MŚ 2006: Polacy na mundialu - Strona 21

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
LAtifa_19
Grafomański impertynent
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAtifa_19 » 15 cze 2006, 11:04

Messi E2 Ronaldinho pisze:Jedno jest pewne wielu zawodnikow nie podeszlo do MS serio, poprostu mysleli ze wszystko im sie uda, bez wysilku.
Chyba raczej za bardzo serio podeszli :) słabe przygotowanie kondycyjne za które odpowiadają trenerzy

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1499
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 15 cze 2006, 11:36

Niemieccy dziennikaze uznali ze najsłabsi na boisku byli Sobolewski Smolarek i Bak !! nie rozumiem jak mogli zaliczyc tutaj Baka naszego kapitana który był najlepszym naszym obronca w tym meczu ,ladnie zagrał Zewłakow i Baszczynski , bardzo poprawnie Bosacki jednak to Bak był ostoja tego meczu Niemcy sa popieprzeni .

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 cze 2006, 11:38

LAtifa_19 pisze:Chyba raczej za bardzo serio podeszli słabe przygotowanie kondycyjne za które odpowiadają trenerzy
Kto mial serio podjesc Krzynowek i Zuraw, ktorzy byli juz na Mundialu i graj i bradzo dobrych klubach, oni sie spalili :P Trener odpowiada za przygotowanie :wink: Fakt, tlyko, ze jak bylo powiedziane na konferencji zwodnicy dostali wszystko dokladnie rozpisane tak aby wrocic z urlopu w pelni kondycji a jacy wrocili z powaznymi brakami co bylo zreszta widac. I po 2 mocnych treningach oni sa powaznie zmeczeni :?: przeciez to daje pytanie co oni robia podczas treningow w klubach :?: :arrow: graja w dziada cale treningi, ze az tak sa mocno zmeczeni po 2 dniach twardszych treningow :roll: ze nie potrafia dojsc do siebie przez 2 tygodnie 8) Jak ktos nie pracuje przez miesiac to nie nadrobi tego przez dwa dni i tu sam Jose wraz z Hiddinkiem nic nie zrobia :lol: Majac 2 tygodnie przed Munidalem kompletnie nie przygotowanych zawdonikow w liczbeie wiekszosci :D
Ostatnio zmieniony 15 cze 2006, 11:39 przez Jarzinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 cze 2006, 11:38

czeher pisze:np Holandii - moze z T&T Leo
he he to byłby najlepszy wybór, szkoda, ze nierealny

Kasperczak byłby najlepsza polską możliwością, Heniek ma doświadczenie w prowadzeniu własnie reprezentacji na wielkich imprezach w tym na MŚ.

Zico_FCI pisze:Z naszej strony na pewno były dwa strzały w światło bramki i te posiadanie piłki też trochę inaczej wyglądało jak podawali w trakcie meczu.
tez zauważyłem to, mieliśmy strzał Zurawskiego na poczatku meczu, potem Jelenia, też w światło bramki, po ziemi i pewnie jeszcze jakieś by się znalały, dla porzadku podam, ze statsy ze strony livescore.com
czeher pisze:a moze Franz Question wreszcie zisci marzenia
najpierw mistrza z Kolejorzem wywalczy :D

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8694
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 cze 2006, 11:48

Co by tu napisac :?: Skoro juz chyba wszystko zostalo napisane :wink:
Polacy zagrali naprawde dobrze, przeciez Niemcy to górna półka, a pokazalismy sie z calkiem niezlej strony, przede wszystkim w obronie. W sumie to 7 zawodnikow zagralo dobry mecz, 3 zagralo przecietnie, i jeden zagral wysmienicie 8)

POLSKA :!: BIALO-CZERWONI :!:

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 15 cze 2006, 11:57

Tak jak Cloner napisał, wiele juz zostało powiedziane..jednak napisze coś od siebie :]

