Formula 1 - Strona 21

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Mistrzem świata zostanie

Fernando Alonso
27
19%
Felipe Massa
12
9%
Kimi Raikkonen
32
23%
Ralf Schumacher
2
1%
Robert Kubica
36
26%
Jenson Button
3
2%
Giancarlo Fisichella
6
4%
Nick Heidfeld
2
1%
ktoś inny ...
20
14%
Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2204
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 06 sie 2006, 16:21

Cudowny debiut!
Nawet jakby Robert nie dojechał do końca i tak zwrócił na siebie oczy wszystkich teamów. Wyprzedzał sobie jak chciał zawodników bardziej doświadczonych [fakt, że na gorszych oponach oni byli, ale cholera - to nie byli byle jacy zawodnicy].
Robert udowodnił, że jest zawodnikiem o niesamowitych umiejętnościach technicznych. Przecież to był jego debiut! Wystarczy spojrzeć jacy mistrzowie poodpadali, bo nie sprostali takim ciężkim warunkom :D
Dobrze, że Robert dał mi taką radość, bo w normalnej sytuacji odstawiałabym teraz histerię, co też ten mój ulubieniec Kimi wykombinował ;)

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 06 sie 2006, 16:25

futbolowa pisze:co też ten mój ulubieniec Kimi wykombinował

A mowilem ze nie nalezy sie cieszyc jego pole position bo i tak najwazniejszy wyscig. A fakt, faktem ze to juz kolejny nie ukonczony przez niego wyscig. Zal mi go powinien walczyc o mistrzostwo swiata a nie meczyc sie na 5 miejscu w klasyfiacji. Za rok moze przejdzie do Ferrari a tam juz dopilnuja zeby konczyl :wink:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 06 sie 2006, 16:25

dla mnie to byl tak szczerze pierwszy wyscig obejzany od startu do mety..inne ogladalem wyrywkowo..ale cos czuje ze zaczyna sie nowa era w Polsce w sporcie;) Mlody chlopak , wielkie umiejetnosci..a dla nas miejmy nadzieje wielka radosc;)

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 06 sie 2006, 16:26

No i nam pokazał Kubica że ma ogromny talent. Szkoda mi tylko tych dwóch błędów bo gdyby nie to to myślę że mógłby mieć miejsce obok Heidfleda. Ładnie jechał tylko myślę że bardzo duży błąd popełnił jego zespół nie zmieniając opon na slicki. Mimo to pokazał że nie spalił się psychicznie przed wyścigiem i chyba jest już jasne że wystartuje w Turcji. Ciekawi mnie tylko czy po sezonie zostanie w BMW czy wykupi go jakiś inny team. Teraz trzeba mu życzyć wszystkiego najlepszegi i można się cieszyć że w końcu jakiś Polak pokazał że jak się chce to się potrafi ;)

Pozatym nikt chyba nie napisał że Kubica jest sklasyfikowany na 17 pozycji :P
Ostatnio zmieniony 06 sie 2006, 16:27 przez brylancik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 06 sie 2006, 16:27

Dawno nie oglądałem F1 no ale nie miałem wyjścia i musiałem do tego sportu powrócić :roll: Bardzo dobry wynik Kubicy :rydzyk: :rydzyk: :rydzyk: i mam nadzieję oglądać go już w każdym kolejnym GP. Jednak to chyba będzie niemożliwe bo tam też oprócz wyników liczą się układy. szkoda tych dwóch popełnionych błędów przez Roberta bo bez nich byłby jeszcze wyżej w końcowej klasyfikacji. No ale skoro najlepsi tego sportu tez wylatywali poza tor przy tak trudnych warunkach to nie ma się czemu dziwić, bo przeciez był to debiut Kubicy a zarazem Polaka w wyścigu F1.
Myślałem że jak zwykle się skończy wysokim miejscem Schumachera i odpadaniem jego rywal. Jednak Niemiec też musiał zrezygnować i ostatecznie nie odrobił punktów do Alonso. Niestety jak zwykle po dobrej jeździe zrezygnował także Raikkonen i nie dołożył kolejnego zwycięstwa w swojej karierze. Jedno mnie dziwi - dlaczego w McLarenie nie jechał Montoya tylko de la Rosa :?: Choć jak było widać po jeździe tego drugiego zasługiwał na wzięcie udziału w GP Węgier, no ale Montoya to przeciez wielka firma i obaj jeżdżą chyba w tym samym teamie :think: Tak mi się zresztą wydaje :roll:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 sie 2006, 16:32

