MŚ 2006: Grupa E - Czechy, Ghana, USA, Włochy - Strona 16

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 22 cze 2006, 19:06

Z chyba najbardziej wyrównanej grupy ostatecznie wychodzą Włosi i Ghana która nie zawiodła mnie i jak do tej pory dobrze prezentuje się na mundilu napędzając stracha i przysparzając wielu problemów nawet zwycięzcy grupy - Włochom. Po pierwszym meczu Czechów myślałem że się myliłem przed mundialem sądząc że nie odegraja oni żadnej roli w Niemczech. Jak się później okazało miałem rację i Czesi nie wychodząc nawet z grupy pozostają jak na razie największym przegranym imprezy. Myślałem że lepiej zaprezentują się piłkarze USA i to oni będą w satnie namieszać faworytom grupy, jednak nie uczynili kolejnego postępu w stosunku do wcześniejszego mundialu i zajęli ostatnie miejsce. Po pierwszym meczu myślałem że w większej formie są Włosi i będą grali ładniejszą piłkę, no ale najważniejsze że tym razem nie zawiedli i wychodząc z pierwszego miejsca stają się faworytem kolejnej fazy, w której w rywalizacji z ekipami z gr F będę kibicował Włochom i Ghanie :D

Awatar użytkownika
realmania
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: realmania » 22 cze 2006, 19:43

Mnie zaskoczyłą Ghana z pozytywnym skutkiem i Czechy z negatywnym skutkiem. Ghane stawiałem na 3 miejscu, a ona ograla Czechów i dzisiaj pokonała USA 2-1. A po Czechach spodziewałem się więcej, przede wszystkim po tym jak obejrzałem ich pierwszy mecz z USA, ale no cóż, poźniej zawiedli. Szkoda mi tylko, że Ghana w 1/8 finału prawdopodobnie spotka się z Brazylią i na tym etapie może zakończyć swój udział w mundialu.

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 22 cze 2006, 19:51

realmania pisze:Szkoda mi tylko, że Ghana w 1/8 finału prawdopodobnie spotka się z Brazylią i na tym etapie może zakończyć swój udział w mundialu.

Mi też ich będzie szkoda, ale i tak osiągnęli więcej niż liczyli, zagrali bardzo dobrze. Jednak w Ghanie na tym mundialu coś Essien jest w cieniu swoich kolegów.
realmania pisze:A po Czechach spodziewałem się więcej, przede wszystkim po tym jak obejrzałem ich pierwszy mecz z USA, ale no cóż, poźniej zawiedli.
Co cztery lata tak jest, na mundialu zawsze mają niepowodzenia, mimo że wcześniej grali lepiej. Nasi sąsiedzi na prawde zawiedli i będą wielkim nieobecnym w 1/8 MS. Ale tak jak Polska, tak Czechy, byli pewni siebie i z góry wiedzieli że wyjdą z grupy przynajmniej na 2 miejscu. Rywale poprostu byli lepiej przygotowani. Głównie szkoda mi Rosickiego.

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 22 cze 2006, 21:11

macko001 pisze:moje typy - Czechy - Włochy 0-2
Ghana - USA 2-1

no i miałem racje , wytypowałem dokladnie wyniki 8)
JEST! JEST! JEST! tak bardzo liczylem na Ghane i udalo im sie! choc nie widziałem obydwu meczów jestem zadowlony z piłkarzy z Afryki , natomiast Włosi powinni wygrac i wygrali

teraz ide na mecz CHO - AUS , zapowiada sie ciekawy mecz już 1-0 dla Euripejczykow

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 23 cze 2006, 9:38

jeszcze nigdy nie cieszylem sie tak ze zdobytej braki przez Matrixa ;) hehehe swietnie kontrolowali przebieg spotkania...na koncu braka dokumentujaca wygrana...i po sprawie..mecz podobny do tego w Ghana..nawet w podobnych okolicznosciach i czasie wpadaly bramki:) ciesz..naprawde:)

1/8 z Australia... bedzie dobrze!!!

Forza Italia!!!

