Squadra Azzurra - Reprezentacja Włoch - Strona 26

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 24 lip 2006, 19:25

zastanawiałam się gdzie napisać o karach nałożonych na Zizou i Materazziego, w końcu doszłam do tego, że chyba tutaj będzie najodpowiedniejsze miejsce.
FIFA przez całe MŚ sama się ośmieszała, a konkretnie ośmieszał ją Blatter swoimi wypowiedziami. i na zwieńczenie tego podjęła chyba najgłupszą decyzję jaką można było- ukarać i prowokatora i tego, który dał się sprowokować w finale. i co z tego, że tym drugim był wielki Zizou. teraz czas na kolejne kompromitacje, związane z tym, że prawdopodobnie był to jedyny przypadek kiedy w takim starciu obydwie osoby zostały ukarane. no chyba, że w końcu nie wytrzyma Ronaldinho, Henry albo inny ''z uprzywilejowanych'', odpowiedzą w podobny sposób na zaczepki- wtedy dopiero mamy szansę na powtórkę z rozrywki :) w piłkę może niby graćk każdy (chociaż ja nowym Maradoną albo innym Zidanem bym chyba nie miała szansy zostać :P), ale już kiedy ci najlepsi ze wszystkich dojdą na szczyt, nie mogą liczyć na równe i sprawiedliwe traktowanie.
smutne, ale dobrze, że przynajmniej Matrix (nevermind czy za namową czy nie, w końcu można podejrzewać, że piłkarze często sami za siebie nie podejmują decyzji) pokazał klasę i nie rozgrzebywał tego dalej.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 31 lip 2006, 11:17

Przypadkiem trafila do mnie gazeta Viva! :P i musze stwierdzic, ze jest tam ciekawy artykul na temat pilkarzy Azzurrich. Rozne ciekawostki, jak spedzali czas wolny, o tym jak to zona Nesty polecila mu 'Idiote' Dostojewskiego, zamiast grania na Playstation, a on po lekturze paru stron postanowil wrocic do gry :P o tym, ze Cannavaro i Blasi stali sie ikonami wloskiej geyowskiej kultury i wiele innych. Polecam ogolnie. Specjalnie dla Zazy dodam, ze artykul napisal Tomasz Lipinski :lol:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 31 lip 2006, 11:27

Bagg Canna i Blasi tymi pokazami mody znalezli poparcie w inne drugie :wink: Pewnie warto poczytać co tam pisza innego :)

To ja Ci coś napisze poza konkursem - piszesz Lipiński - słuchaj Piłka Nożna Plus ma 20 lat - w najnowszym numerze jest taka piłkarska ankieta dla członków redakcji na temat ostatnich 20 lat.

Tomasz Lipiński:
Ulubionu klub ? Juventus Turyn za czasów ... Luciano Moggiego :twisted:

Jak to ładnie podkreslił które czasu były najlepsze :P

Wszystko jasne - dla ciekawoski podam że wsród piłkarzy wymianił Paolo Rossiego - Alvaro Recoba i Alessandro Del Piero :wink:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 31 lip 2006, 11:58

A wiem, wlasnie sobie kupilem Pilke Nozna Plus :)

Jestem ciekaw co dokladnie mial na mysli piszac 'za czasow Luciano Moggiego' :)

Ciekawy jest tez artykul z JP ( :] ) na temat Skandalu w Calcio. Ale napisany zostal przez Piotra Kowalczuka, wiec mysle, ze mimo wszystko jest wart polecenia.

Ale to nie ten temat, jakby co zapraszam na PM :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 16 sie 2006, 13:44

Dziś dzień debiutów Leo zaliczy debiut a także mi. [oczywiscie] Roberto Donadoni :!: Towarzyski mecz mistrzów świata z Chorwacją dziś o 21 na stadionie Armando Picchi w Livorno. Włosi trenują 4-3-3 - przypomne że Donadoni powołał tylko bramkarza ... Livorno - Marco Amelie z mistrzów świata - czyli prawdziwa kadra "B" - ale jest wielu ciekawych piłkarzy którzy nadal walczą o miejsce w składzie. Ciekawi mnie obrone w tym meczu bo zabraknie tych podstawowych - Bonera wrócił do Milanello bo nabawił sie urazu i nie było sensu ryzykować - szansa mi. dla Barzagliego - Kadra beeee - wynik cacy :P Mecz pokaże na żywo Włoskie Rai Uno :wink: Stawiam 2:0 :P

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 16 sie 2006, 14:02

Wczoraj juniorzy zremisowali 0-0 z rówieśnikami z Chorwacji. Dziś nie sądze by było lepiej. Zastanawia mnie powołanie Rocchiego :roll: rozumiem, że Donadoni chce dać szanse dalekiej rezerwie, ale czy napastnik Lazio mieści się w takiej ? Liverani to samo :roll: co prawda poprzedni sezon miał dobry, ale z 3 marynarki Italii powinno wiać młodością. Z kolei trener Chorwatów nie kombinował i powołał - podobnie jak Leo - większość starych zawodników.

