Mercato Rossonerich - Strona 105

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto uzupełni atak Rossonerich?

Mirko Vucinić
7
9%
Carlos Tevez
14
18%
Fernando Torres
10
13%
Ronaldinho
3
4%
Ronaldo
9
11%
Rafaell Sobis
5
6%
Maris Verpakovskis
8
10%
Niespodzinka !
3
4%
Nikt z tej listy ...
8
10%
Nikt, bo zmieni się system gry na jednego napastnika ...
12
15%
Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 27 lip 2006, 15:04

Kurde na prawde musze sie nauczyc wloskiego

to chyba znaczy ze jestesmy w lm ale w rezerwie :?: Ja nie wiem o co chodzi z tą rezewą wie ktoś :?:

http://www.calciomercato.com/index.php?c=12&a=12084

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 lip 2006, 15:09

z to rezerwa chodzi o to ze jestesmy zgloszeni do LM ale UEFA dopiero 2 sierpnia poda swoja decyje.narazie jestesmy w LM ale nie musimy byc.jak nie my to nas zastapi Palermo lub Lens

ale ja nie rozumie jedengo.losowanie jest jutro dajac przyklad ze jakis klub wylosuje Milan dajac przyklad Legia.noi powiedzmy 2 sierpnia nas wykluczaja to co Legia dostaje nowego slabszego rywala.z ta Legia to oczywiscie tylko przyklad.troche to bez sensu gdzie ci odpowiedzialni z UEFA maja mozgi??
Ostatnio zmieniony 27 lip 2006, 15:12 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 27 lip 2006, 15:12

a jak nie bedziemy w Lm to są nadzieje na Puchar Uefa

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 27 lip 2006, 15:41

sorry za posta pod postem ale jak nikt nie pisze

Decyzja UEFA 2 sierpnia

UEFA ustaliła na 2 sierpnia termin podjęcia decyzji w sprawie dopuszczenia AC Milan do Ligi Mistrzów w sezonie 2006/2007.
Rossoneri odzyskali część punktów za poprzedni sezon w Serie A, co sprawiło, że mogliby startować w prestiżowych rozgrywkach.

UEFA zwołała specjalną komisję, która zajmuje się sprawą udziału włoskich drużyn w europejskich rozgrywkach. Miała ona podjąć decyzję już w czwartek, ale uznano, że wszystkie materiały muszą zostać dokładniej przeanalizowane i los Milanu w Lidze Mistrzów zostanie przesądzony dopiero w najbliższą środę. Tym samym w piątkowym losowaniu III rundy eliminacji LM AC Milan będzie warunkowo uwzględniony.

- Jeśli chodzi o sytuację Milanu, komisja wzięła pod uwagę raport przygotowany przez naczelnego inspektora ds. dyscyplinarnych w UEFA dotyczące tego czy będzie to stosowne, w związku z pewnymi okolicznościami, by dopuścić Milan do rozgrywek klubowych UEFA w sezonie 2006/2007. Po tym raporcie, komisja ds. nagłych wypadków zdecydowała uważniej przyjrzeć się sprawie dopuszczenia Milanu do rozgrywek klubowych UEFA w sezonie 2006/2007. Milan i FIGC będą miały możliwość przedstawić UEFA swoje spostrzeżenia w tej sprawie. Decyzja, która zostanie podjęta 2 sierpnia, podlega apelacji w Sportowym Sądzie Abitrażowym - czytamy w oświadczeniu UEFA.

oficjalny kominikat UEFA :!:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 lip 2006, 15:48

Wczoraj jakiś rzecznik mówił że tematem rozmów bedzie udział Włoskich klubów w pucharach - teraz decyzje odłożona - czyli jeszcze poczekamy, co ciekawe warunkowo weźmiemy udział w losowaniu hehe czyli na Legie moze trafic :P Przez ostani tydzień Milan był w serie B - pucharze UEFA i LM :P żenada :? Nie działają ! jak trzeba to sie poczeka. To nic nie zmieni.