Ze względu na Kubicę po raz pierwszy obejrzałem sobie wyścig F1 (nie licząc wczorajszych kwalifikacji, które również oglądąłem) i muszę przyznać, że nie jest to takie nudne jak sobie wyobrażałem :P Muszę częściej oglądać. Wpierw tylko poczytam znawców w tym temacie coby się nieco obyć z dyscypliną :wink:

Występ Kubicy jak dla mnie świetny. Znawcą jak już wspomniałem nie jestem, ale trudno było oczekiwać lepszego rezultatu w debiucie. Zwłaszcza, że warunki były ekstremalne. Tak na dobrą sprawę to gdyby nie warunki to pewnie Kubica byłby ... dalej. Raikkonen dłuższy czas prowadził a potem OUT. Alonso to samo. Wreszcie Schumacher. Coś niesamowitego. Robert pięknie mijał Massę i młodszego Schumiego :P

A tak nieco z innej beczki to zapowiada się nam Kubico-mania. F1 przejmie po skokach narciarskich pałeczkę sportu narodowego ['] Dzieci neostrady błyskawicznie zamienią się w 'znaffców' tegoż sportu i lada momnt spotkamy się opiniami w stylu: "Kubica 8. miejsce - ale beznadziejny występ ;/ :( " itd.

To tak żeby nie było za wesoło :P :lol:
Ostatnio zmieniony 06 sie 2006, 16:47 przez Mentor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 06 sie 2006, 16:33

dzieciol pisze:Mlody chlopak , wielkie umiejetnosci..a dla nas miejmy nadzieje wielka radosc;)
Oby tylko nie zapanowała teraz kubicomania. Póki jeździł bez presji wszystko szło mu z górki. Jak teraz wszyscy zaczną na niego naciskać może się to źle skończyć. Co prawda chłopak wygląda na silnego psychicznie, ale nigdy nic nie wiadomo.
dzieciol pisze:dla mnie to byl tak szczerze pierwszy wyscig obejzany od startu do mety..inne ogladalem wyrywkowo.
Hahah, ja tak samo :D Znaczy się.... Za czasów jak jeszcze z 8 lat temu F1 pokazywali na C+ oglądałam wszystko od deski do deski. Głównie dlatego, że wyścigi pokazywali na siedmiu kanałach jednocześnie - na każdym z innej perspektywy. Strasznie mnie wtedy rajcowało podpatrywanie sobie np. boksów :P

No i muszę się przyznać, że na całe 11 lat, jak oglądam Formułę 1 jeszcze nigdy nie przeżywałam takich emocji. I to nie tylko ze względu na to, że startował Polak, a mój faworyt wjechał w dupę innemu. Tutaj naprawdę duuuużo się działo :D

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 06 sie 2006, 16:43

brylancik pisze:Pozatym nikt chyba nie napisał że Kubica jest sklasyfikowany na 17 pozycji
Znaczy się w klasyfikacji generalnej :?: Bo już nie wiedziałem o co Ci chodzi :oops:
Niggaz pisze:A tak nieco z innej beczki to zapowiada się nam Kubico-mania. F1 przejmie po skokach narciarskich pałeczkę sportu narodowego [']
Ja na to liczę bo te skoki to mi juz bokiem wychodzą :heft: tam ciągle to samo - Ciiiiii :!: 120m. Ciiiiiii :!: 123,5m :!: Ciiiiii :!: Leć Adam leć :!: 108m :badziewie: Znudził mi się :!: :maruda:

I najlepsze w starcie Kubicy było to że bez kompleksów atakował i na dodatek wyprzedzał o wiele lepszych i bardziej znanych kierowców. dzięki mokrej nawierzchni w wyścigu działo się bardzo dużo bo jak oglądałem poprzednie wyścigi (chyba z początku tego lub z poprzedniego sezonu) to spora ich część kończyła się w boksach. A na torze nic się nie działo oprócz wyprzedzania na starcie. Wszyscy sobie jechali a najważniejsza była taktyka z paliwem :evil: - dla mnie beznadzieja bo co to w końcu wyścig i powinni się zawodnicy wyprzedzać a nie tak jak napisałem - to są moje odczucia odnośnie niektórych wyścigów :!:
Niggaz pisze:Dzieci neostrady błyskawicznie zamienią się w 'znaffców' tegoż sporu
A dziwisz się :?: Od tygodnia wszędzie trąbili o starcie Kubicy i każdy się z tego cieszył, więc fanów F1 w naszym kraju na pewno przybędzie :D

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 06 sie 2006, 16:59

dla mnie ten sport tez wydawal sie nudny..no ale widac ze kazdy ma swoj urok..nie siedzimy w tym to nie wiemy;)

futbolowa pisze:Co prawda chłopak wygląda na silnego psychicznie, ale nigdy nic nie wiadomo.
i mi sie wydaje ze tak jest...swego czasu jak go tam wzieli do tego zespolu BMW, ogladalem na tvn 24 wywiad z nim, jakis dziennikarz zadal pytanie o kase...powiedzial ze F! to wielkie pieniadze..i jak to wyglada w przeliczeniu na jaego kieszen...Robert popatrzyl na niego jak na idiote...i naturalnie jakby nic..."pytanie prosze.." :lol:

z reszta on juz jest chyba stopniowo na to wszystko przygotowywany..bo wygrywal te nizsze klasy rozgrwykowe...(nie wiem jak to tam sie nazywa;))...stopniowo dochopdzil do F1...to nie takie nagle..wiec o niego sie nie martwie ;)

FORZA KUBICA!!!

ciekawe czy pojedzie w nastepnym GP...[/quote]

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 sie 2006, 17:17

Niggaz pisze:Ze względu na Kubicę po raz pierwszy obejrzałem sobie wyścig F1 (nie licząc wczorajszych kwalifikacji, które również oglądąłem) i muszę przyznać, że nie jest to takie nudne jak sobie wyobrażałem

To musze Ci powiedziec że też miałeś udany debiut :P Bo to był jeden z lepszych wyścigów w tym roku ... :shock: co tam się działo ... to masakra - chyba nikt by teraz nie wytypował .... na początek faworyci - Kimi jak nie zimny chłopiec :wink: ale musiał mieć wode - podpalił sie i aż się bałem o niego. Alonso i Schumi mieli walczyć o jakieś pkt z tych swoich odległych pozycji startowych a tu prosze :roll: F 1 :] Ostatecznie nic nie wygrali ale start i potem jazda [zwłaszcza] Alonso klasa - ten deszcze był dla niego :wink: Co prawda nie dojechał i znów może powiedzieć co sie dzieje z Renault - zwłaszcza że Fisicho też zawalił. A był wysoko.

Pedro De la Rosa :twisted: młody Hiszpan pokazał bossa McLaren'a że Montoya to już historia :P Kapitalnie walczył z Niemcem - nawet mimo kłopotów Schumiego pokazał "jaja" - Button zwyciesca ... lubie go i zespoł B.A.R Hondy ale zaskoczył mnie na maxa - obie Hondy bo Rubinho też wysoko - chyba nikt sie nie spodziewał ? [ a jaki stawka u buków :P ]

Kubica - 8) jak dla mnie cudnie :] Zwłaszcza patrząc na to że to był debiut - kto nie dojechał i jakie miał kłopoty - kuźwa marzyłem by przywiósł pkt i prosze :] Zaczą świetnie bo wszedł w pierwszy zakręt na 8 pozycji. Widać jak Schumi i Alosno szli z nim łeb w łeb - ale jak wiadomo ta pechowa "tarka" i strata - [pechowo go obróciło :roll:] - potem znów wraca na 8 pozycje i znów mały błąd :roll: Ja upatrywałem nadzieje w tym że rywale sami sie "wytłuką' :P i tak się stało. Co prawda nie sądziłem że tak czołówka sie posypie. Prędziej "liczyłem" na Buttona, Rubinho czy nawet Heidfled'a a oni jak na złość pokazali się z fantastycznej strony. Fantastycznie że Kubica dojechał na tym 7 miejscu - że mimo już jazdy na deszczowych oponach nie dał sie Felipe Massie ... Jak na debiut czego chceć wiecej ?

GP z cyklu nikt nic nie wie :P tym razem nie Czesi a Węgierski Film ...

Villeneuve jeździ w tym sezonie od początku w BMW - Sauber [12 GP ?] i ma nas chwile obecną 7 pkt w generalce - ... Kubica pojechał raz i ma 2 :] Chyba teraz panowie krawaty z BWM pomyśla i dojdą do wniosku że czasu Villeneuve już dawno miną ... Teraz czas spełnienia Kubicy :P

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 06 sie 2006, 17:26

Ja takze nigdy nie interesowalem sie Formuła 1 , ale wlasnie ze wzgledu na Kubice popatrzylem sobie i musze powiedziec ze po reakcjach sasiadow i znajomych to Polacy beda mieli teraz nowa alternatywe zamiast Małysza... a tak pozatym to gratuluje temu chłopakowi takiego osiągniecia bo naprawde mimo tego ze sie nie znam to uwazam ze 7 miejsce w debiucie to jest juz "coś" :wink:

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 06 sie 2006, 17:43

Zaza pisze:Pedro De la Rosa młody Hiszpan pokazał bossa McLaren'a że Montoya to już historia
Ale ldaczego Montoya nie pojechał :?: We wcześniejszych GP tak było czy tylko w tym :?:

Czy Villeneuve odejdzie na zawsze?

Występ Jacquesa Villeneuve w niedawnym Grand Prix Niemiec mógł być jego ostatnim w Formule 1, jeżeli sądzić po reakcji szefa drużyny BMW-Sauber Mario Theissena przed węgierskim GP
Theissen, zapytany o plotki, jakoby Kanadyjczyk nie wracał po zastąpieniu go w niedzielnym wyścigu przez Roberta Kubicę, nie chciał nic wyznać. - Nie wiem - powiedział reporterom. - Na ten wyścig podjęliśmy taką decyzję i ocenimy sytuację po tym weekendzie.

Theissen wyznał, że Villeneuve, który na niedawnym Grand Prix Niemiec przeżył sporą kraksę, nie zgłosił się na odprawę po wyścigu na torze w Hockenheim. We wtorek zaś Kanadyjczyk poinformował, że boli go głowa i nie może się ścigać na Węgrzech. Theissen nie rozmawiał z 35-letnim Villeneuve'm od niedzieli, ale twierdzi, że ich przyjazne stosunki nie popsuły się.

Kontrakt Villeneuve'a wygasa z końcem tego sezonu. Theissen odmówił komentarza na temat jego przedłużenia. Spytany, czy zamierza ponownie wezwać do jazdy mistrza świata z 1997 roku, nie odpowiedział nic, co rozwiałoby wątpliwości dziennikarzy. - W życiu nie ma żadnych gwarancji - stwierdził enigmatycznie. - Tak jak powiedziałem - mamy zamiar ocenić sytuację po GP Węgier - powtórzył Theissen.

- Nie podejmujemy jeszcze decyzji co do ważnych wyścigów tego sezonu, ani przyszłego. Zaczynamy trochę myśleć o przyszłym roku i dlatego dajemy szansę Robertowi, by pokazał, jak radzi sobie z sytuacją na wyścigu - powiedział szef stajni BMW. Powiedział również, iż Kubica - pierwszy Polak w Formule 1 - poradzi sobie dobrze. Mówił o polskim zawodniku w sposób, który sugerował Kubicy udaną przyszłość w teamie BMW.

