Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 237

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
M@tinho
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: M@tinho » 11 sie 2006, 15:08

Wiem, ale nie mogę znieść że pozbywają się Robinho tak jak Owena. Owen grał zajedobrze a tamci sie go pozbyli. W podobie z Robsonem
Dobra przesadziłem z Diarrą, bo jak przyznam w akcji go nie widziałem i zwracam mu honor. Ale nie wmawiajcie mi, że czytam Bravo Sport. Dla mnie to żałosna gazetka, którą kupią przedszkolaki dla breloków.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 11 sie 2006, 15:13

M@tinho pisze:Wiem, ale nie mogę znieść że pozbywają się Robinho tak jak Owena. Owen grał zajedobrze a tamci sie go pozbyli. W podobie z Robsonem
Spokojnie jeszcze nikt nikogo sie nie pozbył :) Widze ze masz jakiś myśli katastroficzne. Nawet jeśli by doszło do takiej wymiany to Real powinien dopłaić 8)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 sie 2006, 15:17

Rossi pisze:Widze ze masz jakiś myśli katastroficzne
M@tinho pisze:wielki cwel
to chyba przez złe wspomnienia. teraz widać jak bardzo boli zły dotyk

Robinho za Diarre - nie wydaje mi sie aby to było mądre posuniecie. Diarra jest znakomitym piłkarzem, niemniej jednak nie wolno się pozbywać Robinho. Póki co jeszcze nie gra jakoś olśniewająco - ale przeciez predyspozycje ma - i jak nowy prezes Realu ma choć trochę oleju w głowie - to zostali Robinho w klubie. Nawet gdyby nie miał pozyskac Diarry.
Swoją drogą - chcą sie pozbyć Robinho pewnie chce przyspieszyć transfer Reyesa

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 11 sie 2006, 15:24

M@tinho pisze:Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie, a jak dojdzie to ich wyśmieję. Przecież to śmiech na sali. Malijczyk z Bamboochy za następcę Pele. Żałosne.
Trzeźwo myśląc wymiana Diarry za Robinho była by dla Realu dobra :) a już mówie czemu Diarre można porównać do Essiena a wiadomo że taki "nowy" Makelele i w miare ukształtowany ma 25 lat jeżeli mnie pamięć nie myli :) przydałby się Realowi. Możecie mówić że macie Emersona który jest też bardzo dobry jednak Diarra jest lepszy jak dla mnie a pozatym i tak bedziecie grać 2 defensywnymi.Robinho jest młody przeszłość przed nim ale jak na razie nie spełnia pokladanych w nim nadzieji :/ mogą go sprzedać z opcją pierwokupu :)

M@tinho sam jesteś żałosny jebany rasista :/ czy on jest z Bambochy czy nie to jest czlowiek którego należy szanować :/

sorki ale nie mogłem się powstrzymać.

2WP //maestro
Ostatnio zmieniony 11 sie 2006, 15:26 przez Tobik33, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 11 sie 2006, 15:26

fieldy pisze:to chyba przez złe wspomnienia. teraz widać jak bardzo boli zły dotyk

Robinho za Diarre - nie wydaje mi sie aby to było mądre posuniecie. Diarra jest znakomitym piłkarzem, niemniej jednak nie wolno się pozbywać Robinho. Póki co jeszcze nie gra jakoś olśniewająco - ale przeciez predyspozycje ma - i jak nowy prezes Realu ma choć trochę oleju w głowie - to zostali Robinho w klubie. Nawet gdyby nie miał pozyskac Diarry.
Swoją drogą - chcą sie pozbyć Robinho pewnie chce przyspieszyć transfer Reyesa

Nie można porónywać tych dwóch zawodników ale jak dla mnie Diarra wnosi więcej do drużyny w której gra niż Robinho :roll: Za Robinho łątwiej kogoś znaleść niż zawodnika o umiejętnościach Momo szczególnie w dzisiejszych czasach gdzie dmf to podstawa

