MŚ 2006: Polacy na mundialu - Strona 28

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 20 cze 2006, 11:25

macko001 pisze:ehhh... Majewski ... nie widzi mi się on dobrze na stanowisku selekcjonera reprezentacji Polski , może w takiej sytuacji pozostawić na stanowisku Janasa
Tez takie mam przeczucie... Moim zdaniem bardziej jest prawdopodobne pozostawienie Janasa na stanowisku niz zatrudnienie Majewskiego... Szkoda ze Heniu ma male sznse zostac selekcjonerem, jak wiadomo ma z Listkiem na pienku... Kasperczak ma oferte z Senegalu i z Marsylii i pod koniec przyszlego tygodnia ma podjac decyzje o swojej przyszlosci, tak przynajmniej powiedzial... Ciekawe co z kontraktem z Wisla zrobi :roll:
macko001 pisze:poszukać za granicą
Dzisaij w TVN cos gadali o Christophie Daumie... Konczy mu sie kontrakt w Turcji i bedzie do wziecia. Ile to prawdy w tym jest - nie wiem. Mysle ze kontrowersyjny trener raczej by nam zaszkodzil niz pomogl, ale to tylko moje zdanie ;) Mowi sie tez o Beenhaakerze ale podobno dostal oferte przedluzenia kontraktu z Trynidadem wiec tez moze byc ciezko. Ja osobiscie bym wolal trener z kraju, bo ci zagraniczni nie znaja tak polskiej ligi jak ci krajowi, a to czasami moze byc pomocne.

Dzisiaj jesli zagramy z Kostaryka tak jak z Niemcami to wygramy ;) Tak jak mowilem przed meczem z Ekwadorem zeby uwazac na Tenorio, tak teraz mowie zeby sie skupic na Walterze Centeno. Jak wykluczymy go z gry to moze byc polowa sukcesu ;) Obrona musi zagrac idealnie dzisiaj, bo jedna prostopadla pila do szybkiego Wanchope`a i moze byc goraco ;) Mamy zagrac klasycznym 4-4-2 dzisaij z Zurawiem i Jelonkiem w ataku, ale ja bym ustwil Jelenia na skrzydlo, tam bylby bardziej przydatny...Ale to wujek Pawel decyduje...

Mysle ze wygramy dzisaj, do 3 razy sztuka ;) Jakies 2 brameczki powinnismy spokojnie wbic o ile nie zagramy zbyt bojazliwie... Mam nadzieje ze Zuraw cos ustrzeli... Podobno ma byc zmiana bramkarza :shock: Czyzby janas dalby szanse Kuszczakowi :?: Jeszcze 4,5 h do meczu :)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 20 cze 2006, 11:29

Diamen23 pisze:Engel przynajmniej w meczu o nic potrafił dać pograć rezerwowym , którzy zaprezentowali się bardzo dobrze , myślałem , że to samo zrobi Janas , myliłem się.
Wg Janasa do końca będą grali najlepsi :haha: szkoda że mamy tak słaba drużynę :cry:
el_nino pisze:Listkiewicz uważa że kandydatami na selekcjonera zostanie albo Majewski, albo bez zmian Janas.
Z dwojga złego to wolę juz Janasa, bo po co coś zmieniać jeśli ma być jeszcze gorzej. Właśnie się obawiałem kandydatury Majewskiego no ale jak zanmy Listkiewicza to możemy byc pewni że przyszły selekcjoner będzie jego kolesiem, bo tym człowiekie rządzą układy :evil:

Nie wiem czy dziś chcę zwycięstwa naszych :shock: jest mi już wszystko obojętne. Jak wygramy wysoko to zaraz na konferencji dowiemy się że mundial dla nas nie był wcale taki zły i nie mamy się czego wstydzić bo graliśmy coraz lepiej,... itp itd :zgon: Może lepiej przegrać z 'wielką' Kostaryką i wziąść się porządnie do pracy - szkolenie młodzieży, nowy trener z nową myślą, poważne traktowanie każdego przeciwnika i gra w każdym meczu na 200% bo na mundialu okazało się że jesteśmy słąbi,... itp itd Chyba fantazja mnie trochę ponosi a takie rzeczy to dostaniemy pewnie tylko w Erze póki wujek Listek nie odejdzie :won:

Dziś niech się dzieje wola nieba...

edit:

