MŚ 2006: Polacy na mundialu - Strona 30

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 20 cze 2006, 18:38

Chyba zartujesz kuzyn Janasa produkt 'drewnopodobny' zagral wreszcie na MS a gral fatalnie juz pierwszy kontakt z pilka kiedy ta odbila sie od nogi.Ten pilkarz to nieporozumienie jak i jego wujek trenerzyna janas.
cloner pisze:Brawo Rasiak :brawo:
Zagral tylko 7-8 minut, a zaprezentowal sie lepiej niz Zurawski na calym mundialu :lol2:

Szkoda, ze zagral tak krotko :wink: Fajny blad Boruc popelnil :D Boruc zawsze mowil, ze w meczach o stawke sie podwojnie mobilizuje, ze presja dziala na niego pozytywnie, a w meczu o 'nic' popelnil maly blad i gol :wink:
To samo Artur gra w lidze szkockiej, ze slabymi przeciwnikami popelnia bledy, a w meczach o wysoka stawke [puchary, czy derby] gra wysmienicie :)

Szkoda, ze to juz koniec gry Naszych na Mundialu, ale cieszy chocby to jedno zwyciestwo :wink:

pozdro [specjalne dla piwusa] :P
Ostatnio zmieniony 20 cze 2006, 19:35 przez MLSoccer, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8711
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 cze 2006, 18:48

Ty Amerykanin - wez sie odpierdol od polskich pilkarzy, zajmij sie lepiej swoim soccerem, bo zaczynasz mnie wkurwiac :twisted:

Jeszcze moze mi napiszesz, ze Zurawski, Szymkowiak czy Sobolewski nie byli najslabszymi pilkarzami z kadry Polakow :?:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 20 cze 2006, 18:53

cloner pisze:Fajny blad Boruc popelnil Boruc zawsze mowil, ze w meczach o stawke sie podwojnie mobilizuje, ze presja dziala na niego pozytywnie, a w meczu o 'nic' popelnil maly blad i gol
Fajniejszy kiks od Boruca popełnił Baszczyński, kopniak w powietrze. Boruc był niby zasłonięty i można go troche usprawiedliwiać (tak przynajmniej powiedział ekspert - Gmoch Jacek)
cloner pisze:Zagral tylko 7-8 minut, a zaprezentowal sie lepiej niz Zurawski na calym mundialu
Dla mnie słaba gra Żurawskiego jest bardziej spowodowana złym ustawieniem go przez trenera, no bo dlaczego wszędzie strzela bramki i każdy sie nim zachwyca a w reprezentacji nie oddaje nawet strzałów na bramkę. Piłkarze choćby Rangersów poziomem od tych z Kostaryki nie odbiegają, a Żuraw potrafił strzelić im jakoś gola, zaś w reprezentacji zawsze gra/grał dno :?
cloner pisze:pozdro
Chyba powinno byc 'pozdrawiam' :boruta:

Na szczęście dziś jeszcze mecz Szwecja - Anglia i teoretycznie powinno być dużo ciekawiej, na pewno będzie :!:

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 20 cze 2006, 18:55

Spokojnie cloner zrelaksuj :lol: sie zlos pieknosci szkodzi.Rasiak to dno i wszyscy o tym wiedza a Zurawski nie powinnien nigdy wiecej grac w kadrze polskiej Szymkowiak rowniez bo nie jest perspektywiczny i byl slaby jak nigdy na MS.

PS. MAM NADZIEJE ZE MODERATOR DA CI PRZYNAJMNIEJ OSTRZENIE ZA WULGARNE SLOWNICTWO :D
cloner pisze:Ty Amerykanin - wez sie odpierdol od polskich pilkarzy, zajmij sie lepiej swoim soccerem, bo zaczynasz mnie wkurwiac :twisted:

Jeszcze moze mi napiszesz, ze Zurawski, Szymkowiak czy Sobolewski nie byli najslabszymi pilkarzami z kadry Polakow :?:
[/b]

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 20 cze 2006, 19:10

MLSoccer pisze:Spokojnie cloner zrelaksuj Laughing sie zlos pieknosci szkodzi.Rasiak to dno i wszyscy o tym wiedza a Zurawski nie powinnien nigdy wiecej grac w kadrze polskiej Szymkowiak rowniez bo nie jest perspektywiczny i byl slaby jak nigdy na MS.

