Arka Gdynia (zbiorczy) - Strona 15

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 11 cze 2006, 12:55

Stawowy dal kontrakt na 3 lata ale chyba klauzuli spadku nie ma bo w Gdyni o 2 lidze sie nie mysli :D

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 13 cze 2006, 10:21

Martinho pisze:
czeher pisze:
napewno bedzie ciekawy mecz, hmmm ciekawe czy ktos ma do tego prawa
W tamtym roku baraze pokazywal C+ wiec pewnie w tym tez oni pokaza Wink
No i pokaza rowniez w tym :D

17:00 Piłka nożna Orange Ekstraklasa - baraże: Mecz Jagiellonia Białystok - Arka Gdynia - 1. mecz barażowy

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 15 cze 2006, 15:26

czeher pisze:17:00 Piłka nożna Orange Ekstraklasa - baraże: Mecz Jagiellonia Białystok - Arka Gdynia - 1. mecz barażowy
No wiec dzisiaj o 17:00 pierwszy mecz barazowy :P - dzisiaj wielkich meczow na mundialu raczej nie bedzie wiec odpoczne od mundialu podczas meczu naszej rodzimej ligi :D
Mecz zapewne bedzie ciekawy, Jaga niesiona goracym dopingiem kibicow moze wygrac wysoko chociaz z drugiej strony na lawce Arki wspomniany juz Stawowy - mam nadzieje ze ten mecz nie bedzie rozczarowaniem :P
A to "probka" dopingu jaki bedzie niesc Jage
http://www.tylko.ty.jagiellonia.patrz.pl/

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 15 cze 2006, 18:00

No i do przerwy mamy prowadzenie Arki 1-0. Spodziewałem się takiego wyniku, bo Jagiellonia w tym sezonie grała bardzo słabo i tylko szczęście sprawiło, że znaleźli się niezasłużenie w barażach. Jeżeli taki wynik utrzyma się do końca lub zostanie podwyższony wtedy wątpię, aby gdynianie zmarnowali taką szansę. Stawowy dobrze przygotował drużynę i będą tego efekty również w nowym sezonie. Oby tak dalej Arka musi zostać w II lidze ;)

Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 18 cze 2006, 18:50

W rewanżowym meczu barażowym o udział w Orange Ekstraklasie Arka Gdynia pokonała na własnym boisku drugoligową Jagiellonię Białystok 2-1 (2-0). Losy rywalizacji rozstrzygnęły się na początku spotkania. Wynik otworzył tuż po rozpoczęciu meczu Olgierd Moskalewicz, a już 2 minuty później drugiego gola dla gospodarzy strzelił Grzegorz Niciński. Honorowe trafienie dla białostoczan zdobył w 76. minucie z rzutu karnego Jacek Chańko. Dzięki temu zwycięstwu gdynianie zapewnili sobie utrzymanie w najwyższej klasie rozgrywkowej, ponieważ w pierwszym meczu rozegranym w ostatni czwartek w Białymstoku Arka pokonała Jagiellonię 2-0.

18 czerwca 2006, 15:00 - Gdynia
Arka Gdynia 2-1 Jagiellonia Białystok
Olgierd Moskalewicz 1, Grzegorz Niciński 3 - Jacek Chańko 76 (k)

Arka: 33. Norbert Witkowski - 4. Ireneusz Kościelniak, 14. Piotr Jawny, 5. Krzysztof Sobieraj, 13. Grzegorz Jakosz - 3. Olgierd Moskalewicz, 20. Bartosz Ława (69, 9. Andrij Hryszczenko), 7. Dariusz Ulanowski - 10. Damian Nawrocik (46, 18. Tomasz Parzy), 16. Grzegorz Niciński, 8. Radosław Wróblewski (90, 27. Sebastian Gorząd).

Jagiellonia: 12. Maciej Zając - 32. Łukasz Nawotczyński, 28. Jacek Markiewicz, 3. Krzysztof Zalewski, 22. Jacek Chańko - 9. Dariusz Łatka, 4. Michał Trzeciakiewicz (71, 7. Remigiusz Sobociński), 19. Paweł Sobolewski - 18. Tomasz Moskal (72, 11. Dzidosław Żuberek), 10. Wojciech Kobeszko, 30. Ernest Konon.

żółta kartka: Sobolewski.

sędziował: Grzegorz Gilewski (Radom).
widzów: 11.000.

NIGDY NIE SPADNIESZ ARECZKO NIGDY NIE SPADNIESZ !!!

