MŚ 2006: 1/2 - Niemcy : Włochy - 4 lipca - Dortmund - Strona 5

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany

Kto wyjdzie zwycięsko z pojedynku i awansuje do finału??

Niemcy
18
26%
Włochy
51
74%
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 03 lip 2006, 11:45

Sero pisze:Jutro jedynym atutem Niemców będzie publiczność.
A sedzia :?: Jako kibic Wloch sedzia powinien byc dla ciebie pierwszym wyznacznikiem sprzyjajacym Niemcom ;)
Sero pisze:Światowe gwiazdy ?
Niemcy : Ballack
troche mniejsze : Podolski, Klose, Schweinsteiger

Włochy : Totti, Toni, Gilardino, Buffon, Nesta, Cannavaro, Zambrotta
troche mniejsze : cała reszta
Ciekawe czy te wielkie gwiazdy wloskie poradza sobie z Niemcami ;) Pamietaj ze nazwiska nie graja. Tylko ze Totti ile zdobyl bramek, a Podolski jako mniejsza gwaizda ile ;) Mozecie sobie miec same wielkie gwiazdy. My jestesmy w forimie i nikogo sie nie boimy ;)

T jest jasne ze kibice Wloch szukaja swoich argumentow przemawiajacych za ich zwyciestwem, a Niemiec swoich. To ze Niemcy nie wygrali jeszcze z Wlochami to nic takiego nie znaczy w kontekscie jutrzejszego polfinalu. Moga przeciez zremisowac i w karnych wygrac ;)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 lip 2006, 11:47

Tilek jestes nowy wiec cos Ci napsize - mam w zwyczaju nie rozmawiać z takimi co "szczekają" cytatami wybranimi jak im sie podoba - wiec albo zacznij pisać Ty w temacie i napisz agrumenty albo prosze Cie nie prowokój mnie i kolegów :] Milcz dla swojego dobra :!:

To tyle z mojej strony. Jest naprawde wiele tamatów odnoście tego meczu. I wiec masz okazje się wykazać. Nawet patrz mój opis :wink:

Pozdrawiam :!:

P.S Chyba nie porównujesz Tottiego z Podolskim :shock: który jeszcze piłka nie powąchał na wysokim poziomie ? O utrzymanie to może grac właśnie w bundeslidze [w każdej innej juz by go kupili 3 sezony temu jak zapowiadał by sie dobrze] ... mają inna role, pozycje - trzeba wziąśc pod uwage kontuazje i to że Podolski ....

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 03 lip 2006, 11:53

Martinho pisze:A sedzia

Dobra, to niech to będą "cztery ściany" gospodarza.
Atut spory

Martinho pisze:Tylko ze Totti ile zdobyl bramek, a Podolski jako mniejsza gwaizda ile

A Totti to napastnik ?
Pozatym mówimy tylko o przodzie, a gdzie obrona ? Dla Italii to rzecz przednia i wyborowa. Pozatym nie są to mistrzostwa bramek, więc bardzo prawdopodobne, ale to gra obronna może być kluczowa.

Zambrotta-Canna-Nesta(Matrix, Barzagli)-Grosso
Friedrich-Metzelder, Mertesacker, Lahm

Siła sile nie równa

Tilek
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tilek » 03 lip 2006, 12:03

A więc uważasz, że te statystyki, które podałem odnośnie MŚ i ME to dla Ciebie nie są argumenty? Pewnie dlatego, że nie potwierdzają świetności Azzurich, o której pisałeś. Jak narazie to Ty piszesz o dupie maryny, nie podając żadnych konkretów. Mówisz coś o gwiazdach w drużynie włoskiej, ale jak już pisałem kolektyw w większości przypadków okazuje się mocniejszy (gdzie jest chciażby Brazylia, Argentyna).
Co do twojego opisu to jest wiele reprezentacji mających w składzie graczy innych narodowości. Francja ma na pewno więcej takich piłkarzy niż Niemcy, ale Ty piszesz własnie o naszych sąsiadach bo akurat grają z Włochami. A to, że nie grają teraz dla Polski świadczy o tym, że mamy właściwych ludzi i fachowców w PZPN. Nie mam teraz czasu na dłuższą dyskusję, może wieczorem.
Aha i nie mów żebym milczał bo zachowujesz się jakby byli na foro równi i równiejsi. Pozdro.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 03 lip 2006, 12:05

