MŚ 2006: 8.07.2006 r. - mecz o 3 miejsce Niemcy:Portugalia - Strona 3

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Kto ?

Czas głosowania minął 09 lip 2006, 19:21

Portugalia
15
54%
Niemcy
13
46%
Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1517
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 08 lip 2006, 23:13

przynajmniej godne pozegnanie Figo z rola kapitana w reprezentacji narodowej , wszedł i zaliczył asyste swoja droga chyba troche za pózno go wpuscił :? Pauleta no comment jesli tak gra zawodnik który strzela na sezon około 30 bramek we Fracjii to ja dziekuje za takiego zawdnika .

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2446
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 lip 2006, 23:13

Szkoda, że Figo nie grał od początku.

Liczyłem na Portugalię ale nie zawsze kończy się tak jak by się chciało. Niemcy byli lepsi i wygrali zasłużenie. Więcej oczekiwałem od Cristiano Ronaldo, Deco i Maniche. Wszyscy trzej rewelacyjnych zawodów nie rozegrali. Szkoda, że Pauleta nie trafił w pierwszej połowie sam na sam z Kahnem bo wynik mógłby być zupełnie inny. Przy pierwszej bramce Ricardo też mógł lepiej interweniować ale po tym co zrobił dla Portugalii na tej imprezie trudno go oskarżać. Gol Nuno Gomesa to już tylko na otarcie łez.

Bohater meczu zdecydowanie Schwainsteiger, a antybohater Petit, który dwa razy odpuścił krycie Bastianowi i raz sam wbił brameczkę.

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 08 lip 2006, 23:14

brylancik pisze:Wszystko fajnie tylko co zrobił Ricardo przy pierwszej bramce
to wszystko wina Teamgeista :twisted:
Martinho pisze:Niemcy wygrali zasluzenie bez zadnej pomocy sedziego
kto wie co by było gdyby nie zmiana Petita? no ale jak wiadomo pomeczowe gdybanie mija się ze celem...
Martinho pisze:My zawssze przeciez mierzymy w najwyzsze cele. 3 miejsce na oslode
:shock:
troche dziwnie jest mi to czytać "z rąk" Polaka. Musisz się strasznie mocno utożsamiać z Helmutami :roll:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 lip 2006, 23:19

RealFan pisze:Więcej oczekiwałem od Cristiano Ronaldo, Deco i Maniche. Wszyscy trzej rewelacyjnych zawodów nie rozegrali.
Zauważyłem, że Deco to chyba po każdym spotkaniu krytykujesz. Rewelacyjnie nie zagrał, ale przynajmniej dobrze jak nie lepiej. Zresztą w ekipie Portugalii wyróżnił się pozytywnie. Na pewno dużo lepiej zagrał niż Cristiano czy Maniche, których wymieniłeś obok niego.

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 08 lip 2006, 23:22

Martinho pisze:Uwazasz to ze podyktowanie karnego dla Wlochow bylo forma zadoscuczynienia za czerwien dla Materazziego

A ty uważasz że słusznie wyrzucono Matrixa? Bo gdyby go nie wyrzucili, Włosi mogli by wczesnie rozstrzygnąć mecz.

Martinho pisze:Nie rozsmieszaj mnie. To dlaczego nie podyktowal karnego za zagranie reka przez Portugalczyka
Bo sedzie tego nie widzial?
Dlaczego, co rusz lekko ktos dotknoł Niemca, to faul od razu? Wtedy co Costa dostał żółta za ciągniecie Klose za koszulke, najpierw sam byl ciągniety prze Klose, a sedzie głuchy. I slepy.

Też uwazam że Niemy wygrali zasluzenie, ale w I polowie sędzie ewedentnie gwizdał pod nich.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 08 lip 2006, 23:25

Rumeczek pisze:troche dziwnie jest mi to czytać "z rąk" Polaka. Musisz się strasznie mocno utożsamiać z Helmutami
Kibicuje im jak zwykly kibic reprezentacji. Czy cos jest w tym zlego :?: Jeden lubi Wlochow, drugi Hiszpanow, trzeci Iran a ja Niemcy...I co to ma do rzeczy ze jestem Polakiem :?: Nie kibicuje przeciez nazistom tylko reprezentacji Niemiec.

Ostatnio w szmatlowcach niemieckich pojawily sie "oferty" dla Lahma. Co do transferu tego zawodnika gdzielkowiek - patrz moj podpis.

ossy

Przekrety to tylko w Serie A. Nie na mundialu. Tu nie ma gwizdania pod dane druzyny ;)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2446
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 lip 2006, 23:28

Niggaz pisze:Zauważyłem, że Deco to chyba po każdym spotkaniu krytykujesz.
Nieee...to dopiero pierwszy raz :)

Co do arbitra to trudno mieć do niego pretensje. Moim zdaniem źle nie sędziował, a już patrząc na ogólne gwizdanie w tym turnieju to było wręcz git.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 08 lip 2006, 23:29

Martinho pisze:Nie kibicuje przeciez nazistom tylko reprezentacji Niemiec.
W dodatku zlozona w 50% z obcokrajowcow!

PS. Tak, wiem, we Francji jest ich 75%.

