MŚ 2006: Grupa C - Argentyna, Holandia, SiC, WKS - Strona 10

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3355

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 16 cze 2006, 16:56

:zgon:

Rzeznia.

Argentyna odbija sobie niepowodzenia z poprzedniego mundialu.Zelazna defensywa Serbow na kolanach.
Tevez :]
Messi Riquelme Crespo Maxi.I te akcje piekne cudowne akcje Argentynczykow.Z drugiej strony Serbowie slabi w kazdej formacji.Stankovic gral w ogole?Po czerwonej kartce dla Kezmana ogolne zniechecenie marzyli zeby zejsc do szatni ale niestety dla nich dostali jeszcze 3 bramki.
Daremna Serbia wspaniala Argentyna.
Wiecej takich spotkan.
Ostatnio zmieniony 16 cze 2006, 16:57 przez Chlopaczek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 16 cze 2006, 16:57

Babel pisze:albo o braku wiedzy piłkarskiej
Tak na początek. Wątpie, abym nie miał racji mówiąc tak o Esebanie, bo grał fatalnie cały sezon, w klubie i reprezentacji.
A jeden bardzo dobry występ można nazwać ewenementem albo zwyżką formy, co może cieszyć :)

:love: Piękny mecz Argentyny.
Akcje jak z książki.
Messi + Tevez =... cudo. Kapitalny piąty gol Teveza, asytsya przy golu Messiego i asysta Messiego przy golu Crespo. To chyba o czymś świadczy. Świadczy, że Messi i Tevez są geniuszami w wielkiej formie.
Musi to dać Pekermanowi coś do myślenia.
:jupi: :jupi: :jupi:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 cze 2006, 16:58

Kapitalny mecz Argentyny, tym mecze potwierdzila ze na tym Mundialu ich aspiracje siegaja naprawde wysoko :lol: Zagrali tak jak w pierwszej polowie z WKS, tylko tym razem zagrali tak pelne 90 minut :D Serbia byla tylko tlem, az dziw bierze ze ten zespol tak latwo przeszedl elminacje, dystansujac w grupie Hiszpanie :!: Kezman poraz kolejny pokazal ze slabo radzi sobie z ogromna presja i gdy jego druzyna przegrywa nie potrafi jej pociagnac do atakow :evil: W Argentynie chyba wszyscy zagrali na swiatowym poziomie. Ceiszy mnie bardzo WEJSCIE SMOKA Messiego, asysta i gol, widac, ze ma aspiracje do podstawowej "11". Az jestem ciekawy jak teraz zestawi sklad Jose Maxi, Crespo, Tevez, Messi kapitalnie i do tego dochodzi jeszcze Saviola...cudo :wink: Chyba po 2 meczach to wlasnie Argentyna jest chyba najmocniejsza, widac ze to nie to samo co w Azjii, teraz juz jest pelne skoncentorowanie i chec walki o wynik 8) Serbia zagrala przecietnie z Holandia i teraz tragicznie z Argentyna, dziwi mnie fakt, ze nie spada na nich krytyka taka jak np. w Polsce.
6-0 Messi rulezzzzzzzz :) :twisted: :!:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3355

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 16 cze 2006, 17:01

Corinthians pisze: Tak na początek. Wątpie, abym nie miał racji mówiąc tak o Esebanie, bo grał fatalnie cały sezon, w klubie i reprezentacji.
Widac ze nie masz zbyt wielkiej wiedzy o tym jak Cambiasso prezentowal sie w Interze bo pleciesz bzdury.Tak jak wspomnial Babel byl jednym z najlepszych jesli nie najlepszym defensywnym pomocnikiem Serie A minionego sezonu.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 16 cze 2006, 17:01

Corinthians pisze:Wątpie, abym nie miał racji mówiąc tak o Esebanie, bo grał fatalnie cały sezon, w klubie i reprezentacji.

No niezle. A Ibrahimovic byl najlepszym napastnikiem globu w tym sezonie, oczywiscie obok Adriano.

6:0, wynika to i ze swietnej formy Argentyny i z jakzesz slabej Serbii i Czarnogory.

Rzeczywiscie, zarowno Tevez jak i Messi pokazali, ze to oni powinni stanowic o sile reprezentacji.

