MŚ 2006: 1/2 - Niemcy : Włochy - 4 lipca - Dortmund

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany

Kto wyjdzie zwycięsko z pojedynku i awansuje do finału??

Niemcy
18
26%
Włochy
51
74%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

MŚ 2006: 1/2 - Niemcy : Włochy - 4 lipca - Dortmund

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 lip 2006, 10:08

NIEMCY - WŁOCHY

1/2 finału MŚ - Dortmund - Westfalen stadion - 4 lipca - godzina 21:00

Niemcy - Włochy pewnie nie jeden obiektywny znawca powie: I jednych i drugich już powinno nie być w mundialu ale nie w tym rzecz. Ja nie zaczne jak wcześniej "zapowiedzi" od popszednich wystepów obu ekip bo to już historia - mamy półfinał MŚ - 4 najlepsze drużyny narodowe na świecie. [mistrz na bank będzie z Europy :]]

Nie ma sensu przypominać wyników popszednich spotkań obu drużyn na tym munduali bo każdy wie jak było, a to i tak teraz nie ma znaczenia. Jednak trzeba napisać to że Niemcy wygrali po karnych z Argentyną a Włosi mogli na luzaku oszczędzac siły, dzieki szybko objetemu prowadzeniu w meczu z Ukraina. To też może mieć znaczenie bo Niemcy stracili massse sił. A Lippi miał ten konfort że sciągną sobie doś szybko z boiska Pirlo czy Gattuso i Camoranesiego.

Trudno wskazać faworyta tego meczu [obiektywnie patrząc na samą forme i gre na tym mudialu], bo w żadnym razie Niemcy grający u siebie nie są faworytem chyba że liczą na coś wiecej. Oba zespoły zaczynały mundial grają 4-3-1-2 z rombem w drugiej lini. Z czasem Marcello Lippi odszedł od tego ustawianie grając 4-4-1-1 ale ja osobiście sądze że to bardzie była taktyka pod rywala bo jak wiemu i Ukraina i Australia w momencie gry pozycyjnej grała 5 w drugiej lini. I dla tego taktyka Azzurrich wymagał zmian.

Oba kluby będą osłabione [?] W ekipie Azzurrich mam na myśli De Rossiego który odpoczywa na finał :] A w ekipie Klinsmanna prawdopodobnie ktoś zostanie ukarany za bójke po meczu z Argentyna [choć nadal to mi się wydaje mało prawdopodobne bo w końcu gospodarz :roll:] Ale co ważne wraca do gry Alessandro Nesta i to on prawdopodobnie zagra z Fabio Cannavaro na środku defensywy Włochów :]

Włosi obok Portugali mają najlepsza defensywe turnieju - Buffon tylko raz został pokonany i to po strzela ... Zaccardo :roll: A wiec żaden z rywali go nie pokonał :!: Niemcy stracili w w tym mundialu 3 bramki.
Jeśli chodzi o atak to tu dwu-bramkowa przewage mają piłkarze Klinsmanna.

Strzelcy bramek dla obu ekip :arrow:

WŁOCHY:
2 - Luca Toni
1 - Andrea Pirlo
1 - Vincezno Iaquinta
1 - Alberto Gilardino
1 - Marco Materazzi
1 - Fillipo Inzaghi
1 - Francesco Totti
1 - Gianluca Zambrotta

NIEMCY:
5 bramek - Klose
3 - Podolski
1 - Frings
1 - Neuville
1 - Lahm

Jak łatwo zauwazyć w reprezentacji Włoch odpowiedzalnośc za bramki spadła na wielku graczy i to jest na ręke Lippimu, zwłaszcza że odblokował się Luca Toni Show :] Strzelają liderzy, obrońcy jak i rezerwowi. W ekipie Niemców za bramki odpowiedzialny jest w zasadzie tylko atak. Klose strzelił już 5 bramek i to wyczyn niczego sobie ale np. to że Ballack nie strzelił nic wcale im nie pomaga.