Mecz walki, poświęcenia oraz koncentracji, która zawiodła niestety w 91 minucie... szkoda, ze Sobol dostał czerwo. Kto wie jakby potoczył się mecz. Bardzo rozczarował mnie Żurawski oraz Krzynówek. Nie wiem co się dzieje z Magiciem ale jest cieniem tego zawodnika którego widziałem w Szkockiej Premier League. Po meczu moge powiedziec ze jestem zadowolony z postawy. Gorzej z tego ze stracilismy bramke w samej koncówce..

taka mała rada do PZPN. Zorganizujmy pare arcyciekawych sparingów np z Słowacją, Estonią, Katarem, Mongolią, Kazachstanem nie wspominając o Nowej Zelandii.. Panowie jak my mamy się przygotowac do Mundialu skoro w 95% przypadków gramy wlasnie z takimi zespołami!! Raz od święta trafi się Chorwacja, Włochy czy Serbia... tylko pogratulować ;)
Polecam zagrac meczyk z Obwodem Kalingradzkim ...

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 15 cze 2006, 11:59

ja teraz cos napisze:

było tak blisko, strasznie blisko , to trudna i bardzo bolesna porażka :(
niestety takie mecze sie zdarzają, wczoraj miałem łzy w oczach po tym dramatycznym meczu

Wielka walka do samego końca, nasi pokazali charakter ale niestety;|

dramat Polaków, jeśli chodzi o grę to świetnie zagrali Jeleń i Boruc
ten drugi bronił w niesamowitych sytuacjach , wg mnie najlepszy piłkarz na boisku, szkoda mi tego człowieka bo jakby padł remis 0-0 to napewno byłby bohaterem Polski , jednak ta bramka Neuvilla......

uważam , że Janas popełnił błąd, ponieważ zbyt późno wykonał zmiany ....
brożka albo kogos z przodu trzeba było wczesniej wystawić- ponieważ żeby nie przegrac musielismy co chwile przetrzymywać tą piłkę z przodu, nie mogliśmy grać tylko z tyłu jak cała obrona była już totalnie zmęczona

słabo zagrał Żurawski, Smolarek też nie za dobrze, Jeleń szybszy od Odonkora :D - pamiętacie tą akcje gdy Irek go spokojnie minął szybkością a Odonkor ratował się faulem ? ....

no cóż , dramatyczna i bolesna porażka Polaków, nie wiem jak się teraz czują ale chyba koszmarnie
to nasz koniec na tych MŚ , szczerze wątpie w zwycięstwo Kostaryki z Ekwadorem 2-0 lub wyżej

Niemcy nie są tacy mocni, Ballack słabo zagrał
wg mnie odpadną w 1/8 lub ćwierćfinale :) - będę się z tewgo powodu cieszył

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 15 cze 2006, 15:04

sie mowi trudno..co prawda jeszcze sa szanse ale tylko metemematyczne..wlasnie zaczyna grac Ekwador z Kostaryka....musi byc 0-2...zebysmy mogli jeszcze raz dostac od losu szanse..na wyjscie z tej grupy...ehhhh czysta matematyka... :(

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 15 cze 2006, 15:11

Baj, baj Polacy. Ekwador wygrywa z Kostaryką czyli z Mundialem się żegnamy :(

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 15 cze 2006, 15:21

przy takim wyniuku Ekwadoru i Kostaryki..nawet remis z Niemcami nic by nam nie dal..wiec nie ma co plakac... :?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 15 cze 2006, 15:33

Awantury w Dortmundzie

Policja postawiła zarzuty 96 uczestnikom awantur w Dortmundzie w związku z meczem Niemcy - Polska.

Ogółem zatrzymano 429 osób, w tym notowanych chuliganów. Wśród zatrzymanych było 278 Niemców i 119 Polaków, narodowości pozostałych nie podano. Dotychczas wypuszczono wszystkich poza trójką, która nadal przebywa w areszcie. W czasie zamieszek w pobliżu Alter Markt, najpoważniejszych jakie na razie wydarzyły się w Niemczech podczas mistrzostw świata, niemieccy chuligani zaatakowali policję butelkami po piwie, fajerwerkami, stolikami i krzesłami z restauracyjnych ogródków. W innym miejscu miasta mniejsze grupy pijanych niemieckich i polskich kibiców wdały się w bójkę. Poważniejszych urazów nie stwierdzono.

