MŚ 2006: Polacy na mundialu - Strona 26

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 19 cze 2006, 11:25

no to jesli to prawda , to tylko zależy od Kasperczacka czy wielu tu forumowiczów miało rację....
ja też tak myslałem że on jest największym faworytem - ma doświadczenie w prowadzeniu reprezentacji np. w Afryce, jest światowcem - świetny zastępca, tylko czy sie zgodzi :?:

napewno przebuduje zespoł jeśli obejmie to stanowsko bo już kilka razy tak robił w swojej karierze trenerskiej

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 19 cze 2006, 12:37

Ja jestem za Kasperczakiem. Udowodnił swój fach przejmując Wisłę i potrafił z nią wygrywać z takimi zespołami jak: Parma, Schalke i Lazio prawie ;) Sądzę, że jest on najlepszym polskim trenerem obecnie. przykłądem tego może być to, że chcą go zatrudnić Olympique Marsselie i Rennes ;)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8715
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 cze 2006, 12:42

lisek_chz - ale jesli dobrze pamietam potrafil tez przegrac z Valerenga :wink:

Jestem za Janasem 8)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 19 cze 2006, 13:00

cloner pisze:lisek_chz - ale jesli dobrze pamietam potrafil tez przegrac z Valerenga
Janas potrafi przegrac z rezerwami Litwy. Nie dziwie ci sie ze jestes za Rasiakiem jak twoi ulubieni zawodnicy to Rasiak, Lewnadowski i tym podobne ;)

Jestem za Heniem, bo on sie nie bedzie p*******l z pilkarzami jak to inni robia

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 19 cze 2006, 13:02

Wg mnie Janas powinien polecieć ze stołka za naszą grę na mundialu, pzpn zreszta też. Mieliśmy wyjść ze słabej gurpy a to nam się nie udało, czyli stawiany przed MŚ cel nie został zrealizowany. Czy następcą Janasa powinien być Kasperczak :think: chyba w kraju nie ma lepszego kandydata. Niech zostanie trenerem tylko wtedy gdy potrafi czytać grę, czyli dokonywać w odpowiednim czasie zmian reagujac na wydarzenia na boisku. Bo to Janasa winię za porażkę i czerwoną kartke z Niemcami a nie Sobolewskiego który zachował się prawie odpowiednio. To Janas przygotowywał zespół, który jest źle przygotowany. Nie uważam też jak powiedział Listkiewicz że Janaswoi należą się wielkie brawa, podziękowania czy też budowanie pomników za awans do MŚ bo nasza gra podczas eliminacji wcale tak różowo nie wyglądała a i wyjście z naszej grupy nie było też jakimś wielkim wyczynem.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 19 cze 2006, 13:08

cloner pisze:Jestem za Janasem
Ja też 8)
Martinho pisze:Jestem za Heniem, bo on sie nie bedzie p*******l z pilkarzami jak to inni robia
To chyba lepiej Tomaszewskiego zatrudnić :lol:

Lukaz pisze:Bo to Janasa winię za porażkę i czerwoną kartke z Niemcami a nie Sobolewskiego który zachował się prawie odpowiednio.
:o Pierwszy raz widzę, sytuację, w której trener jest winny za otrzymanie czerwieni przez piłkarza.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 19 cze 2006, 13:25

Najlepiej niech Janas zostanie. Zodobył doświadczenie na tych mistrzostwach i niektórych błędów już nie powtórzy. Być może przyda nam się to na el. Euro i same mistrzostwa Europy. 8)

Martinho pisze:Janas potrafi przegrac z rezerwami Litwy

Potrafił pokonać także Italie :mike:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 19 cze 2006, 13:28

