze, ale co osiągnął, to jego :] Małym usprawiedliwieniem moze tez byc fakt, ze odeszlo sporo zawodników, którzy stanowili o sile drużyny. Trzeba jednak przyznać, że zbudował niezłą ekipę. Do tego Francuzi jakoś sprawdzają się w Turynie ;) :P Jednak Monaco, to nie Turyn... Możliwości większe, oczekiwania też większe...

Co sądzicie o wymienianych w prasie, ewentualnych następcach Capello ?? Może jeszcze za wczesnie, żeby o tym mówić, bo trzeba czekać na zakończenie sprawy... nie jedno nazwisko się jeszcze przewinie, ale... :>

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 cze 2006, 17:41

Maestro ja troche zmienie temat ale stawiam na Novellino :wink: Walter nie odpuści - Sampdoria to nie szczyt jego marzeń. A pewnie mimo kłopotów nie jeden trener będzie chętny. Może faktycznie jeszcze za wcześnie na tego typu spekulacje. Ale jak piłkarze już "są sprzedawani" to czemu nie Capello. System ewakuacji ma opracowany :lol: Donadoni nadal bez pracy. I też łączony z Juve. Podobnie jak Zdenek Zeman też wolny trener :roll: a to był by szok dla mnie jak Czech by obją Stara Dame. Mocny pomysł :P A jeszcze Zac ...

Jednak nie o tym chcialem napisać ...
Dzisiejsze wydanie tygodnika "Tylko Piłka zamieszcza nie zbyt duże ale ciekawy artykuł pt: Moggi - droga na szczyt - i troche piszą o pracy kolejarza w Turynie czy wcześniej w Romie i Lazio. Sukcesach i dokonaniach a także strategi działań. I innych sytuacjach od małego Luciano po dziś dzień. Jednak co mnie zaciekawiło to książka o której tam piszą pt. Lucky Luciano ... wydana anonimowo :shock: Skarb wiedzy w tym temacie - Wiecie coś wiecej na temat tej książki :> :?:

Obrazek
:roll:
To chyba inna okładka :lol:

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 07 cze 2006, 18:32

*_Zaza_* pisze:Juve. Podobnie jak Zdenek Zeman też wolny trener Rolling Eyes a to był by szok dla mnie jak Czech by obją Stara Dame. Mocny pomysł Razz

Zdenek ponoc jest fanem Juve :P Serio, ale w Turynie zabiliby go. Chociaz... jak Capello nic nie zrobili..

*_Zaza_* pisze:A jeszcze Zac ...

Tylko nie Alberto :?

Maestro pisze:Donadoni... ostatnio prowadził Livorno. Odszedł, bynajmniej nie ze względu na słabe wyniki Łypiący Livorno sprawiało problemy kilku czołowm klubom, aczkolwiek nie tym najlepszym Razz Trener młody (43 lata ??), a co za tym idzie, niedoświadczony. Jeszcze nie tak dawno grał w piłkę, w Milanie z resztą Razz Do tej pory prowadził Lecce, Genue i dwukrotnie Livorno. Z tego względu mam co do niego wątpliwości... tak od razu na szeroką wodę... Rolling Eyes Byłby jak Mancini Razz Potrzebujemy trenera z głową i doświadczeniem. (Agnielli wiedział co mówi Razz ) O ile ewentualny awans z Serie B nie byłby problemem, o tyle w Serie A mógłby już sobie nie poradzić IMHO.

Dondani bylby IMHO najlepszy z wszystkich kandydatow. Nie porowonoj go do Manciniego, bo Mancini ma zawsze dobrych kopaczy, a, za przeproszeniem, gowno osiaga. Dondani w Livorno mial tylko Lucarelliego i Amelie, reszta to sredniacy, a wyniki swietne osiagal.

