Valencia CF (zbiorczy) - Strona 17

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 15 sie 2006, 12:05

Podobno vAlencia się interesuje Joaquinem :shock: Ma iść za Requeiro.Troche mnie to zaskoczyło ale cóż jak Real od paru lat robi podchody po Joaquina i nie kupuje go to trudno niech idzie do lepszego klubu niż Betis.Widać że Valencia się wzmacnia.W wypadku gdy Joaquin przeszedł by do Valencii to ich skrzydła wyglądały by imponująco Vicente i Joaquin dwaj młodzi Hiszpanie.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 15 sie 2006, 12:11

Jakoś nie wierze że Sanchez Rodriguez przejdzie do Valencii. Jak by chciał to już by dawno odszedł do Chelsea. Zapewne czeka na krok Królewskich jak co roku :D

Z całym szacunkiem ale prezes del Nido z Betisu nie zgodzi się na takie coś jestem pewien, bo przecież nic nie ujmując Requeiro to Joaquin jest od niego lepszy młodszy i przyszłościowy tak więc dla mnie jest to kolejna plota...
Jak co roku Joaquin zostanie w Betisie moim skromnym zdaniem :)

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 15 sie 2006, 12:34

Zaza pisze:fakt że tam napsiali ze Simao kilka tak temu podpisał [opuszczając Barce] bardzo nie kożystny kontrakt który jest teraz na niego kula u nogi - ja sie domyślam ze jego agent dostaje od pensi pikarza jakiś % - miedzy innymi dla tego zarzadał od Valencii 2,5 miliona euro za sezon choć tak naprawde grał by za 2 - tak pisali jak problem rozwiązano ale nie w tym rzecz - nie wieciesz co to za kontrakt ? a bardzie jak został zrobiony ? dobrze knuje ?

Wiesz co, ja nic nie słyszałem o żadnym felernym kontrakcie :shock: . Może było to nieoficjalnie? Bo w oficjalnych komunikatach pojawiały się informacje, że Simao bardzo dobrze czuje się w Benfice i nie chce z tamtąd odchodzić. Ale coś musi być na rzeczy, bo w pewnym momencie wypłynęło info, że Simao zgodził się na warunki Valencii i transfer miał być finalizowany...Dwa dni później Simao zakomunikował, że zostaje w Benfice... :? Mnie tam go nie szkoda, bo wydaje mi się, że za taką kasę można kupić kogoś lepszego.
Zaza pisze:Druga sprawa to fakt że żaden z piłkarzy Valencii nie zarabie wiecej niż 1,8 miliona euro za sezon [Simao żądał 2,5] i jak to jest naprawde "tylko" 1,8 ? bo z tego co np. ja czytałem Roma chce podpisac nową umowe z Mancinim ale tam sie rozchodzi o blisko 3 miliony chyba

Tak - limit w Valencii to tylko 1,8 mln za sezon. Valencia ma spore problemy finansowe i szukają cięć gdzie się da (m.in. dlatego odszedł Aimar). Najwięcej u nas zarabiają symbole - Albelda i Vicente - właśnie owe 1,8 mln. Co prawda Simao miał mieć 1,8 za sezon ale doliczając wszystkie bonusy miało mu wyjść za sezon grubo ponad 2,5 mln...Wyobrażasz sobie Zaza - przychodzi jakiś nowy grajek i od razu dostaje więcej niż klubowe symbole? Sytuacja mogła być nieciekawa...Dlatego cieszę się, że z Simao sprawa upadła.
Zaza pisze:Oczywiscie rozmowy na temat nowych kontarktów w Rzymie ukierunkuja dalcze mercato Także nie jest powiedziane ze ktoś mu da te 2,5 czy 3.

Dlatego Zaza ja nie wierzę za bardzo w Manciniego. Bo nie dość, że pewnie mielibyśmy bardzo mocnych konkurentów to jeszcze Roma zapowiedziała że nie chce nikogo sprzedawać a i kontrakt może mu zaoferować większy.
(L)egionista pisze:Troche mnie to zaskoczyło ale cóż jak Real od paru lat robi podchody po Joaquina i nie kupuje go to trudno niech idzie do lepszego klubu niż Betis

Z Betisu odszedł jego prezes - Ruiz de Lopera, który twierdził, że przez jego kadencję z zespołu nie odejdzie Joaqiun. Lopery już w klubie nie ma, a w kasie pustki. Jego transfer jest dużo bardziej prawdopodobny.
Tobik33 pisze:Z całym szacunkiem ale prezes del Nido z Betisu nie zgodzi się na takie coś jestem pewien, bo przecież nic nie ujmując Requeiro to Joaquin jest od niego lepszy młodszy i przyszłościowy tak więc dla mnie jest to kolejna plota...

