MŚ 2006: 1/2 - Portugalia-Francja - 5 lipca - Monachium - Strona 4

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Kto ?

Czas głosowania minął 06 lip 2006, 14:04

Portugalia
8
26%
Francja
23
74%
el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 06 lip 2006, 10:09

Pierwsza połowa meczu byłą zdecydowanie bardziej atrakcyjna niż druga. Henry miał okazję do strzelenia gola, ale szczęscie nie opuściło Ricardo mimo wcześniej wpuszczonej bramki. Mecz był nudny, oczekiwałem od gry w drugiej połowie zdecydowanie więcej atrakcyjności i szybszego tempa gry. Ale nie ważny jest styl gry tylko awans do finału.

FINAŁ MŚ: WŁOCHY vs FRANCJA
Mecz o 3 miejsce MŚ: Niemcy vs Portugalia

Ten pierwszy mecz będzie zdecydowanie ważniejszy i mam nadzieje że piękniejszy.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 06 lip 2006, 10:13

Mecz o trzecie miejsce tez bedzie rewanzem za pewien mecz na Euro 2000.
Obrazek
:P

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2333
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 lip 2006, 10:33

A czym kieruje sie ktoś, kto wybiera Man Of The Match? Bo na stronie fifaworldcup.com jest Thuram :P

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 06 lip 2006, 10:53

Magnum pisze:A czym kieruje sie ktoś, kto wybiera Man Of The Match? Bo na stronie fifaworldcup.com jest Thuram

Właśnie to ciekawa sprawa.
Zawsze po meczu wybieram swojego piłkarza meczu i praktycznie w każdym przypadku jest on inny, często nawet taki który wcale się nie wyróżnił :P

EDIT

Zaza działaj bo dziś nie mam czasu za dużo
Ostatnio zmieniony 06 lip 2006, 14:01 przez Sero, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 lip 2006, 11:00

Bo piłkarzem meczu nie musi być strzelec bramki - patrzą na liczbe celnych podać - odbiory czy przechwyty - wygrane pojedynki głowkowe [np. w przypadku obrońców] i kilka innych ciekawy rzeczy których nie zawsze widać w czasie meczu. :wink: Co prawda nie kiedy ten wybór jest dziwny że tak powiem...

Sero zakładasz finałowy temat czy mam działać ? :roll:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 06 lip 2006, 11:13

Corinthians pisze:Mecz o trzecie miejsce tez bedzie rewanzem za pewien mecz na Euro 2000.
Oby rozstrzygnal sie na korzysc Niemcow ;) W koncu wraca Frings, bo Kehl zdecydowanie nie radzil sobie z Pirlo.

Ciesze sie ze Zidane nie dostyal kartki wczoraj bo Wlosi za dobrze by mieli ;) Ribery nie zagral wielkiego meczu, moze trzyma sily na final ;)Zaraz fani calcio beda pisac ze maja lepszego bramkarza (bo maja), obroncow (bo maja), pomocnikow (nie wiem, ale beda sie klocic ze maja) i napastnikow (to samo co w przypadku drugiej linii). Ale w finale to wszystko sie nie bedzie liczyc. Zadecyduje forma dnia i to jak pilkarze zniosa presje meczu o tak wielka stawke. arzy mi sie powtorka z Euro 2000, oczywiscie bez tej nerwowki ;) Czyzby Wiltord i Trezeguet znow wbili gwozdz do trumny Wlochow :?:

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 06 lip 2006, 12:30

macko001 pisze:nie chce krakac ale ponownie o meczu moze zadecydowac stały fragment gry ( wg mnie ze strony Francuzów)

chyba powinienem zaczac grac w zakładach :)

mecz nie był porywający , dużo słabszy poziom od tego drugiego półfinału
Francuzi ponownie po zdobyciu bramki cofneli sie i przyjeli Portugalczyków na własnej połowie , z kolei podopieczni Scolariego nie potrafili wykorzystac nadarzających sie sytuacji co zadecydowalo o wyniku spotkania

Zidane znowu dał Francji awans , już do Wielkiego Finału, Henry miał ze dwie , trzy akcje , pozniej juz sie wogole nie pokazywał

po tym co pokazały obie walczace o tryumf reprezentacje ( Włochy i Francja ) to Włosi sa zdecydowanym faworytem i mają wiecej atutów by po raz 4 zostać mistrzem świata

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2333
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 lip 2006, 15:08

A czym wyroznil sie Thuram?

BTW. A ja tez moge zalozyc takowy temat finalowy, ew. thirdplace meczowy?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 lip 2006, 15:14

Temat finałowy zakłada Zaza. Możesz założyć temat dla meczu o III miejsce. Tylko jakoś ładnie bo Cię znajdę w Lublinie gdzieś w knajpie i mi będziesz musiał piwo postawić :wink:

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 08 lip 2006, 11:22

Ach ale mecz. Spóźniony post z deka ale miałem a-w-a-r-i-e :). Francja już nie tak pewnie jak z Brazylią, ale widać było, że oszczędzali się na finał. Zizou znowu najlepszy. Barthez gdyby był w naszej reprezentacji to by nie pojechał na MŚ na pewno. Kowalewski jest lepszy. Ale to jest Francja! Allez Le Bleu! Jeszcze Włochy tylko i mamy puchar! :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”