Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 32

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
3
6%
Antoine Griezmann
7
13%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 lip 2006, 0:14

Atletico widze nie zamierza zwalniac tempa w tym okienku transferowym. Teraz na celowniku Aguirre znalezli sie min. Simao, Yaya Toure, Delporte czy wspomniany Lusiao. Mysle, ze transfer tego ostatniego bedzie glownie zwiazany z tym czy Real zakupi z Atletico Pablo, jesli tak to od razu Luisao jest numerem jeden potencjalnych nabytkow. Simao ma bys skrzydlowym i pozwolic Maxiemu grac za napastnikami, czyli tam gdzie bardzo lubi, z tego wynika ze Aguirre chce grac bardzo ofensywnie.

Wreszcie takze Atletico pozbywa sie zawodnikow z contra rozwiazano kontrakt, :arrow: Velasco najprawdopodobniej wyladuje w :arrow: Espanyolu, Colsa :arrow: Racingu, Ibagaza :arrow: Mallorce.
Klubu szukaja takze Zahinos, Sosa i Kiki

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 20 lip 2006, 4:43

Co do Pablo to sprawa juz sie wyjasnila, zostaje on na pewno na Vicente Calderon. Przeprosil kibicow, ze polakomil sie na kase Realu i jak powiedzial bedzie probowal odzyskac zaufanie kibicow lepsza gra. Co do Luisao to jest to bardzo maloprawdopodobny, a wrecz niemozliwy transfer, poniewaz Benifica chce za niego 18 mln Euro. Teraz wyszla sprawa Diego Lugano, zawodnik chce grac w Atletico, a Rojiblanco sa ponoc nim zainteresowani. Tylko ile za niego krzyknie sobie Sao Paulo.

Co do zawodnikow ktorzy maja odejsc :

- Contra do Getafe za darmo

- Jorge do Celty, transfer definitywny

I jak narazie to tyle. Co do reszty to :

- Velasco. Sprawa transferu do Espaynolu upadla. Teraz negocjuja z Boltonem.

- Ibagaza. Szkoda mi tego zawodnika. Zainteresowanie Mallorca i AEK Ateny

- Zahinos mial trafic do Almeri, ale oblal testy medyczne.

Z drugiego zespolu odeszli, Sergio Torres i Pablo Sicila, obaj chyba Teneryfa.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
El Kun
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El Kun » 20 lip 2006, 9:26

Ibagaza. Szkoda mi tego zawodnika. Zainteresowanie Mallorca i AEK Ateny
Heh, mi się wydaje, że ten piłkarz ma znaczenie większe aspiracje niż gra w takich klubach.

Ja boję się tylko o jedno. Że trenerowi ATletico, coś odstrzeli w bani i wystawi Sergio AGuero, za dwójką napastników.

Oby tego nie uczynił.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 20 lip 2006, 13:37

El Kun pisze:Że trenerowi ATletico, coś odstrzeli w bani i wystawi Sergio AGuero, za dwójką napastników.
Dlaczego?
przecież to jest jego nominalna pozycja, do ligi hiszpańskiej pasuje jak ulał, gra ładnie technicznie, często wychodzi na wolne pole, właśnie to on moze być dżokerem króry zaskoczy inne druzyny
Wie ktos co się dzieje z Luccinem?
został sprzedany, albo coś?
Bo po przyjsciu Costinhy raczej zbyt duzych szans na grę to on nie ma, a jest przecież jeszcze Gabi

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 29 lip 2006, 15:38

Akarin pisze:Wie ktos co się dzieje z Luccinem?
został sprzedany, albo coś?

Luccin jak na razie nadal jest w Atletico które pojechało na turne do Niemiec. Nic raczej o jego odejściu nie wiadomo, i nie sądzę by odszedł, bo wcześniej nie informował że ma zamiar odchodzić, a z dnia na dzien chyba decyzjii nie zmienii. W każdym bądź razie na temat jego odejścia mi przynajmniej nic nie wiadomo.

