MŚ 2006: 1/8 finału: HISZPANIA - FRANCJA, 27.06.2006 r.

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

MŚ 2006: 1/8 finału: HISZPANIA - FRANCJA, 27.06.2006 r.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 23 cze 2006, 23:22

Dawno już nie zakładałem zadnego tematu, więc jako kibic Hiszpani napisze coś tutaj :) Tak wiec, chyba mamy najciekawszy mecz 1/8 finalu, między dwoma wielkimi drużynami. Hiszpania, która szuka ważnego sukcesu od lat i wielka Francja, która chce sprawić radość kibicom po fatalnym wysępie 4 lata temu w Korei i Japonii. Ciężko mówić o tym kto jest lepszy w tym momencie, ale ja sercem jestem za Hiszpanią i mam nadzieje że mnie nie zawiodą...

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 23 cze 2006, 23:34

Dla mnie faworytam tego dwumeczu są Hiszpanie. Wg mnie Francja pomimo iż dzisiaj nie grała źle, strzeliła przede wszystkim gole i wygrała mecz to IMO nie bedzie w stanie wygrać z Hiszpanami, którzy zapewne przystąpią do tego meczu w najmocniejszym składzie. Oczywiście nie mówie, że będzie to jednostronne widowisko no ale licze na Hiszpanów którzy są IMHO jednym z faworytów do osiągnięcia złota. Znacie przepowiednie Nostradamusa? :lol:

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 23 cze 2006, 23:52

Rumeczek pisze:Znacie przepowiednie Nostradamusa?
Znacie :D. Podzielam zdanie Nostradamusa, jednak Francja może wreszcie zagra ładny mecz w co jednak wątpie bo pod wodzą Domenech'a nic jeszcze ładnego nie pokazali. Hiszpanie są w dobrej dyspozycji, choć grupy nie mieli zbytnio hardkorowej. Może to być zacięte spotkanie choć wszytko zależy od przypadkowej formy, geniuszu akurat tego dnia.

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 24 cze 2006, 10:24

Rumeczek pisze:Dla mnie faworytam tego dwumeczu są Hiszpanie.

Oni na Mundialu z tego co wiem nie grają meczu i rewanżu.
Vianuch pisze:Francja może wreszcie zagra ładny mecz w co jednak wątpie bo pod wodzą Domenech'a nic jeszcze ładnego nie pokazali.
Też tak myślę, mogą coś pokazać bo jak na razie nie zachwycali, jednak mogą znów zagrać przeciętnie.
Licze na ciekawe widowisko, będzie to fajny mecz. Pojedynek dwóch wspaniałych napastników którymi są T. Henry i F. Torres. Jednak uważam że jeśli Francja przeszłaby dalej to w końcu Brazylia mogłaby się na Francuzach zemścić z finału MŚ z przed 8 lat.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 cze 2006, 10:25

Dla mnie faworyt jest tylko jeden :arrow: Hiszpania :twisted:
Graja jak narazie bardzo interesujaca i z pewnoscia sa lepiej dysponowani niz Francuzi. Tak naprawde Francja pokazala cos tylko w meczu z reprezentacaja Togo, jednym z najslabszych zespolow tego Mundialu, jesli nie nasjlabszym. To troche za malo. Domenech sam raczej nie iwe ktto ma grac i jakim ma grac ustawieniem :wink: Hiszpania proponuje jak narazie wieksza rownowage w skladzie i taktyce. Jak dla mnie wszystko przmawia na dzien dzisiejszy za Hiszpania 8)

Awatar użytkownika
LAtifa_19
Grafomański impertynent

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAtifa_19 » 24 cze 2006, 10:57

Dla mnie faworyta nie ma dużyny o zbliżonym poziomie coprawda Hiszpanie do tej pory zaprezentowali sie lepiej ale szanse w tym meczu są raczej równe
smaczku całej konfrontacji dodaje mecz z EURO2000 gdzie Hiszpania dość nieszczęśliwie odpadła z turnieju pokonana przez Francuzów(Raul nie wykożystał karnego w końcówce meczu :P) Kibicuje Francji w tym meczu bo jakoś nie daże zbyt wielka sympatią Hiszpanię chociaż Francuzów podobnie :lol:

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 24 cze 2006, 12:34

Hiszpani bali się Francji , myśleli że żabojady zajmą pierwze miejsce w grupie a zajęli drugie i to onni zagrają z piłkarzami z półwyspu Iberyjskiego - tak ogolnie to nie wiem czego Hiszpanie się bali , no ale może mają jakiś kompleks...

faworytem Hiszpania , spisuje się dużo lepiej niż Francja na tych MŚ , chciałbym żeby w tym roku Hiszpanie osiągneli przynjamniej półfinał , bo należy im się to , mają świetny zespół ....

ESPANA!

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 cze 2006, 13:36

Chyba już czas najwyższy, aby Hiszpanie odpadli :roll: :lol: Akurat mają szczęście, że trafili na tragicznych Francuzów. Powinni dać sobie radę, ale to chyba mimo wszystko max. co może być z Hiszpanów na tej imprezie. Przywyczajony jestem do tego, że dalej niż do ćwierćfinału dojść nie mogą.

Wracając do meritum sądzę, że wystarczy dobry (nawet nie bardzo dobry) mecz w wykonaniu Hiszpanów, aby łatwo pokonać Francję. Podopieczni Domenecha grają słabo zarówno w ataku jak i w pomocy. Tymczasem Hiszpanie mają fantastyczną pomoc i dobrą obronę. To zdecydowanie powinno wystarczyć.

