MŚ 2006: Grupa A - Ekwador, Kostaryka, Niemcy, Polska - Strona 10

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 20 cze 2006, 18:04

Torre może byc królem strzelców, ale wszystko zależy oczywiście od tego jak daleko zajda Hiszpanie w tych mistrzostwach
ja uwielbiam Fabregasa i tylko dlategoże on jest Hiszpanem kibicuję jego reprezentacji

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 20 cze 2006, 18:20

Mecz Kostaryka-Polska byl slabym widowiskiem z obu stron sedzia tez byl slaby i to spotkanie jest przykladem jak nie powinno grac sie w pilke nozna.Fifa powinna oddac kibiom pieniadze za bilety za ta zenade.Wstyd. :oops:

Awatar użytkownika
Milczek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Milczek » 20 cze 2006, 18:21

fieldy pisze:I tym samym Klose wyprzedza Torresa w klasyfikacji, myślę, ze może juz prowadzenia nie oddać do końca mundialu, ale pamiętac trzeba, ze przed 4 laty też po fazie grupowej prowadził
Racja, ale myśle, że teraz jest w znacznie wyższej formie, można nawet powiedzieć życiowej.
dzieciol31 pisze:zalezy jak Niemcy dlugo beda grali..czy dluzej niz Hiszpanie?!
Wczoraj Hiszpania nic wielkiego nie pokazała, końcówke mieli bardzo dobrą. A jeśli chodzi o Niemców to myśle, że stać ich conajmniej na ćwierćfinał. Może nie grali w grupie olśniewająco, ale to wystarczyło, żeby pokonać wszystkich gropowych rywali. Paradoksalnie największe problemy mieli z Polską :roll: . Mimo, że dziś Ekwador grał w rezerwowym składzie to i tak uważam, że nasi zachodni sąsiedzi zagrali dobrze. Nawet jeśli graliby Tenorio czy Delgado to i tak nie zmieniło by tp zbytnio obrazu gry. Poprostu w tym meczu gracze z Ameryki Południowej nie istnieli.

Teraz kilka słow odnośnie gry Niemców. Bardzo dobry mecz Ballacka, jego prostopadłe piłki poprostu miodzio :lol: . Zauważyłem, że w reprezentacji Michael gra inaczej niż miało to miejsce w Bayernie. Pewnie spowodowane jest to tym, że Klinsmann daje mu wiecej swobody w ofensywnie. Wreszcie przełamał sie Podolski z czego bardzo się ciesze. Kolse forma życiowa to co tu wiecej mówić jego ruchliwość i gra bez piłki poprostu majstersztyk (tego właśnie brakowało w grze naszej reprezentacji). Czekam teraz na to kto zostanie grupowym rywalem Niemiec i jak zwykle trzymam kciuki :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 cze 2006, 18:33

Mecz Kostaryka - Polska w maire przecietny, cieszy napewno zwyciestwo Polakow i dobra gra kilku zawodnikow, ogolnie malo sytuacji podbramkowych z obu stron, wolne tempo. Przynajmniej byly bramki i jeszcze ze wiecej po stronie Polski.

Natomiast mecz Niemców z Ekwadorem byl ciekawszy przynajmniej ze strony naszych zachodnich sasiadow. Niemcy, ktorzy byli typowani na faworyta grupy nie zawiedli zdobyli 9 pkt. Dzisiaj takze pokazali sie z dobrej strony, swietnie rozgrywal Ballack, w napadzie rzadzili Klose i Podolski. Mirek narazie lider wsrod strzelcow, moze spokojnie powalczyc o miano najlepszego strzelca :twisted: Dobrze, ze przelamal sie Podolski przynajmniej jako tacy Polacy graja dalej :wink:
Napewno Niemcow bedzie stac na awans nawet do finalu, maja zadatki na wielka druzyne :P

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 20 cze 2006, 19:29

No Niemcy bez problemow z Ekwadorem 3:0 :) Poldi znowu bramka, widac ze Bayern nie na darmo wydal 10 baniek na niego ;) Oby Szwecja wygrala z Anglia, wtedy Niemcy zagrali by z herbaciarzami i pokazali ze nie na darmo sa jedymi z faworytow turnieju ogrywajac ich. Mam nadzieje ze tak sie stanie ;) Klose widac zmierza po tytul krola strzelcow :) 4 bramy juz na koncie po 3 meczach :) Tak trzymaj Mirek :!:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 20 cze 2006, 19:33

Martinho pisze:No Niemcy bez problemow z Ekwadorem 3:0 :) Poldi znowu bramka, widac ze Bayern nie na darmo wydal 10 baniek na niego ;) Oby Szwecja wygrala z Anglia, wtedy Niemcy zagrali by z herbaciarzami i pokazali ze nie na darmo sa jedymi z faworytow turnieju ogrywajac ich. Mam nadzieje ze tak sie stanie ;) Klose widac zmierza po tytul krola strzelcow :) 4 bramy juz na koncie po 3 meczach :) Tak trzymaj Mirek :!:
Znowu brama? To jego pierwszy gol na turnieju. Klose jest doprawdy niesamowity i jeśli Niemcy dojdą do półfinału to jak dla mnie strzeli jeszcze ze trzy gole i zostanie królem strzelców.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 20 cze 2006, 19:34

Ebi pisze:Znowu brama?
Chodzilo mi o jego kolejny gol w reprezentacji w ostatnich tygodniach ;)
\

Awatar użytkownika
tiaga
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tiaga » 20 cze 2006, 19:56