Nam jeszcze barmki nikt nie strzelil...no chyba ze sobie strzelily sami :wink:
Mocna obrona nie do przejscia...nie tracimy 2 bramek z Ekwadorem..i wychodzimy z naprawde trudnej grupy...pamietaj ze z niej nie wyszli Czesi ktorzy przez niektorych byli typowani na mistrza...

i polemizowal bym ze stwierdzeniem ze Szwecja na tych mistrzostwach byla lepsza od Australii... :roll:

To w jakiej kto jest formie okarze sie dopiero jutro...dzien prawdy...;)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 lip 2006, 12:15

Statystki są zawsze dla mnie jakimś argumentem i ten mecz nie jest wyjądkiem, bo zawsze śledze liczby. Od spotkań ligowych po faule w LM :P Wiec teraz ta statystyka nie niczym szczególnym. Szkoda tylko że Niemcy zapominaja o tym a gadają o liczbach które im pasują wszystko inne to historia :lol:

Napisz mi prosze w czym Niemcy są lepsi o Włochów ? bo ja czegoś nie rozumiem ... i zacznyj od reprezentacji a skończ na klubach i samej lidze. Bo jak zauważyłem Ty najpierw coś napisze a potem zmieszniasz temat by nie odpowiedzieć ?

Ilu Niemców jest w tej kadrze ? co maja w tym momencie Francuzi do tego skoro ich naród zawsze był przyjaznie nastawiony do emigrantów. Ile % takich jest mieszkańców kraju Trójkolorowych. Chyba troche zapominasz kto jaka role pełnił w tym wszystkim. Niemcy są dla mnie nikim ale nie za względy na historyczne czy polityczne [choc te tez bys mógl wziąśc pod uwage pisząc coś takiego] podłoże ale za całokształ jako naród.

Od moje przyjaciela - cela nr 6 . :lol: pozdrawia Ci i mówi żebyć uważał bo Ci żyłka pęknie - lepiej uciekać na zachód tam zobaczysz życie - a wrocić szybciej niż myslisz chyba że jesteś dzinka :wink: która liczy tylko na kase :lol: Bundesliga to nie liga - tylko Bayern sie tam liczy a wszyscy inni to rzemieśnicy :lol:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 03 lip 2006, 12:28

dzieciol pisze:Mocna obrona nie do przejscia
Czy nie do przejscia to sie okaze ;) Aha. Nie ma obrony nie do przejscia.
dzieciol pisze:nie tracimy 2 bramek z Ekwadorem
My tez nie stracilismy bramki z Ekwadorem. Cos Ci sie pomylilo.
*_Zaza_* pisze:Napisz mi prosze w czym Niemcy są lepsi o Włochów ?
W niczym. Wlosi sa najlepsi.
*_Zaza_* pisze:Ilu Niemców jest w tej kadrze ?
I co z tego :?: Reprezentuja Niemcy przeciez... To sie nazywa "reprezentacja Niemiec" a nie "rodowici Niemcy"...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 lip 2006, 12:38

Martinho prosze Cie nie 'szczekaj" To czy Włosi są lepiej to sie okaże jutro. Bo o wygranej w tym meczu nie zadecydują inne czyniki piłkarskie takiej jak liga, gwiazdy czy zarobki a jedynie forma dnia, forma arbitra i skutecznośc i druga lini [klucz] i gra obrona. Także szczeście wiec troche z ironią to napisałeć bo Twój koleda Bundesligowiec troche chciał powlaczyć - Włosi biją pod względem piłki Niemców w każdym elemencie oprócz stadionów ale jutro to sie nie liczy bo Grecy nie byli mi mistrzami europy...

Kebab napisał :arrow:
Torsten Frings wbrew wcześniejszym zapowiedziom może zostać zdyskwalifikowany na kilka meczów w barwach reprezentacji narodowej za udział w bójce po ćwierćfinałowym spotkaniu Mistrzostw Świata Niemcy - Argentyna. FIFA postanowiła dokładniej przyjrzeć się sytuacji z udziałem zawodnika po tym jak otrzymała nowe dowody w tej sprawie.

Powtórki telewizyjne Sky Sport przekonały Światową Organizację Piłkarską do przeanalizowania raz jeszcze 90 sekund bójki po wspomnianym mundialowym starciu. Na urywkach z taśmy dokładnie widać, jak piłkarz uderza napastnika reprezentacji Argentyny Julio Ricardzo Cruza.

