Grupa E 2006/07 (Champions League) - Strona 5

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 27 wrz 2006, 14:14

guru pisze:No... i oczywiscie ta piekna bramka Fajka Raul Pray2 Odrodzil sie Łypiący Szkoda tylko ze strzelil dzisiaj. Wolal bym zeby pykal w lidze Confused Ale Henry da rade, wyprzedzi go za pare meczy Cool

No wlasnie zwracalem na to uwage od dlugiego czasu .

Ma ktos moze liste najlepszych strzelcow wszechczasow w Lidze Mistrzow ?
Bo troche mnie niepokoi to ze Raul moze utracic pozycje lidera w niedlugim czasie .

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 27 wrz 2006, 14:38

1. Raúl (Real Madryt) - 53 gole
2. Szewczenko (Chelsea FC) - 53 gole
3. van Nistelrooy (Real Madryt) - 49 goli
4. Henry (Arsenal FC) - 42 gole

Będzie dobrze, może Raul jeszcze coś strzeli :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 wrz 2006, 14:44

Premo pisze:1. Raúl (Real Madryt) - 53 gole
a mi się zdaje, ze Titi ma wiecej, bo te co przedstawiłeś - to są zdobyte w Arsenalu tylko [chyba] a jeszcze w bnarwach Monaco zdaje sie coś strzelał .. choć pewian nie jestem

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 27 wrz 2006, 14:56

fieldy pisze:
Premo pisze:1. Raúl (Real Madryt) - 53 gole
a mi się zdaje, ze Titi ma wiecej, bo te co przedstawiłeś - to są zdobyte w Arsenalu tylko [chyba] a jeszcze w bnarwach Monaco zdaje sie coś strzelał .. choć pewian nie jestem
i Juventusu ?

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 27 wrz 2006, 14:58

W Juvenstusie grał bardzo krótko i bramek w Champions League raczej nie zdobywał :wink:

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 27 wrz 2006, 15:01

Niebyłem pewny, dlatego postawiłem "?" :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 wrz 2006, 15:31

I nie to Dynamo Kijow, ktore przebiegalo przez Camp Nou dumnie i beztrosko niczym cloner idacy na mecz Polonia Bytom - Unia Janikowo, ale to Dynamo, ktore dwa tygodnie temu rozjechala Steaua Bukareszt.
Wyznacznikiem wyniku Realu, wlasnie powinien byc mecz 1 kolejki Dynama ze Steua :P
Dynamo do czasow kiedy ogrywało Barce dzieli tyle ile Sheve od swojego byłego klubu :twisted: Dynamo zrobiło wszystko,a by pomoc Realowi uwiezyc ponownie, ze beda w stanie powalczyc w LM nawet o zwyciestwo. Jednak z drugiej strony Real nie chciał zbytnio pomocy, a widzac takowa ze strony Ukraincow, odwdzieczał sie im tym samym :arrow: szczegolnie FABIO CANNAVARO. Jesli ten zawodnik swietnie spisuje sie w LA Liga to juz jego wystepy w LM sa bardza, ale to bardzo przecietne nie chcac juz mowic, ze słabe :wink: Bardzo dobrze za to pokazała sie ofensywa, Raul-Ruud i Reyes. Szczegolnie Jose zaczyna, a moze jest juz decydujaca postacia w Realu i to jest chyba nowy Zidane dla oblicza Krolewskich. Raul sie przełamał Van the Man dołozył dwie kolejne bramki do swojego dorobku w tym sezonie. Najbardziej jednak zdziwił mnie Capello wprowadzajac Beckhama za Reyesa juz na poczatku drugiej polowy. Mzoe i wynik był juz ustalony, ale Reyes tak jak pisałem to w tym momencie postac kluczowa...

Drugi mecz to raczej pojedynek Lyonu z jakas tam druzyna. Lyon jedzie nie pwatrzac na klase przeciwnika i poprostu ich leje nie pozostawiajac zadnych złudzen. DZiwi jedynie niski wynik, bo przy tym co pokazał OL, a tym co Steua to wynik powinien byc znacznie wyzszy. I jesli ktos mowi :arrow:
Lyon gra fantastycznie, trener mnie nie przekonuje - Liverpoolu nic ciekawego nie zdziałał. A w OL wymiata. Wątpie jednak, aby Lyon doszedł dalej niż rok temu, zatrzymają się pewnie na podobnym stopniu cos w zeszłym sezonie, przestraszą się możliwości dojścia wysoko. Tiago - chyba najlepszy transfer w lidze francuskiej. Wielkie brawa dla tego Pana
to sie grubo myli. Lyon naprawde moze wyelminowac jedynie szczesci i to ogromne przeciwników, juz dwa razy tak sie stało. Co do samego Gerarda to on nawet sporo z tamtym Liverpoolem wygrał moze nie LM czy Premiership, ktorego zreszta i Rafa nei wygra, ale reszte wygrywał. Moze wtedy zabrakło transferów takich jekie teraz dostaje Rafa.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 27 wrz 2006, 23:08

to sie grubo myli. Lyon naprawde moze wyelminowac jedynie szczesci i to ogromne przeciwników, juz dwa razy tak sie stało. Co do samego Gerarda to on nawet sporo z tamtym Liverpoolem wygrał moze nie LM czy Premiership, ktorego zreszta i Rafa nei wygra, ale reszte wygrywał. Moze wtedy zabrakło transferów takich jekie teraz dostaje Rafa.
Istotnie 2 poprzednie lata byly malo fartowne :) może będzie okazja w tym roku rewnżu z ACM, tylko żeby nas kontuzje nie pokaleczyły choć wydaje się że w tym rou ławka jakby dłuższa :)

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 17 paź 2006, 20:22

Oto 11 Realu ze Steuą.