Gdzie przeczytałeś, że to miałaby być wymiana Regueiro za Joaquina? Chodziło o kwotę 15 (a nawet 20 mln euro) + właśnie Regueiro (wyceniany na 5 mln). Zresztą Betis potrzebuje lewoskrzydłowego i chciał właśnie Regueiro. Ja bym traktował ten transfer w kateroriach "możliwy do zrealizowania".
Tobik33 pisze:Z całym szacunkiem ale prezes del Nido z Betisu
Del Nido jest prezydentem Sevilli.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 15 sie 2006, 12:41

Pisakk pisze:Gdzie przeczytałeś, że to miałaby być wymiana Regueiro za Joaquina? Chodziło o kwotę 15 (a nawet 20 mln euro) + właśnie Regueiro (wyceniany na 5 mln). Zresztą Betis potrzebuje lewoskrzydłowego i chciał właśnie Regueiro. Ja bym traktował ten transfer w kateroriach "możliwy do zrealizowania".
Jakoś musiałem to pominąć albo pomineli to za mnie :) trzeba serwis zmiennić :)

Każdy transfer jest możliwy patrząc z naszego punktu widzenia tylko czy Betis zgodzi się na sprzedaż swojego najbardziej utalentowanego zawodnika... ?? gdy Joaquin zaczął by sam jakoś działać i uwalniać się z klubu ten transfer mógłby być możliwy. Uważam że jeżeli chce zostać w Hiszpanii to przejdzie tylko do Realu M. albo zostanie w Betisie innego wyjścia nie widzę może się mylę :)
Tobik33 pisze:Z całym szacunkiem ale prezes del Nido z Betisu
prezes prezydent prawie to samo :) w Hiszpanii mówią prezydent we Włoszech prezes a w Polsce szef :)
Valencia daje 12 mln euro za Martinsa
to też może być ciekawa opcja Martins na zmiane z Villą a może obaj by wtedy grali ?? :)

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 15 sie 2006, 12:47

Tobik33 pisze:prezes prezydent prawie to samo w Hiszpanii mówią prezydent we Włoszech prezes a w Polsce szef

Nie chodziło mi o tytuł, ale o klub. Del Nido jest prezydentem Sevilli, a nie Betisu :wink: .
Tobik33 pisze:to też może być ciekawa opcja Martins na zmiane z Villą a może obaj by wtedy grali ??

Mnie jakoś Martins nie przekonuje. Potencjał na pewno ma, ale na jest potrzebny piłkarz już piłkarsko ukształtowany. Oba takim graczem nie jest. Wolałbym kogoś innego :wink: .

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 sie 2006, 12:49

Pisak tak wynika z tego artukułu z moich przemysleń - wiesz nie znam warunków umowy piłkarzy - bynajmiej nie wszystkich :wink: ale z tego co pamiętam kiedyś czytałem cos podobnego o Quaresmie który podobnie jak Simao opuscił Barce - tzreba by sprawdzić czy nie o tym samym agencie jest mowa - ale to niby miał by tak wyglądac ze np firma X wykupuje piłkarza z kluby w tym momencie z Barcy i sprzedaje go to innego klubu - potem ten nowy klub [w tym momencie Benfica] spłaca piłkarza firmie X ale pikarz za ta przysługe podpisuje kontrakt którego jest więźniem :? Oczywiscie to moje spekulacje ale już troche czytałem na temat agencji syna Moggiego a także innych agentów 007 :wink:

Taka umowa wygląda tak jak by piłkarz co miesiąc oddawał z 10% swojej agencji które go reprezentuje - nie tylko w momencie transferu [jak przewaznie] ale co miesiąć :? Dla tego mi. Simao nie mógł od Valencii zażadać 1,5 miliona bo wiecej na czystko dała by mu gra w Getafea pod warunkiem ze miał by innego agenta :? A wcale nie jest wiadomo do kiedy ma umowa z ta agencją :?

Siamo mógł zarobic tyle ile chciał 2,5 po tym bonusach premiach za liczbe spotkań rozegranych i bramkach ale z tego wynika ze ten agent też mógł zarobić na tym swoje...

Masz racja co to tego limitu i ewentualnych nowych piłkarzy - danie mu wiecej było by nie w porządku do pikarzy który oddali klubowi wszystko co racja to racja :!: Napisałe to dla tego zemnie troche zdziwiła tak "mała" w sumie kwota na reke [1,5] ale teraz wiem co i jak :wink:

Co do Manciniego to narazie mało plotek na jego temat - w popszednim sezonie był jako łakomy kąsek - a teraz wymienia się przewaznie Inter bo trener Spalletti chce z Inter wyrwac swojego byłego pikarza z Udinese Chilijczyka Davida Pizarro lub właśnie Valencia - klub ma zamiar przedstawic mu nową umowe bo on sam chce wiecej kasy a jak rozchodzi się o kase to wiec :roll: Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze...