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 cze 2006, 19:24

Po tym dwumeczu widac, ze Stawowy potrafi wiele zdzialac w krotkim czasie :wink: Naprawde jesli Stawowy bedzie mial ogormne zaufanie i swobode pracy jakiej nie bylo mu dane zaznac w Krakowie, moze wprowadzic Arke wysoko w tabele :twisted: I jeszcze sie Cracovi odwdzieczy a szczegolnie jej profesorowi :P Dzisiejszy mecz tak naprawde zakonczyl sie w 4 minucie, pewnie nie wszyscy kibice jeszcze zdazyli zajac miejsca a juz sprawa barazy zostala zalatwiona :D
Napewno Arka pod wodza Stawowego bedzie miala cos do powiedzenia, bedzie w stanie namieszac nawet w czolowce :twisted: A Jagiellonia niestety zagrala zbyt asekuracyjnie w pierwszym meczu i dostala za to ukarana a dzisiaj poprostu Arka zwienczyla swoje dzielo pozostania w Orange 8) Przynajmniej Arka skosila trawe na boisku :P bo to co bylo w Bialymstoku to wstyd nawet na ..... nasza Ekstraklase :rotfl2:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 18 cze 2006, 19:31

Messi E2 Ronaldinho pisze:Napewno Arka pod wodza Stawowego bedzie miala cos do powiedzenia, bedzie w stanie namieszac nawet w czolowce
Nie wiem czy dac to do Zlotych Ust :?

Brawo dla Arki za 2 zwyciestwa z Jegiellonia. Jak bedziecie grac tak jak w zeszlym sezonie w OE to szybko zlecicie z hukiem z naszej ligi z ostatniego miejsca. Ja radzilbym zarzadowi dokonac wzmocnien, najlepiej pol skladu wymienic.... Bo to co Arka w poprzednim sezonie wyprawiala w lidze to po paru kolejkach przestalo byc smieszne a stalo sie zalosne... Mam nadzieje ze cos zrobicie w kierunku poprawienia poziomu naszej ligi, bo niestety sam Stawowy nie wystarczy, zreszta on nie gra :lol:

Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 18 cze 2006, 19:54

Martinho pisze:
Messi E2 Ronaldinho pisze:Napewno Arka pod wodza Stawowego bedzie miala cos do powiedzenia, bedzie w stanie namieszac nawet w czolowce
Nie wiem czy dac to do Zlotych Ust :?

Brawo dla Arki za 2 zwyciestwa z Jegiellonia. Jak bedziecie grac tak jak w zeszlym sezonie w OE to szybko zlecicie z hukiem z naszej ligi z ostatniego miejsca. Ja radzilbym zarzadowi dokonac wzmocnien, najlepiej pol skladu wymienic.... Bo to co Arka w poprzednim sezonie wyprawiala w lidze to po paru kolejkach przestalo byc smieszne a stalo sie zalosne... Mam nadzieje ze cos zrobicie w kierunku poprawienia poziomu naszej ligi, bo niestety sam Stawowy nie wystarczy, zreszta on nie gra :lol:
Pozyjemy zobaczymy te "zlote usta" jeszcze moga sie zamienic w czyn bo moze na walke o Puchary to jeszcze za wsczesnie ale spokojnie w przyszłym sezonie mozna sie utrzymac...Janas tez nie gral teraz na mundialu a wszystko na niego je... Stawowy wykonał kawał dobrej roboty w krotkim czasie zalednie 3 tygodnie i juz ogralismy Jage najmocniejszego barazowicza jaki mogl byc z 2 ligi... Ja tam licze tak na 10 miejsce w nowym sezonie...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 cze 2006, 20:17

Martinho pisze:Brawo dla Arki za 2 zwyciestwa z Jegiellonia. Jak bedziecie grac tak jak w zeszlym sezonie w OE to szybko zlecicie z hukiem z naszej ligi z ostatniego miejsca. Ja radzilbym zarzadowi dokonac wzmocnien, najlepiej pol skladu wymienic.... Bo to co Arka w poprzednim sezonie wyprawiala w lidze to po paru kolejkach przestalo byc smieszne a stalo sie zalosne... Mam nadzieje ze cos zrobicie w kierunku poprawienia poziomu naszej ligi, bo niestety sam Stawowy nie wystarczy, zreszta on nie gra
Tylko, ze baraze pokazaly ze Arka z ligi to nie ta sama Arka co za Stawowego, gdybys ogladal to bys wiedzial. Kogo to interesuje, ze Gdynia prezentowala sie slabo w lidze, ten rozdzial zostal zamkniety :wink: A poprawe gry juz widac i to ewidentnie. Pól skladu wymienic, tak to sie robi tylko w pelni profesjonalnym klubie :rotfl2: Jakos jak Cracovia wchodzila takze mowiono, ze ma male szasne na zwojowanie ligi, a jednak cos do nie wniosla przynajmniej za kadencji Stawowego :king:
Skoro teraz Arka mogla wygrac z Wisla, to dlaczego nie moze wygrac z duzo lepiej przygotowanymi pilkarzami i lepszym trenerem na lawce :?:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 18 cze 2006, 20:33

