Operacja "Czyste ręce" ... - Strona 77

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy uważasz, że wyroki ogłoszone przez Corte Federale, w sprawie Calciopoli, są sprawiedliwe??

Tak
27
42%
Nie
37
58%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 25 wrz 2006, 17:58

Nie bede zaczynał debaty bo nie o to chodzi ale dziwna sprawa z tym Telecom. Nie prawdasz ?

Niby na zlecenia Interu i w imie Calcio :lol: ale to ma coraz wiecej " ? " - teraz tylko czekać aż inny wytoczą działa i znów odnowa :?

:arrow: prawo zabranie operatorą podsuchiwania rozmów swoich klientów... a Tele.com złamało prawo na zlecenie Interu ? Bo jak to inaczej rozumieć ?

:arrow: Telecom - jeden ze sponsorów Interu i mocno powiązany stołkami... Chyba pan Tronchetti jest [czy był] mocno powiązany z Morattim i Interem. Nawet pełnił funkcje w klubie.

:arrow: i naprawde dziwnym zbiegiem okolicznosci :shock: pan Guido Rossi który do tej pory prowadził śledztwo Calciopoli rezygnuje z czyścienia Włoskiej piłki do końca - teraz gdy tak wiele zrobił [dla kogo ?] i odejmuje stołek prezesa gdzie ? ... Tele.com :] To Ci posadka :P

:arrow: I jak by tego było mało to cały czas sie przypomina gdzie pan Guido Rossi pracował ? a no w Interze ...

Pole walki oczyścił - tylko w czy w imie Calcio ? Wątpie :] Co mówi De Santis to inna sprawa bo on sie musi bronić ale to znów śmierdzi :? Czemu mafia nie wkracza ? pozabijać i tyle :!: Bez gadania :]

Zobaczymy kto teraz zacznie walke :P podejmie rekawice :] A już sie miał skończyć :roll:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 wrz 2006, 16:01

Przepraszam że post pod postem ale chciałe odświeżyć temat ...

Moratti zapewnia: Nigdy nikogo nie śledziłem

Mancini: Jeśli śledzili De Santisa, zrobili dobrze

Widać obaj panowie nie rozmawiają chyba że sobą za dużo ale nie w tym rzecz :P

Czytając komentarze fanów Inter przypomniałem sobie jaka była sytuacja podczas "Calciopoli" - po szokujacych publikacjach Corriere i La Gazzetta wiekszośc komentarzy była podobna "Lucek nie da sie" - "Lucek sam ich urobi" "Lucek mówi prawde - jak nic nie mówi" Itd. Bo chyba nikt na początku nie wierzył że ta afera zatoczy takie kręgi - [ale czy to koniec ?] Potem Viola, Milan Lazio i teraz fakty są takie że Juventus gra na zapleczu - Lazio straciło puchary Viola LM ale jest w serie A tylko jak 12 pażdziernika nie wywalczy gratisowych punktów to bedzie "ciemność widze, ciemność".

To jest inna sytuacja z Morattim i ta sytuacja z podsłuchami i śledzeniem ale cos mi mówi że to nie koniec ! :? Wtedy też mało kto wierzył że ktoś zapłaci za ten skandal :roll: teraz już chyba nie trzeba nikogo przekonywać - ale jak widać wojna trwa. Szkoda że tam też sie pojawia nazwisko zmarłego nie tak dawno Giacinto Facchetti'ego - nie tak dawno czytałem pewne "wypracowanie " na temat tego jak był kojażony [dobrze] śp. Fachcetti w świecie Calcio. Teraz zastanawiam sie czy po tym jak odszedł Moratti nie stracił kogos na wiecej niż działacz i przjacila ale i "ochroniarza" bo każdy kij ma dwa końce i albo De Santis i reszta sie bronią bo mają podstawy albo Moratti zaczą wojne z nie właściwymi ludzmi :!: I teraz czas na ich kontratak...

Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Ale chyba teraz o coś "wiecej" :roll: Pytanie brzmi czy szybko temat umrze ? czy bedzie jatka na całego.

Zreszta mój post wyżej też jest "na miejscu" ...

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 26 wrz 2006, 16:15

Zaza pisze:Pytanie brzmi czy szybko temat umrze ?
Szybko umarł, od wczoraj nikt nic nie napisal z zainteresowanych ... co tu się dziwić, śmierdzi ta sprawa na odległość :roll:

Mnie także dziwiło jakim cudem cała czołówka i nie tylko Serie A była na jakimś tam w wiekszym lub mniejszym stopniu podsłuchu a Inter nie :roll: druga sprawa to kontakty Facchettiego z arbitrami LM ... cos szybko sprawa przygasła

Jak dla mnie choć moge się mylic to wszystko jest grubymi nićmi szyte :?
Guido Rossi który do tej pory prowadził śledztwo Calciopoli rezygnuje z czyścienia Włoskiej piłki do końca - teraz gdy tak wiele zrobił [dla kogo ?] i odejmuje stołek prezesa gdzie ? ... Tele.com
Zrobił to co miał zrobić .... rozumiesz ... (tez mozna to tak rozumiec i wcale nie jest to nierealne :? )

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 wrz 2006, 16:43

Sawyer pisze:Zrobił to co miał zrobić .... rozumiesz ...