Asteniu pisze:- Ibagaza. Szkoda mi tego zawodnika. Zainteresowanie Mallorca i AEK Ateny

Teraz Atletico poszukuje jakiegoś piłkarza na jego miejsce, potrzebują rozgrywającego który będzie kreował grą Rojiblancos. Zobaczymy jaką taktyką grać będę podopieczni Aguirre'a podczas sezonu. Ja bym ustawił mniej więcej tak: L. Franco; Seitaridis, Pablo, Perea, A. Lopez/Pernia; Luccin, Aguero, Petrov, Maxi; Kezman, Torres. Mogliby grać w pomocy jednym cofniętym którym byłby Luccin, i trzech wysuniętych, czyli na skrzydle Petrov z Maxim lub z Aguero a w środku Maxi, albo właśnie Aguero.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 29 lip 2006, 16:04

el_nino pisze:czyli na skrzydle Petrov z Maxim lub z Aguero a w środku Maxi, albo właśnie Aguero.
:o Aguero w pomocy :o

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 29 lip 2006, 19:46

Corinthians pisze: Aguero w pomocy
A dlaczego nie?? Z takim wejsiciem na szybkosici i dryblingeim gra w pomocy nie powinna mu sprawić zadnego problemu ( mam tu na myśli gre tuż za napastnikami). Oglądałęm pare meczy Indepediente i Montoya czy jakoś tak grał bardziej z przodu a Aguero za nim nawet bliżej prawej strony jako skrzydłowy i świetnie mu to wychodziło. Chyba w meczu z River stzelił dwie bramki po wejsiciach z deugiej lini :roll: Wieć nie widze przeszkód aby grał za dwójką Kezman - Torres.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 30 lip 2006, 14:03

Rossi pisze:
Corinthians pisze: Aguero w pomocy
A dlaczego nie?? Z takim wejsiciem na szybkosici i dryblingeim gra w pomocy nie powinna mu sprawić zadnego problemu ( mam tu na myśli gre tuż za napastnikami). Oglądałęm pare meczy Indepediente i Montoya czy jakoś tak grał bardziej z przodu a Aguero za nim nawet bliżej prawej strony jako skrzydłowy i świetnie mu to wychodziło. Chyba w meczu z River stzelił dwie bramki po wejsiciach z deugiej lini :roll: Wieć nie widze przeszkód aby grał za dwójką Kezman - Torres.
Aguero to napastnik. Owszem, potrafi sie cofnac po pilke, wejsc ze srodka, ale on jest po prostu napastnikiem, i nie wiem czy moglby caly mecz zagrac ofensywny pomocnik, tymbardziej na skrzydle. Moze i poradzilby sobie na pomocy, bo talent ma ogromny, ale czy oplaca sie takiemu zawodnikowi, ktory mimo zaledwie 18 lat jest juz bardzo rozwiniety pilkarsko zmieniac pozycje?
Mam tu ustawienie Los Diablos Rojos z ostatniej Clausury:
Obrazek
Co prawda nie grali tak w kazdym meczu, ale El Kun zawsze byl w ataku.
To, ze on jest pomocnikiem to jest mit, wymyslony przez nie wiem kogo i wszyscy sie trzymaja tego mitu.
Oczywiscie, ze Aguero to nie jest napastnik kalibru Palermo czy Crespo, ze stoi w polu karnym i czeka. Kun jest bardziej kreatywny, wiecej biega i wiecej sie cofa.
W meczu z River Independiente gralo z kontry, dlatego Sergio mial okazja na takie wejscia, chociaz on w kazdym meczu lubi tak sie zachowac.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 30 lip 2006, 14:20

Aguero jest napastnikeim uważam tylko żę nie powinna mu sprawiać problemu gra z głębi pola bo już to wczesiniej robił.

Corinthians pisze:Moze i poradzilby sobie na pomocy, bo talent ma ogromny, ale czy oplaca sie takiemu zawodnikowi, ktory mimo zaledwie 18 lat jest juz bardzo rozwiniety pilkarsko zmieniac pozycje?
W piłce ważna jest uniwersalności, młody zawodnik powinien wiedzieć jak zachować się w danej sytuacji i taki jest włąśnie sysytem szkolenia przez któy pewnie on także przechodził. Nadawanie zawodnikowi jednej określonej pozycji i szkolenia go w tym kieunku dawano mineło teraz nawet napastnik powinien wiedzieć jak grać w obronie.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 30 lip 2006, 14:40

Rossi pisze:Aguero jest napastnikeim uważam tylko żę nie powinna mu sprawiać problemu gra z głębi pola bo już to wczesiniej robił.
Wlasnie przeczytalem troche o ustawieniu Aguero w Inde, i zwracam Ci honor, bo Sergio czasem gral na skrzydle i jako cofniety.
Oczywiscie, ze moglby grac w Atletico w glebi pola, moglby grac nawet na skrzydle (prawym i lewym), ale wtedy nie pokazuje wszystkich swoich umiejetnosci. Jest graczem bardzo uniwersalnym, poniewaz swietnie gra lewa i prawa noga, ale zawsze, kiedy go widzialem, tylko grajac na srodku pokazywal na co go stac. Tevez na mistrzostwach tez nie gral jako typowy napastnik. Byl cofniety, schodzil na lewe skrzydlo i tez nie mogl wtedy duzo pokazac. Calkiem inaczej wygladal na srodku. Z Aguero jest podobnie, chociaz skale talentu ma nieporownywalnie wieksza.
W ostatnuch dwoch sparingch Atletico Aguero gral jako napastnik i strzelil dwa gole :)
Rossi pisze:teraz nawet napastnik powinien wiedzieć jak grać w obronie.
Taki filigranowy gracz jak Aguero nie przydalby sie w obronie, bo jest chudy, niski, i slaby (silosciowo).

