MŚ 2006: 1/2 - Niemcy : Włochy - 4 lipca - Dortmund - Strona 19

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany

Kto wyjdzie zwycięsko z pojedynku i awansuje do finału??

Niemcy
18
26%
Włochy
51
74%
tottias
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tottias » 05 lip 2006, 12:37

Dobra to i ja cos napisze wczoraj długo po takich emocjach nie poszłem spać to był piękny mecz i piękna gra Italii. Ten turniej pokazał ze niema w drużynie Włoch 1 lidera i to bardzo dobrze ! zarówno Pirlo jak i Totti biorą na siebie ciężar gry pięknie gra cala drużyna i wyniki mówią same za siebie. Teraz pozostaje finał i chyba nie ważne z kim włosi będą musieli zagrać bo zarówno Portugalia jak i Francja grają efektywny i piękny dla oka football. Teraz podam według mnie ocenę na jaką zasłużył każdy z zawodników: (1-10)

Buffon: 7.5
Zambrotta: 7
Fabio Cannavaro: 8
Marco Materazzi: 6
Fabio Grosso: 7.5
Andrea Pirlo: 8
Gennaro Gattuso: 7
Simone Perrotta: 7
Mauro Camoranesi: 6.5
Francesco Totti: 7
Luca Toni: 6
Alberto Gilardino: 6.5
Vincenzo Iaquinta: 6
Alex Del Piero: 7

Czekam na Finał
Forza Italia !!!

Awatar użytkownika
DORIAN
Pieniacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DORIAN » 05 lip 2006, 12:57

kama_reda pisze:Tim Borowski, Lukas Podolski

Borowski nic nie gral,dlatego zszedl,zreszta Schwein tez nic nie pokazal,Podolski cfaniaczek tez w bramke nie umial celnac bo za daleko bylo,podsumowywujac niemcy tak bardzo sie nastroszyli jak pawie i zostalo im walczenie o 3-4 miejsce chociaz to i tak za duzo jak dla nich,wiecej szczescia niz umiejetnosci,kopac sie tylko potrafia,Klose to jzu wogole porazka,drugi Rasiak.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 lip 2006, 13:14

*_Zaza_* pisze:czy może Holengrów z drzewami w ataku ?
Zaza nie pal więcej, bo potem z prawda się mijasz :lol:

Nie powinno byc zadengo karnego wczoraj - wygrala drużyna lepsza i tyle.

paku pisze:Jak czytam takie bzdury to mi sie nóż w kieszeni otwiera. Zachaczył Leciutko ? Prawie go połamał. I to nie jest, piaty metr gdzie takie zagrania mogą byc dopuszczalne tylko 10 metr. Czerwona kartka dla Lehmana i rzut karny dla Włoch.
śmieszniutki jesteś ... Jens wybił piłkę, zrobił co do niego należało ... kto kazał Włochowi na niego wpadać ? Faul poznaje się po tym, czy zawodnik trafia w piłkę, czy w przeciwnika, jens wybił piłke, po czym zderzył się z Włochem, nie ma mowy o karnym, podobnie jak w przypadku Cannavaro, bo nie faulował, oraz w przypadku gdy bariem piłkę odbił Pirlo, takich karnych się nie gwizdze.
el_nino pisze:Faul Lehmanna był zdecydowany, i powinien ujrzeć czerwoną kartkę za to wejście

heh
*_Zaza_* pisze:Bo lubie oglądac Liverpool a chyba najbardzie Arsenal - teraz na nowym stadionie. I mam ogromna nadzieje że to włsanie Kanonierzy wygraja mistrza bo jak nie to Chelsea ....
ale tam drzewo w ataku gra :?

Tilek
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tilek » 05 lip 2006, 13:25

Graty dla Włochów, którzy okazali się nieco lepszą drużyną i raczej zasłużenie awansowali do finału, ale mam nadzieję, że tam juz dostaną po dupie. Podobało mi się, że piłkarze obu drużyn zagrali fair (chyba, że czegoś nie widziałem), bo spodziewałem się sytuacji odwrotnej. Gorzej nieco było z zachowaniem kibiców niemieckich przy zapowiedzi włoskiego hymnu. Jak dla mnie piłkarz meczu to Grosso, zagrał po prostu świetnie. Fantastycznie podłączał się pod akcje ofensywne, był praktycznie nie do przejścia w obronie, no i ta bramka. Bardzo słabo zagrał Toni i nie wiem czmu pare osób sie nim tak podniecało przed meczem. Niemcy zagrali dobry mecz, ale przeciwnik zagrał lepiej. Rozczarował Ballack, który nie potrafił pokierowac drużyną i miał sporo strat. Ciekawe co sobie myśli teraz Abramowicz :lol: .
Kilku "geniuszy" pisało wcześniej, że sędzia gwizdał na korzyść gospodarzy :lol: , puknijcie się po tej pustej głowie.
Szkoda Niemców, oby zajęli 3. miejsce. Pozdro