Ale nie wydaje Ci sie to oczywiste ? ba nawet zbyt oczywiste :? ? Przeciesz to chyba musiał by byc inaczej rozegrane [tak na zdrowy rozum...] nawet jak jest szyte grubymi nićmi :roll: Bo jak na moje oko to teraz wszystko jest za proste :? Chyba że tak miało byc :? Bo gdy Moggi został zmieszany z błotem a potem inni to nie było tak oczywiscte jak teraz, śledztwo z każdym dniem przynosiło inne fakty - nie wiem ale coś mi mówi że jeszcze sie zacznie. Teraz nie ma już w federacji Guido Rossi'ego ale jego osoba też "jest ciekawa" zwłaszcza że tak szybko dostał stała "ciepłą" posadke - na takim szczebłu.

Sawyer pisze:Szybko umarł, od wczoraj nikt nic nie napisal z zainteresowanych ...

Ale masz na myśli ten temat i zainteresowanych w przenośni ? :wink:

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 26 wrz 2006, 16:46

Zaza pisze:Ale masz na myśli ten temat i zainteresowanych w przenośni ?

Tak.

Zaza pisze:szybko dostał stała "ciepłą" posadke - na takim szczebłu.

Poprostu "agent Specnazu" powrócił z misjii, dostał wysoka "emeryture" za zasługi.....

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 wrz 2006, 16:54

Nie tylko dla nas fotel prezesa Telecom jest jak nagroda :roll: emerytura, ale to i tak nie zmienia sytuacji że to "oczywiste" - właśnie za oczywiste. :? Nawet chyba jak dla "zainteresowanych" :roll: Zobaczymy jak to sie dalej potoczy, szkoda tylko ze znów może podważyć wiarygodność co nie których :? "Każdy ponad każdy - wszyscy najważniejsi" ...

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 26 wrz 2006, 17:08

Sawyer pisze:Mnie także dziwiło jakim cudem cała czołówka i nie tylko Serie A była na jakimś tam w wiekszym lub mniejszym stopniu podsłuchu a Inter nie
...
Sawyer pisze:druga sprawa to kontakty Facchettiego z arbitrami LM ... cos szybko sprawa przygasła
A tą rozmowę to rozumiem, że Facchetti' sam nagrał i przekazał prasie ?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 wrz 2006, 17:11

Zico jak masz zamiar wyciągać z kontekstu dwa zdanie i odpisać na co Ci pasuje to prosze Cie nie pisz nic. Bo to akurat był szczegół. I zakończmy ten temat do czasu aż sie wyjaśni albo będa inne fakty...

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 26 wrz 2006, 22:12

Zaza pisze:I zakończmy ten temat do czasu aż sie wyjaśni albo będa inne fakty...
Nie długo trzeba było czekać już są pierwsze głosy w tej sprawie...

http://www.pilka.pl/?mid=1&show=61374

Oprócz zawieszenie Scudetto proponował bym jeszcze taki napis nad flagą Italii ...

Abbiamo finto alla tavola, Juve e' il vero campione :wink:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 26 wrz 2006, 22:26

Widze że u niektórych kibicow Juve wystąpiła amnezja. To radze przypomniec sobie zarzuty w stosunku do Juventusu najlepiej włacznie z wyrokami. Na pewno ostudzi to wasze głowy.

Co do podejrzeń. Wcale się nie dziwie Morattiemu i reszcie, ktora w wywiadach czesto podkreslała dziwne związki działaczy Starej Damy z sędziami. Chyba tylko głupiec nie zareaguje jak widzi, że jest oszukiwany lub okradany. Natomiast jeśli złamali prawo, powinni ponieśc pełne konsekwencje swoich czynów.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 wrz 2006, 10:32

Babel pisze:Widze że u niektórych kibicow Juve wystąpiła amnezja

Babel przypomne Ci że wczesniej gdy świat obiegły publikacje Corriere i La Gazzatta fani Juve reagowali podobnie jak obecnie Interu, bagatelizując temat i problem. Ja nie mówie ze sie podobnie zakończy ale Ty sie odniosłeś do tych podsłuchów. A przeczytaj mój post na samej górze tej strony...
Babel pisze:Chyba tylko głupiec nie zareaguje jak widzi, że jest oszukiwany lub okradany.

