Post Wyświetl pojedynczy post autor: ajaccien » 18 lip 2006, 23:57
ajaccien

Post Wyświetl pojedynczy post autor: skorpss » 19 lip 2006, 0:44
skorpss

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jimmy Jazz » 19 lip 2006, 20:43
Jimmy Jazz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ajaccien » 19 lip 2006, 23:44
ajaccien

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jimmy Jazz » 19 lip 2006, 23:56
Jabym tego nie nazwał obrażaniem, bardziej wyrażaniem negatywnej opini na temat danego zespołu, co nie jest niczym złym. skorpss przedstawił grupe Scorpions jak półbogów co niestety nie jest prawdą,a ja tylko próbwałem przestrzec forumowiczów przed tego typu wykonawcami, bo wiem, że skorpssa juz się nie uratuje, on już jest na muzycznym ojom-ie i sam się odpina od respiratora.ajaccien pisze:Proszę nie brać tego jako jakiegokolwiek ataku pod Pańskim adresem, ale na pewno autorowi nie chodziło o to by obrażać to swe ulubione grupy muzyczne
No no, miłe to forum.ajaccien pisze: pod Pańskim adresem,
Jimmy Jazz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 20 lip 2006, 0:49
Oj kolego, jak to mówią - dla każdego coś miłegoJimmy Jazz pisze:skorpss przedstawił grupe Scorpions jak półbogów co niestety nie jest prawdą
Duch

Post Wyświetl pojedynczy post autor: skorpss » 20 lip 2006, 1:04
skorpss

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jimmy Jazz » 20 lip 2006, 8:59
To co tygrysy lubią najbardziej, przechwalanie się wiekim w internecie, gratuluje, wygrałeś dyskusje.skorpss pisze:O wiek Jimmy'ego Jazza nie pytam, bo z pewnością bym go zawstydził
Jimmy Jazz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ajaccien » 20 lip 2006, 11:33
ajaccien

Post Wyświetl pojedynczy post autor: skorpss » 20 lip 2006, 12:29
skorpss

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jimmy Jazz » 20 lip 2006, 16:25
Dzieci do lat 12-13(?) to osobny przypadek, wiadmo,że ich gust się dopiero kształtuje. Zauważ tylko,że wiekszość już niby dorosłych osób spełnia kryteria dla tych 11latków. Ale to zależy tez od podejścia danej osoby, jedna szuka prostej rozywki, inna niesamowitego brzmienia, czy czegoś jeszcze innego.skorpss pisze: A wiek ma jednak znaczenie, bo np. 11-letni małolat raczej nie doceni kunsztu wykonawczego w danym utworze, tylko będzie się dla niego liczyła łatwa wpadająca w ucho, nieskomplikowana melodia, czyli nieambitna, totalna komercha, którą Scorpions pokazali na dwóch wspomnianych już albumach. Na szczęście - szybko się opamiętali.
Chodzi mi, ze tak się wyraże o 'sposób prezentacji swoich muzycznych możliwości'. Ja nie odmawiam im umiejętność technicznych, kompozycyjnych czy bóg wie jakich jeszcze. Po prostu ta stylistyka mi nie 'siada'.skorpss pisze: Jimmy Jaz, skoro uważasz, że "otoczka wokół tego zespołu jest przepełniona kiczem i naraża się na śmieszność", to wymień mi ten kicz. O co Ci konkretnie chodzi ?
Jimmy Jazz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: skorpss » 20 lip 2006, 16:41
skorpss

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jimmy Jazz » 20 lip 2006, 17:22
A to proste raczejskorpss pisze: "sposobu prezentacji muzycznych możliwości" ? Bo to bardzo tajemnicze hasło, brzmiące nawet dośc ciekawe, ale kompletnie nic nie mówiące.
Jimmy Jazz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: skorpss » 20 lip 2006, 22:40
No stary, tu pojechaleś równoJimmy Jazz pisze:Nie lubie jakiejś sztucznej wzniosłości, przydługawych solówek gitarowych, tego typu śpiewania. Mam nadzieje,że już bardziej rozumiesz o co mi chodzi?
Hmmm, to Ty może pomyliłes w ogóle style. Bo Scorpions to czysty hard-rock i nie rozumiem, do czego można się przyczepić w ich stylu. Jak ktoś lubi hard-rocka i heavy metal, to Scorpions musi mu się podobać - mniej lub bardziej, ale jednak.Jimmy Jazz pisze:A to wyrażenie-'sposobu prezentacji muzycznych możliwości' to nic innego, jak styl muzyczny który obrali.
skorpss

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jimmy Jazz » 20 lip 2006, 23:19
Hahah to teraz ty pojechałeś. Ja znam przypadki i to nie pojedyncze,że ktoś lubi reggae,a nie lubi Marleya, lubi rocka,a nie lubi Beatelsów, lubi rock'n'rolla, a nie lubi Presleya, lubi country, a nie lubi Johnego Casha, a gdzie Scorpionsom do tych legend. Ale koncze już z tobą,bo i tak wyjdzie,ze Scorpionsi są niesamowici,klasyka,kanon gatunku i w ogóle. Idż puśc sobie na winapmie Scorpiosnów i rozkoszuj sie ich muzyką, wmawiając sobie,że kazdy fan rocka/metalu tez ich uwielbiaskorpss pisze:Jak ktoś lubi hard-rocka i heavy metal, to Scorpions musi mu się podobać - mniej lub bardziej, ale jednak.
Jimmy Jazz
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio