Tenis - Strona 28

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 11 wrz 2006, 11:30

AgaM pisze:Może się mylę więc mnie poprawcie, ale z tego co kojarzę, ma więcej zwycięstw niż Agassi i Becker, teraz to on już tylko Borga, Samprasa i Lavera goni. To był jego 9 Wielki szlem
Nie mam zamiaru kwestionować klasy Federera, ani też jego osiągnięć (a tak jak zostało przytoczone ma duże), ale chodziło mi tu o pojęcie człowieka legendy. Na to miano musi jeszcze sporo popracować, tak jak wspomniani Agassi i Sampras. :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 wrz 2006, 11:35

i ma dużo czasu, jest młody - jeszcze z 10 lat pogra - to się tych Grand Slamów nazbiera :lol: [ok 40 :P ]

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 11 wrz 2006, 13:05

Popracować, jak popracować, to mu dobrze idzie, przede wszystkim musizakończyć karierę, albo przynajmniej byc bliskim jego zakończenia, by mieć jakoś podgląd jego osiągnięć. Teraz jest w jej trakcie, to dlatego części wydaje się, wybitnym ale nie dorównującym poprzednikom tenisisą.
Taka dyskusja nie jest niczym nowym. Ja dobrze pamiętam jak całą karierę Sampras uważany był za"bardzo dobrego" tenisistę, ale do Lendla, czy nawet McEnroe to mu brakowało... i tu była lista. A to że jest za bardzo powściagliwy, a to że nomen omen na ziemi sobie nie radzi, możemy o tym pogadać jak wygra RG, co śmieszniejsze były takie same zarzuty, jakie ma teraz Roger, że nie ma godnych siebie rywali. Co prawda jest Andre i Boris, ale Chang, Guga, Courier czy Rafter to byli zaledwie "dobrzy" tenisiści jak dzisiaj David , Lleyton (który ma dodatni bilans z Samprasem) czy Andy, którzy też są zaledwie dobrzy.
Minie parę latek, nadejdzie nowe pokolenie i staną się bardzo dobrzy, Rafa będzie wtedy jednym z najlepszych "ziemniaków" :wink: w historii(już ma najwięcej , a Lleyton czy Nalbandian będą wybitni. Mogę się załozyć. I wobec grającego ówcześnie pokolenia będą te same zarzuty stawiane, że jak grał Roger z Rafą, to dopiero było, a teraz, jakiś Murray czy inny Gasquet, który mógłby wyżej wymienionym buty czyścić.
A to że Roger ma załamania formy, przepraszam ale dla wielu wciąż jest nowum, że to człowiek, a nie maszynka, dl wygrywania, psychika jest bardzo ważna, podświadome rozprężenie gdy się prowadzi, to coś jak dla mnie normalnego.
To normalne, że dla wielu jeszcze mu czegośtam brakuje. Oglądając mecze widzi się słabości, porażki i staje się przez to bardziej zwyczajny. Wiem to stąd, bo miałam identyczny stosunek do Pistola. Tak naprawdę wybitnym stał się dla mnie po zakończeniu kariery.

Awatar użytkownika
imi.imka
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: imi.imka » 27 wrz 2006, 11:06

lubie tenis a moimi faworytami sa Justin Henin Harden, Federer i Nadal!!

zygy
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zygy » 27 wrz 2006, 13:29

Tenis przeżywa wyrażny kryzys szczególnie wśród mężczyzn.
W zasadzie jest jeden Federer i dłudo, długo nic.Ze szwajcarem potrafi tylko wygrywać Nadal ale też tylko na ziemi-ceglana mączka.
Natomiast sam fakt dojścia Nadala do finału Wimbledonu w tym roku tylko potwierdza ten kryzys.
Mówi się że Federer w ciągu najbliższych kilku lat wygra wszystko co będzie możliwe i pobije wszystkie mozliwe rekordy.Być może tak będzie ale niech się chłopak cieszy że trafił na taki okres w tenisie a nie inny.O tym że szwajcar jest wielki to każdy wie i nie zamierzam tego podważać ale wydaje mi się że w erze McEnroe,Agassiego czy Samprasa nie byłoby mu tak łatwo.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2439
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 wrz 2006, 20:03

Agnieszka Radwańska pokonała dziś Jelenę Dementievą 7:5 6:2 w spotkaniu 1/4 finału turnieju WTA w Luxemburgu :brawo:

Polka starała się grać spokojnie i pozwalała mylić się rywalce, a że ta masę piłek uderzała w siatkę bądź w aut to na dłuższą metę wszystko okazało się opłacalne. Był moment kiedy miałem wręcz złudzenie, że to nie Radwańska wygrywa, tylko Rosjanka przegrywa. Tak naprawdę jednak to wszystko wynikało z rozważnej i spokojnej gry bez niepotrzebnych uderzeń "na wiwat".

Radwańska musi jednak poprawić serwis :roll: Nie robi może wielu błędów w tym elemencie, jednak uderzenie serwisowe nie robi wielkiej "krzywdy" przeciwniczce. Na wszystko przyjdzie jednak czas. To jeszcze juniorka :wink:

Awatar użytkownika
Dratinho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dratinho » 15 paź 2006, 18:55

Jakim wynikiem skończył sie mecz Ljubicic vs Gonzalez ? :P Liczyłem na tego drugiego ale nie chce mii sie wierzyć że Ivan dostał zadyszki :roll:

EDIT:
3:0 szkoda, ljubicic to jednak klasa :roll:
Ostatnio zmieniony 16 paź 2006, 14:43 przez Dratinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 16 paź 2006, 14:29

No i mamy kolejną po Radwańskiej młodą zdolną tenisistke.
Joanna Sakowicz wygrała z 34. tenisistką światowego rankingu Chinką Zheng Jie 6:4, 6:1 w drugiej rundzie eliminacji i jest o krok od awansu do turnieju WTA w Zurychu (pula nagród 1,3 mln dolarów). W decydującym pojedynku Polka zmierzy się z Bułgarką Cwetaną Pironkową

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 paź 2006, 15:09

Aga Radwańska odpadła z turnieju w Linz.
przegrała w fatalnym stylu z Aną Ivanvić.
Była o kilka klas gorsza, nie grała na swoim poziomie.
Może zmęczona już jest tymi turniejami, w końcu ma 17 lat i dopiero wchodzi w ten rytm, w którym np. Ivanović juz od jakiegos czasu jest.

Polka zagrała bardzo mizernie, popełniała mase rażących błedów. Nie potrafiła przełamac zagrywki Serbki, wypada wierzyć, że ta ambitna dziewczyna odpocznie i lepiej się przygotuje do kolejnych startów.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 31 paź 2006, 16:34

Radwańska po fatalnej przegranej z Aną Ivanvić znowu wygrała.
Agnieszka pokonała Rosjankę Jelenę Bowinę 6:4, 6:2 w pierwszej rundzie turnieju tenisowego WTA w belgijskim Hasselt. W drugiej rundzie zagra z Amerykanką Meghann Shaughnessy lub Włoszką Francescą Schiavone.

Awatar użytkownika
Dratinho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dratinho » 02 lis 2006, 15:06

Nie wiem czy tutaj można pisac o deblu, ale zaryzykuje. :)
Para naszych najlepszych deblistów Mariusz Frystemberg i Marcin Matkowski zapewniła sobie 8 lokate w rankingu najlepszych debli ATP i tym samym zakwalifikowała sie do kończącego tegoroczny sezon turnieju Masters. To będzie ich pierwszy występ na tym turnieju.

Pozostaje życzyć sukcesów w tym jak i w następnych turniejach i zawędrowania na sam szczyt rankingu "Double Race". :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 lis 2006, 13:35

Obejrzałem sobie wczoraj pojedynek Sharapovej i Clijsters.
Mecz bardzo zacięty, choć Maria była zdecydowanie lepsza i ostatnecznie wygrała. Momentami grała genialnie, Belgijka była bezradna.

Rosjanka wygrała 6:4 6:4, choć w drugim secie prowadziła juz 5:2... rozluxniła się i Kim ja dogoniła prawie .. prawie, bo przy stanie 4:5 i 30:0 Sharapova zaczęła grać i zdobyła kilka pkt z rzędu.

Najlepszi byli chłopcy do podawania piłek, którzy na co dzień są modelami :P chyba się źle przygotowali do zawodów, bo co jakiś czas byli wygwizdywanni :lol2: [nie potrafili na czas piłeczek przygotować]

Awatar użytkownika
Dratinho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dratinho » 09 lis 2006, 14:08

Heh kolesie po dwadzieścia pare lat i biegają za piłeczkami... :zwała:
Ponoć to był pomysł samej Szarapowej, troche dziwny zresztą...:angry2:

Co do meczu to było pare zagrań naprawde pięknych, np. obrona Clijsters szpagatem :shock:
Rosjanka kontrolowała cały mecz choć na pocztku drugiego seta to ona miała wieksze problemy by wygrać swoje podanie.
Belgijce chyba brakuje troche ogrania po kontuzji, ale pewnie powoli jej forma będzie wzrastać. :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 lis 2006, 14:13

Dratinho pisze:Co do meczu to było pare zagrań naprawde pięknych, np. obrona Clijsters szpagatem
jak to powiedział kiedys Piotr Bałtroczyk - sztuką nie jest zrobic szpagat - sztuka jest później wstac i wczoraj to się potwierdziło :lol2:
Dratinho pisze:Ponoć to był pomysł samej Szarapowej, troche dziwny zresztą...
kiedys modelki biegały w jakims męskim turnieju, modele nie chcieli byc gorsi

wie ktoś kto gra dzisiaj ? sa w ogóle jakies mecze ?

Awatar użytkownika
Dratinho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dratinho » 09 lis 2006, 14:30

Na stronie Europortu jest napisane że od 18 do 23 pokazuja turniej na żywo, czyli wniosek z tego taki, że będą grały dzisiaj :wink:
Tylko nie bardzo sie orientuje kto... :think:
fieldy pisze:kiedys modelki biegały w jakims męskim turnieju, modele nie chcieli byc gorsi
Na modelki przynajmniej miło było patrzeć :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”