Szczerze ? tylko głupiec wdał by sie w walke w której nie ma szans. Z czasem sie okaże że nawet Ci "winni" mają kim walczyć. Bo teraz sytuacja wyszła za granice piłki i serie A - to już nie jest temat sedziowe - scudetto czy bukmacherka :roll:

A co do podsłuchów to chyba pamietasz pamiętny film na którym Cannavaro bierze kroplówke w przerwie meczu finałowego o puchar UEFA - w barwach Parmy :roll: Pamietasz co sie wtedy działo. Gdyby okazało sie ze stacja Berlusconiego ten film zmontowała była by dwa raz wieksza burza nic obecnie w sejmie. A teraz problemem chyba nie jest to czy Moratti zlecił podsłuchiwanie tylko czy to sa podsłuchy :roll: Bo jak widzisz dziwnym zbiegiem okoliczności - człowiek który miał czyścic piłke - Guido Rossi - odszedł po tym co zrobił - a miał jeszcze robote ale posadka w Telecom była kusząca. Tylko czy aby nie nagroda ? Znów sytuacja śmierdz !

Nie życze źle Interowi - tak samo jak nie życzyłem Juve spadku do Serie B, zreszta jak to ktoś ostatnio napisał dziwne że Zaza jeszcze nie prowadzi kampani "napinania sie" z Starej Damy - pewnie nawet Maestro jest zdziwiony :P ale chyba przyznasz mi racje ze tak jak wiekszośc Włochów traktował to scudetto z przymrużeniem oka tak teraz jest wiecej przesłanek by ogółem latało ono koło nosa każdemy. Bo naprawde Inter jest mistrzem - ale w oczach fanów Interu... A teraz wychodza tematy o których wczesniej by było mowy. Może było sie spodziewać że "winny" nie złoża broni. Tylko czy Moratti wiedział z kim walczy ?

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 27 wrz 2006, 11:11

Zaza nie odniosłes się do fundamentalnego zdania w moim poscie.
Babel pisze:Natomiast jeśli złamali prawo, powinni ponieść pełne konsekwencje swoich czynów.

Prawda jest taka, że nawet jesli śledzili De Santisa klub nic na tym nie zyskał w sensie korzyści sportowych. Więc jesli ktos powinien byc ukarany to Moratti jako prywatna osoba, a nie Moratti jako własciciel Interu. Nie ma podstaw do ukarania klubu. Nikt z kibiców pewnie nie bagatelizuje tej sprawy, choć moge mowic tylko za siebie.

Nie wiem czemu znów pijesz do scudetto. Ja kilka razy odniosłem się do tej sprawy i wiem że to mistrzowstwo występuje tylko u statystyków. Ja nadal czekam na prawdziwe Scudetto. Jeżeli Ty jednak sugerujesz się zdaniem misiów z komentarzy pod newsowych to juz jest twój problem. Najlepszym wyjsciem było by uznac rozgrywki za nie rozstrzygnięte. Jednak z tego co mi wiadomo UEFA zagroziła odebraniem miejsc w europejskich pucharach. Notabene skorzystał na tym także Milan.

Pozostaje jeszcze sprawa Guido Rossiego, a konkretnie tego co z nim się dzieje ostatnio. Fakt, jest ostatnie losy troche śmierdzą. Jednak wydaje mi się, że za bardzo demonizujecie jego możliwości. Nawet jako komisarz nie stał ponad prawem, ani nie stanowił nowego prawa, więc zarzuty o stronniczość w decyzjach są raczej próba obrony przed sprawiedliwościa. Chyba ze sam spreparował tasmy z nagraniem rozmów Moggiego. Szczerze mówiac kibice Juventusu jeszcze beda mu dziękowac, że klub dzieki temu się oczyścił ze śmieci i juz prawdopodobnie za rok będzie z powrotem w najwyższej klasie rozgrywkowej. I w tym roku bardzo kibicuje Juventusowi, bo odczuwalny jest brak tej drużyny w Serie A.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 wrz 2006, 11:40

Nie odniosłem sie do tego zdanie Babel gdyż Ty napisałes je w kierunku samych podsłuchów czy sledzenia a mi sie wydaje że osoba Guido Rossi - stołek Telecom, cały proces prowadzony przez Rossiego jest nawet ważniejszy. Pije do scudetto ? może nie tak bardzie to "oczyszczenia pola walki" - bo mimo nawet mistrzostwa na papierze to i tak jest kożyść. Ale ono ma za sobą jeszcze inny ważny aspekt czyli obecny sezon bez Juve, i innych klubów na debecie. To nie jest kożyśc dla klubu ? przeciesz chyba to jasne.

Na pewno fani Juve wyciągneli plus z tej całej afery - bo nie byli by kibicami jak by "uciekli" - może nawet jak mówisz zmieni sie opinia na temat Juventusu. Jednak naprawde trudno nie miec podejrzeń gdy sytuacja z Rossim wyglada śmierdząco. Bo Moggi to jedno - Stara Dama drugie. Do tej pory moze sobie zadawac pytanie co jeszcze Moggi wiedział a nie powiedział [w sumie nic nie powiedział] bo jeśli został wykluczony z świata piłka na 5 lat to i tak zaatakuje w odpowiednim czasie tych na którym ma "weksle" :wink: że tak powiem bedać na czasie.
Babel pisze:Najlepszym wyjsciem było by uznac rozgrywki za nie rozstrzygnięte. Jednak z tego co mi wiadomo UEFA zagroziła odebraniem miejsc w europejskich pucharach. Notabene skorzystał na tym także Milan.

Chyba nie mówisz poważnie ? najlepszym wyjściem był by normalny proces w którym każdy sie mógł bronić i gwarantuje Ci że do tego czasu wiedzieli byśmy wiecej i sprawa była by jeszzce bardzie "groźna" Bo jeśli zrobiło sie tak wiele "dla" Interu to teraz chyba podejrzenia [te nowe] powinny sprawić że znów ruszy proces - ba ruszył. Bo chyba zdajesz sobie sprawe co by było gdyby te fakty wyszły w czasie tzw. "Calciopoli" Nawet kosztem Włoskich klubów w pucharach.

Chyba przyznasz mi racje że sam [obecny] proces i podejrzenia w kierunku Moratttiego troche stawiają go w innym swietle. Bo naprawde zbyt wiele jest " ? " - ta sytuacja jest dwa razy inna niż wczesniejsza ale albo ktoś przeszedł do kontrataku albo Moratti sie wkopał ?

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 27 wrz 2006, 13:08

Jest jakiś duży artykuł z moggim w roli głównej na www.sports.it z tego co widziałem to jest to wypowiedz na temat Interu i Rossiego .... Moze byc ciekawe, warto zeby to ktos przetłumaczył :wink:

Moggi ma napewno dużo do powiedzenia na ten temat, ale po tym za co zostal ukarany nie kazdy musi mu wierzyc :roll:

Proces :roll: mozna powiedzieć ze takie coś nie miało miejsca --- lpsze określenie to samo sąd :!: - W momencie gdy nie można się bronić to nie jest proces - to jest farsa

No i mamy przetłumaczony news :)
Luciano Moggi podsumował działalność Guido Rossiego na stanowisku komisarza Włoskiej Federacji Piłki Nożnej.
"Inter, Telecom Italia, Massimo Moratti, Marco Tronchetti Provera i Guido Rossi - oni wszyscy są partnerami w tych samych sprawach - to jest Telecom Italia i Inter" - powiedział Moggi wczoraj wieczorem we włoskiej telewizji.
"Rossi zrobił to co miał zrobić i powrócił do swoich w Telecom. Wydarzenia z ostatnich dni potwierdzają to co mówiłem od miesięcy o szpiegostwie przemysłowym.
Jeszcze raz poddaję w wątpliwość legalność nagranych rozmów. W wielu miejscach brakuje słów, gdzie indziej dodane są nowe słowa. Jak można wierzyć takim informacjom?
Dlatego zdecydowałem się dać Paolo Bergamo kilka kart SIM z zagranicznych sieci. Zawsze byłem świadomy, że wszyscy wiedzą co robię i musiałem się jakoś chronić.
Juventus został uderzony w momencie słabości, po śmierci Gianniego i Umberto Agnellich. Gdyby żyli, to wszystko by się nie wydarzyło."

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 wrz 2006, 10:55

Moggi pisze:"Rossi zrobił to co miał zrobić i powrócił do swoich w Telecom.

Co ciekawe Luciano M. nie jest sam w tego typu stwierdzeniach :roll: Wcześniej wydawało sie to za oczywiste ale teraz :? Za dużo tego typu głosów. Bo jeśli głównym i jedynym dowodem były taśmy z nagraniami rozmów a potem taka sytuacja - Rossi - Inter - Moratti - Telecom - posadka prezesa - proces - wyroki - to coś tu nie gra. Na pewno to sie tak nie skończy.
Moggi pisze:Juventus został uderzony w momencie słabości, po śmierci Gianniego i Umberto Agnellich
Teraz uderzą w Inter ... po śmierci Giacinto Facchetti'ego. Tylko czy to jest rozwiazanie ? Szkoda że nawet proces i wyroki sądów kompromituja co nie których :?

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”