- Myślę, że jest przygotowany. Okazał się znacznie bardziej dojrzały, niż można się spodziewać po 21-latku - stwierdził Theissen. - Świetnie spisywał się podczas testów. Mimo, że jest bardzo szybkim, prawie nigdy nie wypadł z toru. Jestem pewien, że nie będzie odbiegał poziomem od reszty kierowców - dodał szef BMW-Sauber.

Theissen powiedział również, że Kubica, który wspiął się do Formuły 1 z niewielkim wsparciem finansowym z kraju bez tradycji wyścigowych, mógł swoją drogą dostać szansę jazdy w wyścigu później w trakcie sezonu. - Dobrze jest wiedzieć jak najwięcej o kierowcy przed wyznaczeniem go na wyścigowca - stwierdził.

Chyba jest iskierka nadziei na starty Robercika :lol: mym bardziej że w przyszłym sezonie Kanadyjczyk powinien odejść więc czemu nie szlifować talentu Kubicy aby w przyszłym sezonie sprawiać niespodzianki dobrymi występami :jupi:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 sie 2006, 17:59

Lukaz bo odszedł z F 1 do serii Nascar :roll: McLaren i sam Juan Pablo Montoya rozwiązali kontrakty i tak nastąpił koniec Kolumbijczyka w F 1 ...

Ja sądze że BMW-Sauber strzeliło by sobie w noge jak by podpisało nowa umowe z Villeneuve'm - jego czasu już miną - były mistrz swiata o.k ale ten pamietny wypdake i rehabilitacja to już nie ten sam kierowca - 35 lat - Nico Rosberg z Williams 21 lat - De La Rosa z McLaren'a 21 wiosen - Alosno 22 lata - idz młodośc i każdy o tym wie :]

Teraz po tych nowych przepisać nie bedzie 3 kierowców a jeśli BWM nie podejmie ryzyka to o podpis Roberta beda zabiegać inni - Webber odchodzi od Francka Williamsa :roll: itd. [choć nowa umowa dla Villeneuva to wieksze chyba ryzyko dla BMW niż Kubica w drugim bolidzie]

Nie dawno sports.it pisało że Kimi od nowego sezonu w Ferrari :roll: W McLaren'e duet Hiszpanów Alonso - De La Rosa - Uroki Mercato :twisted:
Ostatnio zmieniony 06 sie 2006, 18:03 przez Zaza, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 06 sie 2006, 18:00

dzieciol pisze:z reszta on juz jest chyba stopniowo na to wszystko przygotowywany..bo wygrywal te nizsze klasy rozgrwykowe...(nie wiem jak to tam sie nazywa;))...stopniowo dochopdzil do F1...to nie takie nagle..wiec o niego sie nie martwie
Tylko weź pod uwagę, że karting, Renault 2000, Formuła 3, World Series by Renault [i wszystko to w czym startował, a ja nie pamiętam tego] to zupełnie inna bajka niż Formuła 1. Tu jest konkretna kasa, sponsorzy, rozgłos na cały świat itd. itd. Do tej pory o kimś takim jak Robert Kubica słyszeli nieliczni. Teraz zrobi się na niego istny szał. To zaowocuje ogromną presją ze strony kibiców i mediów.

Cieszę się, że teraz Kubica będzie mógł pokazać środkowy palec wszystkim tym baranom, którzy się od niego odwracali, gdy szukał sponsorów. W Polsce wszyscy pukali się w czoło i wyśmiewali chłopaka, który chciał startować w Formule 1. Teraz udowdonił im, że są głupimi palantami, którzy mogą sobie pluć w brodę, że olewali potencjał zawodnika, na którego ludzie z całego świata patrzyli już od paru ładnych lat.

Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 06 sie 2006, 19:34

Najlepsze było jak Speed wyjachał jako pierwszy na slikach :lol: :lol:. Bardzo trafną decyzję wtedy podjął ;).
I jeszcze Hołowczyc "Do przodu Robert!" :roll: :lol:

Mam nadzieje, ze za 3 tygodnie, w Turcji znowu zobaczymy Roberta :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”