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 05 lip 2006, 14:28

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 05 lip 2006, 14:53

Łukasz_ pisze:WKOŃCU PO FASZYSTACH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIE MA NAJMNIEJSZYCH, NAJMNIEJSZYCH WĄTPLIWOŚCI KTO BYŁ LEPSZY !!!!!!!!!!!
niekontrolowany wzwód :idea: zdarza sie w Twoim wieku...z tego wszystkiego pojawilo sie blende stwierdzenie...

na spokojnie:
1.wyszedl brak dosiwadczenia, za duzo mlodziezy...
2.slaba lawka...
3.tak to chlopaki grali jak rowny z rownym za 4 lata Podolski, Lahm, Schweini, Per, beda w sile wieku wiec w RPA zapowiada sie ciekawie...

Łukasz_ pisze:Jak dla mnie karny po faulu Lehmana, to nie było przedpole.
nie jestem pokroju co poniektorych kibicow Azzurich wiec nie bede czepial sie reki Wlochow w polu karnym po glowce Ballacka...
kaczy pisze: HITLER KAPUT
rychlo wczas soe zorientowales...
RzuR pisze: auf fidersejen!!:
błąd :roll:

Chlopaczek pisze:mistrzostwach i sobie nie pograli.
:D jak sobie nie pograli skoro do 118 min grali jak rowny z rownym...

ps.reszte niescislosci postaram sie wylapac jak wroce z basenu...tym czasem...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 lip 2006, 15:45

Fieldy trwaka nie ma tu znaczenie - drzewa są duże i dobrze wiesz kogo miałen ma myśli nie strugaj wariata :wink:

Tym czasem Pirlo wyszedł na prawdzenie w licznie celny podać i zagrań otwierających droge do bramki, jest też jednym z najczesciej faulowanych pikarzy MŚ - Gattuso i Cannavaro prowadzą w przechwytach ale dziś Makelele ma wielkie szanse ich wyprzedzić. Buffon niepokonany w tym mundialu od 453 minut - a jak pamietamy ostatnia bramke puścił po "strzela" ... Zaccardo - tak nikt inny nie sforsował defensywy Azzurrich :] Dokładne statystyki przedstawimy w zapowiedzi finału bo teraz to nie ma sensu a nie które liczby sa ciekawe.

Watro wzrócic uwage też na inną kwestie - skutecznośc a w zasadzie siła ławki :]

Bramki dla Włochów w tym Mundialu
:arrow:
2 - Luca Toni
1 - Andrea Pirlo
1 - Vincezno Iaquinta
1 - Alberto Gilardino
1 - Marco Materazzi
1 - Fillipo Inzaghi
1 - Francesco Totti
1 - Gianluca Zambrotta
1 - Fabio Grosso
1 - Alessandro Del Piero

10 Włoskich piłkarzy strzelało gole w tych MŚ :!: Z czego 4 razy ukąsili rywala rezerwowi - zakładam że Marco Materazzi też rezerwowy ale wszedł z ławki w tym meczu którym strzelił :wink: Bilans 11 - 1 - i wszystko strzelali Włosi :wink:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 05 lip 2006, 16:06

Gomez pisze:1.wyszedl brak dosiwadczenia, za duzo mlodziezy...
Ja nie widzialem w Niemcach braku doswiadczenia. Grali z kazdym jak rowny z rownym, a Klinsmann przypominal trenera z 30 letnim doswiadczeniem :) (pomijając jego wygłupy przy linni)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 lip 2006, 16:10

Corinthians a nie uważasz że jednym z błedów właśnie Klinsmana było to że grał na mundialu cały czas jedną "11" - przeciesz to był jeden z wyraźnich błedów. Lippi dał zagrac każdemu a co najlepsze uraz Alessandro Nesty nie był "probleme" bo i Materazzi i Barzagli grali na poziomie. A kto przypuszczał że zagraja. To że Frings został zawieszony też miało znacznie bo kto miał grac jak nikt inny nie zaliczył wystepu na tej pozycji ? nawet przez chwile ?