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 sie 2006, 15:30

Ja to rozumiem, wiem jaką rolę odgrywa piłkarz grający na tej pozycji.
Tylko pozbycie się Robinho po tym co Real przeszedł aby go pozyskac, byłoby głupotą - przecież to piłkarz z przyszłoscia - tak mi się przynajmniej zdaje. A przecież kibice Realu narzekają, że za mało transferów przemyślanych - młodych gwiazd - a teraz pozbyć sie takiego własnie gracza ?
Na miejscu prezydenta Realu, dobrze bym to przemyślał

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 11 sie 2006, 15:35

fieldy masz racje ale oddanie go do Lyonu nie było by złą sprawą. Wymienić go za Diarrę z opcją pierwokupu... Wiadomo że największych gwiazd we Francji się nie da utrzymać. I po kilku latach jak by Robinho odkupili też nie byłby to zły pomysł... jednak gdybanie zostawmy za sobą. na razie Robinho jest w Realu i tak zapewne zostanie...
Calderon obiecuje że Fabregas, Robben i Kaka bedą grać w Realu Madryt w sezonie 2006-2007
8) :lol:

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 11 sie 2006, 15:36

fieldy pisze:Ja to rozumiem, wiem jaką rolę odgrywa piłkarz grający na tej pozycji.
Tylko pozbycie się Robinho po tym co Real przeszedł aby go pozyskac, byłoby głupotą - przecież to piłkarz z przyszłoscia - tak mi się przynajmniej zdaje. A przecież kibice Realu narzekają, że za mało transferów przemyślanych - młodych gwiazd - a teraz pozbyć sie takiego własnie gracza ?
Na miejscu prezydenta Realu, dobrze bym to przemyślał
Może i masz racje ale jeśli Lyon teoretycznie postawi warunek Diarra za Robinho to Calderon nie powinien się długo zastanawiać bo znaleść " nowego Pele" to jest kwestia poszukiwani w Brazyli około 2 tygodni :lol:
A i Reyes chociaż go za bardzo nie lubie jest dla mnie lepszy w chwili obecnej od Robinho :roll:

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 11 sie 2006, 16:20

Robinho może nie spełnia nadziei w niego pokładanych ale to zawodnik który ma 22 lata przyszłość przed sobą.Czy warto go się pozbywać od tak.Nie lepiej go wypożyczyć właśnie do Lyonu na 2 sezony niech się ogrywa w dobrym klubie.No ale trudno jakbym siedział na tym stołku co Calderon to już bym wiedział co zrobić(ahh marzenia :lol: ).Jak narazie Robinho jest w Realu więc spokojnie.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 11 sie 2006, 17:23

Dawdi17 znalazłem wczorajszą Twoją wypowiedz w odpowiedz na mój post o Xabim Alonso i :shock:
dawdi17 pisze:Xabi Alonso był nam bardzo potrzebny, ale jakoś damy sobie radę bez niego. Jeśli Real pozyska Diarrę (99%) to Capello będzie grał dwoma pivotami (Emerson i właśnie Diarra). Przed nimi będzie mediapunto (dla mnie bezsprzecznie Baptista albo Robinho). W takiej sytuacji nie widzę miejsca dla Alonso [:shock] . Jeśli Real zagrałby z Xabim (typowy mediacentro) to jak na moje oko zbyt duży odstęp pomiędzy rozgrywającym, a jedynym napastnikiem. Myślę, że Capello jakoś sobie z tym poradzi. Martwi mnie tylko pozycja Robinho w zespole. Capello konsekwentnie stawia na Cassano (z bardzo dobrym skutkiem jak narazie), pewny też jest raczej Baptista, Raul ma również niezaprzeczalne miejsce u Faba, w dodatku może przyjść Reyes. To ja się pytam co z naszym Robsonem? [...]

:shock: Co Ty gadasz ? Xabi problem ? Diarra lepszy ? Chłopie przeciesz teraz środkowi pomocnicy w wizja gry i techniką są na wage złota :!: Trener na boisku od niego zaczyna sie wszystko co dobre.