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

mercato...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 27 lip 2006, 16:19

Pellergino nawet sie nie spodziewalem, abys byl w stanie to zrozumiec. Jednak zdaje sie, ze sprawa Crespo nabiera tempa. Ja osobiscie spodziewam sie transferow dwoch klasowych napastnikow, bo ten Amoroso po prostu mnie oslabia. Co do deczyji UEFA to trzeba cierpliwie poczekac, a byc moze skonczy sie podobnie jak jest obecnie, czyli na naszym warunkowym udziale w tych rozgrywkach.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 lip 2006, 16:32

Nerwowy sprawa Hernana Crespo nabiera tempa od miesiąca - on chce wrócić ale to za mało. Tym bardzie że Jose się stawia - Ten transfer przypisywan nam już od połowy popszedniego sezonu gdy Crespo w Chelsea zawodził [w sumie bo nie grał :roll: ] Szkoda że umarł temat sprzedaży ... Marcio :twisted: Pamiętam kiedyś Hunter znalazł info że kluby z Arabi i Kataru dają mu taki kontrakt że hoho - a i Milan by coś tam zarobił. Wtedy by zwlonił miejsce. Wtedy może by dyskutować o dwóch napastnikach a teraz wiele zależy czy np. wypożycza Marco Borriello bo może pozostanie w klubie. Choc to nie ta klasa mimo wszystko.

Awatar użytkownika
Adek_17
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adek_17 » 27 lip 2006, 17:19

Ja nadal licze na transfer Vucinica. Jeśli już miałbym wybierać pomiędzy Crespo a Vucinicem, to biorę Vucinica. Jest on o wiele młodszy od Argentyńczyka i co najważniejsze sprawdza się w lidze włoskiej (może Crespo też się w Serie A sprawdza, ale decydujące znaczenie dla mnie ma wiek). 23 letni Czarnogórzec był kluczową postacią spadkowicza z Lecce. Co prawda taktyka Zemana była ułożona właśnie pod niego i to dzięki temu miał wiele okazji do udowadniania swoich możliwości, ale talent ten chłopak ma ogromny.
Jeśli myślimy o odmładzaniu składu to Crespo jest nam raczej nie potrzebny. Lepiej nie wypożyczać po raz enty Borriello niż sprowadzać za sporą kasę 31 letniego Crespo. Myślę że wyszło by taniej i lepiej :P.

A co do udziału Milanu w Lidze Mistrzów, to sprawa zaczyna robić się śmieszna... Nie mam pojęcia jak to jest możliwe że miejsca w LM domaga się RC Lens, które było we Francji na 4 miejscu, a Ligue 1 ma tylko 3 miejsca do obsadzenia w Champions League. Jeśli już to miejsce Milanu powinno zająć Palermo. Ale moim zdaniem nie ma tematu, bo Milan jednym zdaniem - Meczy nie kupował!
myhalek_acm pisze:- Jeśli chodzi o sytuację Milanu, komisja wzięła pod uwagę raport przygotowany przez naczelnego inspektora ds. dyscyplinarnych w UEFA dotyczące tego czy będzie to stosowne, w związku z pewnymi okolicznościami, by dopuścić Milan do rozgrywek klubowych UEFA w sezonie 2006/2007. Po tym raporcie, komisja ds. nagłych wypadków zdecydowała uważniej przyjrzeć się sprawie dopuszczenia Milanu do rozgrywek klubowych UEFA w sezonie 2006/2007. Milan i FIGC będą miały możliwość przedstawić UEFA swoje spostrzeżenia w tej sprawie. Decyzja, która zostanie podjęta 2 sierpnia, podlega apelacji w Sportowym Sądzie Abitrażowym - czytamy w oświadczeniu UEFA.
UEFA najwidoczniej sama gubi się w swoich oświadczeniach. Najpierw w przypadku amnestii grożą wykluczeniem włoskich klubów z rozgrywek europejskich, później wydają komunikat, że potraktują wyroki CAFu jako wiążące, by po kilku dniach zwołują jakieś durne komisje aby jeszcze raz przemyśleć sprawę dopuszczenia Rossonerich do LM. Całkowity brak konsekwencji...Trochę to wszystko przypomina działania naszego PZPN-u :/.

