Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 221

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 sie 2006, 22:15

No prosze Grande Roma :] Nie ma pytań co do tego jak zagrała w pierwszej połowie. Teraz nich ktoś mi powie że taki ofensywny pomocnik jak Totti jest nie potrzbny w "jedenasce" by wygrywać :!: :? Wszystko co dobre on niego :] Pierwsza bramka to podpałka jakich mało :roll: ale tylko przypadek zdecydował że Mancini trafił [a bardzie trafiła w niego] nie wiem co kapitan Interu chciał zrobic - przepuscić ? ale potem to Roma grała już swoje - którko piłka na klepe - akcja z klepy Aquliani Totti - klasa - wcześniej młody też ładnie kąsną ale Toldo wybronił. Na 3:0 znów Totti i mądry ruch Manciniego - zawiązali obrone Interu jak chciali. :roll: Byłem w szoku w 30 minucie bo Inter zaczą żywo ale tylko 5 pierwsze minut - Spalletti zagotował sie jak Vieira trafił głowa - bo taka bramka z niczego - na pewnu nie z gry - a tak dała nadzieje Nerazzurim. Dobry mecz Cambiasso chyba najlepszy po stronie Interu. W Romie defenywa czyscie wszysko. Teraz to taka gra jak Roma lubi - co prawda oddali troche pole ale celowo - szybko do przodu dwa trzy podania i wyjście na pozycje. To lubia - ale mamy już 3;2 :!: - głowa Crespo gra jak mało kto ! Pieknie się złożył :!: I teraz ta bramka z 45 minuty nabiera wiekszego znacznia :] Zobaczymy jak się skończy :P Nara bo Valencia zaczeła :] Nie chyba lepszy :P

Włoski komentator mówi "Adriano vs. Zlatan - najgorszy atak mundialu" :wink: Choć dziś Adriano wracał i biedał - dużo walczył ale to takie haotyczne - jest cieniem gracza który stzrelał bramki z 30 metrów - teraz Sero przyznam Ci racje co to naszej ostatnie rozmowy o sparingach - a Zlatan stał i czekał. I znów czekał :wink: Roma bez napastników :shock: na 3:0 w 44 minucie trzeba oddać Luciano że co jak co ale ustawić ich umnie że ..mowa :]

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 26 sie 2006, 22:39

No i dogrywka.Chyba im Sinisa nagadał bo ze Mancini to nie wierze.Macie chyba nowego napastnika czyt Vieira :P bo o Ibrahimovicu ,Super wejscie Crespo :wink: .Zaraz dogrywaka

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 sie 2006, 22:48

No właśnie :shock: 3:3 :shock: - Roma oddała pole za mocno - w pierwszej połowie postawił bym spora kase na nich a jak pozwolili Interowi grać było za późno. Crespo pięknie sie złożył - Mancini mnie rozwalił jak nie szło to cichał ich zabić a jak strzelił Crespo - to ja go wpusciłem :] Nie wiem jak strzelił Vieira - stały fragment gry ? Ale nowe nabytki sytrzelają dziś :P Teraz już Romie bedzie strasznie trudno bo Inter uwierzy w siebie i zacznie inaczej grać - zwłaszcza jak Roma odda pole a nie ma Tottiego już na placu. Oby karne były - juz nie Figo z wolnego na 4:3 :!: :!: Te mecze zawsze obfitują w bramki :P 3:2 ostatnie teraz 4;3 :P Czy to koniec ? :roll:

A na Mestallet Moro już spłaca dług :P prosto mocno i skutecznie :P

Pozdro
Forza Milan :]