Najważniejsze oginwa - tym razem odejde od Andrei Pirlo, choc nadal jego gra bedzie bardzo ważne - a skupie sie na Francesco Tottim, tym bardzie że gra na podobnej pozycji co lider Niemców Misza Ballack

Francesco Totti vs. Misza Ballack - Kapitan Romy z każdym mecze sie rozkreca, to nadal nie jest jego pełna forma i miejmy nadzieje ze pokaże jeszcze wiecej. Widać u niego już ta pewność która była nie widoma po tej fatalnej kontuzji. Lippi ufa Francesco w ciemno. Stawia na niego za każdym razem - w 4-4-1-1 pełni role łącznika z napastnikiem i takiego fałszywego napastnika. Ale to ustawianie jak i 4-3-1-2 pozwalają mu rozgrywać grac swoje jak lubi piłki w uliczki itd. Od jego formy może zależeć najwiecej w tym meczu. Tym bardzie gdy Włosi zagrają 4-4-1-1 z Camoranessim na flance.

Misza Ballack - Piłkarz Chelsea to nie tylko kapitan w zespole Niemiec ale to też przywódca nie tylko w boiskowych zadaniach. Obaj z Tottim mają jedna wade - szybko sie podpalają i dają sie sprowokować. To też bedzie ważna kto wytrzyma presje. Ballack ma jeszcze ten problem że wciąż ciąży na nim ta pierwsza bramka w MŚ. I to mu z pewnością nie pomaga. Dyskonuje mocnym strzełem z dystansu, i jest chyba jednym z tych graczy który oddaje najwiecej strzałów na mundialu. Dobrze też gra głowa. Przy 4-3-1-2 Klinsmanna ma nieco inne zadanie niz Totti [a mimo że grają takim samym ustwieniem]

Co ciekawe Niemcy jako zespoł mają najwiecej strat w tym mundialu - a Włosi obok Ghany najwiecej razy byli łapani na spalonym....

Nie tak dawno oba zespoły zmierzyły sie w meczu towarzyskim we Florencji - Azzurri wygrali głatko, pięknie i przyjemnie 4:1 :] media zaczynają docinki od tego :wink: ale to jeszcze nie to, bo presja i nagonka zacznie sie jutro, gdy pojawią się nowe prasowe doniesienia :twisted: przypomina sie też to jak Bayern jechał na Giuseppe Meazza na mecz LM i było podobnie gadanie. Ble ble ble - Milan wygrał też 4:1 i teraz żaden Tifosi nie ma nic przeciwko :]

Krótka piłka :wink: Za kim ja jestem chyba nie musze mówić - normalnie w świecie nie lubie Niemców - Od celników :P po piłkarzy. I nie ma to związku z jakimiś historicznymi wydarzeniami jak wczoraj ktoś sugerował, czy też politycznimi. [osobiście nic nie mam do pani kanclerz :P nie lubie ich wszystkich] Także mówie im NIE ogólem :P

Niemcy grają inna piłke niż kiedyś, ale nie trudno zauważyć że Włosi też. Bardzie ciekawe będzie to czy Lippi zagra 4-4-1-1 czy jak Klinsmann 4-3-1-2 [ z rombem w drugiej lini] Mimo że spora grupa "Bundesligowców" się ze mną nie zgodzi [za pewne] to Włosi mają przewage w każdej formacji. Oczywiście to nie daje im narazie wygranej bo na boisku trzeba wywalczyć awans do finału. I z pierwszym gwizdkiem sędziego to sie już nie liczy. Licze że Lippi zagra jednak dwójką napastników i Gila i Toni będa wyciągali daleko w pole drewna Niemieckiej defensywny by potem szybko ich ograć. Bo mimo wszystko mają chłopaki braki :P Trzeba szczególnie wzrócić uwage na Klose i Ballacka bo to oni są w Niemieckiej ekipie najbardzie niebezpieczni. Jednym zajmie sie obrońca drugim prawdopodobnie Gattuso. To bedą ciekawe pojedynki Ballack - Gattuso czy Ballack - Pirlo i Totti - Frings. Wiele bedzie zależać od gdy bocznych obrońców zwłaszcza jak oba zespołu zagrały by bez klasycznych skrzydłowych [4-3-1-2] wtedy wiele może dać gra do przodu Lahma po stronie Niemiec i duetu Grosso - Zambrotta po stronie Włochów.

