MŚ 2006: Grupa E - Czechy, Ghana, USA, Włochy - Strona 13

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 18 cze 2006, 18:37

kurcze pieczone Perrotta może nie wystąpić z Czechami po kontuzji prawej nogi jakiej doznał od Amerykanów.
Za to prawdopodobnie wróci Baros, bo kto by w ataku Czechów grał :wink: :lol:

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 18 cze 2006, 19:01

Baros Czechom jest bardzo potrzebny, w meczu Czechy - Ghana nie było napastników, wcale nie grali. Na bramkę Ghańczyków atakowali tylko pomocnicy, Nedved, Rosicky, Poborsky, ale Plasil czy Lokvenc nic nie grali. Baros będzie poważnym wzmocnieniem dla drużyny, gdyby jeszcze Koller wrócił to o atak Czesi mogliby być w 100% spokojni.
AgaM pisze:urcze pieczone Perrotta może nie wystąpić z Czechami po kontuzji prawej nogi jakiej doznał od Amerykanów.

A wiadomo kto go zastąpi gdyby nie wystąpił??

Perrotta jakieś szanse na rozegranie meczu Włochy - Czechy ma. Nie wielkie szanse na jego występ są, ale tak na prawdę jutro się dowiemy jak poważną kontuzję ma. Wtedy wszystko się wyjaśni.

Co sądzicie na temat wypowiedzi Bruce'a Areny??

"Sędziowanie było ewidentnie pod Włochów. Myślę, że to naturalne, iż w pewnych sytuacjach wielkie zespoły mogą liczyć na przychylność sędziów. To zdarza się w każdej dyscyplinie sportu."

Ja uważam że sędzia nie faworyzował Włochów, był obiektywny i nawet myśle częsciej sędziował na korzyść Amerykanów. Może Arenie chodziło o bramkę Beasleya albo o drugą czerwoną kartkę ujrzaną przez jego piłkarzy? Tego nie wiemy.

tottias
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tottias » 18 cze 2006, 19:05

Oj uwielbiam słuchać tzw."znawców" gry Francesco Tottiego. Prawda jest jedna Italia gra i będzie grała pod Tottiego i nie ważne co będą tu pisać tzw."napinacze", którzy skupiają się raczej na zmianach swoich avatorów niż na tym by napisać cos sensownego. Według mnie Lippi popełnia ten sam błąd wstawiając Francesco na początku meczu było to chodź by widać w 2 połowie meczu z USA kiedy to włosi grali w przewadze ale nie było żadnego zawodnika, który by potrafił dograć piłkę do jednego z napastników. Na koniec mojego postu chciałbym po prostu dodać ze Tottiego z Del Piero nie można porównywać chodź by dlatego iż Totti jest ofensywnym co prawda ale jednak pomocnikiem który ma za zadnie dogrywać piłki a nie jak Del Piero strzelać bramki na dlatego dajcie juz sobie chłopaki spokój.

Forza Italia !!!

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 18 cze 2006, 22:01

tottias pisze:Oj uwielbiam słuchać tzw."znawców" gry Francesco Tottiego. Prawda jest jedna Italia gra i będzie grała pod Tottiego i nie ważne co będą tu pisać tzw."napinacze", którzy skupiają się raczej na zmianach swoich avatorów niż na tym by napisać cos sensownego. Według mnie Lippi popełnia ten sam błąd wstawiając Francesco na początku meczu było to chodź by widać w 2 połowie meczu z USA kiedy to włosi grali w przewadze ale nie było żadnego zawodnika, który by potrafił dograć piłkę do jednego z napastników. Na koniec mojego postu chciałbym po prostu dodać ze Tottiego z Del Piero nie można porównywać chodź by dlatego iż Totti jest ofensywnym co prawda ale jednak pomocnikiem który ma za zadnie dogrywać piłki a nie jak Del Piero strzelać bramki na dlatego dajcie juz sobie chłopaki spokój.

Forza Italia !!!
Totnik jest znakomitym graczem? Jest.