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 30 lip 2006, 14:58

Corinthians pisze:Taki filigranowy gracz jak Aguero nie przydalby sie w obronie, bo jest chudy, niski, i slaby (silosciowo).
Mi nie chodzi o to żeby przez cały mecz grał na stoperze tylko o że czasami w meczy są takie sytuacji że napastnik musi się wrócić w swoje pole karne i umieć powstrzymać przeciwnika. A takie nawyki są u młodych piłkarzy ćwiczone w wieku juniorskim aby w przyszłość umiał się zachować i nie powaodował np głupich karnych. Rozumiesz? :wink:
Corinthians pisze:W ostatnuch dwoch sparingch Atletico Aguero gral jako napastnik i strzelil dwa gole
Widziałeś może te bramki ?? Nidzie nie moge ich znaleści :x

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 30 lip 2006, 17:48

Rossi pisze:Widziałeś może te bramki ?? Nidzie nie moge ich znaleści
Mam ta z Energie:
http://rapidshare.de/files/27118785/TV_ ... 7.mpg.html
Zaraz poszukam drugiej ;)

EDIT:
Chyba to:
http://tnij.org/aguero_gol

Obie w jego stylu :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 sie 2006, 8:44

Powiem Wam szczerze, że skład Atletico robi na mnie ogromne wrażenie. Przynajmniej na papierze. Śmiem twierdzić nawet, że stać ich na to, aby w nadchodzącym sezonie być najlepszą drużyną z Madrytu. Powinni powalczyć o pierwszą trójkę minimum. Znowu mam złe przeczucia odnośnie pojedynków z Barceloną, ale to nic. Pierwszy skład wygląda świetnie, ale ławka rezerwowych to już zupełnie co innego.

Ile w końcu kosztował Costinha?

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 03 sie 2006, 9:29

Zawsze myslalem ze Aguero to pomocnik ofensywny, ale widze ze sprawa nie jest taka jasna. Mozna powiedziec, ze jest to cofniety napastnik i to chyba bedzie najlepsze okreslenie, cos pomiedzy Messim a Saviola, w sumie to malo wazne, bo w dzisiejszej pilce wymieraja powoli napastnicy, a za niedlugo bedzie sie gralo ustawieniem 1-4-6. Zgodze sie z Rossim, ze napastnik tez musi umiec bronic, oczywiscie podstawy musi znac.

Co do Luccina nei ma mowy o jego odejsciu. Byl to mojim zdaniem najlepszy zawodnik Atletico poprzedniego sezonu i kto bedzie gral w pomocy pozostajee sprawa otwarta, ja postawil bym na Luccina, a Costinhe na lawke. Wrcajac do samego Luccina, pierwszy sezon mial sredni, jednak ten zakonczony znakomity.

Moje ustawienie to 1-4-2-3-1 w takim ustawieniu bym widzial Atletico, czyli :

Leo - Seitaridis, Pablo, Perea, Lopez\Pernia - Costinha, Luccin - Maxi, Aguero, Petrov - Torres. Jednak watpie w takie ustawienie. Mecze towarzyskie pokazuja, ze jednka Aguirre, bedzie chcial grac innaczej, raczej standardowym 4-4-2.

AUPA ATLETI !!!

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 04 sie 2006, 17:43

Z tego co czytam o Aguero wynika, ze jednak jest wystawiano za napastnikami. Na szczescie gra swietnie, czego mozna bylo sie spodziewac. Strzela gole w kazdym meczu.
Malo widzialem jego poczynan w Atletico, ale wiem, ze gra swoje. :) Cofa sie, tak jak lubi, drybluje i nie odpuszcza, dzieki czemu czesto odzyskuje pilki. Dobrze, ze sobie radzi i na tej pozycji, bo to tylko swiadczy o jego ogromnym talencie. Nie bylo trudno wproadzic mu sie do druzyny Rojiblancos, bo przeciez jest tam duzo Argentynczykow.
Jestem niemal pewny, ze Aguero bedzie gwiazda tego sezonu w La liga.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”