Myslę że na trenera zza granicy nie mamy co liczyć bo on nie pozwoli soba rządzic i będzie robił co będzie chciał niepytając się przy tym nikogo. I taki zreszta powinien być każdy trener ale każdy obcokrajowiec nie będzie się liczył ze zdaniem Listka i innych kolesi, będzie chciał (powinien) pokazać naszym działaczom jak zorganizować ligę i szkolenie aby nasze zwycięstwa nie były przypadkowe a wynikiem dobrego systemu. Może po siatkówce i koszu działacze powinni zatrudnić jakiegos obcokrajowca skoro tak jak w tamtych dyscyplinach stwierdzono że Polacy się nie nadają bo już praktycznie wszyscy mieli sznsę. Jakby PZPN chciał to i na niezłego trenera zagranicznego znalazłyby się pieniądze, tylko jeszcze trzeba chcieć, co raczej jest niemożliwe. Czyli jak nie dobry obcokrajowiec, lub Kasperczak to chyba jednak... Janas, którego zresztą nie chcę.

worm83
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

noje odczucia po dwoch meczach reprezentacji

Post Wyświetl pojedynczy post autor: worm83 » 20 cze 2006, 12:21

swoje przemyslenia i pseudo ocene zamiescilem na polska06.blogspot.com

http://polska06.blogspot.com

przepraszam za nieuzywanie polskich liter ale obecnie jestem w anglii

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 20 cze 2006, 12:26

Głośno o trenerze zza granicy. Już nawet Trynidad, Węgrzy czy Japonia miały, badź mają szkoleniowca zagranicznego. Kluby też często decydują się na zagraniczniaka i osiągają sukcesy. Proponują jakiegoś Niemca. Co ja o tym sądze? NMyślę, że jeśli przyszedłby Niemiec to z zupełnie inna mentalnością niż Polak. Tylko nie jakiś tam średniak tylko Daum, Rehagel czy ktoś znany. Przyszedłby i on na pewno nie nzlałby się na polskiej lidze, polskich graczy też pewnie kojarzyłby tylko kilku jak Boruc, Żurawski, Krzynówek czy Smolarek. NBie wiedziałby jakie sa układy i kto musi grać, bo jest gwiazdą jak Szmkowiak, na którego stawiają w ceimno nawet jak nie ma formy (także Zurawski). Brałby graczy NAJLEPSZYCH a nie najbardziej znanych. Ktoś powie, że Janas nie wziął Franka, bo był bez formy? Przygotowywał się trzy tygodnie, zgrupoowania, treningi itp i co? Po tak długim okresie nie potrafił stwierdzić kto powinnien grać, bo wystawił Szymkowiaka, a Jelenia czy Brożka posadził na ławce. Nie ma nosa, bo nie wie kto jest najlepszy. Taki trener zagraniczny nie patrzyłby kto w jakim gra klubie, czy ten jest ulubirńcem kibiców, a tn bo nie obracał się wczesniej w polskich kliamatch i nie wiedziałby jakie sa układy. Graliby ci co sa najlepsi.

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 20 cze 2006, 12:44

Tylko nie jakiś tam średniak tylko Daum, Rehagel czy ktoś znany. Przyszedłby i on na pewno nie nzlałby się na polskiej lidze, polskich graczy też pewnie kojarzyłby tylko kilku jak Boruc, Żurawski, Krzynówek czy Smolarek. NBie wiedziałby jakie sa układy i kto musi grać, bo jest gwiazdą jak Szmkowiak, na którego stawiają w ceimno nawet jak nie ma formy (także Zurawski). Brałby graczy NAJLEPSZYCH a nie najbardziej znanych.
Dokładnie! Trener z zagranicy nie byłby obeznany w naszej lidze i naszych piłkarzach. Wybierałby zawodników którzy są w formie i grają bardzo dobrze.
Z pewnością nie powoływał by piłkarzy typu Lewandowski. Z drugiej strony mogło by takie coś nie wypalić, ale myśle że ryzyko jest konieczne. Ewentualnie Kasperczak, który najprawdopodobniej będzie nowym selekcjonerem.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8693
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 cze 2006, 14:54

Polska zagra w składzie:

Boruc - Baszczyński, Bąk, Bosacki, Żewłakow - Jeleń, Radomski, Szymkowiak, Krzynówek - Smolarek, Żurawski

Mam nadzieje, ze Rasiak zagra w 2.polowie :wink:

nasami

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nasami » 20 cze 2006, 14:56

Już wiadomo w jakims składzie wybiegna polacy na ostatni mecz:

Artur Boruc - Marcin Baszczyński, Jacek Bąk, Bartosz Bosacki, Michał Żewłakow - Ireneusz Jeleń, Arkadiusz Radomski, Mirosław Szymkowiak, Jacek Krzynówek - Euzebiusz Smolarek, Maciej Żurawski.

