Puchar lata czyli Intertoto. - Strona 6

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 08 lip 2006, 20:32

Chyba nikt nie oczekiwal ze pilkarze beda sie meczyc tracic sily a kurs na 2 byl taki soczysty.
Kumpel z Poznania napisal mi ze kraza plotki ze widziano Smude wychodzacego z punktu bukmacherskiego :lol: To oczywiscie zart bo osobiscie by nie obstawial :P

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 08 lip 2006, 20:56

A miałem postawić na Tiraspol na cóż nie chciało m isię wychodzić z domu :wink: :P
Ale to co zrobił Lech to naprawde kompromitacja przegrać z tak słabym zespołem.Myślę że ta drużyna musi jeszcze się poważnie wzmocnić i zgrać przede wszystkim żeby marzyć w przyszłym sezonie żeby grać o puchary.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 08 lip 2006, 21:52

fieldy pisze:Chyba nikt nie oczekiwał, ze Smuda z kilku weteranów i młodych piłkarzy Amici stworzy zgrany dobry kolektyw już po miesiącu pracy ?
Jezeli w zespole drzemie potencjal to z takim zespolem jak FC Tiraspol wygrywac po prostu trzeba. Na pewno zgranie bylo jednym z powodow, ale nie przewazajacym.
fieldy pisze:A ten cały letni puchar mogliby sobie darować.
Darowac :?: Przeciez to forma reprezentowania kraju w rozgrywkach europejskich...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 lip 2006, 23:04

Martinho pisze:Darowac Question Przeciez to forma reprezentowania kraju w rozgrywkach europejskich...
kiedy zespół jest w budowie, kiedy pojawia się nowy trener, kiedy praktycznie klub jest budowany od nowa i kiedy trzeba sie dobrze przygotować do nowego sezonu, IMHO Lech nie powinien brac udziału w tym pucharze, zresztą zawsze przy okazji tego pucharu są jakieś "ale" zwłaszcza jeśli chodzi o porę jego rozgrywania.
Martinho pisze:Jezeli w zespole drzemie potencjal
a drzemie ? nie wiemy jak ze sobą beda współpracować Wasilewski z Reissem, Kikut z Zakrzewskim, czy Linka z Bosackim, nie wiemy co z tego wyjdzie, kilku piłkarzy dobrych, kilku młodych, dopiero co wchodzących w dorosłą piłkę, tak na prawdę, to za kilka miesięcy bedzie mozna móić o jakimkolwiek zespole. Jak na razie to zlepek 2 klubów, z którego nie wiadomo co wyjdzie.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 08 lip 2006, 23:46

Ten Szeryf to nie taki ogórek :P Jeśli chodzi o stadion i ogólnie bazę klubową to zdecydowanie bije wszystkie kluby naszej pomarańczowej :roll:

http://sc.sheriff.md/rus/structure/main

Mimo wszystko … jeżeli drużyna z Naddniestrza ogrywa jak chce Lecha, który zapowiada walkę o mistrza w tym sezonie to coś jest nie tak. :shock:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 lip 2006, 23:47

Zico_FCI pisze:jeżeli drużyna z Naddniestrza ogrywa jak chce Lecha, który zapowiada walkę o mistrza w tym sezonie to coś jest nie tak. Shocked
kto zapowiadał walkę o mistrza w tym sezonie ? nie wyczytałem takich słów.
jakbyś miał jakiś wywiad/artykuł/cokolwiek - bedę wdzięczny

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 08 lip 2006, 23:58

Dokładnie, przecież wielkość Lecha już od tego sezonu rysowali tylko małoletni posiadacze internetu.

W gruncie rzeczy nie byłoby to dla mnie jakaś wielka kompromitacja gdyby nie:
1) Intertoto miało być wejściem Lecha do PUEFA. Żal, choćby dlatego nie można przejść obok tego
2) Potraktowanie tego meczu. Jestem w stanie zrozumieć, że Smuda musi zacząć treningi od pierdolnięcia, tak by piłkarze nie mogli chodzić, ale jakich ma piłkarzy do dyspozycji by tak zlekceważyć przeciwnika? Za jakiego trenera się uważa? Profesjonalizm nie polega na podejściu do meczu: "jak dobrze pójdzie to przywieziemy remis z pierwszego meczu, a u siebie się odkujemy". Takie kunktatorstwo powinno być tępione. Pierwsze co bym zrobił na miejscu dyr. sportowego Janasa po przyjściu do klubu, to kazałbym pisać Smudzie raporciki z tego dwumeczu. "Myslałeś drogi Franciszku o mojej posadzie; to się wczuwaj" ;). Należy mu się.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 lip 2006, 0:01

Janas chyba będzie uciekał od paskudnego słowa "raport" nie na jego nerwy.

