Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 234

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
M@tinho
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: M@tinho » 10 sie 2006, 20:59

A właśnie nie mogę oglądać RMTv przez neta, bo jak odpalam w Media Playerze to mi błąd wyskakuje, że pliku jakiegoś nie ma :x

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 sie 2006, 21:01

Wtedy będzie można ocenić jak silny skład grał.
Ja uwazam, ze to był bardzo silny skład moze nie najmocniejszy bo bez Cicinho i Baptisty, bo R9 nie mozna liczyc bo dokładnie nie wiadomo kiedy wroci. A mecz raczej nei napawa duzym optymizmem kibicow Realu. Mecze towarzyskie nei maja znaczenia i nie mowia prawdy o formie zespolu. Moze i nie, ale po przykładzie Liverpoolo twierdze, ze moia duzo...
Teraz kibice ManU śmieją się z nas, że kupiliśmy nieskutecznego obecnie zawodnika, ale poczekajcie tylko aż Ruud się rozstrzela to nikt nie będzie tak mówił.
Jak dla mnie to dla Ruuda sezon powinien sie rozpoczac za kilka tygodni. Narazie to straszyc moze jedynie kwota jaka została na niego wydana, bo na boisku zachowuje sie gorzej niz ociezały Ronaldo
Pozdro

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 10 sie 2006, 21:32

Gorzej napewno nie, bo Ruud przynajmniej biega.

Real podobno złożył ofertę wypożyczenia Guardado, ale została odrzucona. Dobrze, że Królewscy powoli rozglądają się za następcą Carlosa. Meksykanin niestety nie ma paszportu UE, więc jeśli miałoby dojść do jego transferu to lepiej w zimowym oknie transferowym, bo wtedy Bestia otrzyma obywatelstwo hiszpańskie :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 sie 2006, 21:36

Real podobno złożył ofertę wypożyczenia Guardado, ale została odrzucona. Dobrze, że Królewscy powoli rozglądają się za następcą Carlosa. Meksykanin niestety nie ma paszportu UE, więc jeśli miałoby dojść do jego transferu to lepiej w zimowym oknie transferowym, bo wtedy Bestia otrzyma obywatelstwo hiszpańskie
Dlaczego. Przecież Real ma jedno miejsce wolne. Czyzbys liczył nadal na transfer Kaki :rotfl2: czy Momo Diarry :twisted:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 10 sie 2006, 21:50

dawdi17 pisze:Teraz kibice ManU śmieją się z nas, że kupiliśmy nieskutecznego obecnie zawodnika, ale poczekajcie tylko aż Ruud się rozstrzela to nikt nie będzie tak mówił.
Kto się niby śmieje?Czy Tobie się wydaje, ze Ruud odszedł z ManU dlatego, że był w gorszej formie?Oświadczam Ci, że głównym powodem Ruuda Van Nistelrooya z Manchesteru United był jego konflikt z menedżerem tego klubu - Sir Alexem Fergusonem.

dawdi17 pisze:Kibice ManU będą płakać i ubolewać, a u nas połowa ludzi będzie pisała "Hala Ruud !!!

Ja tam płakać nie będę. Z odejściem ulubieńca można się pogodzić. Zwłaszcza,że oswajałem się z tą myślą od kwietnia. i zwłaszcza, że uważam, że obie strony podjęły słuszną decyzję.
A co do "Hala Ruud", to cóż...tacy już jesteście...(w większości)

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 10 sie 2006, 21:57

Messi E2 Ronaldinho pisze:Dlaczego. Przecież Real ma jedno miejsce wolne. Czyzbys liczył nadal na transfer Kaki :rotfl2: czy Momo Diarry :twisted:
Oczywiście, że Momo. Sam zawodnik chce grać w Realu. Teraz wszystko zależy ile blancos wyłożą kasy. W transfer Kaki przestałem wierzyć już z ponad 2 tygodnie temu jak większość...

Aha, zapomniałbym. Hala Ruud! :lol: :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 sie 2006, 22:13

Ja zauważyłem że fani Real'u nie płacza ale wczoraj definitywnie zamkneły się wrota najwieksze wzmocnienia Real - i nie mam na mysli Kaki Cesc czy innych wyborczych obietnic pod siusiu :P a osobe Xabiego Alonso - to był gracz na kłopoty Real - Hiszpanski Drygent a la Pirlo :twisted: Tu kibice Real powinni miec wode. Bo w transfery Kaki, Cesc'a czy Robbena chyba nikt nie wierzył - pamiętam ja w tym temacie była debata odnoście tego transferu a wczoraj Benithez wystawił Alonso i zabrał Realowi potecjalna równowage w obronie i ataku - bo Emerson to inny świat biorąc pod uwage podanie na nos - na wolne pole - i drygowanie drużyna od tyłu. To jest najwieksza porażka [choć w sumie mało ich] Calderona jak narazie [jesli naprawde walczył o tego gracza]
dawdi17 pisze:Komentarze z dzisiejszego (wg naszego czasu meczu) ze strony realmadrid.pl [...]

Sa tam lepsze jeszcze na temat Xabiego, Kaki i Calderona... :twisted:

dawdi17
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dawdi17 » 10 sie 2006, 23:12

Xabi Alonso był nam bardzo potrzebny, ale jakoś damy sobie radę bez niego. Jeśli Real pozyska Diarrę (99%) to Capello będzie grał dwoma pivotami (Emerson i właśnie Diarra). Przed nimi będzie mediapunto (dla mnie bezsprzecznie Baptista albo Robinho). W takiej sytuacji nie widzę miejsca dla Alonso. Jeśli Real zagrałby z Xabim (typowy mediacentro) to jak na moje oko zbyt duży odstęp pomiędzy rozgrywającym, a jedynym napastnikiem. Myślę, że Capello jakoś sobie z tym poradzi. Martwi mnie tylko pozycja Robinho w zespole. Capello konsekwentnie stawia na Cassano (z bardzo dobrym skutkiem jak narazie), pewny też jest raczej Baptista, Raul ma również niezaprzeczalne miejsce u Faba, w dodatku może przyjść Reyes. To ja się pytam co z naszym Robsonem? Przecież jego dryblingi to poezja i uczta dla oczu. Nie zgadzam się na grzanie ławy przez niego. Niestety gra dwoma pivotami wszystko psuje. Jednak jak widać Capello uważa to ustawienie za priorytet, co pokazuje tym iż do pary z Emersonem wpuszcza De la Reda bądź Javiego Garcie. Teraz to są jedynie eksperymenty i dawanie sznasy młodym, ale jak przyjdzie Diarra to nie będzie panie zmiłuj... Mam tylko nadzieje, że po roku nie odejdzie nam Robinho, byłaby to ogromna strata zarówno ekonomiczna (transfer nie był tani) jak i strata baaardzo perspektywistycznego piłkarza. Na nim powinien się opierać Real w przyszłości.

Awatar użytkownika
M@tinho
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: M@tinho » 11 sie 2006, 0:23

Robson nie odejdzie to jest pewne. A Capello ma inny plan typu Emersona Leao, który trenował Robsona w Santosie. Nie będzie z niego robił gwiazdy, tylko Robson bedzie siedział na ławce, aż przestanie uważać się za gwiazdę. Tak było w przypadku bójki z Grave. Ten go sfaulował, a Robson pomyślał sobie, że przecież jego faulować nie można. Capello chce go przytemperować. Taka dyscyplina dobrze a nawet bardzo dobrze mu zrobi, co nie oznacza, że chłopakowi umiejętności brakuje.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 11 sie 2006, 1:30

Może i dobrze że Robinho będzie siedział na ławce ale...
no własnie jest to ale czy on sam będzie chcial siedzieć na tej ławce widać że jest młody i zadziorny. Pokazał to w Santosie nie ździwił bym się gdyby taki Inter go chciał i naobiecywał by mu górę kasy i grę w pierwszym składzie to czy by został ?? Sami sobie na to odpowiedzcie.

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 11 sie 2006, 9:19

Jeśli dla Robinho będzie czekać ławka rezerwowych i tak będzie go bardzo uwiarała(choć w Madrycie mają wygodne ławki rezerwowych) to można go wypożyczyć.Naprzykład do Valencii czy Atletico.Prawda to dla tych drużyn jest duże wzmocnienie ale Robinho wtedy grałby regularnie i zbierał doświadczenie w La Liga.Ale ja w to wątpie ale pomysł całkiem dobry.

Aaa Capello chce jeszcze obrońce.Czyli podobno Realowi obrońca jest zbędny jak widac nie :!:

Aha zapomniałbym Hala Ruud :!:

dawdi17
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dawdi17 » 11 sie 2006, 10:42

Aha zapomniałbym Hala Ruud
Bardzo śmieszne... :wink:

No oby Robinho pokazał na co go stać i grał jako mediapunto, tam by się sprawdził napewno.
Aaa Capello chce jeszcze obrońce.Czyli podobno Realowi obrońca jest zbędny jak widac nie
...bo Ramosa chce dać na prawą obronę, a Cicinho na prawą pomoc. Nawet niezły pomysł. Ramos grał w Sewilli właśnie na tej pozycji, w kadrze Hiszpanii też tam go ustawia Aragones. Ale to oznacza dla Cicinho znowu ławkę... Będzie zmiennikiem Beckhama. Myślałem, że tylko Lopez Caro sadzał go na ławce, ale jak widać Fab też tego chce. Nie rozumiem ich. Ale wracając do sprawy obrońcy to kogo? Chivu nie ma paszportu Unii Europejskiej, a więc w obliczu przyjścia Diarry Rumun u nas nie zagra. Mówi się też o jego koledze z drużyny mianowicie chodzi o Mexesa. Ja jestem jak najbardziej "za", ale słyszałem, że Mexes ma zły charakter, a takich zawodników trzeba się wystrzegać. Pisano też o Kuffour'ze, ale on jest już chyba w Juve.