źródło: Rzeczpospolita

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 15 cze 2006, 15:36

Miejmy nadzieje że jeszcze Kostarykańczykowie zdobędą dwa gole i wygrają. Bo jeśli będzie remis to nic nam już to nie da. Wierzę w Senteno i Wanchopa, Kostaryka do boju!

Jest szansa że Ekwador straci gole przez błedy, przez brak koncentracji. Chciałbym żeby Polska wyszła z grupy, choć to będzie trudne. Chciałbym tego z całego serca, mimo iż po grupie trafią na jakąś trudną drużynę i spewnością przegraliby ale chciałbym bardzo ich sukcesu. Bo jeśli nie teraz to kiedy? Za cztery lata Boruc u szczytu formy nie będzie, Ebi też nie będzie taki dobry. Pociesza mnie jednak to że może będziemy mieć jakieś szanse na Euro 2008.

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 15 cze 2006, 16:03

Przestan snic malo Ci bylo tych dwoch marnych spotkan w wykonaniu polskiej reprezentacji na MS? Ekwador prowadzi z Kostaryka 1:0.To zalosne przedstawienie polskiej kadry trzeba zakonczyc jak najszybciej i jechac do domu bo tam rola tych zawodnikow a nie w finalach MS.Przypomne w dwoch meczach z Ekwadorem i Nimecami Polska nie zdobyla punktu, nie strzelila bramki, stracila trzy gole.Czas do domu zenujacy reprezentanci ze szkoleniowcami i oszczedzcie dalszego wstydu kibicom.
el_nino pisze:Miejmy nadzieje że jeszcze Kostarykańczykowie zdobędą dwa gole i wygrają. Bo jeśli będzie remis to nic nam już to nie da. Wierzę w Senteno i Wanchopa, Kostaryka do boju!

Jest szansa że Ekwador straci gole przez błedy, przez brak koncentracji. Chciałbym żeby Polska wyszła z grupy, choć to będzie trudne. Chciałbym tego z całego serca, mimo iż po grupie trafią na jakąś trudną drużynę i spewnością przegraliby ale chciałbym bardzo ich sukcesu. Bo jeśli nie teraz to kiedy? Za cztery lata Boruc u szczytu formy nie będzie, Ebi też nie będzie taki dobry. Pociesza mnie jednak to że może będziemy mieć jakieś szanse na Euro 2008.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 15 cze 2006, 16:21

MLSoccer pisze:Przestan snic malo Ci bylo tych dwoch marnych spotkan w wykonaniu polskiej reprezentacji na MS? Ekwador prowadzi z Kostaryka 1:0.To zalosne przedstawienie polskiej kadry trzeba zakonczyc jak najszybciej i jechac do domu bo tam rola tych zawodnikow a nie w finalach MS.Przypomne w dwoch meczach z Ekwadorem i Nimecami Polska nie zdobyla punktu, nie strzelila bramki, stracila trzy gole.Czas do domu zenujacy reprezentanci ze szkoleniowcami i oszczedzcie dalszego wstydu kibicom.
To co mamy powiedzieć o USA?

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 15 cze 2006, 16:31

Ja nic nie powiem.
Corinthians pisze:
MLSoccer pisze:Przestan snic malo Ci bylo tych dwoch marnych spotkan w wykonaniu polskiej reprezentacji na MS? Ekwador prowadzi z Kostaryka 1:0.To zalosne przedstawienie polskiej kadry trzeba zakonczyc jak najszybciej i jechac do domu bo tam rola tych zawodnikow a nie w finalach MS.Przypomne w dwoch meczach z Ekwadorem i Nimecami Polska nie zdobyla punktu, nie strzelila bramki, stracila trzy gole.Czas do domu zenujacy reprezentanci ze szkoleniowcami i oszczedzcie dalszego wstydu kibicom.
To co mamy powiedzieć o USA?

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”