MŚ 2006: 1/2 - Niemcy : Włochy - 4 lipca - Dortmund - Strona 6

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany

Kto wyjdzie zwycięsko z pojedynku i awansuje do finału??

Niemcy
18
26%
Włochy
51
74%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 lip 2006, 15:35

Tilek argument jest nadal jeden jak Ci mój przyjaciel kazał napisać "Bundesliga to nie liga, tylko Bayern sie tam liczy, a reszta to rzemieśnicy :] A oprócz tego klasa klubów, marka, sukcesy, piłkarzy wystepujących w lidze i ich umiejętnosci a nawet pieniadze jakie za sobą niesie ta liga. Ba nawet to że na koniec sezonu 4 zespoły mają prawo gry w LM ... Ciekawe jest to że wczesniej i nawet wczoraj pisałes cos na temat serie A i jakies aluzje a teraz że nic nigdy :lol: no no tyle masz :P Koniec :!:

Uchi_ z Alessandro Nesta też jeszcze nic nie wiadomo - jest jeszcze mała szanse że zagra. Dzis ma przejśc jakieś kolejne badania. Mauro nazela na ból kolana ale powinno byc dobrze - oby :!:

Mauro musi być gotowy tym bardzie będzie potrzebny jak by zagrali 4-4-1-1 jak z Ukrainą. Bo grał by na skrzydle tak jak lubi.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 03 lip 2006, 15:38

Tilek pisze:I nie nawiązuj do historii obu narodów, bo to się tutaj nie liczy. A moze przypomiec Ci po czyjej stronie byly Wlochy na poczatku II wojny?

Włochy, czy rząd włoski ? Bo mi się wydaje, że to 2.Społeczeństwo było przeciwne wojnie, w przeciwieństwie do rasy panów.Oczywiście w miarę porażek III Rzeszy i niemieckie społeczeństwo się odwróciło od Adiego, ale chcieli wojny.A Włosi przy najbliższej możliwej okazji dokonali przewrotu i w 1943 r. przeszli na stronę aliantów.
Tilek pisze:Poza tym ja nigdzie nie napisałem, że Bundesliga jest lepsza od Serie A, ale powiem Ci, że wolę tą pierwszą bo przed rozpoczęciem spotkania nie wiem kto wygra

Cóż za piękne generalizowanie, ciekawe teorie, że każdy mecz był ustawiony i sprzedany :).Nowe wiadomości masz ? Bo ja tego jeszcze nigdzie nie czytałem, daj mi namiary.Ja słyszałem, że tylko jakaś część ludzi jest w to zamieszana.A co do drugiej rzeczy - My, fani Serie A, przed rozpoczęciem przynajmniej nie wiemy kto będzie mistrzem, bo wg. Twojej teorii trzeba czekać, kto dał najwięcej kasy sędziom i związkowi, a przecież to nie wypływa wcześniej, niż przy końcu sezonu.A u was to wiadomo, że Bayern :P.

Gdyby Niemcy byli nastawieni pozytywnie do emigrantów, raczej nie słyszałbyś o powszechnie panujące w tym kraju od dawien dawna wyśmiewania się, że wszystkie pracy domowe robią im Polacy, że można ich do tego wykorzystywać.Na temat innych nacji mają swoje teorie, więc trochę nie na miejscu Twoja wypowiedź.
Ostatnio zmieniony 03 lip 2006, 15:53 przez Uchi_, łącznie zmieniany 1 raz.