Ale wcale nie jest powiedziane ze opuśc Roma bo obecna umowa nie wygasa za rok by było to ostatnu dzwonek ma chyba do 2008 :wink:

Pozdro :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 sie 2006, 12:51

A byłbyś w stanie powiedzieć mi Pisakk ile zarabiał Kluivert u Was :> Jestem bardzo ciekawy bo Patrickowi raczej zależało na pieniądzach a u Was jest limit płac. Właśnie w związku z tym limitem ciekaw jestem czy uda Wam się podpisać kontrakt z Joaquinem. Nie wiem jak u niego wygląda sprawa z zarobkami.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 15 sie 2006, 13:04

Tobik33 pisze:gdy Joaquin zaczął by sam jakoś działać i uwalniać się z klubu ten transfer mógłby być możliwy. Uważam że jeżeli chce zostać w Hiszpanii to przejdzie tylko do Realu M. albo zostanie w Betisie innego wyjścia nie widzę może się mylę

Jesli Joquin chce sie rozwijac pilkarsko to musi odejsc z Betisu w tym sezonie, Valencia to dobra opcja dla niego. W Realu nie ma miejsca dla niego niestety i w tym sezonie nie bedzie - wiadomo Beckham :x
Jesli hiszpan zaliczy taki sam nieudany sezon w Betisie jak ubiegły to zainteresowanie poważnych klubów osłabnie a i kariera przystopuje.

Pisakk pisze:Mnie jakoś Martins nie przekonuje. Potencjał na pewno ma, ale na jest potrzebny piłkarz już piłkarsko ukształtowany. Oba takim graczem nie jest. Wolałbym kogoś innego

Ale w sumie jeśli chodzi o Valencie to Morientes jest takim doświadczonym piłkarzem Villi też nie mozna odmówić doświadczenia, więc przydałby sie ktoś młody na Mestalla :wink: Martins wybierze raczej kierunek angielski.

Niggaz pisze:Właśnie w związku z tym limitem ciekaw jestem czy uda Wam się podpisać kontrakt z Joaquinem. Nie wiem jak u niego wygląda sprawa z zarobkami.

Chyba Joquin poświeciłby zarobki zeby grać np. w LM. Nie sprawia wrazenia gwiazdora domagającego sie niewiadomo ile, chlopak ma ambicje sportowe a kaska to temat uboczny :D

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 15 sie 2006, 13:16

vakabayashi pisze:Jesli Joquin chce sie rozwijac pilkarsko to musi odejsc z Betisu w tym sezonie, Valencia to dobra opcja dla niego

zgadzam sie z toba w 100% . O Joaquinie mówi sie od kilku sezonów ale on ciągle gra w Betisie gdzie nie ma mozliwosci pokazania swoich umiejętnosci i co pokazał ostatni sezon. Pozatym jest chyba tym sfrustrowany bo w osatanim sezonie duzo razy wylatywał z boiska za głupie faule a to tylko poakzuje ze musi odejsc. Tylko czy go pusci prezes??

vakabayashi pisze:W Realu nie ma miejsca dla niego niestety i w tym sezonie nie bedzie - wiadomo Beckham
i to jest własnie problem Realu lepiej nich gra "boski" beckham niz jakis nie znany w"Azji" Hiszpan :angry2:

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 15 sie 2006, 13:30

Niggaz pisze:A byłbyś w stanie powiedzieć mi Pisakk ile zarabiał Kluivert u Was

1,3 mln za sezon 8)
Niggaz pisze:bardzo ciekawy bo Patrickowi raczej zależało na pieniądzach a u Was jest limit płac

Owszem, ale ja bym za jego nogi nie dał nawet tego po przecinku. Cały sezon w szpitalu i kontrakt najprawdopodobniej będzie rozwiązany. Oby...
Niggaz pisze:Właśnie w związku z tym limitem ciekaw jestem czy uda Wam się podpisać kontrakt z Joaquinem. Nie wiem jak u niego wygląda sprawa z zarobkami.

Też bym chciał właśnie wiedzieć. Ale skoro del Horno zgodził się na dość sporą obniżkę, to może i Joaquin by się skusił :lol: .
vakabayashi pisze:Ale w sumie jeśli chodzi o Valencie to Morientes jest takim doświadczonym piłkarzem Villi też nie mozna odmówić doświadczenia, więc przydałby sie ktoś młody na Mestalla Martins wybierze raczej kierunek angielski.

Nie no ja to wiem, ale wątpię, aby Martins był piłkarzem pierwszego składu. A płacić 12 mln za rezerwowego to chyba tylko w Realu by przeszło :lol: .

