Mercato Rossonerich - Strona 107

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto uzupełni atak Rossonerich?

Mirko Vucinić
7
9%
Carlos Tevez
14
18%
Fernando Torres
10
13%
Ronaldinho
3
4%
Ronaldo
9
11%
Rafaell Sobis
5
6%
Maris Verpakovskis
8
10%
Niespodzinka !
3
4%
Nikt z tej listy ...
8
10%
Nikt, bo zmieni się system gry na jednego napastnika ...
12
15%
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 lip 2006, 19:35

nie podano wartosci transferu ale jutro ma byc oficjalna prezentacja pilkarza to moze sie dowiemy wiecej szczegolow

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 28 lip 2006, 19:46

:shock: normalnie az mnie zamurowało wchodze na acmilan.pl i oczom nie wierze wkoncu trafił do nas, a juz myslałem ze bedzie grac we Fiorentinie :lol:
Prezentacja jutro o 13 w Milanello ciekawe jak bedzie u nas grał niby ostatnio obnizył forme ale miał tez kontuzje pod koniec seznou juz dochodził do siebie u nas przy Billy'm, Maldinim i Nescie powinien dobrze sie rozwinac.
No i teraz pytanie czy ktos odejdzie według mnie pozegnamy sie z Simic'em to w sumie ta sama pozycja bo Simic takze na srodku moze grac ale przewazniej grał na prawej i chyba tam tez bedzie grał Bonera bo Nesty i Kaladze w formie chyba nie wygryzie ;)

Przed chwila przeczytałem na goal.com ze według Sky Milan takze chce sciagnac Marco Di Vaio kiedys swietnie sobie radził w Parmie ale teraz...... no zobaczymy

Forza Milan
Ostatnio zmieniony 28 lip 2006, 19:49 przez Żniwiarze Umysłów-HUNTER-, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Adek_17
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adek_17 » 28 lip 2006, 19:49

staarek pisze:Mam nadzieje ze nie kosztowal nas wiecej niz 6-8 mln E.
Pamiętam, że jeszcze nie tak dawno Milan zakończył negocjacje bo Parma chciała 10-12 mln euro. Myślę, że trzeba było zapłacić około 8. Ale to i tak lepsze niż wydanie 12 mln za Oddo, który może i w ostatnim sezonie prezentował wyższą formę, ale to jest gracz juz 29 letni. Bonera jest o te cztery lata młodszy i jest duża nadzieja na to że wróci do swojej dobrej dyspozycji pod okiem Nesty i liczę na to, że zadomowi się w reprezentacji.
Ale mimo wszystko to nie spodziewałem się, że to Bonera wzmocni obronę Milanu na nadchodzący sezon. Jednak bardziej liczyłem na to, że pierwszy do linii defensywnej zostanie sprowadzony Oddo.

A więc Gourcuff, Bonera... bardzo też liczę na sprowadzenie z Juve Buffona i zaczynam się przekonywać co do słuszności starań o Zlatana. Robi się coraz ciekawiej na San Siro :)
FORZA MILAN :!:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 lip 2006, 19:51

ja nie jestem pewny czy Simic odejdzie bo podobno go Galliani namowil zeby zostal jeszcze sezon i trzeba przyznac ze odszedl Stam ktory tez gral na prawej lub na srodku to na jego miejsce jest Bonera wiec wydaje mi sie ze Simic nie odejdzie chyba ze przyjdzie jeszcze jakis obronca.chcialbym zeby przyszedl prawy i lewa i zeby Bonera gral na srodku bo wydaje mi sie ze ten sezon bedzie ostatni dla Costacurty i moze Maldiniego ale lepiej zeby grali jeszcze na chwale Milanu ale w razie czego mamy juz jednego nastepce!!!