Totti jest bez formy? Jest.

Totti jest zagubiony na boisku? Jest.

Totti dogral jakas dobra pilke do napastnikow? Nie.

Totti napedza gre Italii? Nie.

Totti gralby gdyby nie nazwisko? Nie.

Rozumie Cie, jestes jego fanem, usprawiedliwiasz go, ale spojrz na jego obecna gre, lepiej dla Azzurich i niego zeby siedzial na lawce.

tottias
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tottias » 18 cze 2006, 22:27

Lakier pisze: Rozumie Cie, jestes jego fanem, usprawiedliwiasz go, ale spojrz na jego obecna gre, lepiej dla Azzurich i niego zeby siedzial na lawce.
a czy ja pisze że totti grał dobrze z USA po prostu sadze iż gdyby go Lippi wstawiał na ostatnie minuty meczu to by był bardziej przydatny tej reprezentacji (patrz mecz z USA 2 półowa). Pozatym nie chce go usprawiedliwiać ale pomyśl chłopak nie grał 2 miesiace to musiało się na nim odbić (szczególnie na jego formie). Pozatym nie widze u niego tej chęci gry jak chodźby w meczach ligowych w Romie i być może jest w tym wina Lippiego który poprostu "rozpieszcza" Tottiego dając mu w ciemno miejsce w pierwszej 11 bez uprzedniego wykazania się z jego strony dobra grą. Mimo to apeluje trochę do rozsądku w waszych wypowiedziach dajcie mu jeszcze czas ( do 1/8 ) a jestem pewien iż nie zawiedzie on was i Italii.

Forza Totti! Forza Italia!

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 cze 2006, 23:15

Totti gra totalne zero :!: :!: :!: Ale to takze wina Marcelo, powinien powoli go wstawiac do skaldu, dal mu odrazu miejsce w pierwszej "11" i Totti poczul sie zbyt pewnie. Teraz mam nadzieje, ze bedzie jakas roszada w skladzie, choc nie zagra De Rossi, prawdopodobnie Perrotta takze wiec i miejsce dla Tottiego znow bedzie :cry:
Nie ma co sie tlumaczyc kontuzja, w 2 miesiace nie zapomnial przeciez jak sie gra w pilke :arrow: Messi 4 miesiace i jakos nie zapomnial :P Nie to bylo zle porownanie :krzesło:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 19 cze 2006, 8:20

Messi E2 Ronaldinho pisze:Ale to takze wina Marcelo, powinien powoli go wstawiac do skaldu, dal mu odrazu miejsce w pierwszej "11" i Totti poczul sie zbyt pewnie.
Ta,. Totti gra slabo wina trenera... Boski Francesco nigdy nie jest winny... Totti jest po kontuzji i nie wszedl jeszcze w swoja dawna forme... I w tym bardziej upatrywalbym przyczyne jego niezbyt porywajacej gry a nie w winie Lippiego.

tottias
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tottias » 19 cze 2006, 18:40

No to pozostał mecz z Czechami jestem ciekawy jakim ustawieniem od pierwszych minut zagraja wlosi ciekawe rownież czy od pierwszych minut zagra Totti ja bym jednak wolal go widziec w 2 półowie a zamiast Tottiego wstawil bym Pirlo, ktory pokazuje ze rowniez potrafi dobrze zagrac pilke do napastników.
Stawiam na 2:0 dla Włoch

Forza Italia !!! Forza Totti !!!

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 21 cze 2006, 13:09

tottias pisze:zamiast Tottiego wstawil bym Pirlo, ktory pokazuje ze rowniez potrafi dobrze zagrac pilke do napastników.

Hmmm to też jest myśl Pirlo za napadem - w końcu grał już tak a uczył sie od samego Baggio :] Jednak mimo wszystko Lippi i całe Włochy ufają Francesco :!: nie bawem forma zatrybi... Mam nadzieje że już z Czechami :] Mecz juz jutro wiec poraz zacząć temat bo ten mecz jest "o życie" dla obu ekip. Włochą wystarczy remis by awansować ale trzeba pamietać że drugi z tej drugy zagra prawdopodobnie z Canarinhos.