Jak dla mnie to Azzurri mogą grać 88 minut "Katenaczjo" :lol: a potem raz ukąsić Niemców i nara. Ale wątpie że tak będzie bo mają za dużo argumetnów w ataku by aż tak taktycznie sie zchować. Ten mecz jak każdy inny rozegra sie w drugiej lini. To będzie klucz. Druga lini i twarda defensywa. :]

Nie długo poznamy sedziego tego meczu, co nie jest bez znacznie :roll: Choć sama obsada nam nie wiele powie, bo w tym mundialu poziom gwizdanie jest żenujący i samo nazwisko sędziego nie gwarantuje poziomu. Oby wygrał lepszy :!:

P.S. Prosze tych w temacie by mnie poprawili jak cos ominełem - szczególnie sytuacje kartkowa w ekipie Klinsmanna [przez decyzją FIFA]

P.S Oczywiscie to moje zdanie na ten temat, a nie oficlajne stanowisko pilka.pl :P wiec prosze o kulturalną dyskusje i wyrażanie swoich opini w temacie. Ty bardzie że beda pewnie tacy którzy sie nie zgodzą ze mną wiec czekam :]

Osobiście stawiam 1:0 dla Azzurrich po bramke Perrotty - tyle razy go typowałem że teraz mnie nie zawiedzie :P :wink: Forza Katenaczjo :!:
Ostatnio zmieniony 02 lip 2006, 12:56 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 lip 2006, 11:40

Oczywiscie po odpadnieciu Argentyny, faworytem do zwyciestwa jest dal mnie Italia. Mam nadzieje, że wygraja :arrow: ponieważ chyba oni po odpadnięciu Hiszpanii są ekipą, ktora na tym Mundialu prezentuje sie najlepiej. Co najważniejsze rozkrecają sie i graja naprawde mile dla oka. Bardzo dobrze dla nich, ze Totti sie rozkręcił i teraz gra juz w miare optymalnie jak dla swoich możliwości. Jedna rzecz, kotra moze im pokrzyżować w ty momencie plany to :arrow: poniedziałkowy werdykt :evil: Wlosi zagrają znowu z inna "11", wróci Nesta i to bedzie najlepszy skład jaki w tym momencie ma do dyspozycji Lippi. Obudził się Luca i to kolejny plus na korzyść Italii 8)
Jeśli zagraja z podobnym zaangażowaniem jak w meczu z Ukraina i podobnie się zaprezentuja to wynik bedzie na ich korzyść.
Jeśli chodzi o Niemców jeśli skończy się sędziowanie pod nich to zakończy sie takze dla nich Mundial :twisted: Niestety tak naprawde nie dostali mocnego przeciwnika, oczywiscie byla Argentyna ale z pomoca sedziego to byla slaba Argentyna, teraz czeka ich powazny egzamin, jedno jest pewne probny egzamin oblali 1-4 i teraz mam nadzieje ze bedzie przynajmniej polowa z tego wyniku :twisted:
Forza Italia

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 lip 2006, 11:50

Messi E2 Ronaldinho pisze:wróci Nesta i to bedzie najlepszy skład jaki w tym momencie ma do dyspozycji Lippi.

Niestety nie .... - prawdopodobnie nie wróci na tem mecz :? Z ostatniej chwili :wink:- Nesta nie zagra w półfinale

Ale coż zycie od tego Lippi ma taka ławke, by Materazzi teraz wszedł i znów zagrał max mecz. Duet Canna Matrix da rade - na flankach Zambrotta Grosso i jest dobrze :]

P.S Jednak przypomne że wcześniej Zambrotta i Gattuso też mieli nie grać w dwóch spotkaniach [w grupie] a nagle po jednym pauzy w kolejny w pierwszym składzie - Taktyka ? :roll: Oby !