Kristajic(czy jakos tak :P ) :zgon:

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 16 cze 2006, 17:01

Bardzo dobry, wręcz świetny mecz w wykonaniu Argentyny. Szybka, techniczna gra poskutkowała na podmęczonych i zarazem osłabionych [czerwo Keżmana] Serbów. Kibice domagali się, domagali.. i w końcu dostali tych których chcieli czyli Messiego i Teveza. Wprowadzili oni wiele ożywienia w i tak ciekawą grę Argentyny :D ogólnie fajny mecz z wieloma ładnymi brameczkami :) jestem ciekaw co pokazą Holendrzy...

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 16 cze 2006, 17:05

To sie nazywa miec druzyne z charakterem :lol: jaka ma Serbia kompletne dno.Gdybym byl szefem zwiazku tego kraju to zabronilbym grac tym pilkarzom wogole w kadrze po takich wystepach jak na MS w Niemczech.Kompletne dno i kompromitacja :lol:

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 16 cze 2006, 17:06

Vamos Vamos Argentina!! :love:

Zagrali kapitalnie! Nie ma sensu wyróżniać najlepszych zawodników, bo trzeba by wymienić 13 nazwisk :jupi: . Serbia na kolanach, jakby mogli to by piznęli koszulkami o ziemie i zeszli do tunelu :P . Na taką Argentynę czekałem! Miodzio!

:jupi:

:zgon: :krzesło:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 cze 2006, 17:07

Corinthians pisze:bo grał fatalnie cały sezon,
eeeeee chyba inny oglądałem. Który rok mamy?
Co do gry Cambiasso na pewno cos mu jest z tym ustawieniem nie pasuje. W Realu tez na papierze umieszczany był bardziej na skrzydle, mimo iż poruszał sie w środku pola obok Makelele. Tak jak w Argentynie obok Mascherano. W Interze gra klasycznego defensywnego pomocnika i wbrew temu co piszesz miał kapitalny sezon. Dzis zagrał dobrze, z WKS zagrał poprawnie. Tak naprawde o brak wiedzy piłkarskiej nigdy nie śmiałem Cie posądzać, wiec jest to jednak antypatia do zawodnika. Cóż

Argentyna zagrała kapitalny mecz. Jeśli dalej będa prezentować taki futbol to moga wiele osiągnać. Ale turnieje takie jak MŚ rządzą się swoimi prawami. Ciekawe czy będziemy nadal obserwować Diego w stanie takiej euforii.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 16 cze 2006, 17:10

Przepraszam bardzo za pomyłkę.

Mi Cambiasso w porównaniu do Mascherano niczym nie zaimponował.
Ale skoro takich pomocników szukają w Interze, to na scudetto poczekacie... :lol:

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 16 cze 2006, 17:10

pogrom , pogrom i jeszcze raz pogrom , piękny wynik 6-0
Argentyna zmiażdżyła Serbię i Czarnogórę
jestem pod wrażeniem gry Argentyńczyków i mogę na nich postawić:)
są teraz głównym faworytem MŚ

świetna gra w każdej formacji, choć w obronie to dużo nie mieli do roboty,
cieszę się z goli mlodych talentów - Messiego i Teveza- to są teraz jedni z najlepszych młodych piłkarzy na świecie

mimo tego Argentyńczycy nie powinni się "podniecić" tym meczem i osiąść na laurach bo to może się obrócić przeciw nim

Dzisiaj jeszcze bardzo emocjonujący mecz Holandia - WKS, kibicuje zespołowi z Afryki, już w meczu z Argentyną na nich liczyłem ,
mam nadzieję że pokażą dobry futbol i pokonają Holendrów :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 cze 2006, 17:14

