MŚ 2006: Polacy na mundialu - Strona 23

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 15 cze 2006, 19:04

gregpioch pisze:jedno jest pocieszające np. Irek Jeleń to przyszłość naszego jakże marnego futbolu. :roll:
Niestety, ale grupa el. Euro z Portugalia, Belgią i Finlandią jest bardzo trudna. Krzynówek, Szymkowiak, Żurawski, Frankowski, Bąk, Kłos, Rząsa, Sobolewski to gracze w okolicach 30 roku życia i niebawem zakończą grę w reprezentacji. Następców jest mało choć tki Smolarek, Brożki, Jeleń, Burkhardt to niexli gracze i lepsi od wielu grających obecnie.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 15 cze 2006, 23:47

Nie było mnie na forum przez prawie dwa dni.
Juz wszysty sie powypowiadali o meczach i o wszystkich, wiec nie bede nic wspominal, bo nie ma juz o czym wspominac.
Ja jeszcze dziś wierzylem ze Kostaryka wygra i ze awansujemy do 1/8, ale nie udało sie. Szkoda, oby nastepnym razem poszlo nam lepiej.

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 16 cze 2006, 3:12

Zapomniales dodac do tego towarzystwa przeciwnikow Polski w kolejnych eliminacjach ME Serbii i Czarnogory co jeszcze zwieksza konkurencje z tej grupy i utrudnia naszym awans.Czyli starym sposobem nie zagramy w finalach ME.Zgadzam sie ze nie widac mlodych pilkarzy bo rapatem 2 zawodnikow jak Jelen i moze Brozek lub ktos inny to nie wzmocnienie reprezentacji po wymianie starych repow.O kurcze zapomnialem o Sebku Mili :lol: to mlody chlopak i jeszcze nie wypalony gra bo siedzi glownie na lawie lub na trybunach, wiec powinien byc w gazie :D .
Ebi pisze:
gregpioch pisze:jedno jest pocieszające np. Irek Jeleń to przyszłość naszego jakże marnego futbolu. :roll:
Niestety, ale grupa el. Euro z Portugalia, Belgią i Finlandią jest bardzo trudna. Krzynówek, Szymkowiak, Żurawski, Frankowski, Bąk, Kłos, Rząsa, Sobolewski to gracze w okolicach 30 roku życia i niebawem zakończą grę w reprezentacji. Następców jest mało choć tki Smolarek, Brożki, Jeleń, Burkhardt to niexli gracze i lepsi od wielu grających obecnie.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 16 cze 2006, 9:58

Szkoda, że odpadamy z mundialu, ale trzeba przyznać, że w ostatni mecz nasi włożyli całe serce. Ciężko jest się jednak zadowalać minimum :roll: Przed nami ostatni mecz ze słabą Kostaryką i trzeba go wygrać. Teraz na kolejne MŚ dla nas poczekamy przynajmniej 4 długie lata. Oby nie więcej

MLSoccer pisze:Zapomniales dodac do tego towarzystwa przeciwnikow Polski w kolejnych eliminacjach ME Serbii i Czarnogory co jeszcze zwieksza konkurencje z tej grupy i utrudnia naszym awans

Jakby tego było mało Serbowie mają obecnie wielu młodych i przyszłościowych - w sam raz na rok 2007-2008 - piłkarzy.
Ebi pisze:Niestety, ale grupa el. Euro z Portugalia, Belgią i Finlandią jest bardzo trudna. Krzynówek, Szymkowiak, Żurawski, Frankowski, Bąk, Kłos, Rząsa, Sobolewski to gracze w okolicach 30 roku życia i niebawem zakończą grę w reprezentacji. Następców jest mało choć tki Smolarek, Brożki, Jeleń, Burkhardt to niexli gracze i lepsi od wielu grających obecnie.
Eliminacje zaczynają się we wrześniu, a więc jeszcze kilku tych 30-latków pogra przynajmniej na początku el.

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 16 cze 2006, 11:38

MLSoccer pisze:Zapomniales dodac do tego towarzystwa przeciwnikow Polski w kolejnych eliminacjach ME Serbii i Czarnogory
ja bym nawetzaryzykował stwierdzenie że to faworyt naszej grupy :roll:
Sero pisze:Eliminacje zaczynają się we wrześniu, a więc jeszcze kilku tych 30-latków pogra przynajmniej na początku el.
pogra pogra a na ME ( o ile się załapiemy ) nie będzie miał kto grać.. Janas( choć wolałbym zeby kto inny) powinien zaryzykować i zrobić niezłą czystke w Reprezentacji , jak sie uda młodym będzie sukces a jak nie tonawet doświadczeni zawodnicy nic nie zwojowali :roll:

Ale Gizama się fajnie pojje sobie za darmo :wink: :lol:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 16 cze 2006, 11:51

Mistrzostwa Europy sa za 2 lata. O sile skrzydel(srodka tez :P ) Czechow stanowia Poborsky i Nedved, ktorzy najmlodsi nie sa. W ataku ladnie gra Koller a z lawki wchodzi Lokvenc, ktory tez do najmlodszych nie nalezy. Def. pomocnik to bodajze Galasek rocznik 73. Wiem, ze zupelnie inna klasa niz naszych reprezentantow, ale taki Nedved znaczy tyle dla repr. Czech co Krzynowek dla Polski.