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 02 lip 2006, 11:53

No to już się plany krzyżują :? . Szkoda że Nesta nie zagra bo razem z Fabio są nie do przejścia. A jak będzie grał Matrix to strach żeby czerwa nie dostał znowu. Może lepiej jak Barzagli by zagrał. :roll:

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 02 lip 2006, 12:01

no coz,to moze ja tez sie wypowiem....
w przeciwienstwie do poprzednich mundiali,w ktorych kibicowalem zawsze po odpadnieciu/nieobecnosci Polski (czyli prawie od poczatku) Azzurrim,w tym mundialu-od poczatku zyzylem im jak najgorzej.glownym powodem jest moja osobista uraza,bol,zlamane serce ktore zostalo przebite przez oszustow w calcio.miejsce oszustow jest w wiezieniu-takie jest moje zdanie,ale teraz widze,ze jest to jedyna sila mogaca powstrzymac niemcow.paradoskalnie przez to ze gra kontra przeciwnik i kontra sedzia jest dla nich chlebem powszednim :/
a wiec Forza Azzurri!wierze ze pchną Niemców,wlasnie ze wzgledu na wyrachowanie-bo jesli chodzi o potencjal ludzki to jak dla mnie w pewnych strefach boiska-idealnie sie obie reprezentacje niweluja swymi atutami(Niemcy-lepsza ofensywa/Wlosi-lepsza defensywa)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 lip 2006, 12:17

No właśnie ciekawe jest jak Lippi na to zareaguj. Jaką decyzje podejmie. To co Marq pisze, może znów Barzagli - choc nie może skreślać Materazziego po tej czerwonej w meczu z Austalia. Tym bardzie ze dłużej i wiecej grał w duecie z Cannavaro :] to tez plus. Z drugiej strony - wiadomo z kim Włoski grają i każdy najmiejszy argument do kary może być wykorzystany :roll:

Nesta cały czas w kontakcie z Milan Lab, ostatnio sam mówił że jest dobrej myśla bo ból miną itd. i mam nadal nadzieje ze jeszcze poprawi się jego stan zdrowia na tyle by zagrał. Że zaskoczą Włosi. :twisted:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 02 lip 2006, 12:33

Niemców w finale nie zniosę więc Włosi ten mecz po prostu muszą wygrać. Tak jak przed ćwierćfinałem Niemcy- Argentyna oceniam szansę na 50-50 mimo iż obie te reprezentację (Argentyna Włochy) są piłkarsko po prostu lepsze niż drużyna gospodarzy. Przede wszystkim mam nadzieję, że sędziowanie będzie sprawiedliwe, jeśli tak będzie i Włosi przegrają to się z tą porażką prawdopodobnie pogodzę. :wink:

Wielko szkoda, że prawdopodobnie nie zagra Nesta. Wydaję mi się, że chyba powinien za niego zagrać Barzagli bo Matix mimo, że na pewno nie jest słabszy to wiadomo, że czasami lubi wyciąć przeciwnika równo z murawą. Najgorsze jest to że sędziowie też o tym wiedzą i czasami zbyt pochopnie dają mu kartki. :roll: :x

Coś mi się wydaję, że ten mecz wielkim widowiskiem nie będzie. Przewiduje wynik 0-0 do 120 minuty i karniaki. Niestety w karnych Włochom będzie bardzo ciężko pokonać gospodarzy więc mam nadzieję, że Azzurri wcześniej rozstrzygną ten półfinał na swoją korzyść. :P

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 02 lip 2006, 12:45

Zaza jeden bład. Napisałeś ze przewage jedno bramkową mają Niemcy, nie jedno tylko dwu bo strzelili 11 :wink:

A w meczu licze oczywiscie na Italia. Nie bede ukrywał ze nie lubie Niemców. Ktos musi ich pokona i wszystko w rekach(albo nogach raczej) azzurich.

FORZA ITALIA!