Serce mowi za Didierem.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 cze 2006, 19:30

Pamietam jak Zdenek mówił o tym że kibiców Juve, teraz jak by obją stery po Capello to chyba był by Hit mercato. Mało prawdopodobne ale jak prasa pyta czy przyją by taka oferte czy wcześniej były spekulacje to może coś jest na rzeczy :P Pamietamy stosunek Fabio to Starej Damy a teraz kto o tym pamięta ? choc wśród fanów Juve nie każdy z nim sympatyzuje :roll:

Lakier ma racje że nie ma co porównywac Manio i Roberto. Obaj byli światnymi pikarzami ale teraz to inna bajka. Donadoni może nie osiągna mega sukcesu z Livorno [mi. przez prezydenta :roll:] ale jak Lakier zauważył oni nie mają w składzie gwiazd grali fajna piłke i to przynosiło efekty. Zreszta widać to po wynikach. Donadoni odszedł po dwóch remisach ? [wczesniej chyba 6 wygranych] przyszedł Carlo Mazzone i Livrono nie wygrało 9 kolejnych spotkań :!: z czego chyba 8 przegrało...

Na pewno Roberto Donadoni to ciekawa propozycja. Teraz moda na młodych trenerów którzy wnosza coś nowego. Jednak coś mi mówi że jak nastąpi zmiana w Juve to Fabio zastąpi Walter Novellino - już nie taki młody ale też świetny trener. On sam bedzie chciał skorzystać bo jak napisałem mimo kłopotów nie jeden nie odmówi... Gra zawsze 4-4-2 jak Juve wiec dużo zmian by nie było w taktyce. Pewnie Tifosi by go poparli bo u niego "10" gra zawsze pierwsze skrzypce :wink: Flacchi to nie Del Piero nie ten rozmiar kapelusza. Ale też wód dla swoich kibiców.

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 07 cze 2006, 21:13

a co nowego o wiadomosciach degradacji Juve, ostanio informacje o tym ucichły

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 09 cze 2006, 14:33

Młode zebry po raz 4 wygraly mistrzostwo Wloch :beer: Pokonali 2 - 0 Viole! Gole strzelili 6' Criscito, 37' Paolucci.

Poza tym Andy Van der Meyde, chce grac w Juve, nawet w Serie B.

"Chciałbym zacząć wszystko od początku. Nawet jeśli Juve zostanie zdegradowane, z przyjemnością zagram w jego barwach."

Jego slowa. Nie mialbym nic przeciwko :P

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 09 cze 2006, 17:44

Juventus tak czy tak awansuje bo jednym sezonie do Serie A o ile spadną do Serie B, zależy w której lidze będą, to przez te lata awansują, z jednej strony szkoda że spadną. Są solidną drużyną ale kilka lat będzie w plecy, a kto wie czy jak powróca do Serie A będą się liczyć o pierwszą czwórkę, jeśli odejdzie Trezeguet, Camoranesi, Buffon, Ibrahimovic to moze byc im trudno wywalczyć LM.

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 13 cze 2006, 17:38

Gianluigi Buffon nie opuści Juventusu Turyn nawet jeśli przyjdzie mu grywać w trzeciej lidze. Reprezentant Włoch w najbliższym oknie transferowym nie planuje zmiany barw klubowych, chociaż goalkeeperem bardzo poważnie interesuje się AC Milan.

"Zostanę w Juventusie w przypadku degradacji? W futbolu już nic mnie nie wystraszy. Niestraszna mi nawet Serie C. Całe szczęście, że Juventus posiada historyczną rodzinę, która liczy sobie już 100 lat. Czekam, by poznać ich plan na przyszłość i potem na spokojnie podejmę decyzję."- stwierdził.

Juventusowi Turyn za udział w skandalu reżyserowania spotkań piłkarskich grozi degradacja do niższej klasy rozgrywek ligowych. Prócz Starej Damy w aferę zamieszane są inne zespoły Serie A w tym Fiorentina, Milan i Lazio.
Brawo GiGi :!: U zazy stales juz w bramce Milanu :lol:

Jak tak dalej pójdzie, to sie okaze ze tylko Emerson ucieknie :lol:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 13 cze 2006, 17:47

Buffon w trzeciej lidze.Jasne.Oczywiscie naturalnie jak najbardziej.
Nie chcialbym podwazac jego prawdomownosci ale jest to zwykly pic na wode moim zdaniem.
Przekonamy sie juz niedlugo kto zostanie kto odejdzie.