Poza tym prezer Kolejorza wypowiadał się, że Janas nie przyjdzie do Lecha na 100% nie wiem na ile mówił szczerze :P ale tak mówił, osobiście słyszałem.

Rację masz pisząc o tym podejsciu, prawie jak Polacy z Ekwadorem, wiec gdyby jendak Paweł przyszedł, to pewnie zrozumie Franza :D

Może Smuda postanowił ię kompromitować, żeby jeszcze przed początkiem sezonu wlecieć [co juz ma przerobione] i wskoczyć do kadry ?

EDIT
piwus pisze:Nie-detektyw Rytkowski stwierdził, że Janas jest na "przedłużonym urlopie".
wiem o tym, na cas pracy z kadrą został urlopowany, we Wronkach zawsze miał mijesce i pewnie jeśli będzie chciał to w Lechu też go Rutkowski gdzieś wciśnie. Nawet prezes nie będzie miał nic do gadania, bo jego przecież mozna zmienić.
Ale tak jak mówisz, być może Janas bedzie chciał odpocząć od piłki na jakiś czas. Na jak długo ? To się okaże.
Ostatnio zmieniony 09 lip 2006, 0:12 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 09 lip 2006, 0:06

Nie-detektyw Rytkowski stwierdził, że Janas jest na "przedłużonym urlopie". Nie wierzę, by go w klubie nie chcieli
1)Trzymać rezerwowego trenera na stołku to sama wygoda, vide Jabłoński i... Smuda w Zgłębiu
2) jak go naprawde nie będą chcieli (w co nie wierzę, czyżby ta wypowiedz pojawiła się po MŚ - jeśli tak to chyba pucowanie się kibicom ;)), to wyrzucą za granicę pod pozorem skautowania.

Jestem pewien, że będzie pracował w Lechu, chyba, że zrobi sobie całkowity urlop od piłki we wronieckich lasach.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 09 lip 2006, 0:15

fieldy pisze:kto zapowiadał walkę o mistrza w tym sezonie ? nie wyczytałem takich słów.
jakbyś miał jakiś wywiad/artykuł/cokolwiek - bedę wdzięczny
Dobra może trochę przesadziłem ale … Amica była w zeszłym sezonie trzecia a Lech szósty więc chyba nikt w Poznaniu nie bierze przed sezonem miejsca niższego niż trzecie – zgadza się ? Czyli cel minimum to najniższy stopień podium. Jak wygląda plan maksimum można się domyślić.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 lip 2006, 0:20

Ale sam fakt, że się połaczyły nie oznacza, że się teraz policzy średnią z ich ostatniego sezonu i wyjdzie nam miejsce na koniec nowych rozgrywek, to nie takie proste [juz nie, bo kolejne aresztowania na dniach :P]
Kilku piłkarzy z Amici i Lecha nie przeszło do nowej spółki. Teraz pewnie jeszcze Bosy gdzieś odejdzie. Reiss i Dembiński już młodzi tez nie są.

NIe wyobrażam sobie, aby Lech miał już w tym sezonie stanowić 3 siłę w naszej lidze, obok Wisły i Legii.

Za duzo młodych graczy, nie zgranych ze sobą. Za mało czasu na zrealizowanie jakiegokolwiek planu [jeśli chodzi o budowę druzyny] tego się w kilka miesięcy nie da zrobić.

Legia kupuje co rusz nowych piłkarzy zagranicznych - Lech póki co musi się skupić na swoim ogromnym długu, potem na transferach.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 lip 2006, 9:34

Szczegolnie w meczu Lecha zabrakło szczescia i dobrej defensywy :twisted: Lech gral bardzo dobrze w ofensywie tylko problem byl z wykanczaniem, jesli wykorzystaliby przynajmniej 30% ze swietnych sytuacji to awans zapewnili by sobie w pierwszej polowie, ale tak nici z UEFA, wogole nie potrzeba bylo startowac :arrow: ekipa dopiero sie tworzy. Niektorzy nie powinni ise wypowiadac z kim Lech odpadl bo on to przynajmniej ma jakies usprawiedliwienie :arrow: brak zgrania, nowy trener itp. a co mowia inni, kotrzy dostawali od zawodnikow z Norwegi, Gruzji czy innych anonimowych ekip