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 sie 2006, 13:34

Pisakk pisze:1,3 mln za sezon
Patrick najwyraźniej uznał, że za takie pieniądze to on sobie może w szpitalu leżeć :lol: :wink:
Pisakk pisze:Cały sezon w szpitalu i kontrakt najprawdopodobniej będzie rozwiązany. Oby...
Wyślijcie go do Ajaxu na zakończenie kariery. Tam jest Henk Ten Cate. Może by go wziął :P

Ja tam bym Patricka do Barcelony wziął jako jeszcze jednego napastnika na ławkę, ale wiem, że to nie przejdzie. Tak sobie tylko marzę.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 15 sie 2006, 14:08

Pisakk pisze:Nie no ja to wiem, ale wątpię, aby Martins był piłkarzem pierwszego składu. A płacić 12 mln za rezerwowego to chyba tylko w Realu by przeszło
Tez mi sie wydaje, ze nie grałby w pierwszej 11 zresztą sam sobie z tego zdaje sprawe i raczej wybierze oferte z ligi angielskiej.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 15 sie 2006, 14:53

O kurna Zaza nie zauważyłem twojego postu :lol: .
Zaza pisze:Co do Manciniego to narazie mało plotek na jego temat - w popszednim sezonie był jako łakomy kąsek - a teraz wymienia się przewaznie Inter bo trener Spalletti chce z Inter wyrwac swojego byłego pikarza z Udinese Chilijczyka Davida Pizarro lub właśnie Valencia - klub ma zamiar przedstawic mu nową umowe bo on sam chce wiecej kasy a jak rozchodzi się o kase to wiec Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze...

Dlatego właśnie ja za bardzo nie wierzę w transfer Manciniego do VCF (pomimo że bardzo bym go chciał). Za dużo ma możliwości :lol: .
Niggaz pisze:Ja tam bym Patricka do Barcelony wziął jako jeszcze jednego napastnika na ławkę, ale wiem, że to nie przejdzie. Tak sobie tylko marzę.

A macie tam na ławce bandaże i plastry? :>

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 15 sie 2006, 14:57

Dodając newsa miałem taką banię,że nie pamiętam czy napisałem o propozycji VCF względem Joaquina.Ches oferują ponoć 20 mln euro i Regueiro w ramach rozliczenia.Irureta w ciągu kilku ostatnich tygodni bodaj trzykrotnie składał ofertę Valencii za urusa.Tak więc 20 mln plus M.Regueiro to nie najgorsza oferta.Zwłaszcza,że w kasie Los Beticos świecą pustki.Wydaje mi się,że to ostatni dzwonek aby coś jeszcze na nim zarobić.
Wobec braku wzmocnien (bo w tej chwili Betis pozyskał Damię,Oscara Lopeza z Barcy i bodaj Casto z Lorcii) ewentualny zarobek rzędu 20 mln jest nie do pogardzenia.
A co do Martinsa,to raczej grałby w wyjściowej 11.Podobno Flores chce grać dwoma klasycznymi napastnikami w tym sezonie.Poza tym kluby z Anglii,które o niego pytają to:Portsmouth i Newcastle.Z całym szacunkiem dla
Portsmouth,nie mogą zaoferować mu nic poza pieniędzmi.Newcastle gra przynajmniej w pucharze UEFA.Obiektywnie stwierdzę,że i Valencia w tej chwili ma niewiele więcej do zaoferowania.Losy awansu do CL roztrzygną się za nieco ponad tydzień.Jeśli awansujemy to nasza oferta od strony sportowej wyglądać będzie najlepiej.[/url]

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 sie 2006, 15:06

Nie wiem czy wymiana z dopłata Valenci Requeiro- Joaquin jest mało prawdopodobna. Po fiasku z Simao i posiadaniu na lewej Vincente taki Joaquin byłby im bardzo potrzebny, a VCF jesli dobrze pamietam teraz bez Rufete juz wogole nie ma prawego pomocnika. Nie iwem gdzie gra Gavilan. Requeiro dobrze sie prezentował jak grał....wiec napewno jest dobrym pilkarzem, a Joaquin juz nie gra w Betisie, a tam... kisi. Bardzo głosno było, ze w tym okienku juz raczej jest przesadzone jego odejscie, a Betis nic mu teraz nie moze zaproponowac. A Valencia i walke o LM i o La Liga.

Transfer Martinsa na Mestalla to zadna nowosc. Nawet dla Martinsa to dobra droga. Do walki o miejsce bedzie moze Regueiro i Moro. Raczej Angulo bedzie grał za napadem. A pienaide za Obe nie beda ze duze, a Valenci cos jeszcze pewnie zostało

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”