Pozwolę sobie zacytować Chlopaczka :arrow:
Chlopaczek pisze:Rzeznia
Argentyna grała bosko. Po pierwszej połowie chciałem napisać, że grają po brazylijsku, ale nie chciało mi się odchodzić od telewizora. Teraz mogę napisać, że Brazylia może najwyżej starać się zagrać podobnie a nie na odwrót :] Coś niesamowitego. Pomijając beznadziejną grę Serbów nie ma wątpliwości co do tego, że Pekerman ma mega drużynę. Świetnie ułożeni taktycznie. Doskonale bronią całą drużyną a atak... sami widzieliście pewnie wszyscy albo prawie wszyscy. Magia, maestria i sam nie wiem co jeszcze. Przepiękne bramki. Wymieniają mnóstwo podań po to, aby nagle przyspieszyć i zabić. Piorunująca skuteczność. No i Ci rezerwowi. Tevez i Messi :zgon: Mnie osobiście szczególnie cieszy występ Leo. W sumie ciszy to za mało powiedziane. Myślałem, że nie zagra ani minuty a tymczasem zadebiutował na Mundialu strzelając gola i zaliczając asystę w kilkanaście minut. Nie zmienia to jednak faktu, że Leo będzie tylko rezerwowym. Inaczej być po prostu nie może i ja to rozumiem. Przed nim jeszcze przynajmniej dwa Mundiale. Tego można nie liczyć.

Odnośnie Serbów to:
1. Savo Milosevic potrafi tylko faulować.
2. Kezman [']

Za kilkanaście minut grają Holendrzy z WKS o awans z grupy chyba. Jeżeli Oranjes wygrają to wiadomo. Jeżeli będzie remis to podopieczni Marco van Bastena będą musieli jeszcze walczyć o punkty z Argentyną. Tyle, że trudno przewidzieć jaki skład wystawi Pekerman w ostatniej kolejce. Z kolei zwycięstwo WKS stawiałoby Holendrów w bardzo trudnej sytuacji. WKS raczej z Serbią wygra.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 cze 2006, 17:16

Corinthians pisze:Mi Cambiasso w porównaniu do Mascherano niczym nie zaimponował.
Ale skoro takich pomocników szukają w Interze, to na scudetto poczekacie...
Wiesz, jeśli juz kogos oceniasz na podstawie meczy reprezentacji to nie pisz że, słabo graja w klubie. Albo lepiej przed oceną oglądnij kilka meczy. Ja wielu meczy Argentyny nie ogladałem dlatego jego gre moge ocenic na podstawie dotychczasowych meczów w MŚ. Nie neguje twojej tezy o słabej postawie w kadrze narodowej

Cambiasso jest jednym z ostatnich zawodników do których można mieć pretensje o brak scudetto. Czasami lepiej się wstrzymac po prostu.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 16 cze 2006, 17:20

Babel pisze:
Corinthians pisze:Mi Cambiasso w porównaniu do Mascherano niczym nie zaimponował.
Ale skoro takich pomocników szukają w Interze, to na scudetto poczekacie...
Wiesz, jeśli juz kogos oceniasz na podstawie meczy reprezentacji to nie pisz że, słabo graja w klubie. Albo lepiej przed oceną oglądnij kilka meczy. Ja wielu meczy Argentyny nie ogladałem dlatego jego gre moge ocenic na podstawie dotychczasowych meczów w MŚ. Nie neguje twojej tezy o słabej postawie w kadrze narodowej

Cambiasso jest jednym z ostatnich zawodników do których można mieć pretensje o brak scudetto. Czasami lepiej się wstrzymac po prostu.
Nie raz, nie dwa widziałem Cambiasso w tym sezonie. Pamiętam jak Riquelme robił z nim co chciał w LM, jak 'kapitalnie' grał przeciwko Juventusowi.
Tylko podczas meczów z takimi tuzami jak Empoli czy lecce widziałem jak Cambiasso coś ugrywał :lol: Co za poziom. To ma być drugi Redondo? Wyrzucony na zbity pysk z Realu. Już został przerośnięty umiejętnościami przez Maschernao czy Gago :lol:

Awatar użytkownika
LAtifa_19
Grafomański impertynent

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAtifa_19 » 16 cze 2006, 17:21

no to nieźle szkoda troche Serbów ale walecznością się nie obronili :? włąściwie to mało przeszkadzali Argentynie mecz wyglądał jak trening Argrntyńczyków. jak ktoś wyżej napisał nie można powiedziec kto grał lepiej a kto gorzej wszyscy zagrali idealnie wyrasta wielki faworyt do tytułu.
Oczywiście kibicuje dzisiaj WKS bo nie lubie Holandii :P Argentyny zresztą też
pozatym jak Hilendrzy dzisiaj przegrają to będzie lepszy mecz z Argentyną :jupi:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”