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 26 sie 2006, 23:20

No i koniec. Brawa dla Interu za charakter. W pierwszej połowie Roma ośmieszyłą Inter, a w drugiej Inter ośmieszył Romę. Jakże inny obraz gry :o Nie wiem jak Roma mogła to przegrać, spokojnie mogli grać swoje. Zlatan marnował co się dało, w ogóle Inter w pierwszej połowie grał padakę, ale druga, to już całkiem co innego. Roma nie istniała praktycznie od wejścia Crespo, które odmieniło mecz. Chyba sam Moratti dał reprymende w szatni piłkarzom Interu :P Fajnie w drugiej połowie dogrywki grali w 'głupiego Jasia' :P Osobiście po 1. połowie nie wierzyłem, że Inter jest w stanie coś zrobić, ale po drugiej bramce kontaktowej było już wiadomo kto odniesie zwycięstwo. Nie przepadam za Interem, ale brawa za charakter i wolę walki się należą jak najbardziej. Zapomnijcie o pierwszej połowie i świętujcie :P ;) Gratuluję :)

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 26 sie 2006, 23:28

Mozna tak powiedziec zwaliliscie pierwsza połowe .Wygraliscie mecz drugą.Gratuluje ostatniego w tym sezonie skucesu :wink:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 26 sie 2006, 23:39

HAHA Wielki Inter :D
Pokazali chłopaki charakter :D Wielkie brawa za walkę !!!!

Teraz na spokojnie ciężko jest mi coś napisać, ale Grazie :D
Świetna druga połowa i mądra dogrywka w wykonaniu Interu :D
Niesamowity Figo :D Był wszędzie !! Zlatanowi zabrakło tylko gola, a tak można być z niego zadowolonym :] Brawa dla Manciego za dobre zmiany - Crespo i Maicon :D Ten drugi stanie się niedługo naszym ulubieńcem 8)
Piękny prezent zrobili :]

FORZA INTER
GRAZIE !!!!

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 26 sie 2006, 23:43

Roma zagrała fantastyczną pierwszą połowę. Ich ataki były szybkie i pomysłowe. Klepali graczy Interu jak juniorów. Do tego trzeba dodać fatalną postawę defensywy u zupełny brak komunikacji u pary 'wielkich' napasnitków. Jednak w drugiej części gry rzymianie zupełnie niepotrzebnie tak głęboko się cofnęli. Wyglądało jakby zachłysnęli się prowadzeniem. Gdy zmęczyli się Mancini i Aquillani to nie za bardzo mieli czym postraszyć w ofensywie.

Gratulacje dla Interu. Ale obiektywnie patrząc na ich dzisiejszą postawę, to muszę stwierdzić,że jeszcze wiele pracy przed zespołem Manciniego. Żeby z tej garstki indywidualności zrobić drużynę.

Awatar użytkownika
Maju_FCI
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maju_FCI » 26 sie 2006, 23:53

Cris7 pisze: Gratulacje dla Interu. Ale obiektywnie patrząc na ich dzisiejszą postawę, to muszę stwierdzić,że jeszcze wiele pracy przed zespołem Manciniego. Żeby z tej garstki indywidualności zrobić drużynę.
Nie wiem czy oglądałeś drugą połowę, ale właśnie w niej Inter pokazał, że jest drużyną mądre, przemyślane akcje przechodzące z lini obrony do środka, na skrzydła i na końcu w pole karne na napastników, nie wiem czym sie sugerowałeś pisząc to zdanie, bo jakos ja widziałem to inaczej. Zazdrość?

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 27 sie 2006, 0:05

Zazdrość?Nie,jakoś nigdy nie liczyłem na to, że ManU zdobędzie Superpuchar Włoch.

Awatar użytkownika
Maju_FCI
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maju_FCI » 27 sie 2006, 0:07

Cris7 pisze:Zazdrość?Nie,jakoś nigdy nie liczyłem na to, że ManU zdobędzie Superpuchar Włoch.
LOL i jeszcze nauczyc czytania ze zrozumieniem chyba bedzie Cie trzeba...

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 27 sie 2006, 0:18

No chyba nie piłeś do tego, że w Manchesterze nie ma drużyny...bo to byłoby z Twojej strony...śmieszne?