Corinthians pisze:To chyba lepiej Tomaszewskiego zatrudnić
Dla mnie widząc jaki mamy burdel w związku taki Tomaszewski jest potrzebny, niech ich krytykuje ile sie da to może choc troche sie opamiętają
Corinthians pisze: Pierwszy raz widzę, sytuację, w której trener jest winny za otrzymanie czerwieni przez piłkarza.
Gdyby pomyslał i dokonał wcześniej zmian, wprowadził świeżych zawodników, ewentualnie zmienieł Sobolewskeigo to nikt kartki by nie dostał a mecz byśmy zremisowali. A tak to patrzyliśmy jak nasi ze zmeczenia ledwo poruszaja się na boisku i asystują świeżym bo dopiero co wprowadzonym Niemcom. Gdy opadliśmy z sił to już w ogóle tylko sie bronilismy a tak ze świeżymi zawodnikami można by było oddalić grę od naszej bramki i spowodować że Niemcy nie rzuciliby się tak na nas jak to miało miejsce.

A tak w ogóle to Janas jak na razie nie ma zamiaru odchodzić, może później zmieni zdanie. Jak na razie to mam wrażenie że kibice więcej sobie obiecywali po naszych występach niż sami trenerzy i piłkarze.

A naszą grę na MŚ można porównać do Togo czy Angoli które tylko sie bronią bo jakoś ofensywnie to my nie gramy. Za to że z Niemcami przegralismy 0:1 możemy być wdzięczni losowi bo równie dobrze mogło się skończyc 0:4. I za co tu chwalić Janasa :roll:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 19 cze 2006, 13:29

Corinthians pisze:
Lukaz pisze:
Bo to Janasa winię za porażkę i czerwoną kartke z Niemcami a nie Sobolewskiego który zachował się prawie odpowiednio.
Surprised Pierwszy raz widzę, sytuację, w której trener jest winny za otrzymanie czerwieni przez piłkarza.
Corinthians - nie lap za slowka, chyba wsyztscy wiedza o co chodzi - Janas nie potrafi szybko kalkulowac i wyciagac trafnych decyzji wzgledem sytuacji na bosiku :!: moze potrafi tylko wtedy gdy przespi sie z problemem decyzja itp :lol:
Chyba bylo do przewidzenia iz Niemcy z czasem beda coraz bardziej szturmowac nasza bramke a nasza defensywa bedzie urzadzac istna obrone czestochowy wiec pozostawienie na placu gry zmeczonego defensywnego pomocnika z zolta kartka bylo glupota z strony Janasa - zwlaszcza iz Klinsi wzmocnil sile ofensywna zespolu

Janas powinien honorowo pozegnac sie z repra badz co badz mowil wszytsko biore na siebie :!:
A atmosfera pomiedzy nim a dziennikarzami rowniez moze byc negatywnym aspektem w dalszej karierze repry - z pilkarzami wydaje sie ze tez nie jest w dobrych stosunkach ale zapewne po mundialu wyjda wsyztskie brudy

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 19 cze 2006, 13:50

Wiem, że może ta decyzja kosztowac nas awans na ME. Swoją droga jeszcze nigdy nie graliśmy na ME, więc pewnie z tej trudnej grupy i tak nie wyjdziemy. Ale czy po przemyśleniu widzicie jakąś przyszłość przed obecną kadrą pod kierunkiem Janasa? Ja nas nie widze na ME ani nigdzie.
Wyszło na moje to co mówiłem przed MŚ. Janas rozwalił zespół. Niby miał rozwalic GTW w drużynie jednak teraz widać, że jedyne co rozwalił to atmosferę w ekipie. Żurawski w każdym wywiadzie powtarza, że brakuje takiego zawodnika jak Frankowski itp. Już w ogóle abstrahuje od tego, że zawodnicy nie wiedza jak maja sie poruszać na boisku. Za granicą jakoś Żurawski i reszta nie ma z tym problemów. Czyżby zadecydowały o tym 3 tygodnie pod kierunkiem Janasa? Pewnie tak.