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 23 cze 2006, 18:16

Azzurri wychodza z pierwszego miejsca dajac Czechom kopa zmuszajacego ich do powrotu w ojczyste strony.

W koncu asysta Tottiego.W koncu gracz Romy dobrze wykonal rzut rozny.Ciagle gra ponizej oczekiwan ale ma szanse sie rozkrecic.Wlosi maja latwa drabinke.Na naprawde silnego przeciwnika moga trafic dopiero w fazie polfinalowej i bedzie to prawdopodobnie Argentyna.Mam nadzieje ze do tego czasu Totnik odnajdzie forme i nie sprawdza sie moj scenariusz ze Wlosi co prawda wyjda z pierwszego miejsca w grupie ale i tak zawioda na tych mistrzostwach.

Italia zagrala to co lubi.Wyrachowana pilke.Stanowcza nieprzemakalna w obronie i spokojne czekanie na swoja szanse w ataku.Na oslabionych Czechow to wystarczylo.Nedved sie staral i to chyba wszystko co mozna dobrego powiedziec o grzec pepikow w tym meczu.Zawiodla linia pomocy (z wyjatkiem Niedzwiadka) na czele z kreowanym po pierwszym meczu na gwiazde turnieju Rosickim.Czesi nie mieli argumentow w ataku wiec ich porazka nie moze dziwic.Glupie zachowanie Polaka pograzylo ich ostatecznie.
A sila Italii ma swoje podstawy w Mediolanie.Przynajmniej sila ofensywna.Ale obrona nie pozostaje w tyle z Cannavaro ktory po slabszym meczu z USA wrocil do swojej normalnej wysokiej dyspozycji.Zambrotta ktorego chce zawsze widziec w miejsce Zaccardo.Niezly Grosso.Zadziwiajaco skuteczny i w ofensywie i w defenswie Marco "Materac" Materazzi (brawa dla niego).Pomoc z dobrym Pirlo "pieknym uspionym" Tottim i grajacym na pol gwizdka Camoranesim.
No i Inzaghi.Chcialem wiedzialem dostalem.Zrobil co mial zrobic.Egoistycznie ale liczy sie to co w siatce.Nie zapomnialem o Buffonie o nie.Swietne interwencje ale to nie dziwi w jego przypadku.Wiedzial na co stac Nedveda ale nie dal sie zaskoczyc.Zapraszamy do Milanu :P

Czechow mi nie szkoda.Sami sobie zgotowali ten los.Na spolke z Ghana.Pisalem ze moga przez nich plakac i placza.Ghana zasluzyla na wyjscie z grupy.W kazdym z trzech spotkan grala dobrze.Z USA najslabiej ale mimo wszystko wygrala.Teraz pewnie odpadna ale i tak zrobili duzo.

A ja coraz mocniej wierze w Italie.De Rossi wroci na final?Czy dojda tam?Czy zrobia to dla niego dla kraju i dla kibicow?Mam nadzieje bo jak mowie drabinke maja dobrze ulozona.
Italia sie budzi.

Forza Azzurri.

realfyba
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: realfyba » 25 cze 2006, 16:08

HAHA Czechy do domku :) Szkoda mi ich :D ale brawo dla Włochów i Ghany :D <BRAWO>

HAHA 2 WP. HAHA. // HAHA Niggaz

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 25 cze 2006, 16:40

Z obserwacji dziennikarzy i z wypowiedzi Lippiego wynika, że wróci on do "starego" systemu ustawienia 4-3-1-2 z atakiem Totti. Toni, Gilardino. Toni odpoczął w meczu z Czechami, w związku z tym może w końcu uda mu się strzelić swoją pierwszą bramkę na mundialu.
Co ciekawe Włosi trenowali również wykonywanie rzytów karnych. Może to i dobrze bo ten element gry był wyjątkową piętą achillesową azzurrich. Rzuty karne ćwiczyli: Marco Materazzi, Massimo Oddo, Andrea Pirlo, Francesco Totti, Alberto Gilardino, Luca Toni oraz Alessandro Del Piero.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”