I teraz mecz z Kostaryka. Janas da pograc rezerwowym?

Szczerze powiedziawszy, chcialbym zobaczyc na boisku Rasiaka.

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 16 cze 2006, 13:06

bagg pisze:Szczerze powiedziawszy, chcialbym zobaczyc na boisku Rasiaka.

Żebyśmy nie zobaczyli żadnej bramki na Mistrzostwach w wykonaniu Polski?

Jeśli miałby Rasiak grać to nie w pierwszym składzie. Niech wejdzie na drugą.

krako pisze:pogra pogra a na ME ( o ile się załapiemy ) nie będzie miał kto grać.. Janas( choć wolałbym zeby kto inny) powinien zaryzykować i zrobić niezłą czystke w Reprezentacji , jak sie uda młodym będzie sukces a jak nie tonawet doświadczeni zawodnicy nic nie zwojowali Rolling Eyes

Z reprezentacji na MŚ na pewno pojedzie na Euro (o ile się załapiemy): Boruc, Smolarek - to są dwaj pewniacy. Reszta jest w wieku około 30. Aha zapomniałem dodać: Kuszczak, Fabiański, Gancarczyk, Dudka i może Baszczynski.

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 16 cze 2006, 13:23

a nasi piłkarze się podobno obrażają na media.... nie wiem czy to dobry pomysł tak olewać sobie dziennikarzy i niektoróch kibiców, jak stracą reputację i poważanie u Polaków to dopiero będzie dramat....

Jeśli chodzi o ostatni nasz mecz w MŚ, ja bardzo wierzę w to że nasi strzelą gola i wygrają, Kostaryka wczoraj pokazała że nie jest taka mocna , zagrała słabiej niż z Niemcami czyli grają coraz gorzej a my coraz lepiej :) powinna być wygrana
jeśli jednak przegramy z tą słabą drużyną , ja proponuje Janasowi zrobić wielką czystkę w składzie , nie powoływać już tych starszych piłkarze tylko skupić się na młodzieży i myśleć w daleką przyszłość ;D

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 16 cze 2006, 13:31

el_nino pisze:Żebyśmy nie zobaczyli żadnej bramki na Mistrzostwach w wykonaniu Polski?

Ha ha ha.

Gral Zurawski, Brozek, Smolarek, Jelen i nie strzelilismy zadnej bramki. Moze Rasiak jest na to lekiem?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 cze 2006, 13:55

Akurat to, że nie strzeliliśmy bramki nie jest dla mnie aż takie dziwne w tym momencie. Ekwador gra zaskakująco dobrze. Widać doskonałe przygotowanie do imprezy. Są świetnie ułożeni taktycznie, wybiegani i mają spore umiejętności. Z Niemcami natomiast wyszliśmy na boisku niestety po to, aby murować bramkę i graliśmy klasyczny antyfutbol. Trudno w taki sposób strzelić gola. Zwłaszcza takiej bądź co bądź renomowanej drużynie jak Niemcy. Z Kostaryką może być lepiej, ale wcale nie musi. U nas po prostu nie ma kto strzelać bramek. Żurawski wyraźnie nie trafił z formą na Mundial. Nawet fakt, iż gra nieco inaczej ustawiony mnie nie przekonuje. Smolarek z kolei to nie jest taki napastnik coby miał strzelać dużo bramek. Ewentualnie w silnej drużynie gdzie miałby sporo okazji, ale nie w reprezentacji. Jeleń na ataku zagrał kilka minut z Ekwadorem. Trochę za mało. Brożek to samo. Czas na 45 minut Rasiaka oraz 90 minut Jelenia i Brożka w ataku. Smolarek na skrzydło. Żurawski na ławkę.

szczerbiec
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szczerbiec » 16 cze 2006, 15:31