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 02 lip 2006, 12:52

Zico pisze:Najgorsze jest to że sędziowie też o tym wiedzą i czasami zbyt pochopnie dają mu kartki.
Dokładnie bo w meczu z Australią czerwień mu się nie należała. Z drugiej strony jego wzrost i dobra gra głową może się przydać zarówno w obronie jak i w ataku. Mimo wszystko wole zobaczyć Matrixa od pierwszy minut niż Barzagliego. Trzeba będzie tylko go ostudzić ;)

Co do meczu to Niemcy bardzo dużo atakują skrzydłami. Myśle żę teraz będą mieli bardzo ciężko bo co jak co ale włoskie skrzydła są bardzo mocne w obronie :]

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 02 lip 2006, 12:58

No panowie, bo wyeliminowaniu Brazylii, mimo wszystko szanse kandydatów oceniam na 25 % dla każdego.Każdy może być tutaj mistrzem, oraz równie dobrze 4 drużyną.Do meczu wtorkowego pozostały 2 dni z hakiem, a ja już nie mogę wysiedzieć.To jest w sumie najważniejszy mecz w karierze dla Tottiego, Cannavaro oraz paru innych ludków, którzy pewnie już nie będą mieli okazji grania w światowym czempionacie.Taktyka Marcello ? Zwycięstwo z Ukrainą 3:0, wcale nie odzwierciedla, tej chwilowej, bo chwilowej ale nerwówki i praktycznie golu wiszącym w powietrzu dla Ukrainy.Italia tez nie może się zepchnąć do głębokiej defensywy, jak z Australią, ale grać podobnie jak Argentyna, a jestem pewien będzie dobrze.Szkoda, że nie zagra Sandro :(, ale wiem, że Matrix zastąpi go wyśmienicie, dla niego to także szansa na wykazanie umiejętności pod nieobecność Nesty i rehabilitacji po czerwieni z Kangurami.Jak zagrać ? 2 napadziorami, czy może tylko z jednym sępem, Tonim ? Oto jest pytanie, w sumie ja osobiście wolałbym 2, bo taka prawda, że obrona i tak będzie zabezpieczona, a kotraataki będą o 40 % groźniejsze.Boję się też o Rino, który ma już żółtko, a groźba nie grania w ewentualnym finale jest duża.Zapewne będzie uprzykrzał życie Ballackowi, i wiem, że zrobi to świetnie, tylko żeby się obeszło bez kartki.Forma bocznych obrońców jak i Buffona jest genialna, więc o nich się nie martwię.Mam nadzieję, że Totti utrzyma formę zwyżkową i pokaże kto jest czołowym OM na świecie :].Jestem poprostu pewien, że Włosi to drużyna na mistrza, bo naprawdę jeżeli naprawdę nie grają widowiskowo, to chociaż mądrze i skutecznie, oczywiście z odrobiną fartu, ale cóż szczęście sprzyja lepszym ;).Są jedyną drużyną, która może powstrzymać Niemców i naprawdę chyba cały świat powienien się modlić o zwycięstwo Squadra Azzurry :-).Forza Italia !

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 lip 2006, 13:02

Dzięki Ossy - już poprawiłem :wink: W sumie to Włosi strzelili 10 bo i Zaccardo może dopisać :roll: Szkoda że do własnej - ale i tak dobrze że sie nie załamał.

Oby Buffon pozostał nie pokonany już w tym turnieju przez rywali :] jak i swoich :wink:

Prośba do moderatorów - może sonda w temacie ? Dajcie opcje że przegrają dwa zespołu :lol: Bo pewnie nie jeden ma anty-nastawianie do iednych i drugich :wink:

Awatar użytkownika
LAtifa_19
Grafomański impertynent

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAtifa_19 » 02 lip 2006, 13:09

*_Zaza_* pisze:Bo pewnie nie jeden ma anty-nastawianie do iednych i drugich Wink
:lol:
faworytem tego meczu są napewno Niemcy i lepiej jak dojdą do finału :wink:
i go przegrają :P wtedy będzie ich bardziej porażka bolała :twisted: Włosi zagrali jeden dobry mecz jak narazie z Ukrainą :wink: i podniety niektórych userów nie maja sensu bo Niemcy są na fali, mają za soba publiczność, a co najważniejsze graja świetnie czego o Włochach powiedzieć nie możemy :P
nie lubie jednych jak i drugich ale niech wygrają Niemcy bo ładniej i efektowniej graja a mi się to podoba :P