Przeciesz Benithez wymaga by Alonso rozgrywał od tyłu jak Pirlo - czytał gra i odbierał pika zaczynając atak - to są w tym momencie najbardzie kreatywni pomocnicy od drygowania grą :!: Od tworzenie ataku od podstaw. A zarazem od czytanie gry rywala.

Chyba nie powiem mi ze pomoc przy 4-2-3-1 w lini Emerson - Diarra cos rozegra wiecej jak wspomniany Xabi - przeciesz to są rzemieśnicy od czarnej roboty - przecinaki akcji rywala - DM - odebrać i podać do najbliższego - ewentualnie długa piłka do przodu :!:

Dwóch graczy Diarra Emerson nie zrobi tyle dobrego w ataku co jeden Xabi :!: nie wiem czy się pocieszasz czy co ale zrozum jedno ze teraz typowy DM od przeszkadzanie to jedno - a "mózgi kontrolujące gre" w ataku i obronie to drugie...

Dla tego uważam ze Xabi to narazie najwieksza porażka Realu [jak sie nim interesował] nie Kaka, Cesc czy Robben bo to było po siusiu :P Pomocnik kontrolujący gre i mający wizje gry takim nie jest ani Emerson ani Diarra a tym bardzie Guti czy Gravesen czy Rabmo Garcia itd.

Chłopie pomoc Emerson - Xabi była by lepiej na całe zło Realu :!: Od równowagi w ataku i obronie po kreowanie gry [tym bardzie ze nie macie typowego rozgrywajacego tak tak Bestia Robinho lub Guti - to tak jak Emerson na stoperze też bedzie bronił nie ?]

To że Capello bedzie chciał grac dwójka rzemieśników to było to przewidzenia - to że sobie kogoś wybierze na cel terroru też było do przewidzenia [patrz Robinho] ale nie mów mi że grając dwójka typowych DM od czarnej roboty Real ma wiecej plusów czy nawet atatów niz jeden Alonso.

Barca grając 4-2-3-1 gdzie gra z mistrzem Xavi'm ? na stoperze ? a ataku ? na mediapunta za napadem ? Wiec widzisz sam ...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2449
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 sie 2006, 17:57

Tak przyglądam się tej dyskusji i przyglądam. Miałem się nie wtrącać, no ale cóż skusiłem się :lol:

Tą informację o rzekomym odejściu w ramach wymiany Baptisty i Robinhopodało El Mundo Deportivo. Wszyscy w Hiszpanii wiedzą, iż ta katalońska gazeta od dawna jest uznawana za "anty" względem Realu. Zatem do tego artykułu nie radzę przywiązywać większej wagi. Pamiętacie sytuację z Cesciem i odpowiedź Arsenalu Fabregas = Bestia + Robson :?: I późniejszą odpowiedź Mijatovicia "Ani Robinho, ani Baptista nie odejdą tego lata z Realu, nie możemy przystać na takie warunki" :?: To była wypowiedź oficjalna, która brzmiała mniej więcej w taki właśnie sposób.

(L)egionista

Wypożyczyć Robinho :?: To żeś teraz wymyślił :lol: Spokojnie "czarna perła Brazylii" pozostanie na Santiago Bernabeu. Nie widzę sensu wypożyczania go. On ma walczyć o miejsce w pierwszej "11" Realu. Dlaczego myślisz Capello nie jest do niego w 100% przekonany :?: Bo nie podoba mu się styl gry tego filigranowego gracza.