Wczoraj widziałem program TV w którym mówiono że prawdopodobnie w ataku Azzurich zagrają Milaniśc Gila - Pippo :] Alberto sie przełamał [mam nadzieje] tym szczupakiem a Pippo głodny gry. Wiecej spotkań rozegrał z Tottim no i co chyba najważniejsze może grać też w ciemna z Pirlo.

Nie zagra Vincezno z powodu urazu ręki - a Luca coś nie ma szczeście. On może wejśc z ławki i strzelić bo bramki mu brakuje by sie przełamać. I to może byc sposób. Włosi będą grali z kontry i to też plus bo z głebi pola Andrea może posyłać takie piłki na wolne pole do formacji ofensywnych że hoho. Zagraja w pełnym składzie jesli chodzi o defensywe. Ciekawe czy Lippi postawi na Zaccardo czy Oddo na prawej stronie ?

Czesi bez chyba najlepszego swojego stopera czy Tomasa "UFO" Ujfalusiego za czerwień z Ghana. Jest szanse że zagra Baros w ataku. Ale zabraknie chyba Galaska ? [żółtko ?] Koller nie wystapi z wiadomych wzgledów.

Wiadomo że nie zagra De Rossi :roll: żal mi go troche bo teraz każdy anty fan jezdzi po nim ... Za Daniele zagra Rino Gattuso. Oby Perrotta był zdolny do gry a jak nie to i tak Lippo ma kim grać - pomoc - Rino - Pirlo Camoranesi i w Totti za napadem

Czesi muszą wygrać choć remis daje im też awans przy korzystnym wyniku meczu Ghana: USA - czyli Ghana nie może wygrać :roll: Przy korzystnych wynikach awansują i Włosi i Czesi :twisted:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 21 cze 2006, 13:32

Ostatni mecz Azzurrich zbliza sie wielkimi krokami.

Mysle o nim od 3 dni sluchajac hymnu Italii (bardzo ladny) ukladajac w glowie mozliwe zestawienia obydwu druzyn i scenariusze tej pilkarskiej bitwy.

Sila rzeczy bardziej interesuje mnie reprezentacja Wloch ktora wygrywajac mecz z Czechami zapewni sobie pierwsze miejsce w grupie unikajac w 1/8 starcia z Brazylia (jesli padnie remis to przy zwyciestwie Ghany Italia zajmie druga pozycje) a jednoczesnie prawdopodobnie wyrzucilaby Czechow z finalow (przy rownej liczbie punktow z Ghana Czesi wchodza bo maja lepszy bilans bramkowy mianowicie +1 przy 0 Ghanijczykow).Porazki Azzurrich nawet nie biore pod uwage nawet jesli przy sprzyjajacych okolicznosciach (remis w meczu Ghana-Stany lub niezbyt wysokie zwyciestwo USA) da im awans :)

Wiadomo ze na pewno nie zagra w reprezentacji Wloch De Rossi (zwany tez swojsko Lokietkiem).Zolte kartki na koncie maja Iaquinta (leczy kontuzje jego wystep pod znakiem zapytania) Zambrotta Totti i Camoranesi.
Marcelo Lippi moze chciec oszczedzic zawodnikow ktorzy maja zolte kartki na koncie i nie wystawic ich zeby w fazie pucharowej byli "wyczyszczeni".Jesli tak by sie stalo w wiekszosc z przypadkow to Grosso zastapi Zambrotte a Del Piero Tottiego (mniej prawdopodobna opcja z Barone).Camoranesi i tak pewnie zagra mimo wszystko wobec kontuzji Perrotty i mysle ze to moze byc dobra roszada.Iaquinta leczy kontuzje wiec jego wystep tak czy siak jest malo prawdopodobny co mnie wiele cieszy bo mimo strzelonej bramki w meczu z Ghana ten zawodnik mnie nie przekonuje.