„Nowe dowody przekonały nas do otwarcia sprawy Fringsa, który brał aktywny udział w całym zamieszaniu po meczu Niemcy – Argentyna.” – powiedział rzecznik prasowy FIFA Markus Siegler.

Federacja niemiecka do godziny 10.00 miała czas na złożenie pisemnego wyjaśnienia całej sytuacji. W godzinach popołudniowych FIFA podejmie ostateczną decyzję odnośnie dyskwalifikacji Fringsa.
Żenada :? To wcześniej komisja badała sprawe i powtórek z innych kamer nie mieli ? Może nie chcieli ? Dopiero czekali aż telewizja zacznie działać ? "Powtórki telewizyjne Sky Sport ... Ładnie - a dziś wyrok pewnie obejmie tylko Curfe i Maxiego bo przeciesz musza na kogos pracować [']

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 03 lip 2006, 13:03

Panowie, panowie ! Widzę, że rozmowy schodzą do poziomu Bildu, czy nie daj Boże "Fucktu".Czy naprawdę szukanie takich dziwnych argumentów Was zaspokoja :> ? Ja wiem, że Azzurri są lepsi, ale z drugiej strony znam potencjał Niemców i będzie to najtrudniejsza drużyna tego mundialu, sam osobiście bardziej się jej bałem niż Brazylii.Wiedziałem, że Brazylia leci tylko na opinii magii futbolu, a mecz z Francją pokazał, że ta drużyna gdy natrafia na większy opór, a potem gdy musi odrobić bramkę, to nie potrafi tworzyć klarownych akcji.Ale wierzę, w drużynę Lippiego, bo wiem, że to najlepsza drużyna tego Mundialu.Nie możecie patrzeć, że Włosi mają więcej gwiazdek, silniejszą ligę, itp.Ja wolę właśnie, by Włosi nie byli w gronie faworytów i gdybyście przytakiwali Martinho i dopisywali tylko "mecz Ci pokaże wyższość lepszych", to byłoby super : - ).Na historię też nie patrzcie, choć ten mecz z marca może dać trochę do myślenia, bo drużyny występowały w bądź co bądź podobnych składach.Statystyki to są dobre, ale nie jeżeli chodzi o MŚ.

Jeżeli chodzi zaś o wykluczenia Niemców, a w zasadzie ich brak, to dla mnie lekko nie zrozumiała decyzja.Jeszcze te psioczenie, że to włoska federacja wysłała pismo, by czasem Fifa nie zapomniała o ukaraniu Fringsa :? .Masz rację Zazek, żenada.Tylko po co aż schodzimy do porównań klubowych ? :) Jutro na stadionie, nikomu nie będzie potrzeba żadnych motywacji, w postaci tych porażek, Niemcy dadzą z siebie wszystko, szkoda tylko, że tyle wysiłku i ambicji pójdzie na nic :wink:.Ale oni jeszcze nic o tym nie wiedzą :P.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 03 lip 2006, 14:54

Znowu to samo :roll:

Nie wiem dlaczego wiekszosc fanow wloskiej pilki wypowiadajac sie o tym spotkaniu obraza Reprezentacje Niemiec :idea:

Czy niedaloby rady troche w bardziej cywilizowany sposob wyrazac swoich emocji :idea:

ZAZA - Niemiecka pilka dla mnie jest lepsza nie tylko pod wzgledem stadionowym 8) ...ale szczerze mowiac Milan jest najbardziej znosna druzyna z Serie A takze mysle ze jakos sie bedziemy dogadywac :wink: chociaz tej reki z AA nigdy sedziemu nie zapomne :evil:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 03 lip 2006, 15:01

Sero pisze:Już wiele razy na forum wypominane było, że przy perwszym skandalu w 86' roku Włosi triumfowali.
82 ? :>
Martinho pisze:My jestesmy w forimie i nikogo sie nie boimy
http://www.pilka.pl/index.php?mid=1&show=56518
Sami sobie w twarz plujecie ?