A jak z Bonerą ? miał kontuzje i wrócił do Milanu ? czy pozostał na obozie ?
Zaza pisze:Ulubionu klub ? Juventus Turyn za czasów ... Luciano Moggiego
Nie to nie tak. To było pytanie "największe rozczarowanie piłkarskie"
Z kolei na ulubiony zespół zagraniczny odpowiedział "Dania 92 i Włochy 2006" :]

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 16 sie 2006, 14:18

Sero pisze:Nie to nie tak. To było pytanie "największe rozczarowanie piłkarskie"
:shock: :lol: To zagiełeś mnie :P Naprawde takie było pytanie ? nie moge znaleśc tego numer PNP chyba ktoś pożyczył sobie ode mnie, biorą a nie mówią :evil: Ale jak jest jak piszesz to hola hola mój błąd :P

Rocchi ? Liverani ? a kogo miał powołać Bobo ? Chiesa ? wiesz ani jeden ani drugi to nie "7 odrzut pomarańczy Kubańskich" - :wink: pokazali w popszednim sezonie dobra gra i to nawet taka mała nagroda. Przeciesz było pewne że jak da szanse gracza z poza kadry mistrzowskiej to na takie powołanie moga liczyć - np. Brocchi zawiedziony po tym co pokazał we Florencji liczył na powołanie choć by teraz.

Sero pisze:A jak z Bonerą ? miał kontuzje i wrócił do Milanu ? czy pozostał na obozie ?
Tak wrócił do Milanello - coś sobie obił czy naciągną nie pamiętam - w jego miejsce powołali obrońce Violi :wink:
Ostatnio zmieniony 16 sie 2006, 14:43 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 16 sie 2006, 14:30

Może Donadoni zauważy donrą grę Panucciego?:) Przecież w poprzednim sezonie był jednym z lepszych obrońców.

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 27 sie 2006, 21:09

No i Donadoni ogłosił kadrę na mecze eliminacji do EURO 2008 z Litwą (2.09.2006) i Francją (6.09.2006).

W kadrze zabrakło: Toniego,Tottiego,Del Piero, Sandro Nesty, Iaquinty, Camora i wykluczonego Matrixa. Po niespełna rocznej przerwie do kadry wraca gracz Realu- Antonio Cassano. Pojawili się tez debiutanci : Dainelli i Pasqual z Violi. Jest pare niespodzianek jak np. Bonazzoli czy Franco Semioli. Wśród powołanych znalexli się 5 graczy Milanu 8) 3 Palermo, po 2 Romy, Realu Madryt, Violi i Juve a po jednym z Livorno, Torino, Interu,Chievo,Sampdorii i Barcy

Oto cała kadra:
Portieri: Gianluigi Buffon (Juve), Christian Abbiati (Torino), Marco Amelia (Livorno).
Difensori: Andrea Barzagli (Palermo), Fabio Cannavaro (Real Madrid), Dario Dainelli (Fiorentina), Fabio Grosso (Inter), Massimo Oddo (Lazio), Manuel Pasqual (Fiorentina), Cristian Zaccardo (Palermo), Gianluca Zambrotta (Barcellona).
Centrocampisti: Massimo Ambrosini (Milan), Daniele De Rossi (Roma), Gennaro Gattuso (Milan), Marco Marchionni (Juve), Simone Perrotta (Roma), Andrea Pirlo (Milan), Franco Semioli (Chievo).
Attaccanti: Emiliano Bonazzoli (Sampdoria), Antonio Cassano (Real Madrid), David Di Michele (Palermo), Alberto Gilardino (Milan), Filippo Inzaghi (Milan), Tommaso Rocchi (Lazio).

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 27 sie 2006, 21:46

dziwi mnie troche brak Tottiego... Donadoni, caly czas namawial Il Capitano do pozostania w kadrze, i w koncu dopial swego i Francesco namowil....Totti powiedzial ze opozni swoje pozegnanie z kadra ..mysle ze odejdzie po Euro...wszystko bylo oki..a tu Tottiego brak?! dlaczego?!