Podsumowujac Wlosi powinni zagrac nastepujaco: bramka Buffon - obrona od prawej Oddo (mam nadzieje ze Lippi wlasnie tak wybierze jednak wobec wystepu Camoranesiego prawa strona jeszcze z Oddo moze mu sie wydac nazbyt ofensywna i Zaccardo utrzyma miejsce w skladzie) Nesta Cannavaro Grosso/Zambrotta - pomoc od prawej Camoranesi Pirlo Gattusso Del Piero - atak Toni Gilardino.

Jak widac moim zdaniem mozna sie spodziewac nawet pieciu zmian w skladzie w stosunku do meczu z USA.Jedna jest pewna (De Rossi) a dwie nastepne z roznych przyczyn konieczne (Perrotta kontuzja Totti forma jednakze mam nadzieje ze Totnik wejdzie w drugiej polowie na podmeczonych Czechow i blysnie).Licze rowniez na wystep Inzaghiego i mam nadzieje ze przy korzystnym wyniku (czytaj prowadzeniu Azzurrich) Lippi nie przejdzie na system z jednym napastnikiem w ataku.

Co sie tyczy Czechow to maja oni noz na gardle.Ich pierwsze przygoda z MS juz bez Slowacji moze zakonczyc sie odpadniciem w fazie grupowej.
Na pewno nie zagraja Lokvenc i Ujfalusi obydwoje pauzuja za kartki.Pod znakiem zapytania stoi wystep Kollera i Barosa (bardziej prawdopodobne ze Milan zagra niz Jan).Wychodzi na to ze Czesi moga zostac bez ataku.Kto zatem w pierwszej linii jesli podstawowi napastnicy sie nie wylecza?Takie nazwiska jak Sionko Stajner czy Heinz nie powalaja na kolana a na pewno nie zrobia wrazenia na silnej obronie Italii.Mozliwe jest ze wobec problemow Czesi zagraja systemem 4-5-1 i postaraja sie wygrac walke w srodku pola co zwiekszy ich szanse na koncowy sukces w tym spotkaniu.

Zolte kartki na swoim koncie w druzynie z Czech maja Rosicki Grygera oraz Rozehnal.Trudno jednak przypuszczac by Karel Bruckner oszczedzal tych zawodnikow wobec faktu ze awans pepikow wisi na wlosku.Mozna spokojnie przyjac ze jesli tylko beda zdrowi to w komplecie wybiegna od pierwszej minuty.

Atutem Czechow oprocz wspomnianej formacji pomocy jest oczywiscie bramkarz Cech.Fachowiec najwyzszej klasy tylko czy uda mu sie powstrzymac reprezentacje Italii?Cudotworca nie jest i jesli Wlosi beda atakowac a nie kalkulowac ze taki a taki wynik da im awans to Piotrus jutro bedzie mial pracowity dzien.

Bracia Wlosi Italia sie budzi.

Forza Azzurri.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 21 cze 2006, 13:41

Chlopaczek pisze:Ostatni mecz Azzurrich zbliza sie wielkimi krokami.
no nie...nie ostatni :wink: ..zapowiada sie bardzo ladne widowisko.. Riemis i wygrana daja Italii awans ..ale nie wiadomo za bardzo z ktorego miejsca...bo jeszcze Ghana i Usa tocza bardzo ciekawy boj...wszystko do ostatniego gwizdka...bedzie goraco..
scenariusz wg mnie?!

Wygraja Wlosi i Ghana..eliminujac tym samym naszych sasiadow i Usa.. sprawiajac nie mala niespodzinke Ghana wychodzi z drugiego miejsca i wszystko jasne... :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 21 cze 2006, 13:53

Wszystko ładnie pięknie Chlopaczku ale jak Dzieciol zauważył jaki ostatni co Ty bierzesz ? :>

Chyba pewne jest że Czesi nie beda patrzyli na to kto ma kartki. Lippi może sobie na to pozwolić choć w myśl zasady pokaz mi ławke ja Ci powiem jaki masz skład :lol: To Czesi nie maja zbyt dużej siły ognia. Najwieksza stratą nie jest Koller [no jest dosłownie :roll:] ale brak UFO, bo mimo że nie zagrał z Ghana za dobrze to jeden z najlepszy srodkowych obrońców w serie A - z Luca Tonim gra na codzień - przeciwko innym gracza gra co sezon.