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 02 lip 2006, 13:12

Co do tematu to prosto i logicznie: FORZA ITALIA :D

Ale właściwie to co do moderatorów to ma pytanie: Czemu określenie szwaby uznajecie za obrażanie? Szwabia to jedna z dzielnic niemiec więc to tak jak by w Polsce ktoś powiedział innemu że jest Ślązakiem a to nie obraza :] a że szwab jest zabarwione lekko niemiło w naszym kraju to już inna sprawa 8)

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 02 lip 2006, 13:22

LAtifa_19 pisze:faworytem tego meczu są napewno Niemcy i lepiej jak dojdą do finału Wink
i go przegrają Razz wtedy będzie ich bardziej porażka bolała

Właśnie, że nie.Zawsze będą się mogli szczycić, że są vice.Wydaje mi się, że 4 miejsce spokojnie im wystarczy :].
LAtifa_19 pisze:Włosi zagrali jeden dobry mecz jak narazie z Ukrainą

Jak dla mnie to zagrali, narazie 2 słabe mecze : z Usa i Aussie.O reszcie można powiedzieć, że były zagrane mądrze i efektywnie.Świetnie to Niemcy też nie do konca grają :], chociaż wyróżniają się pozytywnie na tle pozostałych drużyn niewątpliwie.
LAtifa_19 pisze:i podniety niektórych userów nie maja sensu bo Niemcy są na fali, mają za soba publiczność, a co najważniejsze graja świetnie czego o Włochach powiedzieć nie możemy
Zgodzę się, co do publiczności :].Połownicznie do tego, że są na fali, bo jednak mecz z Argentyną ich strasznie wymęczył i mogą być trochę zmęczeni.Widać taki Misza ma już Mundial w nogach, bo skurcze dawały znać.Jakoś dziwnie wydaje mi się, że to Włosi wygrają, Niemcy widać walili głową w mur z Argentyną, przez dłuższy okres czasu.Gol dla Włochów strzelony w 1 połowie zrobi robotę dużą, a Niemcy wydaje mi się, że już nie przedrą się przez zaporę Canna-Matrix.

Tilek
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tilek » 02 lip 2006, 13:22

Wydaje mi się, że nie zobaczymy w tym spotkaniu wielu bramek (no chyba, że padnie tzw. szybka bramka). Żadna z drużyn na pewno nie będzie chciała się odkryć i będzie dużo walki w środku pola. Włosi mimo iż mają klasowych napastników mogą wyjść w tym meczu z tylko jednym snajperem, gdyż będą chcieli uzyskac przewagę w środku pola co może okzać się kluczem do sukcesu. Łatwiej będzie im wtedy także o odbiór piłki i szybką konrę, co przy wielu stratach Niemców w poprzednich spotkaniach może doprowadzić do kilku sytuacji podbramkowych. Klinsmann raczej nic w składzie nie zmieni. Frings będzie miał za zadanie pokryć Tottiego, ewentualnie Pirlo. Cała niemiecka środkowa linia powinna nie dopuszczać do bezpośrednich piłek od Pirlo do napastników, gdyż jest to świetny zawodnik i jednym takim podaniem jest w stanie otworzyć drogę do bramki. Niemieccy napsatnicy w meczu z Agrentyną otrzymywali nie wiele podań więc Lahm wraz z Friedrichem powinni częściej podłączać się do akcji ofensywnych. Tym bardziej, że skrzydłowi naszych zachodnich sąsiadów operują bardziej w środku boiska (chyba, że Klinsmann zmieni nieco taktykę i nie zobaczymy w tym spotkaniu rombu w środku pola), a środkiem Niemcy wiele nie zdziałają. Ich szansą mogą być strzały z dystansu. Zarówno Ballack, Frings jak i Podolski dysponują swietnym uderzeniem, a defensywa włoska z pewnością będzie dość mocno cofnięta. Mam nadzieję, że to Niemcy zagrają w finale, bo za Włochami nie przepadam.
Messi E2 Ronaldinho pisze:Niestety tak naprawde nie dostali mocnego przeciwnika
:lol: A Włosi dostali? Szwecja - Australia, Argentyna - Ukraina, jak myślisz, które reprezentacje są lepsze?

Aha i stadion w Dortmundzie od niedawna (jakieś 4 miechy?) nosi nazwę Signal Iduna Park.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”