Podobnie sparwa tyczy sie Nesty...chociaz nie wiem czy on nie ma jakiejs kontuzji, i Toniego...Iaquinty take...dziwne..dziwne..naprawde.. za to w napadzie Di Michele, Rocchi..Cassano :shock: jestem naprawde zaskoczony..nie wiem jak to wszystko weryfikowal...

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 27 sie 2006, 21:54

dzieciol chyba Nesta, Camor i Iaquinta kontuzjowani Sandro na pewno ale czy Ci dwaj to nie jestem pewien. Dla mnie kadra też zaskoczenie zobaczymy co pokaże a potem będziemy oceniać. A Totti chyba jeszce nie jest w najlepszej formie tak mi się zdaję...

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 27 sie 2006, 22:02

Kendo pisze:A Totti chyba jeszce nie jest w najlepszej formie tak mi się zdaję...

ale lepszy niz Semioli czy Marchionni...widzisz..dziwne to dla mnie... Tottiego po kontuzji nie bal sie wziasc Lippi na MS do Niemiec...a wtedy tez daleko byl od tego co pokazuje zawsze..teraz jest napewno blizej..namawial go sam Donadoni zeby powrocil i nie bierze go do kadry?! a moze inaczej sie dogadali?!...nie wiem...moze sam Totti nie chcial jeszcze jaechac na zgrupowanie, bo woli odpoczac jeszcze po MS i w ciszy sam szukac pelni formy..?!

Awatar użytkownika
weasel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: weasel » 28 sie 2006, 1:12

Gdzieś czytałem, że Totti jest bliski zmiany decyzji o pożegnaniu drużyny narodowej ale ponoć chciałby grać jedynie w jak to określono "ważnych meczach" lub "meczach o stawke".
Nie wiem ile w tym prawdy ale jeśli miałoby tak być to myślę, że niezależnie od niewątpliwej klasy tego zawodnika i ogromnych umiejętności nie jest to postawa godna reprezentanata jakiegokolwiek kraju...

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 28 sie 2006, 8:46

weasel pisze:Gdzieś czytałem, że Totti jest bliski zmiany decyzji o pożegnaniu drużyny narodowej ale ponoć chciałby grać jedynie w jak to określono "ważnych meczach" lub "meczach o stawke".
Nie wiem ile w tym prawdy ale jeśli miałoby tak być to myślę, że niezależnie od niewątpliwej klasy tego zawodnika i ogromnych umiejętności nie jest to postawa godna reprezentanata jakiegokolwiek kraju...

Niedawno Totti wyjaśnił swoją sytuację i powiedział, że chce grać we wszystkich meczach Azzurrich.

Ale faktycznie dziwne powołania Donadoniego. Czyżby uwarzał, że poradzi sobie bez tylu Mistrzów Świata, którzy stanowili o sile Italii ? może chce budować nową ekipę i wziął się za odmładzanie. Chociaż powołanie np. Rocchiego jest tutaj zaprzeczeniem :? Jest kilku piłkarzy, którzy grali w ostatnim sparingu z Chorwacją, a jak pamiętamy sprawdzian ten nie był zbyt udany (0-2 w plecy)

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 28 sie 2006, 9:11

weasel pisze:ponoć chciałby grać jedynie w jak to określono "ważnych meczach" lub "meczach o stawke".
To zle zlyszales...

Owszem byla mowa o odejscu z rep..ale powod byl kompletnie inny...Totti ma juz 30 lat, i od jakiegos czasu..(pol roku? moze rok?) ma syna, i chce wiecej czasu spedzac z rodzina..poswiecic sie dziecku i zonie..a chyba nie ma rzeczy wazniejszych?! :roll:

Jednak dal sie namowic i zostaje..a nie zostal powolany..wiec poco ta szopka z jego sciaganiem?! skoro i tak nie jedzie?!

Sero pisze:Czyżby uwarzał, że poradzi sobie bez tylu Mistrzów Świata, którzy stanowili o sile Italii ?

chyba wlasnie jest tak...ale jakby chodzilo tylko o Litwe..to bym nawet sie nie obawail...no ale panie Dondoni, my gramy jeszcze z Francja...

Toni wczoraj(?) gral w sparingu, wiec o kontuzji nie moze byc mowy, bo Cesar by go nie narazal i tam tez by nie gral...wiec o co chodzi?! nie powolac krola strzelcow..a wiziazc Rocchiego?!...jestem ciekaw na jakiej podstawie dokonal tej weryfikacji..w koncu malo ktorzy grali w spotkaniach o stawke...a nawet Ci co grali..np Grosso, duzo nie pokazali..w SP;/

zeby tylko nie przejechal sie na tych swoich powolaniach.. ;/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”