Forza Milan :!:

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 27 lip 2006, 17:42

Adek_17 pisze:Ja nadal licze na transfer Vucinica

Ostatnie doniesienia mowia ze Vucinic juz tylko krok od Romy :wink: wiec watpie zeby Milan wlaczyl sie do walki o niego w ostatniej chwili. Masz racje ze chlopak ma talent ale Milan ma o tyle problem ze potrzebuje zawodnika od zaraz ktory do razu trafi z forma ... a jak wiadomo Mirko leczy obecnie kontuzje kolana , Roma pewnie podejmie to ryzyko ale tez napewno go przebadaja i zastanowia sie dwa razy mimo ze Spaletti strasznie na niego napalony :twisted:

Troche dziwi mnie twoje spojrzenie na transfery Milanu ... wedlug mnie Milan nie musi odmlodzic skladu a go wzmocnic a to jest znaczna roznica :roll:

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

mercato...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 27 lip 2006, 18:00

Co do Vucinica to nie sadze, aby byl on godnym nastepca Szewczenki, gdyz wlasciwie jeszcze nie mial okazji sprawdzic sie w europejskich pucharach i trudno ocenic jego pradziwa wartosc na podstawie ligi. Wg mnie temu zawodnikowi jeszcze troche brakuje, aby dolaczyc do Milanu. Trzeba w koncu pamietac, ze Szewczenko przyszedl do Milanu dopiero po swietnych wystepach w LM. Wprawdzie oczywiscie moze pasc sluszny argument, ze kiedy sie sprawdzi to juz bedzie za pozno na jego transfer albo bedzie za drogi, ale wg mnie on sie po prostu nie sprawdzi, a przy najmniej nie w takim stopniu, a nawet w polowie, jak Szewczenko. Ten gracz nie ma, ani takiej techniki, ani takiego doswiadczenia, a przy najmniej jedna z tych rzeczy trzeba posiadac, aby sie znalezc w druzynie Rossonerich.

Natomiast z tym odejsciem Carlosa Teveza to jednak chyba powazna sprawa. Powoluje sie tutaj na strone www.goal.com, ktora pisze w newsie na temat tego zawodnika, iz chcce odejsc, gdyz boi sie o zycie wlasnej rodziny. Podobno ostatnio (Corinthians ma 7 porazek z rzedu) kibice zniszczyli jego samochod, a o ile dobrze zrozumialem to jego zona i corka byly w tym samochodzie albo tez po tym zdarzeniu wymuszaja na nim odejscie. Poza tym ma juz tylko rok kontraktu, wiec jesli Corinthians chce na nim cos zarobic to powinna go sprzedac. Dlatego jest spora szansa na jego sciagniecie. Mam nadzieje, ze dzialacze Milanu nie spia i zainteresuja sie powaznie ta sprawa. W kazdym razie bardzo licze na to, ze pan Galliani podejmie odpowiednie decyzje w tej kwestii...

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

mercato...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 27 lip 2006, 18:24

Milan zlozyl wg www.calciomercato.it ostateczna oferte za Oddo dajac 5 mln euro + Foggie (tylko nie wiem czy na wypozycznie, czy na stale). Zobaczymy, czy Lazio przyjmie ta oferte.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 lip 2006, 18:26

z tym Tevezem to nie wiadomo bo nasi nim sie chyba nie interesuja ale ma wielki talent w lidze brazylijskiej jest kilku dobrych pilkarzy na napastnika nie tylko Tevez choc bym sie nie obrazil jakny on przyszedl ale jest rowniez Kerlon(bardzo dobry a to rocznik 1988) oraz chocby Sobis obserwowany przez Leonardo i wiele innych ktorych Leonardo nam ma wyszukac bo takie jego zadanie

Awatar użytkownika
Adek_17
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adek_17 » 27 lip 2006, 18:56