Najczarniejszy sen się spełnił. Bóg chyba jest niemcem!
Czas Janasa się skończył. Dla mnie to taki drugi Engel. Awansował do mundialu i już mu sodówa odbiła. Tamtego nie stać było na zmiany w zespole, ten namieszał jak pojebany. Nie wzięcie Frankowskiego to po prostu skurwysyństwo, na Ekwador wychodzi z 1 napastnikiem, jakby to była Brazylia, zmiany robi prawie w 70. minucie, z Niemcami za Żewłakowa wprowadza Dudkę na pozycję na której nie sprawdził się on w Wiśle - to po cholerę brał Gancarczyka??
Ze szwabią wcale nie graliśmy dobrze, w ofensywie nie zaprezentowaliśmy prawie nic. W ogóle gra ofensywna Polaków w tych mistrzostwach to wielka porażka, Żurawski i Krzynówek beznadziejni. Niestety Polska lepiej grała 2 lata temu, a w takiej deyspozycji to zlałyby nas i austria i Walia i Ulster.
I tak będę we wtorek na całe gardło dopingował naszych. MUSIMY SIĘ POŻEGNAĆ Z MŚ ZWYCIĘSTWEM NAD KOSTARYKĄ!
POLSKA GOLA!!

4 WP // K.J.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 cze 2006, 17:32

Ciekwai mnie kilka posotw dotyczacych tego, ze zagralismy na mundialu z nominalnie jednym napastnikiem. Sorry wydaje mi sie, ze Smolarek to napastnik przynajmniej przez ostatnie 8 miesiecy tak gral w Dortmundzie :?: Czyli zagralismy z Ekwadorem conajmniej z dwoma nominalnymi napastnikami, a ze byli ustwieni gdzie indziej to inna sprawa, ale nominalnych bylo dwoch, jeszcze lepiej bo z Niemcami zagralismy z trzema nominalnymi napastnikami, dziwie mnie, kilka wypowiediz ze to defensywne nastawienie :roll:
Tak zmienic trenera po MŚ i zanim sie pozbieramy jak to bylo po Azjii beda kwalfikacje do RPA :wink: Brawo :P Nie wiem gdzie tak robia, ale chyba tylko w Polsce Bielsa, to chyba najlpeszy przyklad dla niektorych :?:

Spodziewam sie w meczu z Kostaryka Zurawia na ławie, a za niego to nawet Rasiak mzoe zagrac, bo w tej formie co ma Zuraw to nawet on jest lepszy, podobnie w przypadku Krzynowka.

Jeszcze jedna sparawa pilkarze sami prosili Janasa o zmiany i jakos nikt temu nei zparzeczyl ,a kogo wprowadzil to inna sprawa, ciekawie by wygladalo jakby Janas wprowadzil w 50 minucie 3 nowych zawodnikow a w 80 Zewlakow nie mialby sily biegac, czy ktos inny zlapal by kontuzje troche powagi...Wina naszych porazek nie sa pozne zmiany :oops:

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 16 cze 2006, 17:42

Messi E2 Ronaldinho pisze:Czyli zagralismy z Ekwadorem conajmniej z dwoma nominalnymi napastnikami
Smolarek nie jest i nie był nigdy napastnikiem z prawdziwego zdarzenia.
Fakt grał z przymusu przez pare miesięcy na tej pozycji w Niemczech, ale zgodzić się z tobą nie mogę.
Messi E2 Ronaldinho pisze:Wina naszych porazek nie sa pozne zmiany
Są i nie są.
Nic nie zmieni faktu, że futbol w naszym kraju jest na żenująco niskim poziomie, a gracze naszej reprezentacji uznają się za mega gwiazdy, co jest troche nieuzasadnione.

PS. Z Kostaryką też przegramy.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 cze 2006, 17:43

Messi E2 Ronaldinho pisze:defensywne nastawienie
Bo takie właśnie było. Smolerek na szpicy po to, aby grać mu prostopadle. Szkoda tylko, że nie miał kto bo w składzie było dwóch DM-ów. Za Smolarkiem cofnięty Żuraw, który bez formy nie potrafił sobie wypracować okazji. Ten trzeci to Jeleń na skrzydle? Niech będzie, ale sama obecność napastników nie czyni taktyki ofensywą. Przecież Polacy murowali się przez 90 minut próbując wyprowadzać jakieś śmieszne akcje.

Ofensywne ustawienie to nie tylko odpowiedni dobór zawodników, ale i założenia co do sposobu gry i mentalność.

Polacy w meczu z Niemcami nie wyszli na boisko wygrać tylko walczyć. Nie wiedzieli co mogą wywalczyć. Po prostu walczyli.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 cze 2006, 17:57

Mnie glownie chodzilo ze kilka osob pisze ze wyszlismy z nominalnie jednym napastnikiem a to nieprawda :P

Mysle ze te ustawienei nie bylo by az takie defensywne gdyby na Mundialu byl dobry rozgrywajacy tzn. Szymek w formie, przeciez 2 DM ma takze Argentyna, Hiszpania tylko oni posiadaja takze rozgrywajacego a u nas takiego nie bylo w 2 meczach grupowych. Przeciez Szymek gral z nastawieniem glownie ofensywnym, praktycznie jako cofniety napastnik, taka role czesto ma w Trabzonie :idea:

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”