Awatar użytkownika
Maju_FCI
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maju_FCI » 27 sie 2006, 0:22

Cris7 pisze:No chyba nie piłeś do tego, że w Manchesterze nie ma drużyny...bo to byłoby z Twojej strony...śmieszne?
a gdzie ja wspomnialem o tym, ze ManU nie ma druzyny? chodzi o to, ze nie jednego z tej garstki indywidualności chciałbyś widzieć w Manchestrze, ale już nie ważne, zaraz zaczniesz pisać, że każdy z nich nie przydal by sie bo macie lepszych itd itd.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 27 sie 2006, 0:32

Ehhh chłopaki po prostu musieli się zgrać w pierwszej połowie bo pierwszy raz grali taki składem. :P

Szczerze mówiąc byłem lekko zszokowany obrotem sprawa w pierwszej połowie. To wyglądało jak wczorajszy SuperPuchar Europy. Niby Inter grał piłką ale to Roma stwarzała groźne sytuacje i po katastrofalnych błędach obrońców strzelał kolejne bramki. Nawet Zanetti dał ciała przy pierwszej bramce :? Po trzeciej bramce dla Romy Inter jakby ostrzej wziął się za grę i efektem była bramka do szatni w wykonaniu Vieira. To właśnie Vieira obok Figo był naszym najlepszym zawodnikiem w pierwszej połowie. Reszta słabiutko.

Druga połowa to już dominacja Interu i bardzo sporadyczne wypady rzymian. Kapitalne zawody Figo, Vieira i bardzo przyzwoite Cambiasso. Wejście Crespo i po kilku minutach jest bramka kontaktowa. Hernan jak przystało na lisa pola karnego wykorzystał podanie Dekiego i zdobył ładną bramkę z głowy. Inter dalej atakował i dopiął swego w 73 minucie kiedy to niecelny strzał Zlatana dobił Vieira. Po tym golu gra się trochę wyrównała i jeszcze tylko jedna setka zmarnowana przez Szweda i mogliśmy zacząć dogrywkę.

Dogrywka tak jak druga połowa zaczęła się od ataków Interu. W efekcie mieliśmy rzut wolny po faulu na Figo. Sam poszkodowany podszedł do piłki i pięknym strzałem pokonał bezradnego bramkarza Romy. Następnie kolejny faul Chivu przed polem karnym ale Rumun nie godząc się z tą decyzją ironicznie biła brawo sędziemu za co został wywalony z boiska. W tym momencie jasne stało się że puchar zostanie w Mediolanie. Inter spokojnie rozgrywając piłkę doczekał do końca meczu.

Najlepsi u nas Vieira i Figo, który chyba jak wino – im starszy tym lepszy. Bardzo dobre zmiany dali także Crespo i Maicon. Osobiście wolałbym aby Inter wygrał ten mecz 2-0 na przykład nie popełniając takich błędów w obronie ale tak to mieliśmy potrzymanie tradycji wielu bramek w pojedynkach Inter-Roma. Myślę, że ten mecz to dobra promocja Calcio po ostatnich wydarzeniach. :wink:
Ostatnio zmieniony 27 sie 2006, 11:58 przez Zico_FCI, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 27 sie 2006, 0:43

Maju_FCI pisze:
Cris7 pisze:No chyba nie piłeś do tego, że w Manchesterze nie ma drużyny...bo to byłoby z Twojej strony...śmieszne?
a gdzie ja wspomnialem o tym, ze ManU nie ma druzyny? chodzi o to, ze nie jednego z tej garstki indywidualności chciałbyś widzieć w Manchestrze, ale już nie ważne, zaraz zaczniesz pisać, że każdy z nich nie przydal by sie bo macie lepszych itd itd.
Chyba jedynie Cambiasso...Innego gracza Interu bym nie widział...

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 27 sie 2006, 0:44

Brava dla Interu za ambicje i walke do końca ( nie myślałem ze kiedys to powiem ). Pierwszą połowe Inter przespał. Druga już zdecydowanie lepsza. Nie jest to jednak kolektyw. Brakuje zgrania, widać to gołym okiem. Roma przegrała na własne życzenie. Nietrafione zmiany, a może po prostu brakuje wartościowych zmienników ( głownie w ofensywie)
Mido [']
Brava należa się Crespo. Hernan wymiata.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”