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

mercato

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 28 lip 2006, 20:35

Musze przyznac, ze dla mnie rowniez bardzo zaskakujacy transfer. Wprawdzie lezal w kregu naszych zainteresowan, ale juz dawno nie bylo nic na ten temat slychac. O dziwo zawodnik swa charakterystyka przypominajacy Simicia, ktory moze tak jak on grac na prawej stronie i na srodku obrony. Mysle, ze jego przejscie do Milanu jednak bedzie wiec oznaczalo odejscie Simica, gdyz byly juz wzmianki o zainteresowaniu tym graczem przez inne kluby. Chociaz z drugiej strony trudno przewidziec, bo moze to bedzie wlasnie ten gracz, ktory wzmocni prawa strone Milanu... No zobaczymy. Wprawdzie ostatnio obnizyl noty, ale tak sie dzieje dosc czesto z zawodnikami, ktorzy nie maja dalszej mozliwosci rozwoju. Teraz bedzie mial szanse pokazac, co naprawde potrafi. Wlasciwie to cieszy mnie takie kompletne zaskoczenie ze strony dzialaczy Milanu, gdyz to oznacza, ze mozemy sie spodziewac w tym mercato jeszcze nie jednej niespodzianki... Mysle, ze Bonera kosztowal cos okolo 6 mln euro, bo mniej wiecej tyle zadala Parma za niego podczas pertraktacji z Fiorentina.
Witaj w klubie Daniele !!!

Forza Milan !!!

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 28 lip 2006, 20:41

Adek_17 pisze:
... bardzo też liczę na sprowadzenie z Juve Buffona i zaczynam się przekonywać co do słuszności starań o Zlatana. Robi się coraz ciekawiej na San Siro :)
FORZA MILAN :!:
Zwalileś Mnie stary z nóg.powaga.
To że Milan potrzebuje klasowego napastnika nie podlega dyskusji. Nie sądze jednak by himeryczny, zakochany w Sobie megagrajek ze Szwecji okazał sie zbawieniem. Zgodze się iż Ibra ma potencjał, niestety gra w kratke. Z tym częściej miewa słabsze występy. Możliwe iż jestem troszke sceptycznie nastawiony do Zlatana :?

Bonera w Milanie! Więc króciutko.. szok ! :!:
Działacze zafundowali Nam niespodzianke.
Osobiście to jestem zadowolony z owego transferu.
Piłkarz perspektywiczny.Narazie jednak jest to niespełniony talent nękany przez kontuazje. Oby Mediolanie dopisało zdrowie.. forma przyjdzie z czasem :wink:

Awatar użytkownika
Adek_17
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adek_17 » 28 lip 2006, 21:13

Kaka_ACM pisze:Zwalileś Mnie stary z nóg.powaga.
To że Milan potrzebuje klasowego napastnika nie podlega dyskusji. Nie sądze jednak by himeryczny, zakochany w Sobie megagrajek ze Szwecji okazał sie zbawieniem
Czyli sądzisz, że sprowadzenie Zlatana do Milanu to byłaby pomyłka? Ja może tez nie mam przekonania do Szweda, ale wydaje mi się, że w Milanie może odzyskać dawny blask i ustabilizować formę. To też proponuję Ci wziąśc pod uwagę. Nie musi być tylko gorzej, albo tak samo z nim źle. To nie jest średniej klasy ligowy kopacz, tylko piłkarz posiadający ogromny potencjał, który w każdej chwili może eksplodować. Takie jest moje zdanie na jedo temat. A Serie A zna przypadki, gdzie piłkarze posiadający duży potencjał nie mogli odnaleźć się w swoich klubach i dopiero po transferach do innych osiągneli światowy poziom, tak jak np Pirlo, który w Interze się marnował a po transferze do Milanu odżył i dużo czasu nie było trzeba jak stał się liderem Rossonerich. A Davids? U nas grzejący ławę a po transferze do Juve swego czasu najlepszy defensywny pomocnik grający w Europie. Tak więc weź też to pod uwagę, że Zlatan nie tylko umie psuć atmosferę w klubie, ale potrafi wznieść się do poziomu, którego większość napastników Calcio nie osiągne.
Zgadza się że nie po to wydaje się za piłkarza 25 mln żeby tylko przekonać się czy może osiągnie wreszcie dobrą formę i poprowadzi klub do sukcesu, czy nie i będzie go trzeba sprzedać za połowę wydanych pieniędzy, ale z dostępnych na rynku napastników (oczywiście tych których jest szansa kupić) Zlatan wydaje się dobrą opcją.