Nie jesteśmy futbolową potęga, nie mamy gwiazd które w pojedynke wygrają nam mecz z silnym rywalem. Dlatego nie możemy liczyć juz na szczęscie, że nagle bez racjonalnego wytłumaczenia bedziemy znów wygrywać. Musimy miec trenera który bedzie miał jakis pomysł na zespoł. Nauczy naszych kultury gry, taktyki i bedzie zauważalna myśl trenerska. Na trenera z zagranicy pewnie PZPN-u nie stać. Ważne żeby oni mogli brać kasę. Biorąc po uwagę trenerów z Polski nie ma zbyt wielkiego wyboru. Wdowczyk i Smuda maja kontrakty. Pozostaje tylko Kasperczak który ma duże doświadzczenie w prowadzeniu reprezentacji narodowych. Tu problemem moga byc zarobki, mysle jednak że Kasperczakowi leży na sercu dobro polskiej piłki i zgodzi się na mniejsza gażę.

Kwestie PZPN zostawiam prokuraturze i man nadzieje, że może w taki sposób odspawają ich od stołków.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 19 cze 2006, 14:03

Babel pisze:Pozostaje tylko Kasperczak który ma duże doświadzczenie w prowadzeniu reprezentacji narodowych.
Trzeba jeszcze dodać że że Kasperczak przygotowywał Afrykańców do wielkiej imprezy jaką jest PNA i o odnosił tam zaskakująco dobre wyniki. Więc to jak należy przygotować zespół teoreycznie wie i to lepiej od Janasa. Jeszcze przed przyjściem Kasperczaka do Wisły twierdziłem że jest on najlepszym polskim trenerem, później mniej lub bardziej trwałem w swoim przekonaniu:wink: W kraju nie widzę innego kandydata, na dawanie szansy jakiemuś byłemu piłkarzowi czy tez koledze Listkiewicza nie mamy czasu, a najlepszym wyjściem byłoby chyba jakieś wielkie nazwisko zza granicy, jednak na to nie ma co chyba liczyć. Choć dzis słyszałem o nowym kandydacie prasy - Daumie :shock:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 19 cze 2006, 14:15

Lukaz pisze:Trzeba jeszcze dodać że że Kasperczak przygotowywał Afrykańców do wielkiej imprezy jaką jest PNA i o odnosił tam zaskakująco dobre wyniki.
Nalzey wspomniec iz prowadzil kluby francuskie jak i wprowadzil Tunezja na mundial
Lukaz pisze:na dawanie szansy jakiemuś byłemu piłkarzowi czy tez koledze Listkiewicza nie mamy czasu,
mielismy juz przyklad tego ile dobrego moze dac nam byly wielki pilkarz w postaci trenera repry
Lukaz pisze:Daumie Shocked
to dealerzy beda mieli nowy rynek zbytu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 19 cze 2006, 14:32

Lukaz pisze:Choć dzis słyszałem o nowym kandydacie prasy - Daumie
Myśle, że wymagania finansowe Dauma są zblizone do całego budżetu PZPN. Nie wiem czy na barek dla niego by starczyło z pieniędzy związku. Jeszcze dochodzi sprawa drugów o czym już czeher wspomniał. Nie wiadomo czy jakby zobaczył sytuacja jaka panuje w polsim futbolu, znow nie zaczął by brać. Plota

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 19 cze 2006, 16:05

Janas powinnien odejsc dla dobra tej druzyny wiele nie pokazal w MS i to wystarczy bo to jest najwazniejsza impreza dla polskiej pilki nie eliminacje.Inna sprawa ze to malo inteligentny czlowiek i zawodnicy jemu juz nie ufaja wiec po co ten cyrk.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 19 cze 2006, 17:07

LOL
kilka dni temu pisalem ze fajnie by bylo gdyby trenerem repry zostal jakis trener zagraniczny, najlepiej holender jak np. Leo Benkhaker :!: trener T&T (nie chce mi sie szukac tej wypowiedzi)
A wlsanie uslyszalem inofrmacje (a raczej plotke) w teleexpresie iz jest jednym z kandydatow obok Henia i Franza :!: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”