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 08 lip 2006, 23:30

Martinho pisze:Kibicuje im jak zwykly kibic reprezentacji. Czy cos jest w tym zlego Question Jeden lubi Wlochow, drugi Hiszpanow, trzeci Iran a ja Niemcy...I co to ma do rzeczy ze jestem Polakiem Question Nie kibicuje przeciez nazistom tylko reprezentacji Niemiec.

do kibicowania sie nie czepiam :) chodziło mi mniej wiecej o to co fieldemu. Sprawiasz wrażenie jakbyś utoższamiał się z kadrą Niemiec będąć Polakiem. Ot co. Wiesz o co mi chodzi :)
Ostatnio zmieniony 08 lip 2006, 23:30 przez Rumeczek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 08 lip 2006, 23:30

Martinho pisze:Przekrety to tylko w Serie A. Nie na mundialu. Tu nie ma gwizdania pod dane druzyny
Widzisz, zamiast normalnie odpowiedziec zaczynasz tu wpieprzac Serie A. Jak by nie bylo gwizdania pod zadna druzyną, to Niemcy odpadli by juz w cwiercfinale.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 lip 2006, 23:32

Niggaz pisze:Petit i ... zagrał równie fatalnie zaliczając swojaka
żeby tylko, przecież to on nie upilnował Bastiana w kazdym z 3 przypadków, kiedy padł gol [w jednym sam wepchnął piłke do siatki] także ten mecz nie bedzie mu się dobrze kojarzył.
Corinthians pisze:Pauleta to tragedia, chyba byl najgorszym napastnikiem mistrzostw.
ekhm, Maciek Magic sie kłania :P tez wiele nie pokazał, choć grał wysuniętego napastnika, a na tej poycji za dobrze się nie czuje.
Pauleta jednak na pewno jest w czołówce piłkarzy, którzy najbardziej zawiedli [obok wielu kanarkowch wirtuozów]

Martinho pisze:To dlaczego nie podyktowal karnego za zagranie reka przez Portugalczyka
bo nie było ręki, pika przeleciała obok ręki i uda obrońcy.

Sędzia dziś wyniku nie wypaczył, niemcy byli lepsi i mieli Bastiana, który dziś był najlepszy
Martinho pisze:Jeden lubi Wlochow, drugi Hiszpanow, trzeci Iran a ja Niemcy...I co to ma do rzeczy ze jestem Polakiem
do clonera pijesz ? :P

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 08 lip 2006, 23:35

Corinthians pisze:W dodatku zlozona w 50% z obcokrajowcow!
dlatego napisalem reprezentacji Niemiec a nie Niemcom.
Rumeczek pisze:Wiesz o co mi chodzi
Wiem zasami mi sie napisze odruchowy np"wygraklismy" czy "przegralismy" ale to bardziej wynika z kibicowania i odruchu niz z prawdziwego utozsamiania sie z Niemcami.
ossy pisze:idzisz, zamiast normalnie odpowiedziec zaczynasz tu wpieprzac Serie A.
Odowiadam normalnie: sedzia bez wiekszych bledow prowadzil mecz. Kibice calcio jak zwykle czepiaja sie o niuanse w jego sedziowaniu odnoszac to do gwizdania pod Niemcy.
fieldy pisze:do clonera pijesz
wydalo sie :lol:

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 08 lip 2006, 23:59

Kibicowałem Protugalii, ale ciesze sie ze zwyciestwa Niemców. Należało im sie grali dla mnie najładniej ze wszystkich na mundialu. Pokazali, że są w czołówce światowej, a to spotkanie z Włochami to był wypadek przy pracy.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8780
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 lip 2006, 0:01

Mecz mogl sie podobac, pierwsza polowa nie byla zla, a druga byla naprawde dobra :)
BASTIAN SHOW :lol:
Chlopak ma pieknielne uderzenie :twisted: Wielkie brawa :brawo: :brawo:

Sedziowanie dzis stalo na wysokim poziomie, Japonczyk dzis gwizdal prawidlowo. Dobrze, ze na poczatku meczu kartkami sypal, bo przynajmniej utemperowal troszke Portugalczykow :wink:

Cristiano Ronaldo ['] [za udawanie i wymuszanie]
Pauleta ['] [za caloksztalt]
Kahn :brawo:

Bastian - poza skala :wink:

a jutro wszyscy :
FORZA ITALIA :!: ITALIA :!: ITALIA :!:

ho0b
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ho0b » 09 lip 2006, 0:03

Corinthians pisze:W dodatku zlozona w 50% z obcokrajowcow!
ogolnie nie wypowiadam sie na tego typu forach, aczkolwiek zaciekawila mnie ta teza... poniewaz, w mojej opinii nie trzeba byc wybitnie zdolnym matematykiem by stwierdzic na podstawie tego ze 12 (zaokraglilem 11,5) zawodnikow z kadry Niemiec musialoby urodzic sie poza obecnymi granicami tego kraju... moglbys wymienic tych 12 zawodnikow ? nie chce byc zlosliwy, jednak w mojej opinii naginanie wlasnych teorii do rzeczywistosci nie jest na miejscu w takiej sytuacji...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”