Nie mam zamiaru bronić Szweda, bo sam wiele razy zawiodłem się jego grą, lub nieodpowiedzialnymi zachowaniami, ale ten zawodnik może wnieśc do Milanu nową jakość, a myślę że nie jest to zadanie ponad siły dla Ancelottiego aby zrobić z Ibrahimovića piłkarza światowego formatu.
Pozdro

Awatar użytkownika
Fabio Paim
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fabio Paim » 28 lip 2006, 21:20

No prosze, troche ucichło o Bonerze, a tu tak nagle taka niespodzianka. Brawo! W końcu zaczynają działać nasi działacze !

I oby na tym sie nie skończyło, mam nadzieje że sie rozkręcą i zafundują jeszcze milszą niespodzianke w postaci jakiegoś napastnika.

Forza Milan !! Forza Daniele !!

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 28 lip 2006, 21:23

Zgodze się z tym co napisałeś powyżej. Mimo jak wcześniej powiedziałem nie jestem zwolennikiem Szweda, to może okazać on strzałem w 10.
Ibra jak dla Mnie kreuje sam Siebie na gwiazdora. Umiejętnosci czysto piłkarskich nie mozna Mu odmówić. Choć i z tym ostatnio u Zlatana nie najlepiej, gre na MŚ w Jego wykonaniu pozostawie bez komentarza..

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 lip 2006, 21:37

:shock: no Łysy odrabia plusy :lol: Już nie ma w pier... [ kiełbaski] bo jeden minus zmazał z czarnego notesiku :wink:

Od dwóch tygodni był temat Bonera w Violi - Milanu kusi "UFO" będzie interes ? a tu prosze - mowa :] Jest interes ale inny niż pisała prasa.

Nie dawno pisałem że to ostatni moment by zmienił klub bo sie cofa. A bardzie zatrzymał. Był najlepszym obrońca Włoskim mlodego pokolanie - teraz przeją to minao Barzagli :P Ale Daniele wiosen kilka przybyło. Viola i Prandelli to był wielki plus w walce o niego ale jednak Ancelotti widzi Daniele w składzie - a bardzie w kadrze - Popełnił bład - bardzie Parma niż On - że nie oddała go nam razem z Gilardino. Wtedy Milan dawał blisko 40 milionów ... i liczono za Danele 15 milionów - ciekawe ile teraz dali ? z 10 ?

Hunter Stam 2 :] z 2 sezony na środku obrony na Ennio Tardini - ostatnio na prawej :wink: no nie spodziewałem się ze to on będzie tym następca Jaapa ale nie gniewam się ani troche :P

Powodznie Daniele :wink: Duże zdrowia - udanych spotkań i sukcesów
Forza Milan :twisted:

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 28 lip 2006, 21:40

Wbrew pozorom i ja może nie przekonuję się do Ibry bo to za duże słowa, ale zacznam widzieć plusy takiego rozwiązania. :?
Chodzi oczywiście o umiejętności, których jak wiadomo nie można mu odmówić, że jest napastnikiem kreującym grę i właśnie takiego nam treba, bo w polu karnym jest Inzaghi lub Gila.
Lukę po Shevie ciężko zapełnić, szczególnie jeśli się szuka piłarza chociaż jakiejś setnej części do niego podobnego.
Tores jest moim zdaniem chyba nie do wyrwania, z resztą jak dla mnie śmieszna cena i mimo że mamy taką kasę nie jest jej wart. Po resztą nie wiadomo czy by sprawdził się w lidze włoskiej. Tu też Zlatan ma przewagę.
Tevez bardzo dobry, ale na jutro, coś mi mówi że nie sprostałby na razie oczekiwaniom, tak jak w reprezentacji Argentyny nie udźwignął ciężaru. Potrzebowałby czasu na aklimatyzację nie tylko we Włoszech ale przede wszystkim w Europie, a nam napastnik potrzebny już. Dobrze byłoby w niego zainwestować ale pod kątem przyszłości.
Vucinic to już chyba Romanista, Suazo- nie wiem nie mam zdania.
Jest jeszcze Crespo, niezła opcja ale tylko jako rezerwowy, wspomagający zespół swoim doświadczeniem, do podstawowego składu potrzebujemy młodszego.
I koniec lista się urywa.
Cięzko takiego znaleźć napastnika.
Więc chyba jednak brać Zlatana , "na bezrybiu i rak ryba"... :roll:
Carletto nie pozwoli na wyskoki (mam nadzieję) :?

giancardi
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: giancardi » 28 lip 2006, 22:14

Wg transfermarkt.de Bonera jest wyceniany na 6mln. Więc faktycznie dali za niego pewnie z 10. Fakt, co Zaza powiedział, że Parma za późno go oddała. I znowu Parma. Wszyscy młodzi i obiecujący są z Parmy.:D

W końcu coś z obroną. tzn jeszcze Favalli ale jego transferu nie będe komentować. Oby dali go na wypożyczenie do jakiejś Atalanty czy coś.

co do napastnika, to Zlatana bym nie brał. ma swoje humory i zacznie rządzić się w Milanie a wtedy nie będzie ciekawie. Poza tym jakoś mnie nie przekonuje. Crespo faktycznie za stary. Pamiętacie tego gnojka Austriaka? Linz chyba. Hmm takiego nam trzeba. Szybki, zwinny, prawie nic nie kosztuje. Może by zaryzykowali i sprowadzili kogoś takiego. Co do Suazo, hmm db opcja zwłaszcza że Gila ma problemy z golami 1/1. A Suazo poezja.:D

FORZA MILAN

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 28 lip 2006, 22:50

Milan wykonał pierwszy ruch w tym Mercato. Nie mówie tutaj o Favallim który raczej wzmocnieniem nie jest. Bonera napewno się przyda, jest w średnim wieku i więcej się już raczej nie nauczy ale może nabrać u nas pewności i grać na bardzo wysokim poziomie a zdolości odmówić mu nie można. Dobry transfer napewno się przyda.

Co do Zlatana to on sam przykleił sobie etykietke która dla wiekoszości jest zła i ludzie go poprostu nie lubią i nie chcą w swoim lubie. To samo tyczy się jego wizyty u nas bo większość Milanistów na San Siro raczej go widzieć nie chce.
Czy może to być strzał w 10 :?: Naprawde ciężkie pytanie i trudno o trafną odpowiedź. Szwed pokazał w Ajaxie jak i w Juventusie że ma olbrzymie umiejętności i potencjał, ale musi się jeszcze bardzo dużo naczuczyć bo technika to nie wszystko - w Milanie nie ma miejsca dla piłkarza który gra sam. Jego sprowadzenie jest również ryzykowne pod względem jego formy bo Ibra ma za sobą fatalny sezon.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 28 lip 2006, 22:55

Łukasz_ pisze:Milan wykonał pierwszy ruch w tym Mercato.

Czy aby na pewno pierwszy :> Sprzątnęliście nam Yoann'a sprzed nosa :? Ale to tylko tak ode mnie- ku gwoli ścisłości :]

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 28 lip 2006, 23:03

Mam nadzieje, że ten tranfer pomoże Bonerze w karierze. Ma duży talent, ale ma także 25-lat a to odpowiedni już wiek, żeby udowodnić swoją prawdziwą wartość. Bo inaczej do trzydziestki będzie wiecznym młodym talentem ;)

Powodzenia. Teraz tylko wóz albo przewóz.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”