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 05 lip 2006, 16:14

*_Zaza_*
OK, ale i tak Klinsi wykazał się nosem trenerskim i znajomoscia fachu.
W porównaniu z Parreirą czy Pekermanem wypadł znakomicie.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 05 lip 2006, 16:19

*_Zaza_* pisze:Z czego 4 razy ukąsili rywala rezerwowi - zakładam że Marco Materazzi też rezerwowy ale wszedł z ławki w tym meczu którym strzelił
Chyba 5:
Iaquinta, Materazzi, Inzaghi, Totti, Del Piero. Wszyscy wchodzili z lawki w meczach, w ktorych zdobyli bramki ;)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 lip 2006, 16:40

Na pewno Corinthians pokazał że jest w temacie i pewnie pozostanie na stanowisku ale ja przynajmie sądze że popełnił takie widoczne błedy nie tyle w tym meczu co w całym turnieju. Jak mi. ten jeden skład. Co ciekawe ktoś tu napisałe z fanów Bayernu ze Klinsmann zbiera owoce pracy swojego asystenta. Że to drugi trener jest w zasadzie pierwszym :wink:

Nie ma to jak pożądny moderator - jak trzeba ukaże - jak trzeba poprawi :wink: Racja Krzysztof 5 - nie wiem czemu nie popliczyłem patyka Iaquinta :wink: z Ghana na 2;0 z ławki jak mnie pamięc nie myli.

Edit Teraz przyjaciel coś mi przypomniał - za to że Niemcy nie oddali piłki gdy Gattuso wykopał specjalnie na aut [gdy leżał chyba Lahm] na murawie - pokazują że sa nikim jak naród po raz kolejny. Zenada :? tyle macie by grac nie czysto :?

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 05 lip 2006, 17:27

Gomez powiedz coś jeszcze, koniecznie. Widzisz jakąś różnice pomiędzy ręką a barkiem :?: Bo ja tak. Niesamowicie dorosły człowieku.

A teraz tak na świeżo bez żadnych emocji to Włosi zagrali naprawde mecz tych mistrzostw. Genialnie pod każdym względem i dalej trzymają czyste konto. To co grali Pirlo i Canna było naprawde piękne i genialne, niektórym jest żal Niemców - mi w ogóle. Należało im się. Po tym meczu licze że Azzurri zagrają świetny finał i zdobędą MS mam na to wielką ochote, jeszcze raz FORZA AZZURRI.

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 05 lip 2006, 17:47

fieldy pisze:
paku pisze:Jak czytam takie bzdury to mi sie nóż w kieszeni otwiera. Zachaczył Leciutko ? Prawie go połamał. I to nie jest, piaty metr gdzie takie zagrania mogą byc dopuszczalne tylko 10 metr. Czerwona kartka dla Lehmana i rzut karny dla Włoch.
śmieszniutki jesteś ... Jens wybił piłkę, zrobił co do niego należało ... kto kazał Włochowi na niego wpadać ? Faul poznaje się po tym, czy zawodnik trafia w piłkę, czy w przeciwnika, jens wybił piłke, po czym zderzył się z Włochem, nie ma mowy o karnym, podobnie jak w przypadku Cannavaro, bo nie faulował, oraz w przypadku gdy bariem piłkę odbił Pirlo, takich karnych się nie gwizdze.

Zacznijmy od jednej sprawy. Nie jesteśmy na Ty panie nie śmieszny. Niemiecki bramkarz co prawda wybił pilke ale z premedytacją uderzył Simone Perrotte. Spokojnie mógł cofnąc ręke.Oglądnij powtórki to może zrozumiesz ;]
Gomez pisze:ps.reszte niescislosci postaram sie wylapac jak wroce z basenu...tym czasem...

Nie utop sie 8)
Ostatnio zmieniony 05 lip 2006, 17:49 przez No_Name, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 05 lip 2006, 17:48

*_Zaza_* pisze: za to że Niemcy nie oddali piłki gdy Gattuso wykopał specjalnie na aut [gdy leżał chyba Lahm] na murawie - pokazują że sa nikim jak naród po raz kolejny.
Walijczycy tez sa nikim jako narod bo w meczu z Polska w Cardiff tez nie oddali nam pilki (to za czasow Engela) ale my strzelilismy brake zaraz im (Kryszal). To ze pilki nie oddali to sa nikim :?:

paku

Zastanow sie nad soba

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”