Obawiam się troszki postawy arbitra. Coraz gorzej z tym :?

Metal99
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal99 » 24 cze 2006, 14:08

Niggaz pisze:Chyba już czas najwyższy, aby Hiszpanie odpadli :roll: :lol: Akurat mają szczęście, że trafili na tragicznych Francuzów. Powinni dać sobie radę, ale to chyba mimo wszystko max. co może być z Hiszpanów na tej imprezie. Przywyczajony jestem do tego, że dalej niż do ćwierćfinału dojść nie mogą.
Ja się zgodzę Hiszpanie wygrają z Francją i pojadą do domu to nie jest drużyna na miarę Mistrzów Świata niby pojedynczych graczy mają, ale brakuje im zgrania nie zawsze wielcy piłkarza = wielki zespół tak jak Real Madryt dobrzy piłkarze słaby zespół. Choć patrząc na grę Hiszpanów można powiedzieć, że powalczą oni i wysokie lokaty ale w ¼ odpadną.

A co do Francuzów oni grają ostatnio słabiutko wczorajsza wygrana z Togo jakoś mnie do nich nie przekonała ale chociaż udało im się wygrać mecz po 8 latach na Mistrzostwa Świata a z Koreą Henry strzelił gola dla Francji po 8 latach ( ostatnim strzelcem był Petit ).

Ja stawiam na Hiszpanie choć nie mają zgrania ale na słabą Francje to wystarczy

Chłopie opanuj się. Istnieje coś takiego jak przecinki, kropki itd. Użyj czasem. Nie boli. I za darmo jest. Ta ranga, którą masz to nie ozdoba. Następny krok to ban. Już niedługo, coś mi się wydaje. // K.J.

Awatar użytkownika
wiLLow
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wiLLow » 24 cze 2006, 14:30

Gra jaka prezentuja trojkolorowi jest raczej jednego koloru, mianowicie czarnego. Czarno widze ten mecz z Hiszpanami. Mysle, ze Francja po tym meczu pakuje walizki i jedzie do domu. Mlodzi Hiszpanie maja duzo ambicji i wiary w swoje sily i wlasnie to jest glowny powod tego, ze awansuja do 1/4 fianlu.

realfyba
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: realfyba » 25 cze 2006, 16:18

Hiszpania - Francja hm.. Henry, Zidane, Makelele, Vieira - Villa, Xabi Alonso, Torres, Luis Garcia. Uważam, że Francja zakończy te Mistrzostwa w 1/8 finału a Hiszpania w 1/4! Francja jak narazie nic nie pokazała. Wygrała tylko jeden mecz i to z słabą drużyną jaką jest Togo. Młodzi Hiszpanie okażą sie mądrzejszi i lepiej sobie poukładają grę od Starszych Francuzów.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 25 cze 2006, 18:01

Niggaz pisze:Chyba już czas najwyższy, aby Hiszpanie odpadli :roll: :lol: Akurat mają szczęście, że trafili na tragicznych Francuzów. Powinni dać sobie radę, ale to chyba mimo wszystko max. co może być z Hiszpanów na tej imprezie
Zakladajac, ze w cwiercfinale trafia prawdopodobnie na Brazylie niestety masz racje, choc nigdy nic nie wiadomo.
Niggaz pisze:Hiszpanie mają fantastyczną pomoc i dobrą obronę. To zdecydowanie powinno wystarczyć.
A atak maja slaby :?: Jak dla mnie dwojka DV - Torres spisuje sie bardzo dobrze jak na razie. Zobaczymy jak zaprezentuja sie w meczu z bardziej wymagajacym rywalem. No i oczywiscie w obwodzie jest jeszcze joker Raul :D
Licze oczywiscie na Hiszpanow, szkoda ze los tak chcial, ze sa po tej samej czesci drabinki co Brazylijczycy i ich ewenualny mecz przypadnie juz na cwiercfinal.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 cze 2006, 19:20

makis pisze:A atak maja slaby Question Jak dla mnie dwojka DV - Torres spisuje sie bardzo dobrze jak na razie.
Nie napisałem, że słaby aczkolwiek Villa niczego wielkiego nie gra. Dwie bramki z Ukrainą to żaden wyczyn zwłaszca, że pierwsza to praktycznie samobój a druga z karnego :roll: Taka prawda. Torres oczywiście gra bardzo dobrze.

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 25 cze 2006, 19:32

Nie wiem jaki będzie wynik, nie wiem jaki to będzie mecz i nie wiem kto przejdzie dalej, ale wydaje mi się, że w tym meczu nie będzie faworyta. Hiszpanie poprostu nie potrafią grać na wiekszych imprezach(pech czy słaba motywacja), a Francuzi już zapomnieli jak gra się ładną i skuteczną piłke. Chociaż w tym pojedynku będe za Hiszpanią, wydaje mi się, że to Francja wyjdzie zwycięsko z tego pojedynku.

A mam jakieś zdolności medialne, bo parę sekund przed dzisiejszym strzałem Beckhama przewidziałem że zdobędzie bramkę :P.

Awatar użytkownika
pizmak
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pizmak » 27 cze 2006, 17:28

A ja dam taką mała ciekawostkę :)

Dzisiaj swoje 29 urodziny obchodzi Raul Gonzalez Blanco ;) Wszystkiego najlepszego :!: :P

CHciałbym też przypomniec że dokładnie 6 lat temu podczas też swoich urodzin Raul w meczu Francją nie strzelił karnego i Hiszpania odpadła w 1/4 finału (1-2). Czyżby historia lubiła się powtarzać :?: :roll:

Pożyjemy , zobaczymy :roll:

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”