Jak Czesi zagraja 4-5-1 to Lippi 4-4-2 :wink: zreszta podobnie jak Ghana Czesi tylko linia pomocy mogą powalczyć [ale jakże inna jest to lini pomocy] Przy jakiś max roszadasz Bruckner może grać Jankulowskim w pomocy a Nedvedem na środku na rozegraniu. Beda chceli zdominować środek pola - dla tego ja sądze ze lepiej by było jak by grał Perrotta zamiast Mauro Camoeranesiego - z drugiej jednak strony Mauro zawsze może pociągnąć do lini akcje ofensywna i wykorzystwać piłki na wolne pole. 4-4-2 bez Tottiego a z Del Piero też może miec plusy ale równie dobrze mogą grać 4-4-2 w środku z Pirlo i Perrotta a na flankach Rino i Mauro. To jest kolejny plus Lippiego :] wieksze pole manewru - możliwość wyniku - kontra :]
Ostatnio zmieniony 21 cze 2006, 14:00 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

ZabiliMiKrowe
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ZabiliMiKrowe » 21 cze 2006, 13:59

oj Chlopaczek zes sie rozpisal...atakujaca Italia? jak dla mnie to oksymoron ;) Tak po mojemu Makarony bede kalkulowac i ogladac sie na drugi mecz...a Czesi? Mocno niedoceniani przez Ciebie ich po prostu skarca...historia zatoczy koło, a bramke decydujaca strzeli Galasek :P!

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 21 cze 2006, 14:11

Z tym oksymoronem to dowaliles.Nigdy nie widziales atakujacej Italii?Uwazniej ogladaj mecze.Wlosi zawsze kalkuluja (wszystkie druzyny w meczach o stawke kalkuluja mniej lub bardziej i w tym nie ma nic dziwnego) jednak jesli chca byc pewni pierwszego miejsca bez ogladania sie na to co robi reprezentacja Ghany musza wygrac a zeby wygrac musza zaatakowac bo Czesi sobie raczej sami bramki nie strzela :]

Ja cenie Czechow ale nie przeceniem.Nie wobec ich oslabien.Starczy ze sa bardzo doceniani przez FIFA w rankingu najlepszych reprezentacji wiec ja juz nie musze tego robic.

Edit: Zaza i Dzieciol - ostatni w grupie oczywiscie :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 21 cze 2006, 14:15

ZabiliMiKrowe to trzeba by sobie zadać pytanie skarcą ? :shock: nie ma na kogo grać długich piłek :P A to że Baros biega jak jeździeć bez głowy przez 90 minut to akurat nie problem :wink: Zreszta jak miałeś możliwość ogladania go w Premiership przed kontuzja to wiesz że "cofną sie w rozwoju" - Aston Villa ... [Nie będzie miał 8 - 100% w tym meczu :P]

Nikt nie pisze że Włosi zniszczą Czechów z marszu. Ale prawda jest taka że Czesi teraz po kontuzjach i kartkach mają nie lada kłopot. Brak Ufo to max jest strata i kazdy o tym wie. Tylko linia pomocy mogą coś powalczyć. Ghana też tylko tak mogła nawiązać walke w Włochami. Chciał bym by awansowały obie reprezentacje i kto wie :]

Lakier pamiętasz po meczu Włoch Ghana ? wyciągna wnioski na Czechów :] mowa - teraz Włosi też wyciagną wznioski ale z meczu Ghana Czechy :]

Pozdro :!:

Galasek ? może Poborsky ? :wink: albo Stajner :wink:

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”