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 lip 2006, 10:04

Martinho pisze:Gdzie ten wielki Lech ktory mial walczyc o mistrza Polski
to do złotych ust się nadaje
Martinho pisze:Wielka fuzja nie wystrzelila.
to też

warto by się czasem zastanowić nad swoimi postami, a jak nie ma pomysłu na posta, to lepiej nie pisac, lub przenieśc się do tematu Wisły.
Martinho pisze:To ja sie pytam: kiedy bedzie czas na europuchary
gdybyś był w temacie, choć odrobinę, to byś wiedział, że puchary europejskie mają być za 2-3 lata w Poznaniu. Tak się buduje drużynę, nikt w miesiąc nie zbuduje ekipy nawet na puchar Intertoto.
Messi E2 Ronaldinho pisze:Niektorzy nie powinni ise wypowiadac z kim Lech odpadl bo on to przynajmniej ma jakies usprawiedliwienie
nie ma usprawiedliwienia, skompromitował się i tyle, gdyby sie skompromitował z niemieckim zespołem to jeszcze by mozna zrozumieć, ale dostali w dwumeczu 1:4, z zespołem z mołdawii.

NIe wiem o co te krzyki, że niby hańba jakaś, zgoda - skompromitowali sie, ale od razu hańba ? upadek polskiej piłki ? Upadek piłki to już od jakiegoś czasu trwa i taki mecz 3 kategorii nowo budowanej drużyny z kelnerami z mołdawii, w niczym nie zmienia sytuacji polskiej piłki nożnej, jest tak samo żle jak było przedwczoraj, IMHO.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 09 lip 2006, 10:18

fieldy

Ja rozumie ze zespol jest budowany. Nie oczekuje po nim niczego wielkiego. Co do podjecia watku walki Lecha o mistrza. Byla mowa o wielkich transferach, ktore pozwole na walke z Wisla i Legia. Jak sie okazalo to transferow nie ma. Nawet jak sie buduje zespol z polaczenia czolowych druzyn OE to z zespolem moldawskim powinno sie wygrywac. Bo to nie jest przeciez wymagahjacy rywal. Druzyna z Azerbejdzanu juz lepiej wypadla w kontekscie dwumeczu. I ty wierzysz ze oni zaczynajac od dzisiaj, to za 2 lata czy tam 3 zbuduja solidny zespol :?: Jak ktos sie pokaze z dobrej strony to odejdzie do silniejszego klunu i powstanie takie bledne kolo.

Przed polaczeniem mowilo sie ze to bedzie druzyna wiodaca w OE, ale jak na razie nic na to nie wskazuje. Co do polaczenia. Kujawiak polaczyl sie z Zawisza i jakos nie musieli potrzebowac czasu zeby utrzymac swoja forme...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 lip 2006, 10:30

Martinho pisze:Co do polaczenia. Kujawiak polaczyl sie z Zawisza i jakos nie musieli potrzebowac czasu zeby utrzymac swoja forme...
zajebiste porównanie, mimo wszytsko nie ten poziom rozgrywek.

Martinho pisze:Nie oczekuje po nim niczego wielkiego
to przeczytaj sobie jeszcze raz cytaty z ciebie, z mojego posta wyżej, następnie się zastanów, cyz na prawdę nic nie oczekiwałeś.
Martinho pisze:Byla mowa o wielkich transferach, ktore pozwole na walke z Wisla i Legia. Jak sie okazalo to transferow nie ma.
już pisałem, wyżej, jak się nie orientujesz, to się nie wypowiadaj, bo banialuki piszesz.
Transfery miały być tak ? a czy ktoś mówił, że transfery bedą tego lata ? że wzmocnienia będa na puchar Intertoto ? Żeby Martinho był zadowolony z postawy polskich drużyn w europucharach ?
Nie, no, niet, nein, czy jak tam jeszcze sobie wymyślisz.
Transfery bedą, bo Rutkowski już mówi o wysokim budzecie na nstępny sezon, już teraz Lech ma sponsora tytularnego [jak kiedys - firma Remes]
Jednak, aby doszło do spektakularnych transferów, najpierw trzeba klub wyprowadzić na prostą, nie wiem ile dokładnie długi Lecha wynoszą, ale ok 20 mln na pewno. Rutkowski od samego poczatku mówił, że będzie stopniowo ten dług spłacał, dopiero potem pomyśli się o konkretnych wzmocnieniach. To nie jest CM, czy inny FM, nawet nie Real Madryt, który moze sobie na ogromnych długach wygrywać LM, czy La ligę. [swego czasu]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”