Casillas - Ramos - Helguera - Cannavaro - Carlos; Robinho - Emerson - Diarra - Guti; Raul, RvN

Znowu Guti na lewym skrzydle, Emerson w środku, a na środku Helguera.
Wolę na razie tego nie komentować. Ocenki będą po meczu, ale mam złe przeczucia :roll:

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 17 paź 2006, 21:39

Premo pisze:ale mam złe przeczucia
Ja też miałem złe przeczucia ale już ich nie mam. 8) Real całkowicie zasłużenie prowadzi 2:0. Bardzo dobrze dzisiaj funkcjonuje nasz ulubiony zespół. Robinho chyba rozgrywa najlepszy mecz w tym sezonie. Real fanastycznie utrzymuje się przy piłce. Dawno tak nie było. Bramkarz Steauy - niezły inwalida :rotfl: Pzy każdej interwencji widać u niego jego *znakomitą* dyspozycje.

A Raul samodzielnie prowadzi w klasyfikacji strzelców LM wszechczasów. :smoke:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 17 paź 2006, 21:42

Vianuch pisze: Robinho chyba rozgrywa najlepszy mecz w tym sezonie.
Na pewno, szczegolnie, ze za wiele sobie nie pogral :D Ma cos do udowodnienia Capello, wiec dobrze, ze sie pokazuje z dobrej strony.

Jest dobrze, zobaczymy co pokaza w drugiej polowie. Cieszy kolejna bramka Raula, chociaz w LM srubuje rekord :wink: Pewnie beda jakies zmiany w drugiej czesci gry, Fabio ma swiadomosc, ze Gran Derby juz w niedziele. Jest dobrze, czekamy na wiecej...
linki do bramek z pierwszej polowy:
http://www.realmadrid.pl/download/video/Ramos.wmv
http://www.realmadrid.pl/download/video/Raul.wmv

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 paź 2006, 22:46

Rumuni zlekcewazyli Real, nie wiem moze wydawało im sie, ze skoro Getafe pokonało Królewskich, to oni nie czujac sie gorszymi takze sobie poradza. Niestety brakowało im jakichkolwiek atutów. Cały świat kibiców Realu dzis oszalał, bo szanse dostał Robinho, wg. mnie ja wykorzystał był jednym z najlepszych, a moze i najlepszym, ale to i tak nie jest jeszcze poziom jaki sie od neigo oczekuje. Przynajmniej od tych 30 baniek.
Vianuch pisze:Robinho chyba rozgrywa najlepszy mecz w tym sezonie.
Przy tym co grał to nie ma sie co dziwic.

Real daje rade w CL, ale to z Kijowem i Steua, a to obecnie nawet nie sredniacy. Zagrał drugi mecz z rzedu Ivan na środku i jak dla mnie nie zawiódł, widac należy go było w stawiac do "11". Raul, kolejna bramka i przodownictwo, przy takiej dyspozycji Shevy to moze wysrubowac rekor nie do pobicia. Ogolnie Real wygladał dobrze, ale to na tle druzyny z Bukaresztu...

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 17 paź 2006, 22:52

No i wygraliśmy 8) Real przeważał, rozgrywał, nie przemęczał się i wygrał. Strzelenie 4 goli na wyjeździe już dawno się nam nie zdażyło (w LM). Martwi mnie słaba postawa obrony w kilku sytuacjach. Cannavaro, nie oszukujmy się był dzisiaj najsłabszy z Realu. Beckham słabiutko, mam nadzieje, że na GD wykuruje się Reyes.

Lyon wygrał (niestety) z Dynamem 3-0. Zapewne 1 miejsce w grupie rozstrzygnie się na Santiago Bernabeu.

A oto bramki z 2 połowy meczu Steaua-Real

0-3 Robinho
1-3 Badea
1-4 RvN
Ostatnio zmieniony 17 paź 2006, 22:54 przez wianuch, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 17 paź 2006, 22:54

No i po meczu. Meczu, do ktorego wielu (w tym ja) po porazce z Getafe podchodzilo ostroznie. Real wygral zasluzenie, choc z duza pomoca bramkarza gospodarzy. Teraz czekamy na rewanz na SB i kolejne trzy punkty. Wiecej nie ma co pisac, bo i tak wszyscy juz pewnie czekaja na Gran Derby, a o tym meczu jutro nie beda juz pamietac.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 paź 2006, 23:02

Vianuch pisze:Cannavaro, nie oszukujmy się był dzisiaj najsłabszy z Realu

Kiedys pisałem, ze o ile Canna w LaLaiga gra dobrze i utrzymuje poziom, o tyle w LM jest jednym z najsłabszych punktów, moze najsłabszym.

Co do meczu Lyonu, nie wiem co ma Juninho w nodze, dla niego nei wazne czy 40 stopni czy 0, czy wiatr czy deszcz, podchodzi strzela i wpada. Najlepiej bijacy wolne w historii... Wynik formalność, po 1 polowie Lyon ewidentnie zwolnił tempo, chyba chca sie oszczedzać :!:

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”