Messi E2 Ronaldinho pisze:Jakos jak Cracovia wchodzila takze mowiono, ze ma male szasne na zwojowanie ligi, a jednak cos do nie wniosla przynajmniej za kadencji Stawowego
Z beniaminkami nie wiadomo do konca jak sie beda prezentowac w lidze w nowym sezonie, a Arka beniaminkiem nie jest. Sadzisz ze jesli wprowadzone zostana kosmetyczne zmiany to Gdynianie powalcza jak to powiedziales o miejsce w czlowce :?: :lol:
Messi E2 Ronaldinho pisze:Skoro teraz Arka mogla wygrac z Wisla, to dlaczego nie moze wygrac z duzo lepiej przygotowanymi pilkarzami i lepszym trenerem na lawce
Skad wiesz ze ci pilkarze beda lepiej przygotowani :?: Bo Stawowy jest to nagle cos ruszy w tym zespole :?: Arka ma przecietny sklad, na ta chwile jeden z najgorszych z zespolow pierwszoligowych.
Messi E2 Ronaldinho pisze:Tylko, ze baraze pokazaly ze Arka z ligi to nie ta sama Arka co za Stawowego, gdybys ogladal to bys wiedzial.
Sadzisz ze nie interesuje sie polska pilka :?: :>

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 cze 2006, 20:45

Martinho pisze:Sadzisz ze nie interesuje sie polska pilka
Skoro twierdzisz, ze gra Arki wyglada tak jak w sezonie to znaczy ze nie :twisted:
Martinho pisze:Skad wiesz ze ci pilkarze beda lepiej przygotowani Bo Stawowy jest to nagle cos ruszy w tym zespole Arka ma przecietny sklad, na ta chwile jeden z najgorszych z zespolow pierwszoligowych.
Stawowy juz cos ruszyl, w grze Gdynian widac wielka roznice od tego co pokazywali w sezonie, a juz napewno wieksze zdyscyplinowanie i przestrzeganie zalozen taktycznych, a przeciez Stawowy za dlugo nie piastuje posady w Arce :roll: A pamietasz jak Polonia zodbyla mistrza, wtedy tez wiekszosc z pilkarzy byli to przecietniaki, a wystarczyl dobry trener i :arrow: tytul.
Oczywiscie ja nie mowie, Arka bezie w czolowce tylko bedzie w stanie w niej namieszac :P

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 18 cze 2006, 20:59

Messi E2 Ronaldinho pisze:Skoro twierdzisz, ze gra Arki wyglada tak jak w sezonie to znaczy ze nie
Itwierdzisz ze gra Arki poprawila sie zdecydowanie na lepsze po meczach barzaowych z drugoligowa Jaga :?: Gdzies mam co myslisz o mnie. To tak nawiasem mowiac ;)
Messi E2 Ronaldinho pisze:A pamietasz jak Polonia zodbyla mistrza, wtedy tez wiekszosc z pilkarzy byli to przecietniaki, a wystarczyl dobry trener i tytul
Nie rozsmieszaj mnie. Wtedy byl Arek Bak w skladzie, Kaliszan, Golaszewski, Ekwueme, ktorzy byli wyrozniajacymi sie zawodnikami naszej ligi jezeli nie najlepszymi.
Messi E2 Ronaldinho pisze:Oczywiscie ja nie mowie, Arka bezie w czolowce tylko bedzie w stanie w niej namieszac
Zyj dalej nadzieja

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 cze 2006, 21:52

Martinho pisze:Nie rozsmieszaj mnie. Wtedy byl Arek Bak w skladzie, Kaliszan, Golaszewski, Ekwueme, ktorzy byli wyrozniajacymi sie zawodnikami naszej ligi jezeli nie najlepszymi.
Fakt, faktem tylko kiedy oni sie wyrozniali w sezonie mistrzowskim, a wczesniej?? Byl jeszcze i Wieszczu i Olisadebe :P

Arka zdecydowanie juz teraz poprawila kilka elemetow gry, a co bedzie dalej :?: :arrow: pewnie jeszcze lepiej :wink:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 15 maja 2007, 15:13

Stawowy na trzy lata w Gdyni

Jak informuje oficjalny serwis Arki Gdynia obecny trener zespołu - Wojciech Stawowy - przedłużył kontrakt z klubem o trzy lata.

– Miałem ogromny ból głowy – przyznał Stawowy. – Panu Krauze zależy na utrzymaniu w Gdyni silnej drużyny i szybkim powrocie do ekstraklasy. Podjąłem się tego zadania, mimo kilku atrakcyjnych ofert. Mam wewnętrzne przekonanie, że powinienem zostać w Arce, ze względu na pana Krauze oraz drużynę. Czas pokaże, czy słusznie postąpiłem.

Jeden kandydat na trenera Wisły Kraków z głowy :wink:

Awatar użytkownika
oegol
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: oegol » 15 maja 2007, 15:14

Ciach!

Spam - 5 WP. Jeszcze raz i ban. // K.J.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”