Tilek
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tilek » 03 lip 2006, 15:44

Pokaż mi moje słowa, w których napisałem, że Serie A jest słabszą ligą. A co do rzemieślników, to chyba nic złego? No, ale przecież we Włoszech są sami wirtuozi futbolu :lol: .
*_Zaza_* pisze:pieniadze jakie za sobą niesie ta liga
W ostatnich dwóch sezonach największą średnią kibiców na meczu w całej Europie miała Bundesliga. Jak myślisz z czym to się wiąże? Z kasą.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 03 lip 2006, 15:45

Tilek pisze:I nie nawiązuj do historii obu narodów, bo to się tutaj nie liczy. A moze przypomiec Ci po czyjej stronie byly Wlochy na poczatku II wojny?
Historii nie znasz weice jej nie ruszaj...oki?!
Tilek pisze: Niemcy są przyjaźnie nastawione do emigrantów.
nie wiem ile masz lat..ale w tamtych czasach uceiaklo sie od komunizmu i w poszukiwaniu pracy...
Tilek pisze:a we Włoszech przecież jest wszytsko jasne
idz postwa w STS..bedziesz milonerem... :lol:

naet nie chce juz mi sie wiecej cytowac...z reszta wstyd mi za Ciebie...bylo nie bylo tez z WLKP jestem....

Tilek
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tilek » 03 lip 2006, 15:55

dzieciol pisze:
Tilek pisze: Niemcy są przyjaźnie nastawione do emigrantów.

nie wiem ile masz lat..ale w tamtych czasach uceiaklo sie od komunizmu i w poszukiwaniu pracy...
A jak myślisz dlaczego tyle osób wyemigrowało do Francji, np. z Afryki? Własnie w celu polepszenia swojego życia.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 03 lip 2006, 16:00

Tilek pisze:A jak myślisz dlaczego tyle osób wyemigrowało do Francji, np. z Afryki? Własnie w celu polepszenia swojego życia.

A gdzie wg Ciebie, jest większa tolerancja kulturowa i ogólnie dla emigrantów ?

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 03 lip 2006, 16:06

Tilek pisze:A jak myślisz dlaczego tyle osób wyemigrowało do Francji, np. z Afryki? Własnie w celu polepszenia swojego życia.
ehhh...bo Francuzi mieli kolonie w Afryce?! :roll:

Tilek
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tilek » 03 lip 2006, 16:08

dzieciol pisze:
Historii nie znasz weice jej nie ruszaj...oki?!
A może nie było tak?
dzieciol pisze:naet nie chce juz mi sie wiecej cytowac...z reszta wstyd mi za Ciebie...bylo nie bylo tez z WLKP jestem....
Zupełnie inaczej byś pisał jakbyś był za Niemcami. Jest Ci wstyd bo kibicuję Niemcom? Mogę zrozumieć waszą niechęć do nich, np. przez historię, owszem jest ona ważna, a nawet bardzo, ale nie zmienia to faktu, że było to dawno i w futbolu raczej nie ma większego znaczenia. Ich niesmaczne żarty o innych narodach też mi się nie zawsze podobają, ale np. Polacy też śmieją się w żartach z innych narodów. I może skończmy już o tym mówić, a skupmy się na piłce. Pozdro.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 03 lip 2006, 16:22

Moze przypomniec Ci ze Mussollini niechetnie odnosil sie do Niemcow?! Nie byl morderca tylko dyktatorem w czystym tego slowa znaczeniu?! on chcial tylko Wladzy...nie chcial holocaustu?! to Wlosi najechali na Polske?! czy Niemcy z Rosjanami?! a wiesz dlaczego?! bo Mussollini jako jedyny z tego calego towarzystwa probowal bronic Polakow...do ktorych byl przyjaznie nastawiony i apelowal u Hitlera, aby ten zostawil nas w spokoju?! ale skad Ty mozesz o tym wiedziec...to nie temat na Historie...wiec... zostawiam to bez odbioru;)

Nie chodzi mi o Twoj stosunek do futbolu..kibicuj sobie komu chcesz..ale pisz chociaz z sensem..i pisz o tym o czym masz pojecie...bo na razie nie za bardzo Ci to wychodzi...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 03 lip 2006, 16:48

Skończcie tematy polityczne i historyczne. Przecież każdy wie że Szkopy zawsze były są i będą ^$##$%^.