:arrow: Za dużo drybluje.
:arrow: Za mało walczy "z tyłu".
:arrow: Jest słaby fizycznie.
:arrow: Jego gra wnosi zbyt mało do zespołu. (więcej traci niż dobrze zagrywa)

Jednym słowem ma ten sam problem co Cristiano Ronaldo. Obaj dojrzeją piłkarsko i będą stanowić najważniejsze filary swych drużyn. Umiejętności trzeba posiadać, ale trzeba również, co trudniejsze je odpowiednio wykorzystać :wink:

Zaza

Dobrze prawisz, ale zainteresowanie Xabim Alonso jakie było, każdy widział. W zasadzie żadnych starań o jego pozyskanie. Tacy rzemieślnicy jak Diarra i Emerson też swoje wniosą. Malijczyk więcej niż były gracz Juve, ale zawsze. Rozgrywający :?: Hmm trzeba się szykować, że takiego nominalnego konstruktora akcji w Realu nie będzie. Jest sporo gaczy świetnie grających z przodu i tym trzeba się będzie zadowolić. Tylko i wyłącznie kolektyw, oby tylko udało się go bez kreatora sklecić. To jednak problem Capello :wink: Xabi byłby świetny, nawet lepszy od Emersona, no ale tego tematu już raczej nie ma. Może wróci, jeśli coś nie pójdzie z Diarrą i faktycznie trzeba będzie oddać takiego Robinho na wymianę :?: Ciekawe ile potem jeszcze dopłacić :?: Brazylijczyk w końcu kosztował Real bardzo dużo siana :lol: Mamy niby 100 mln na transfery, wydaliśmy jak dotychczas mniej niż 40, więc nie rozumiem o co chodzi. Lyon poniżej 35 nie zejdzie i na to bym nie liczył. Stać Królewskich na taki wydatek. Perez się nie cackał, a teraz mamy oszczędności :evil: ehh. Kasa jest trzeba ją wyłożyć, zasada jest prosta :wink:

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 11 sie 2006, 18:08

RealFan pisze:Wypożyczyć Robinho To żeś teraz wymyślił Spokojnie "czarna perła Brazylii" pozostanie na Santiago Bernabeu. Nie widzę sensu wypożyczania go. On ma walczyć o miejsce w pierwszej "11" Realu. Dlaczego myślisz Capello nie jest do niego w 100% przekonany Bo nie podoba mu się styl gry tego filigranowego gracza.
Jeśli ma walczyć i raczej sobie tego miejsca nie wywalczyć to lepiej go wypożyczyć.Podpadł Robinho Capello tą bójką z Grave.
RealFan pisze:Tą informację o rzekomym odejściu w ramach wymiany Baptisty i Robinhopodało El Mundo Deportivo. Wszyscy w Hiszpanii wiedzą, iż ta katalońska gazeta od dawna jest uznawana za "anty" względem Realu. Zatem do tego artykułu nie radzę przywiązywać większej wagi. Pamiętacie sytuację z Cesciem i odpowiedź Arsenalu Fabregas = Bestia + Robson I późniejszą odpowiedź Mijatovicia "Ani Robinho, ani Baptista nie odejdą tego lata z Realu, nie możemy przystać na takie warunki" To była wypowiedź oficjalna, która brzmiała mniej więcej w taki właśnie sposób.
Jeśli bym wiedział że El Mundo to gazeta katalońska to bym nie robił burzy a tak... :roll:
RealFan pisze:Mamy niby 100 mln na transfery, wydaliśmy jak dotychczas mniej niż 40, więc nie rozumiem o co chodzi. Lyon poniżej 35 nie zejdzie i na to bym nie liczył. Stać Królewskich na taki wydatek. Perez się nie cackał, a teraz mamy oszczędności ehh. Kasa jest trzeba ją wyłożyć, zasada jest prosta
Zarząd Realu nadal wierzy w transfer Kaki :lol: A może szykuja jakiś mega super transfer :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 11 sie 2006, 18:30

RealFan Momo Diarra to obecnie jeden z najlepszych DM świata - i to nie ulega wątpliwośc - jest lepszy niż Emerson - ale to gracz od czarnej roboty. Przecinak akcji rywala ma walczyć o odbierać itd. W sytuacji gdy "odchodzi" taki piłkarz jak Zizou to tylko taka* możliwość daje Realowi możliwośc wyłącznie braków. Bo bedzie lua na maxa która musi wypełnić kreatywny pikarz z wizją gry i mający wszystko by drygowac gra.