goofii pisze:Troche dziwi mnie twoje spojrzenie na transfery Milanu ... wedlug mnie Milan nie musi odmlodzic skladu a go wzmocnic a to jest znaczna roznica
Nie do końca mnie zrozumiałeś. Uważam że Milan w obecnym składzie z powodzeniem może powalczyć o scudetto, ale po co odwlekać coś co jest nieuniknione? Nie chodzi mi o sprowadzenie jakichś młodych, niesprawdzonych grajków, którym do osiągnięcia życiowej formy brakowało by ładnych parę lat gry, ale o wymianę podstarzałych gwiazd na młodszych graczy o tak samo wysokich umiejętnościach. Oczywiście jest to zadanie nie tylko trudne, ale i szalenie kosztowne, ale pierwszych kroków spodziewam się już tego lata, bo co rok będzie w Milanie przybywało graczy do wymiany. Zestarzał nam się już Cafu, Serginho i Inzaghi. Jankulovski nie spełnił pokładanych w nim nadziei, po tym sezonie raczej opuści nas Dida a i Nesta powoli nam się starzeje i będzie trzeba w niedalekiej perspektywie wzmocnić środek defensywy. Nie wymieniam wśrór tych zawodników Maldiniego i Costacurty bo to są symbole wielkiego Milanu i pozostaną na San Siro tak długo jak będą oni sami tego chcieli.
nerwowy pisze:Co do Vucinica to nie sadze, aby byl on godnym nastepca Szewczenki
Poruszając na nowo temat Vucinica miałem bardziej na myśli to, że z dużo większą chęcią zobaczyłbym go na San Sioro od Crespo. Pewnie że Mirko nie zastąpi nam Szewy, ale myślę że mógłby stać się wartościowym zawodnikiem pod skrzydłami Ancelottiego.
Jeśli chodzi o następcę Szewczenki to myślę że powinniśmy się skoncentrować na bardziej realnych celach transferowych niż szukanie następcy Ukraińca. W wielu postach piszesz na temat sprowadzenia Teveza. Trzeba przyznać, że jest to napastnik obdarzony wielkim talentem, ale jest niesprawdzony w Europie. Interesuje się nim wiele klubów, a mimo to nikt nie chce podjąć ryzyka sprowadzenia Argentyńczyka. Cena za niego jest zbyt wysoka, aby można był zaryzykować, przykładów Argentyńczyków, którzy zaliczyli falstart na starym kontynencie, lub całkowicie zawiedli można kilka wymienić. Choćby nawet Riquelme, który w Barcelonie zawiódł na całej linii i został wypożyczony do Villarealu, gdzie dopiero udało mu się odrodzić. A Gallardo? Swego czasu talent na miarę Diego Maradony...a jak się potoczyła jego kariera po przyjeździe do Europy wszyscy doskonale wiemy.
Więc jeśli to Tevez ma zostać następcą Szewy, to działacze podejmą ogromne ryzyko.
Pozdro

Forza Milan :!:

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 27 lip 2006, 18:56

nerwowy pisze:Pellergino nawet sie nie spodziewalem, abys byl w stanie to zrozumiec.
Ja się wcale nie spodziewałem, że się będziesz spodziewał. To tak samo jakbym pisał o transferach Wisły bo kiedyś tam Petrescu interesował się napastnikiem Interu... qrde... nie pamiętam jak się nazywa... taki młody Rumun, ale to nieważne. Nic konkretnie o Crespo się nie mówiło. On sam mówił, że chciałby wrócić to Włoch, a konkretnie do Mediolanu. Jednakże grał zarówno po tej dobrej jak i tej ciemnej stronie San Siro ( ;) ) i niewiadomo, o który klub mu chodziło. W sumie to była chyba jego zagrywka na zwrócenie na siebie uwagi. I tyle. Milan szuka zastępcy. Nie udało się z Torresem to zaistniała sprawa Zlatana. Zapowiada się bój o napastnika Trzech Koron bo podobno jest już po słowie z Morattim. Teraz czekamy na decyzję Toniego (bo chyba we dwójkę nie przejdą) i sumę jakiej zarząda Stara Dama.

Co do LM to wydaje się, że Milan nie zagra w elitarnych rozgrywkach. Prezydent Lens naciska na UEFĘ aby ta nie pozwoliła na grę dla Milanu. Jak wiadomo wpływy Francji są coraz znaczniejsze. Podobno następcą Johanssona na stanowisku prezydenta UEFA ma zostać Platini co świadczy o sile francuskiego słowa na europejskich boiskach. Moim zdaniem Serie A straci jedno miejsce w tym sezonie na rzecz Francuzów.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 28 lip 2006, 9:37

Na calciomercato.com pisza ze milan zlozyl dla juventusu oferte ktorej chyba nikt nie przebije moze czerwony romek :P Wracajac do ofert wynosi ona 40 mln euro za Ibre i Gigiego.Moim zdaniem jak na obecny status Juventusu jest to ogromna suma .Oczywiscie gduby nie spadli to bylo by to zamalo ale w obecnej sytuacji powinno starczyc jesli Tuttosport :P pisze prawde.

Na tej samej stronie napisane jest tez ze Milan wybiera pomiedzy ,El Ninio ,Zalatanem i Suazo.

Oferty za kazdego gracza wygladaja nastepujco oczywiscie wedlug La gazzety :wink:

Torres :arrow: 36 mln euro
Ibra + Buffon :arrow: 40 mln euro
Suazo :arrow: Borriello i Amoroso :wink:

Jest tez wiadomos ze Milan ponoc jest gotów wydac 30 mln euro za Diarre jesli dobrze zrozumilem :P

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”