Moglbys podac strone z ktorej masz ta wypowiedz?

edit: ok juz widze ze strony glownej.

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 13 cze 2006, 17:56

Chlopaczek pisze:Buffon w trzeciej lidze.Jasne.Oczywiscie naturalnie jak najbardziej.
Nie chcialbym podwazac jego prawdomownosci ale jest to zwykly pic na wode moim zdaniem.
Przekonamy sie juz niedlugo kto zostanie kto odejdzie.

Moglbys podac strone z ktorej masz ta wypowiedz?
Z pilka.pl :wink:

Przesadzil z ta Serie C, ale nas tam raczej nie zdegradują. W serie B bedzie gotów grać.

I gdyby tak powiedzial Nesta np. , gdyby w takiej sytuacji jak Juve byl Milan, to bys pisal jaki on super to nie jest :wink:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 13 cze 2006, 18:01

Juz raz tak mialem z Shevchenka.Pisalem jaki on to super nie jest bo zostaje w Milanie do konca kariery a potem co?Bolesnie sie przekonalem ze to tylko slowa a papier czy dyktafon przyjmie wszystko.Ale jak to bylo w pewnym filmie "Zgadzam sie z przedmowca przejdzmy od slow do czynow"

Wlosi wczoraj wygrali i Buffon widac niesiony wielka radoscia byl skory do tego typu deklaracji.Jednak jego wystep w Serie C1 jest bzdura.W Serie B moze moze.

Poczekamy zobaczymy rozwiazanie juz niedlugo.Jesli oklamie kibicow moze zyskac miano Judasza.Tifosi nie zapominaja tak szybko.Nie takie slowa.

Tak na zdrowy rozum to chyba fani wlasnie beda placic zawodnikom kase z tytulu kontraktow gdy sponsorzy wycofaja sie albo zmniejsza przekazywane klubowy kwoty po dogradacji.Deklaracje sa ladne ale jesli zostana wszyscy oprocz Emersona to skad klub wezmie pieniadze?Jakies zaskorniaki chyba.
No chyba ze tak bardzo kochaja klub ze nie dosc ze sie zgodza na gre w nizszej lidze i minimum 2 lata bez pucharow europejskich to jeszcze zaczna grac za polowe tego za co graja obecnie :wink:

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 13 cze 2006, 18:45

Moim zdaniem Buffon dal do zrozumienia, ze najwyzej moze zostac wypozyczony na czas degradacji do Milanu, to byloby chyba najlepsze wyjscie dla wloskiego futbolu.

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 15 cze 2006, 12:29

Oto nowy cytat Gigiego i naprawdę różnie można go interpretować, wypowiedź świeża bo po meczu z Ghaną:
Jesteśmy na mistrzostwach świata i na nich się koncentrujemy, to jest w tej chwili najważniejsze. Sprawa mojej przyszłości w Juventusie może się jeszcze potoczyć różnymi torami. Jestem przygotowany na każdą ewentualność, nawet na grę w zdegradowym zespole
równie dobrze można to interrpretować, także tak że jak się pojawią bardzo konkretne propozycje to nastąpią wspomniane "różne tory", a pozostanie w zdegradowanym Juve jest ewentualnościa, wymienioną po słowie NAWET.
Ja nie chcę nikogo dołować, i wbrew pozorom nie zyczę źle Juve. Chcę aby calcio oczyszczono i winnych ukarano- włącznie z Juve i Milanem jeśli są winne.
Piszę to tylko po to by powiedzieć że piłkarze mówią co im w danej chwili pasuje. Na przykładzie Shevy dość boleśnie o tym przekonaliśmy się.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”