Żurawski out, Szymkowiak out i odrazu po kłopocie. Mamy na pęczki graczy tej klasy. Zastąpimy ich Milą i Brożkiem i już za 4 lata wygramy. Czy wy uważacie, że oni zapomnieli jak się gra w piłke przez miesiąc. Nie!!! Po prostu byli źle przygotowani. A za przygotowanie zawodników jak i za tak samą selekcje odpowiada sztab szkoleniowy. W reprezentacji nie gra się ze względu na perspektywe gre w przyszłości, w reprezentacji gra się za najlepsza formę, a chyba nikt(poza clonerem) nie neguje, że w sezonie byli w dobrej formie. Ale to nie jest winna zawodników, tylko trenera który nie potrafił ich przygotować.
Liga szkocka może nie jest najmocniejsza, lecz w przeciwieństwie do naszej tam jest 90 minut walki. A jeśli ktos sie nie sprawdza, na pewno nie bedzie grał za zasługi. Poza tym kadra B Szkocji pokonał kadre B(najlepsi ligowcy Orange Ekstraklasy) towarzysko 2-0. Więc teza że Polska liga jest mocniejsza od Szkockiej jest z dupy.

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 20 cze 2006, 19:18

najpierw o samym meczu :

Bosacki zagrał bardzo dobrze - w samej defensywie jak i pod bramką rywala ( strzelił w końcu 2 gola dla Polski :lol: )
Boruc - puścił szmate , to trzeba przyznac, choć nie widział pilki i strzał był dość mocny
w obronie najlepiej się spisali Bosacki i Żewlakow
Bąk grał niepewnie , często przegrywał pojedynki z Wanchopem , razem Baszczyńskim, mieli kilka kiksów które ich ośmieszały ,
Baszczyński do tego w kilku sytuachach nie wracał się przez co szczegolnie w 2 polowie Kostaryka miała z 2,3 akcje lewą stroną, Baszczu był też w niektorych sytuacjach wolniejszy od przeciwnika , ale to już zostawmy - w końcu grali w wysokiej temperaturze
w pomocy nie było wyróżniającyh się zawodników, Szymkowiak zagrał lepiej niz w ustawieniu 4-5-1 ale tez czasami tracil pilki ,
w ataku Jeleń dużo biegał, był aktywny, Żurawski słabo jak całe MŚ, Brożek w drugiej połowie nieźle

Zwycięstwo na otarcie łez - przynajmniej nie jesteśmy na osattnim miejscu w grupie......

Janas popełnił wielki błąd - taktyka 4-5-1 była zła i to szegolnie w meczu z Ekwadorem , przez wiele lat ghralismy 4-4-2 i to byla nasza domena, teraz na gle sobie wymyslil zagrac 4-5-1 i po prostu nie wyszło ,
myslelismy że mecz z Chorwacja nam pomoze , ale wrecz przeciwnie przeskodzil nam , wygralismy go , Janas sie podniecil taktyka 4-5-1 bo przeciez nia wygralismy z silna Chorwacją i zaczal ta taktyka grac na MŚ co było nietrafionym pomysłem

tyle z mojej strony o Polakach na tym Mundialu

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 20 cze 2006, 19:32

Koledzy jest postęp!!! Cztery lata temu Polska zajęła czwarte miejsce w grupie, teraz tzecie miejsce, czyli za cztery lata zajmie drugie!!!!!! :wink:

Tak na poważnie, to był to mecz jednych z najsłabszych reprezentacji tego mudnialu, bo i Kostaryka i Polska nie były warte awansu.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 cze 2006, 19:54

No i po wszystkim. Chciałoby się powiedzieć - nareszcie. To była tragedia. Zarówno dzisiejszy mecz jak i cały Mundial w wykonaniu naszych piłkarzy oraz Janasa. Dzisiaj wynik był lepszy niż styl. Śmiać mi się z tego chce kiedy pomyślę, że przecież wynik jest bez znaczenia i mieliśmy zagrać po prostu lepiej, ładniej. Nie udało się nawet tego dokonać bo zwycięstwo tragicznej Polski nad jeszcze gorszą Kostaryką chluby nam nie przynosi. Wycieczka naszych reprezentantów dobiegła końca. Pozytywne wrażenie pozostawił po sobie przede wszystkim Ireneusz Jeleń. Swoją szansę na pewno wykorzystał najlepiej jak mógł biorąc pod uwagę, że był zdany tylko i wyłącznie na samego siebie. Bosacki też pozytywnie zaskoczył. Smolarek w sumie nie zawiódł. Szkoda, że Boruc dzisiaj puścił taką szmatę (tak - to był szmata jak dla mnie) bo wystawiłbym mu bardzo wysoką notę za cały Mundial. Niestety bramkarz to taka nieszczęsna pozycja, że błędy są piętnowane.