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 11 sie 2006, 11:04

Wreście Beckham ma się czego/kogo bać.I wreście Beckham da z siebie 100% i będzie tak samo gral jak w ManU.Cicinho na pomoc dobry pomysł dobrze sobie radzi w ofensywie a defensywie nie za bardzo.A Ramos na prawej obronie, właśnie dobrze sobie radził w Sevilli a MŚ dobrze się włączał do ataków jestem za.Obrońca Mexes nie wiem jak gra więc się o nim nie wypowiadam, Chivu nie ma paszportu UE więc nie jeśli ma przyjść Diarra.Ja bym proponował(oczywiście to sfera marzeń i pobożnych życzeń),Terry, Ferdinand, może Kolo Toure(aaa nie ma chyba paszportu UE), wspomniany w gazetach(nie tak dawno) Gallas.Jak mówie to sfera marzeń więc te transfery chyba nie dojdą do skutku.Jak znam Capello sprowadzi(jeśli wogóle kogoś sprowadzi) to Mexesa bo nie wydaje mi się że Chivu.Kuffour piłkarz Juve( :?: ) więc nie ma o czym mówić.

Awatar użytkownika
M@tinho
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: M@tinho » 11 sie 2006, 11:16

Cicinho na prawą flankę to dobry pomysł. Gorszym jest ewentualna wymiana Robinho - Reyes. Niech odejdzie Bestia, ale Robsona w spokoju niech zostawią! Jak Capello doprowadzi do tego, to będzie to jego duży, ogromny błąd. Którego my wszyscy będziemy żałować!
aha zapomniałbym Hala Ruud! :D
Ostatnio zmieniony 11 sie 2006, 11:19 przez M@tinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 11 sie 2006, 11:18

dawdi17 pisze:Ale wracając do sprawy obrońcy to kogo? Chivu nie ma paszportu Unii Europejskiej, a więc w obliczu przyjścia Diarry Rumun u nas nie zagra
Zagra bo odejdzie pewnie Baptista który i tak nie ma co liczyć na miejsce w składzie wezmie pewnie udział w wymianie za Reyesa. Choć z dwójki Mexes, Chivu obydwaj to wyśmienici obrońcy. Kuffur ma odejsc do Juve, choć akurat i pilkarz z Ghany znalalzby u nas swoje miejsce.

(L)egionista pisze:Aaa Capello chce jeszcze obrońce.Czyli podobno Realowi obrońca jest zbędny jak widac nie

Ramos nie przekonuje Capello grając na srodku, w czym włoch ma moze i racje nie najlepsze warunki fizyczne, fakt ze nie jest to jego nominalna pozycja wplywaja na pewno na jakość obrony Realu. A warto pamietać ze jesli sie chce grać z Barcelona Chelsea i wygrywać to nie mozna mieć "średnich" obronców.

dawdi17 pisze:Ale to oznacza dla Cicinho znowu ławkę... Będzie zmiennikiem Beckhama
Z Cicinho jest taki problem, ze jest kiepski w obronie za to wysmienity w grze do przodu, wystawianiego jako obronce to na pewno ryzyko.
A gdzie pisze ze ma być zmiennikem Beckhama :?: A moze po raz pierwszy od wielu sezonów w Realu nie zagraja nazwiska :!: Real zawiesił rozmowy z Becksem odnoscie nowego kontraku co daje do myslenia.

(L)egionista pisze:dla Robinho będzie czekać ławka rezerwowych

Niestety :cry: Brazylijczyk ma jeszcze bardzo duzo pracy przed sobą zeby stać sie piłkarzem kompletnym, duzo go jest wszedzie na boisku, jest ruchliwy drybluje stara sie ciągnąc grę ale notuje tyle strat ile celnych zagrań, jest efektowny a brakuje efektywności no i musi budować mięsnie. Mozliwe ze za rok-dwa bedzie decydował o obliczu Realu

M@tinho pisze:Robson nie odejdzie to jest pewne. A Capello ma inny plan typu Emersona Leao, który trenował Robsona w Santosie. Nie będzie z niego robił gwiazdy, tylko Robson bedzie siedział na ławce, aż przestanie uważać się za gwiazdę. Tak było w przypadku bójki z Grave. Ten go sfaulował, a Robson pomyślał sobie, że przecież jego faulować nie można. Capello chce go przytemperować.
Może cos w tym jest w taki podejsciu do Robsona.

:arrow: Wczoraj pojawił sie news ze Real interesuje sie młodym meksykaninem jako następcą Roberto Carlosa i to fakt, z tym ze to Real Castillia chce go wypozyczyc na 2 lata z opcja zakupu, negocjacje w toku Atlas klub Guardado Andresa (bo o niego chodzi) chce 4mln euro Real daje 2 negocjacie w toku.

A włoska prasa spekuluje ze Ronaldo to cel transferowy numer 1 AC Milan i Real gotowy go sprzedać za 15mln euro :arrow: good idea :wink:

A Guti, a Guti mozliwe ze przejdzie do Athletico Madryt :roll:
:roll: :roll: :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”