Klose i Podolski, moze Schweinsteiger i Ballack to najlepsi zawodnicy niemieckiej kadry ;)
moim zdaniem oczywiscie :lol:

ale milo sie robi na duchu, gdy wracamy do polski z chociaz jednym zwyciestwem. to byla walka juz nie tyle co o hoor, co samopoczucie kibicow, czesciowa samorealizacje pojedynczych zawodnikow i nie zaprzepaszczenie całkowicie nadzieji o braku goli na mundialu.
zauwazcie, ze mimo iz tak naprawde to zwyciestwo nic nie wnosi do naszej dalszej obecnosci na mundialu to znaczaco poprawil nastroj... kibicom :D

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 20 cze 2006, 20:37

tiaga pisze:Klose i Podolski, moze Schweinsteiger i Ballack to najlepsi zawodnicy niemieckiej kadry ;)
moim zdaniem oczywiscie :lol:

ale milo sie robi na duchu, gdy wracamy do polski z chociaz jednym zwyciestwem. to byla walka juz nie tyle co o hoor, co samopoczucie kibicow, czesciowa samorealizacje pojedynczych zawodnikow i nie zaprzepaszczenie całkowicie nadzieji o braku goli na mundialu.
zauwazcie, ze mimo iz tak naprawde to zwyciestwo nic nie wnosi do naszej dalszej obecnosci na mundialu to znaczaco poprawil nastroj... kibicom :D
O czym my mówimy? O wygraniu w meczu gdzie obie drużyny grały o nic? O wygraniu ze słabą Kostaryką, która Ekwador pogromił 3:0, a Niemcy strzelili 4 gole? O Kostaryce, która tylko raz wyszła z grupy i nigdy nie zaszła dalej niż do 1/8??? Walka o samopoczucie kibiców? smiech na sali. Kibice nigdy nie zapomna porażki z Ekwadorem i przez lata wspominać będa brak Franka, Dudka i Kłosa. Dudek to jeden z TRZECH ludzi z Polski, który wygrał LM (wcześniej tylko Boniek i Młionarczyk, Wojciechowskiego nie liczę). Człowiek który był bohaterem, najbardziej kojarzony polski gracz, znają go w Ekwadorze czy Togo a nie rzadko jest to jedyny, znany polski piłkarz w wielu krajach. Człowiek, na którego patrzyły miliony kiedy zatrzymał Szewczenkę. I cały czas dobyr bramkarz. Pojechjał Fabiański? Po co? Jest dobry, ale on ma czas a na Mundial nie jedzie się po dośwideczenia tylko grac!!!!!

Awatar użytkownika
iwo_80
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

Grupa A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iwo_80 » 20 cze 2006, 20:41

O ja wiedziałem że Polska odpadnie :cry: chociaż jej nie lubię bo jest słaba 8) :lol: :roll: Z Niemcami się zgadzam ale Ekwador :shock: Ale nie wiecie jak się zdziwiłem, normalnie spadłem z sił.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Re: Grupa A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 20 cze 2006, 20:44

iwo_80 pisze:O ja wiedziałem że Polska odpadnie :cry: chociaż jej nie lubię bo jest słaba 8) :lol: :roll: Z Niemcami się zgadzam ale Ekwador :shock: Ale nie wiecie jak się zdziwiłem, normalnie spadłem z sił.
Jak zobacyzłem mecze Polaków i kadrę jaką powołał, oraz kogo wystawiał do spotkań (żuraw, wszystkie trzy mecze bez formy, Szymek padaka, juz z Chrowacją to pokazał) to też mówiłem, że z grupy nie wyjdą.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 cze 2006, 20:47

normalnie spadłem z sił.
ja tez, jak zajżałem w twój profil, a tam jak byk w dacie urodzenia - 1980 :?
iwo_80 pisze:chociaż jej nie lubię bo jest słaba
Polski nie lubisz ? jak ? dlaczego ? za co ? Polakiem jesteś ?
powiedz, ze żartujesz .... prosze

Ekawdro awansował, bo był lepiej przygotowany, mentalnie i fizycznie, do turnieju.

P.S. Nie psiz wiecej, błagam :shock:

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 20 cze 2006, 21:10

iwo_80 pisze:chociaż jej nie lubię bo jest słaba Cool
tzw. kibic sukcesu, kibicuje druzynie ktora odnosi sukcesy, jesli Polska zagrala by swietnie na MS to na pewno uwazalby sie za wiernego reprezentacji kibica.
fieldy pisze:Cytat:
normalnie spadłem z sił.

ja tez, jak zajżałem w twój profil, a tam jak byk w dacie urodzenia - 1980 Confused
fieldy, ale go zgasiles ;)
iwo_80 pisze:Z Niemcami się zgadzam ale Ekwador Shocked

Polska zagrała gorzej, czuli się pewnymi zwycięstwa. Użytkownik u góry - fieldy napisał już coś na ten temat, nie będę powtarzał.[/i]

Awatar użytkownika
iwo_80
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

No ludzie jestem tu od niedawna

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iwo_80 » 20 cze 2006, 21:10

Nie o to mi chodzi. No że rok 1980 to się zgadza a może 21 marzec bo sobie tak zrobiłem.

Awatar użytkownika
Milczek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Milczek » 20 cze 2006, 23:50

iwo_80 pisze:Nie o to mi chodzi. No że rok 1980 to się zgadza a może 21 marzec bo sobie tak zrobiłem.
W jakim języku Ty mówisz :shock: :shock: tzn piszesz :shock: :shock:
iwo_80 pisze:chociaż jej nie lubię bo jest słaba
a ja juz nie lubie Ciebie :twisted: :evil:
iwo_80 pisze:normalnie spadłem z sił.
:shock: :shock: a ja spadłem z krzesła jak to przeczytałem, a potem nie miałem sił wstać :roll: :roll:
fieldy pisze:P.S. Nie psiz wiecej, błagam
Zbieramy podpisy. Kto przyłącza się do Prośby fieldy'ego ? Ja jestem pierwszy na liscie :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”