Co da duet Diarra - Emerson :arrow: skoro z przodu nie ma Zizou czy innego tej klasy rozgrywającego - dla tego sądze że drygent a la Xabi był na wage złota. On jest piłkarzem który odbierał by piłki od Emersona i zacza grać swoje - A takich już teraz nie kupia - Pirlo nie do wyrwanie - Xabi podobnie - Carrick ma zadatki na takiego pomocnika który łączy wszystko ale już w MU - i kto ?

Sam widzisz że po 1 duet Emerson Diarra nie ma przed soba kogos kto pociągnie gra - a po 2 - to sa dwaj piłkarze od czarnej roboty od walczenia a kto ma to kreować ? czytać gre i grać piłki na nos ? na skrzydło ?

Mundial pokazał że teraz taki pomocnik - drygent jest jak trener na boisku - on decyduje i on kreauje.

P.S W tym Momo to i tak jeszcze nie wiadomo ale już tak w ciemno spekulowałem :roll:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2449
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 sie 2006, 19:33

(L)egionista pisze:eśli ma walczyć i raczej sobie tego miejsca nie wywalczyć to lepiej go wypożyczyć
Ale zauważ. Czy Lyon w przypadku wymiany za Diarrę zgodziłby się na to, by Robinho był u nich tylko na wypożyczeniu :?: Raczej nie. A opcja pierwokupu zwykle nie należy do opłacalnych. Na pewno trzeba by było zapłacić grubą kasę, żeby Robson powrócił do Realu. Wypożyczenie do innych klubów La Liga też nie jest dobre. Wzmacniać rywali :?: No sam pomyśl :roll: Valencia teraz więcej potencjału raczej straciła niż zyskała, ale z Robinho byłaby już zdecydowanie mocniejsza. Niech sobie kupią Cristiano Ronaldo, którym niby się interesują. Wyjdzie w zasadzie na jedno, a Real nie straci dobrego gracza. Ławka rezerwowych też musi jakiś poziom trzymać :P Inne kluby również mi się nie widzą. Co, może jeszcze bardziej mamy wzmocnić Atletico :?: :roll:

Zaza

Problem rozgrywającego został zauważony już dawno. Wiadomym było, że jak odejdzie Zidane, to takieg gracza nie ma. Szkoda, że nie przygotowano sobie jakiejś ciekawej alternatywy bo czasu na to było sporo. Był Alonso (i nadal jest), ale tutaj nie widać entuzjazmu, był Aimar, ale ten kontuzjogenny i zainteresowania nie było, w końcu był Ballack, lecz z tego Real również zrezygnował i skorzystała Chelsea. Wymyślono zatem Kakę i Cesca, a ten temat jak wyglądał (bo się już zakończył) wszyscy wiemy. Wielokrotnie było to wałkowane na tym forum. Kto jeszcze może takim graczem być :?: Inna sprawa, że takiego teraz Real nie poszukuje. Pobawić się jednak można w poszukiwanie takich ciekawych grajków. Mi zawsze podobał się van der Vaart. Jest młody, ma świetną technikę i potrafi myśleć na boisku. Szkółka Ajaxu i wszystko jasne :wink: Takich graczy niestety nie jest dużo i potrzeba naprawdę dobrego "łowcy", aby takiego znalazł. Jakiegoś możliwego do sprowadzenia tutaj nie widzę :roll: Chyba, że jest on narazie nieznany i czeka, aż zostanie znaleziony 8)

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 11 sie 2006, 20:59

RealFan-ale zauważ.Jeśli ma siedzieć na ławce w Realu to niech lepiej gra w innym zespole w La Liga a to że wzmocniłby przyciwników to już inna kwestia, i to jest ryzyko.Do Lyonu w zasadzie wpożyczenia na dwa sezony :roll: i do nas Diarra(i oczywiście kasa ale mniejsza) Lyon by się nie zgodził na takie coś :roll: :?: raczej tak.Wszystko pozostaje w rękach Capello i w nogach Robinho.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”