Jeżeli Janas ma zostać zdymisjonowany to należałoby wyrzucić również 75% zawodników. Zawinili nie mniej niż nas boski trenejro. Pytanie tylko kim będziemy grali w eliminacjach do ME?

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 20 cze 2006, 21:11

Niggaz
to jest problem wielki problem naszej kadry bo perspektyw nie mamy najlepszych... janas choćby chciał nie zostanie bo presja mediów bedzie ogromna i choć Łowczy wiedział że drużyna potrzebuje zmian pokoleniowych zabrał się za to za późno. Największą bolączką naszej reprezentacji są boczni obrońcy a właciwie ich brak, Baszczyński jak nie czuje reki Dana nad sobą to nie walczy jak powinien, Żewłakowowi sił starcza na 60 min.
Dalej jak sie okazało wydawać by się mogło 3 filary reprezentacji Sobolewski,Szymkowiak i Żurawski zawiedli o ile dla tego ostatniego jeszcze mozna znalezc nastepce to dla tych 2 poprzendich nie wiedzę bo ja w Burkhardta nei wierzę...

ja tam modlę się o Guusa Hiddinka jak selekcjonera Polskiej kadry

Awatar użytkownika
wiLLow
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wiLLow » 20 cze 2006, 21:14

Z jednej strony Janas musi odejsc, a z drugiej kto ich w tak krotkim czasie przygotuje do tych eliminacji ?
A dzis po slabym meczu 2-1 i niewiem czy moga wrocic z podniesionymi glowami... Wydaje mi sie ze NIE!

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2856

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 20 cze 2006, 21:22

przecież jakby miał być Majewski zamiast Janasa to by dopiero była porażka. Wg. mnie Janas powinien zostać. 4 lata temu zwolnili Engela, który napewno jest lepszy od Zbysia B. Po mistrzostwach wyciągnąłby wnioski i by był git. To samo tyczy się Janasa. Zostanie, odrzuci kilku piłkarzyków starych, zbierze nową paczkę,a o awans do ME i tak będzie ciężko nawet jakby trenerem był Hiddink, czy Trapatoni.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 20 cze 2006, 22:01

Babel pisze:Z opowieści jakiegoś piłkarza to pamiętam, że kilka k.... potrafił rzucić poseł z ramienia Samoobrony, abstynent Janusz Wójcik. "Jedziemy k... z frajernią" taki zwrot zapamietałem.
Ale ja mialem myśli trenera, a nie Wójcika. On niech się lepiej zajmuje ustawą o wychowaniu w trzeźwości :mrgreen:.

Ja się zgadzam, że to wina tylko jednej osoby i to ona może jako jedyna brać odpowiedzialność za wyniki. Czekałem aż do końca by to napisać. Aż tak słabi nie jesteśmy, by nie móc strzelić nic z akcji przez cały mundial, tylko korzystając z błędów ustawienia obrony i wyjścia bramkarza do dośrodkowania a'la Majdan. Wystarczy spojrzeć na eliminacje i formę graczy poza reprezentacją. Ci opluwani przez clonera Żurawski, Szymkowiak czy Sobolewski mieli lepszą formę od Jelenia czy Smolarka w poprzedniej rundzie. Więc co się, co się, co się stao trenerze Janas?

Janasowi udało się "zepsuć" Żurawia. Już jest lepszy od Wernera (Liczki).

:brawo:

MLSoccer pisze:Mecz na slabym poziomie z obu stron Polska grala zle.Taki zawodnik jak Zurawski powinnien miec zakaz wstepu na jakiekolwiek boiska na swiecie ten pilkarz to dno co pokazal w 3 meczach w MS.Widac ze gra w slabej lidze gorszej niz polska i w dodatku woda sodowa i 'gwiazdorstwo' udazyly mu do lba.Mam nadzieje ze wiecej nie zagra dal Polski nigdy.
Przed pierwszym meczem napisałem, że cokolwiek się zdarzy, powinniśmy dziękować Bozi za to, że gramy na mundialu. Fieldy powiedział, że raczej Frankowi, ja dodam do niego Maćka, któremu wcale sodówka nie uderza do głowy. Wiem, że są emocje, ale oceniajmy racjonalnie a nie szukajmy kozła ofiarnego :shock:.