Ja cały czas uważam że nie ma co się kłócić z Gomezem, Martinho czy jakimś Tilekiem bo jedyne co za nimi przemawia to słowo " gospodarze " i kilka innych bzdur. Ja wiem że Niemcy są w formie i grają dobrze ale Włosi również a że są lepsi piłkarsko to powinni wygrać, oczywiście porażke dopuszczam ale nie wierze w nią :P Tyle na ten temat, napisze dopiero po meczu chyba że pojawi się tutaj kolejny " żart ".

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 03 lip 2006, 16:59

Łukasz_ pisze:każdy wie że Szkopy zawsze były są i będą ^$##$%^.
lepsze to niz ufajdane wloskie ulice...bylem to wiem o czym mowie...
Łukasz_ pisze:Ja cały czas uważam że nie ma co się kłócić z Gomezem, Martinho czy jakimś Tilekiem bo jedyne co za nimi przemawia to słowo " gospodarze " i kilka innych bzdur.
jaki cyniarz :roll: Lans dosc slaby...poczytaj sobie moje posty a moze zorientujesz sie ze akurat atut gospodarza jest malo wazny...

to co bym nieodstepowal:
http://img402.imageshack.us/img402/9817/wlochy5zm.gif

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 lip 2006, 20:46

Ciekawy news są odnosnie tego meczu ... Sandro Nesta normalnie ćwiczył ze zespołem :!: Decyzje czy zagra w meczu zapadnie pewnie tuż przed meczem ale to że brał normalnie udział w treningu to dobry znak. Z Mauro też musi być dobrze !

Kolejny ciekawy news to :arrow:

Komisji Dyscyplinarnej FIFA zdecydowała się zawiesić pomocnika Torstena Fringsa na jedno spotkanie za uderzenie napastnika piłkarskiej reprezentacji Argentyny - Julio Ricardo Cruza. Mowa !

Obrazek

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 03 lip 2006, 20:50

*_Zaza_* pisze:Komisji Dyscyplinarnej FIFA zdecydowała się zawiesić pomocnika Torstena Fringsa na jedno spotkanie za uderzenie napastnika piłkarskiej reprezentacji Argentyny - Julio Ricardo Cruza.
Bardzo dobre posuniecie. Nie mozna tolerowac takiego zachowania na pilkarskich boiskach. Fringsa jest kim zastapic, w obwodzie mamy Borowskiego ;) Ballack w wypowiedziach zachowuje dystans nie mowi ze wygraja z Wlochami... Wyzej ocenia szanse Wlochow. Czyzby gra psychologiczna :?:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 lip 2006, 21:00

Martinho ale przeciesz Frings do DM a Borowski wysuniety ewentualnie lewa strona [w rombie] wiec ja wiem czy tak łatwo bedzie go zastąpić [może Hutha na DM :roll: ] To jak jak by Lippi wystawił Tottiego zamiast Pirlo :roll: Odwrotnie by mógł bo Pirlo grał długo na rozgrywaniu ale chyba Borowski przed stoperami to nie bedzie tak ?

Bo Ballack wie jak było. I wie co jego osobiście czeka* Przed meczem na stadionie Violi nie było jakiś docinek i wojny ale przed meczem LM było chwilami gorąco. Teraz też wojna którą zaczeła prasa.

* - pisząc jego osobiście miałem na myśli inwidualne krycie przez Gattuso czy podwojenia i presinng i t d.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 03 lip 2006, 21:06

*_Zaza_* pisze:Odwrotnie by mógł bo Pirlo grał długo na rozgrywaniu ale chyba Borowski przed stoperami to nie bedzie tak ?
A kto powiedzial ze zagramy z DM... No mozemy jeszcze roszade zrobic ze Borowski pojdzie na skrzydlo a Schweinsteiger do srodka. Mozliwosci wcale malo nie jest. Co do Hutha to na DM to on duzo nie gral w reprezentacji... Zreszta technika Hutha... Mam nadzieje ze Klinsi cos z Friedrichem zrobi...

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”