Szkoda tylko że do ataku dał Smolara,ja bym wolał tam Jelenia,a Smolara na prawa.Pewnie będą się zmieniać w trakcie meczu pozycjami.Wreszcie 4-4-2 :) Polska do boju :) o honor :wink:

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 20 cze 2006, 15:19

nasami pisze:Szkoda tylko że do ataku dał Smolara,ja bym wolał tam Jelenia,a Smolara na prawa.Pewnie będą się zmieniać w trakcie meczu pozycjami.

Na pewno, Jeleń będzie wchodził na atak, on jednak nawet jak jest na pomocy to włącza się do ofensywy. Mam nadzieje że dzisiaj przełamie się Żuraw i Smolarek.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 20 cze 2006, 15:24

el_nino pisze:Na pewno, Jeleń będzie wchodził na atak, on jednak nawet jak jest na pomocy to włącza się do ofensywy.
Skrzydlowi zawsze wlaczaja siedo ofensywy :roll: Prawe skrzydlo to potymalna pozycja dla Jelenia i Janas dobrze zrobil ustawiajac go tam a nie w ataku.... Mam nadzieje ze Szymek sie juz przebudzil i bdzie znowu zachwycal nas swoja gra w srodku pola. Szkoda ze Janas nie dal szansy Kuszczakowi, bo na pewno gorzej niz Boruc by nie zagral... No ale Artur po dobrym meczu z Niemcami jest na fali i oby nie mial dzisiaj duzo pracy ;)
el_nino pisze:Mam nadzieje że dzisiaj przełamie się Żuraw i Smolarek.
Wszyscy musza sie przelamac :!: :D

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 20 cze 2006, 15:28

Martinho pisze:Mam nadzieje ze Szymek sie juz przebudzil i bdzie znowu zachwycal nas swoja gra w srodku pola.

Nio, mamy nadzieje na świetne prostopadłe podania, dośrodkowania w pole karne no i oczywiście strzały z dystansu. Wszyscy będą chcieli się zaprezentować jak najlepiej bo dla nie których jest to ostatni występ na MŚ nie tylko z powodu wieku, na następnych Mistrzostwach nowy selekcjoner mógłby też zrobić jakieś nie spodzianki, ale miejmy nadzieje ze jak by mial nas zaskoczyc to zeby to bylo dobre wyjscie.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 20 cze 2006, 15:46

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 20 cze 2006, 16:31

Gramy jak z Ekwadorem...zero pomyslu, i starta bramki...brak slow...czasami na to wszystko... :(

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 20 cze 2006, 16:34

goooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooollllllllaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasssssssssssssssoooooooooooooooooooooooooooooo!!!! goooolaasssssoooooooooooooooooooooooooooooooo!!!! gooooooooooooooooooolasssooooooooo!!! gol! gol! gol! golllassssssssssssooooooooooooo!!!!

:jupi:

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 20 cze 2006, 16:56

Pasztet pisze:goooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooollllllllaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaas ssssssssssssssoooooooooooooooooooooooooooooo!!!! goooolaasssssoooooooooooooooooooooooooooooooo!!!! gooooooooooooooooooolasssooooooooo!!! gol! gol! gol! golllassssssssssssooooooooooooo!!!!
Ty się najbardziej rozczarujesz po meczu :zwała: :smile2:

Nic nie gramy, parodia... wstyd nic więcej. Znów nie chcą grać :? przemachują się przez piłkę jak na podwórku. Obiecanki cacanki, a głupi kibice wierzą... Nawet jak dziś wygramy, to i tak wstyd to co 'pokazujemy'.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 20 cze 2006, 16:59

Na poczatku meczu Kostaryka robila sobie z nas "jaja". Grali jak chcieli i Polacy byli bezradni. Strzelilismy gola (nieslusznie zaliczonego, bo Smolarek podchaczyl bramkarza) i nagle Polska podniosla sie i zaczela grac w pilke, bo wczesniej grali chyba w cos innego. :roll:
Kibice ostro dopinguja i moze wygramy ten mecz :roll: Lepiej wygrac niz przegrac. :P Przy remisie i tak mamy 3 miejsce w grupie. :P

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”