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 20 cze 2006, 22:21

Piwus nie ma kozla ofiarnego w tej sytuacju ktora jest bardzo klarowna.To Janas za wszystko odpowiada do niego nalezy selekcja i przygotowanie pilkarzy.On odpowiada w praktycznie za wszystko bo on tam rzadzi i wszystko ustala.Trener zawalil i musi odejsc nie ma innego wyjscia rozsadnego.My go nie zwolnimy oczywisce bo nie mozemy ale jest osoba ktora moze a czy to zrobi kto to wie? Wazne jest pytanie czy Janas powinnien odejsc? Tak powinnien bo kadra nic na MS nie osiagnela i grala we wszystkich meczach slabo nawet mecz z Niemcami byl slaby, ale mielismy mase szczescia ze przegralismy 0-1 bo powinno byc 0-3 lub wiecej.Nie ma znaczenia czy sa el. ME czy nie.Jezeli Janas ma odejsc to nie patrzmy na el. ME.Kto przyjdzie jezeli obecny trener odejdzi? Jest troche dobrych wyborow a kogo ewentualnie Listek wybierze tego nie mozemy przewidziec.
Zurawski zagral zenujaco slabo pod kazdym wzgledem i gdy mial byc to lider druzyny :shock: a w praktyce zagral chyba najgorzej z calej kadry to nie ma dla niego usprawiedliwienia.Ten pilkarz ma 30 lat wiele jako napastnik juz nie zdziala w kadrze.Osobiscie budowalbym kadre na MS 2010 z mlodych pilkarzy i zrezygdnowal tych starych.Zurawski czul sie jakby byl lepszy od innych bo gra w 'wielkim' Celticku a to tylko dobry klub nic wiecej grajacy w slabej szkockiej lidze,wiec jego poziom sportowy nie poprawil sie wcale.Przed MS podejscie tego pilkarza do kadry bylo zle.Sam wyrazil sie ze nie przyjedzie na mecz z Litwa a mogl bo jedzie na wakacje.Tak nie robi lider ruzyny przed najwazniejsza impreza pilkarska i swojego zycia niestety.

piwus pisze:
MLSoccer pisze:Mecz na slabym poziomie z obu stron Polska grala zle.Taki zawodnik jak Zurawski powinnien miec zakaz wstepu na jakiekolwiek boiska na swiecie ten pilkarz to dno co pokazal w 3 meczach w MS.Widac ze gra w slabej lidze gorszej niz polska i w dodatku woda sodowa i 'gwiazdorstwo' udazyly mu do lba.Mam nadzieje ze wiecej nie zagra dal Polski nigdy.
Przed pierwszym meczem napisałem, że cokolwiek się zdarzy, powinniśmy dziękować Bozi za to, że gramy na mundialu. Fieldy powiedział, że raczej Frankowi, ja dodam do niego Maćka, któremu wcale sodówka nie uderza do głowy. Wiem, że są emocje, ale oceniajmy racjonalnie a nie szukajmy kozła ofiarnego :shock:.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 cze 2006, 22:29

MLSoccer pisze:To Janas za wszystko odpowiada do niego nalezy selekcja i przygotowanie pilkarzy.
Gówno prawda. Nie zdziwiłbym się gdyby to napisał jakiś bachor co się do komputera dorwał, ale po Tobie bym się tego nie spodziewał MLSoccer. Do Janasa należy selekcja i wybrał zawodników, którzy mieli predyspozycje do tego, aby dobrze zaprezentować się na Mundialu a poza tym pasowali być może do jego koncepcji o ile graliby na swoim poziomie. Przygotowanie piłkarzy to nie jest tylko rola Janasa. On nie ma na to zbyt wiele czasu. Mistrzostwa Świata to najważniejsza impreza w karierze każdego piłkarza i każdy powinien sam o siebie zadbać. O swoją formę. Dyspozycje fizyczną. Reprezentowanie swojego kraju na Mistrzostwach Świata to nie impreza w przedszkolu a Janas nie jest panem wychowawcą dzieciaczków.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 20 cze 2006, 22:45

Niggaz pisze:Przygotowanie piłkarzy to nie jest tylko rola Janasa.
A kogo? Sztab trenerski m.in fizjologów też Janas dobierał

Sorry, ale Janas 15 maja podał skład kadry, a bodajże 2-3 dni pozniej odlecieli na zgrupowanie do Szwajcarii. Z moich obliczeń miał 21 dni do pierwszego meczu. Nie jestem fizjologiem, ale wydaje mi się że w 21 można stracić forme, taka samo w jakimś stopniu ją odbudować. Tymbardziej, że nie my jedyni jestesmy w takiej sytuacji. Cała Europa i najlepsi piłkarze z innych kontynetów mieli tyle samo czasu na odbudowanie się. Pozostaje także kolejne 11 dni w których kadra dobrze prowadzona powinna prezentowac się lepiej fizycznie. Jak było, sam widziałeś.
Dziwne, ale zgrupowania przed sezonem w klubach trwają niewiele dłużej niz 30 dni i już trzeba grać o stawkę.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”