Piłkarsko na pewno Włosi są silniejsi od Helmutów ale … no właśnie nie zawsze lepszy wygrywa :? Myślę ,że będzie to bardzo wyrównany mecz w który zadecydują niuanse (miejmy nadzieje, że tym niuansem nie będzie sędzia). Kto w przeszłości więcej razy wygrywał, czy kto ma silniejszą ligę nie ma żadnego znaczenia w tym momencie bo równie dobrze można było powiedzieć, że Argentyna rozniesie Niemiaszków a tak na pewno nie było.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 lip 2006, 15:04

Gomez i teraz powinnem zadać Ci pytanie To w czym jeszcze jest lepsza jesli nie tylko pod wzgledem stadnionów... ale nie zrobie tego bo juz nie ma siły :P [i czasu znów pisaś to samo] poddaje się :lol: Zresztą pewnie jak któremuś z kolegów będzie sie nudzić to pociągnie ten tamet :]

Co do emocji to strach pomyśleć co bedzie po meczu [ewentualnie w czasie jego trawnia :roll:]

Reka ? hmmm pamiętam jak 7 lutego 1985 też nie było karnego do tej pory nie moge wybaczy tego Norwagowi z gwizdkiem :wink:

Uchi_ Zazek ma zawsze racje :smoke: - jak nie ma to nie pisze :P a że dużo pisze to dużo razy mam racje :wink: Ale masz racje [:lol: teraz Ty] trzeba troche zmieniń ton wypowiedzi ....

Pozdro niech wygra jutro lepszy :!:
Forza Azzurri :!:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 03 lip 2006, 15:15

wy nadal swoje...moze cos nowego...wyzszosc Mussolliniego nad Hitlerem.. moze Nazizmu nad Faszyzmem... dobrzy jestescie z tego okresu z Historiii?! jesli nie to ja wam powiem ze na tym etapie tez przegraliscie.... :lol:

Ilu Wlochow macie u siebie tam w lidze?! a Polakow?!...no to macie odpowiedz... :lol:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 03 lip 2006, 15:20

*_Zaza_* pisze:Uchi_ Zazek ma zawsze racje Fajka - jak nie ma to nie pisze Razz a że dużo pisze to dużo razy mam racje Wink Ale masz racje [Laughing teraz Ty] trzeba troche zmieniń ton wypowiedzi ....

No, gitara :).

Własnie czytam, że możliwe, że Camor może nie zagrać :/.
Potral Seriea.pl pisze:Mauro Camoranesi opuścił niedzielny trening reprezentacji Włoch i dziś przejdzie serię badań, które pozwolą określić czy będzie zdolny wziąść udział w półfinałowym meczu z Niemcami.Pomocnik Juve doznał urazu kolana, w meczu 1/4 finału przeciwko Ukrainie
No no, tylko bez takich informacji mi tutaj :/.Jeden Nesta wystarczy.Mauro zdrowiej do jutra :).

Podoba mi się, że Włosi są tak zdeterminowani, że porażki nie biorą w ogóle pod uwagę, głównie Totti, Grosso i Toni są pewni, że wreszcie uda się dodać 4 gwiazdkę na koszulkę Azzurrich :).Panowie, nie wiem jak Wy, ale ja chyba będe nagrywał mecz, oprócz tego, że sam będe siedział w barze z kumplami :-).Teraz jak sobie patrzę na 1/4 MŚ w 1998 z Francją, teraz aż mi łezki w oczach lecą.Czuję, że jutrzejszy mecz też przejdzie do historii :).[/quote]

Tilek
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tilek » 03 lip 2006, 15:26

Zaza i dalej nie podałeś żadnego argumentu popierającego Twoje słowa. Poza tym ja nigdzie nie napisałem, że Bundesliga jest lepsza od Serie A, ale powiem Ci, że wolę tą pierwszą bo przed rozpoczęciem spotkania nie wiem kto wygra :lol: , a we Włoszech przecież jest wszytsko jasne. No może czasem ciekawi mnie, którego sedziego sobie dzisiaj wybrali :lol: . Co do reprezentacji to przecież już pisałem, która odnosiła większe sukcesy, ale chyba nie umiesz czytać ze zrozumieniem.
Nie wiem czy wiesz, ale Niemcy są także krajem wielonarodowościowym. Mieszka tam wielu Turków, a także osób narodowości bałkańskich. Klose i Podolski również wyemigrowali, więc można powiedzieć, że Niemcy są przyjaźnie nastawione do emigrantów.
I nie nawiązuj do historii obu narodów, bo to się tutaj nie liczy. A moze przypomiec Ci po czyjej stronie byly Wlochy na poczatku II wojny?
Pozdrow Twojego kumpla i powiedz mu, ze jak chce cos madrego napisac to niech to zrobi wlasnorecznie.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”